Clijstersová a Roddick budou uvedeni do tenisové Síně slávy

23. 1. 2017, 23:23
Aktuality 16
Bývalé světové jedničky Andy Roddick z USA a Kim Clijstersová z Belgie budou uvedeni do tenisové Síně slávy. Mezi legendy byli v hlasování zástupců mezinárodních tenisových médií vybráni rovněž nizozemská paralympijská vítězka Monique Kalkmanová-Van den Boschová, novinář a historik Steve Flink a in memoriam trenér Vic Braden.
Profily hráčů
Kim Clijstersová a Andy Roddick

Třiatřicetiletá Clijstersová je čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou. V letech 2005, 2009 a 2010 vyhrála US Open a rok nato ještě Australian Open. Vítězka 41 turnajů WTA v singlu je jednou z šesti žen, které dokázaly vést žebříček ve dvouhře i čtyřhře. Singlovému pořadí vládla dvacet týdnů.

Roddick je o rok starší, v čele žebříčku ATP strávil třináct týdnů. US Open vyhrál v roce 2003 a třikrát byl ve finále Wimbledonu, ale v boji o titul z londýnské trávy jej pokaždé porazil Roger Federer stejně jako při další Američanově finálové účasti v New Yorku v roce 2006.

Roddick, Kalkmanová-Van den Boschová a Flink se podle agentury AP v úterý zúčastní slavnostního ceremoniálu na Australian Open v Melbourne. Oficiálně pak bude celá pětice do Síně slávy v Newportu uvedena 22. července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
gigin
ve 34 do Síně slávy, Fedex ve 35 v semi GS.
Reagovat
tommr
totéž ale platí v ještě větší míře pro Hall of Famers Clijstersovou (34) ve srovnání s ještě aktivními Venus (37) a Serenou (36) ... :)
Reagovat
a.magerova
http://archiv.ihned.cz/c1-14001110-soucasny-muzsky-svetovy-tenis-ovladly-mlade-pusky
Reagovat
brixner
Kim tedy rozhodně!
Bez debat!!
A Andy? Měl zatracenou smůlu, ale asi tam patří také!
Reagovat
a.magerova
Určitě TAM patří !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Patrí, ale musí byť pri ňom poznámka: Jedna z najslabších svetových jednotiek v histórii a hráč s najhorším prechodom na sieť v histórii tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
hrozne, ze to napisu, ale strasne kopyto.. :-))) A jak me rozciloval svou hyperaktivitou, ja to nesnasim, pro ten jejich motoricky neklid se vubec nedaji v klidu pozorovat.. :-))
Reagovat
Tornes
Co znamená "jedna z nejslabšíh jedniček historie"? Pátá? Takže jdeme - Muster, Moya, Rios, Ferrero - než tihle čtyři je zcela jednoznačně lepší. Kafelnikov, Safin - minimálně srovnatelný.

Na to že světových jedniček zatím bylo přesně 24, to není vůbec špatný, řadí se na pomezí třetí a čtvrté čtvrtiny. To je něco jako kdybys o člověku, který vydělává cca 17000-18000 Kč řekl, že patří k nejhůře vydělávajícím pracujícím v ČR. I když ty bys toho byl schopen...

A ten přechod na síť - předpokládám, že máš nastudované ty tisíce hráčů historie tenisu, abys to mohl tvrdit? A viděl jsi doufám všechny jeho zápasy, včetně těch kde měl na síti úspěšnost zcela vynikající?
Reagovat
smazaný uživatel
Zase slovíčkariš...

Nebuď tak skostnatelý, uvolni sa a potom zistíš, že je na mojich slovách vela pravdy ;)
Reagovat
Tornes
Vela pravdy? Jo, nějaký velmi vzdálený pravdivý základ tam je. Roddick patřil ke slabším tenisovým jedničkám a jeho přechod na síť patřil k těm horším mezi špičkovými hráči. Ovšem to je něco zcela jiného než být "jedna z nejlabších světových jedniček" a mít "nejhorší přechod na síť v historii tenisu."
Reagovat
a.magerova
https://cs.wikipedia.org/wiki/Soupe%C5%99en%C3%AD_Federera_a_Roddicka
Reagovat
smazaný uživatel
:-) na jejich pamatny wimbledonsky petisetak uz nikdy nezapomenu.. podnes citim i to slunicko, tenkrat velmi dulezity treti hrac.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Jj ty nervy... to se už nezapomene... to i moji blízcí měli strach, že mě šlahne.... i padl návrh, že by mi mělo být zakázáno na to čučet...od té doby raději preferuji dívání o samotě, než furt:

"Vem si něco k jídlu."
"Venku je hezky, nechceš se raději projít?"
"A kdy už bude konec."
"Nenervuj se tolik, je to přece cizí člověk."
"Nebuď na mě protivná."
Reagovat
blixa
Manžel/přítel není tenisový fanda ? :D
Reagovat
a.magerova
Toto konkrétně byla tchýně, moc hodná ženská, ale v době toho finále, opravdu na zabití... ;-)

Za ty roky už ale všichni ví, že je lépe, mi jít z cesty.... takže maj všichni na dobu zápasů nějaké jiné aktivity mimo domov... nebo se dívaj se mnou, ale kochají se hrou, nejsou v transu jako já a nebojí se výsledek.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
to bolo finale,ja som bol tiez vynervovany,pozeral som to sam doma,takze nikto dalsi ma neprovokoval,po zapase som siel s kamosom ktory to tiez doma prezival cele vybicyklovat,vtedy bolo naozaj krasne pocasie,pekna spomienka:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist