Clément jako daviscupový kapitán skončil

19. 9. 2015, 12:36
Aktuality 2
Tři roky vydržel bývalý tenista Arnaud Clément ve funkci kapitána francouzského daviscupového týmu. Národní federace ho v pátek odvolala kvůli neshodám s hráči.
Profily hráčů
Gaël Monfils s kapitánem Clementem

Vítěz čtyř turnajů Clément se stal daviscupovým kapitánem v roce 2012 pár dnů poté, co ukončil kariéru. Jak uvedl krátce po nástupu do funkce, jeho cílem bylo získat titul, který Francie vybojovala naposledy v roce 2001.

K němu neměl francouzský výběr daleko. Loni postoupil po semifinálovém vítězství nad českými tenisty do finále, v němž podlehl Švýcarsku. Terčem kritiky se stal Clément poté, co do úvodní dvouhry proti Stanu Wawrinkovi poslal Jo-Wilfrieda Tsongu, přestože měl finalista Australian Open z roku 2008 problémy s rukou. Clément Tsongovi vyčetl, že ho o svých zdravotních potížích neinformoval, a situace se ještě zhoršila po letošní čtvrtfinálové porážce v Londýně, kde Clément Tsongu kritizoval za špatný přístup k reprezentaci země.

S Clémentem, který měl smlouvu ještě na příští ročník soutěže, se poté několikrát sešli zástupci Francouzské tenisové federace. Ta daviscupového kapitána následně odvolala.

Adepty na uvolněné místo jsou Cédric Pioline a Yannick Noah, který dovedl Francii k daviscupovým triumfům v letech 1991 a 1996. Jak uvedl list L'Equipe, Noah nedávno komunikoval se všemi klíčovými hráči - Tsongou, Richardem Gasquetem, Gillesem Simonem a Gaelem Monfilsem - a chce se s nimi všemi setkat v listopadu před začátkem turnaje Paris Masters.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
rusedski
Simon klíčový hráč? Zatím v DC zes*al co šlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad...to vyjde.
...jak to vezme, maj pohar;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist