Cirsteaová ve Stanfordu hladce postoupila, narazit může na loňskou finalistku Vandewegheovou

23. 7. 2013, 11:47
Aktuality 2
WTA STANFORD - Pátá nasazená Rumunka Sorana Cirsteaová ve Stanfordu bez potíží zvládla své úvodní utkání. Japonku Moritaovou porazila se ztrátou pouhých čtyř gamů a postoupila do 2. kola. V něm může narazit na domácí Vandewegheovou, která před rokem překvapila postupem až do finále.
Sorana Cirsteaová

Loni Sorana Cirsteaová ve Stanfordu prohrála až v semifinále se Serenou Williamsovou. Letos světová jednička v soutěži nefiguruje a třiadvacetiletá Rumunka tak v Kalifornii pomýšlí na své první finále od triumfu v Taškentu v roce 2008. V úvodním kole porazila snadno ve dvou setech Japonku Ayumi Moritaovou.

Cirsteaová sice vyhrála hladce dvakrát 6-2, v obou setech ale měla pomalé začátky. V úvodním dějství za stavu 1-2 postupně čelila čelila třem brejkbolům, podobně jako ve druhé sadě, v níž prohrávala už 0-2 a 0-40. Šnůrou pěti, respektive šesti vyhraných gamů v řadě však vývoj obou setů dokázala bez potíží otočit.

"Ve druhém setu jsem prohrávala už 0-2 a 0-40, takže jsem byla skoro dva brejky dole. To byl klíčový okamžik zápasu. Protože pokus Ayumi dáte malou šanci, většinou ji využije. Jsem šťastná, že jsem se z toho dostala a vyhrála ve dvou setech," komentovala Cirsteaová. 

"Jsem spokojená s tím, jak dnes zápas probíhal. Byl to můj první zápas po návratu na tvrdý povrch, takže s výsledkem musím být spokojená. Přechod na jiný povrch není snadný pro nikoho," řekla Cirsteaová, jež na betonu hrála naposledy v březnu v Miami.

"Navíc Ayumi je skvělá hráčka a když jsem s ní hrála naposledy letos na antuce v Římě, tak jsem dopadla špatně. Proto jsem věděla, že mě nečeká jednoduché utkání. Jsem tak ráda i za svůj výkon," pochvalovala si po postupu do 2. kola.

"Doufám, že si ze zápasu vemu jen samá pozitiva a v průběhu týdne se budu lepšit. Je to první letní turnaj na tvrdém povrchu a před námi je dlouhá cesta," dodala Cirtseaová. 

O postup do čtvrtfinále se utká buď s krajankou Monikou Niculescuovou, nebo domácí Coco Vandewegheovou. Jednadvacetiletá Američanka se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a oživila si skvělé vzpomínky na loňský ročník. Před rokem se totiž jako lucky loser prodrala až do svého prvního finále, ve kterém nestačila až na Serenu Williamsovou.

"Je vždycky příjemné se vrátit na místo, kde hrajete rádi - a v Kalifornii a ve Spojených státech hraju vždy ráda. Na horké kurty v Kalifornii jsem zvyklá, je to turnaj, který si opravdu užívám. Jsem moc ráda, že jsem se tu dostala z kvalifikace," řekla Vandewegheová.

- WTA PREMIER STANFORD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 795.707 dolarů)
pondělní výsledky (22. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Cirsteaová (5-Rum.) - Moritaová (Jap.) 6-2 6-2
Keysová (USA) - Rybáriková (8-SR) 6-2 6-2
Vögeleová (Švýc.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-4 6-0
Gibbsová (USA) - Bertensová (Niz.) 6-4 6-1
Govorcovová (Běl.) - Görgesová (Něm.) 7-6(2) 6-2
Schiavoneová (It.) - Burdetteová (USA) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
no jo Coco, letos to bude těžká obhajoba.
vůbec nechápu, jak to že jsi teď No.245 ?!?!?!?
Reagovat
dadaft
Madison Keys vcelku podle očekávání porazila Magdu Rybárikovou.
a porazila ji dost jasně - čísla říkají, že byla lepší ve všem. ne moc dobrá zpráva pro Jamie, se Sloane její parťačku v tom novém americkém trojlístku, stoupajícím směle vzhůru.
před silou Madison se musí už dnes mít napozoru každá hráčka mimo top3, bych řekl.
ale tím, že neobhajuje Serena, není tu Máša ani Marion, je přece jen šance na skvělé body a peníze obrovská - řekl bych že už v QF to bude hodně nadoraz.
v horní části pavouka si asi nejde přát nic jiného než Radwanská - Lepchenko a Hampton - Keys - - - na tom by mohla myslím panovat i širší shoda.........................
druhá polovina pavouka je ovšem mnohem zamotanější. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist