Clijstersová bude ředitelkou obnoveného turnaje v Antverpách

10. 10. 2014, 19:00
Aktuality 15
Čtyřnásobná grandslamová šampionka Kim Clijstersová se chystá zpět na tenisovou scénu, ne však přímo na kurty v roli hráčky. Bývalá světová jednička bude ředitelkou turnaje v Antverpách, který se v příštím roce vrátí do kalendáře WTA.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Jednatřicetiletá Belgičanka, která definitivně ukončila kariéru v roce 2012, se vloni v září stala podruhé matkou a nyní chce přispět k návratu Antverp na tenisovou mapu. "Po sedmi letech se světová tenisová elita vrátí do Antverp. Ale není to jen skvělý turnaj, je to mnohem víc," prohlásila s odkazem na mimořádnou prémii.

V minulosti totiž platilo, že tenistka, která během tří let dokázala turnaj v Antverpách dvakrát vyhrát, získá exkluzivní raketu vyrobenou z 4,5 kilogramu zlata a 2008 diamantů. Její hodnota je vyčíslena na 1,5 milionu dolarů (asi 32,9 milionu korun).

Dosud cenný artefakt získala pouze Amélie Mauresmová. Francouzka, jež momentálně trénuje britskou tenisovou jedničku Andyho Murrayho, triumfovala v Antverpách třikrát za sebou v letech 2005 až 2007.

Zkrátka ve městě diamantů nepřijdou ani diváci. Každý 100. návštěvník turnaje získá dárek v podobě desetikarátového diamantu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Ta zvláštní cena je opravdu zajímavá. Tak jsem zvědavá, které hráčce se to ještě povede a kdo všechno bude na tomhle turnaji hrát.
Reagovat
Mayo
Toto bola pani tenistka, ale Žastén bola moja nambr van.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych , ale uvítal turnaj WTA i v Česku naše hráčky by si ho zasloužily , máme nejvíce hráček v top 100 ze všech ostatních .
Reagovat
smazaný uživatel
toto je pravda , v Prahe by mohol byť ale nie international ale aspon Premier , 470 bodovy.
Niekedy v aprili alebo maji :) v jeden týžden ked je turnaj aj v Katowiciach :D
Reagovat
Frick
Těžko říct, no. Vykopnoput Gastein by bylo nejlepší. Co si ty Rakušáci o sobě myslej. K čemu potřebujou DVA International turnaje...
Reagovat
EllNino
nikdy ! :D Bad Gastein je super ! :) já bych zrušil Baku, to mě sere :)
Reagovat
skott
Bad Gastein je jeden z nejkrášnějších turnajů na okruhu v nádherném prostředí, který jen trochu trpí nevhodným termínem, jinak ale patří mezi nejoblíbenější u hráček. V Baku je zase moderní areál s krásným centrkurtem. Jsou mnohem horší místa v kalendáři WTA jako Guangzhou, Bogota. Ani letošní Bukurešť nic moc nebýt Simony.
Reagovat
EllNino
Centr je tam skvělej, akorát naprd s těma stínovejma přechodama, nebejt toho centru, tak tam ale ty kurty nejsou nic moc :)
Reagovat
Titan
Ehm...
Kolik by jsi dal za vstupenku a kolik bys jako ředitel firmy přispěl na odměny v Praze...?
WTA turnaj v Uzbekistánu není problém, protože tam se jednostranně nalejí peníze. Ale kdo bude nalévat u nás...?
A vo tom to je...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jak se to stalo, nevim :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
misa
byla mou velmi oblíbenou tenistkou, přeju jí v její nové roli jen samé úspěch a skvělé statovní pole!
Reagovat
misa
startovní
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle chyby bych ani neopravoval, já si toho třeba většinou ani nevšimnu, až pak díky tomu že to ten člověk sám opraví :) :)
Reagovat
misa
To víš, moje úcta ke Kim je velká, tudíž žádné chyby :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Kdo by v Antwerpách čekal k večeři krokety, smůla, nacpou mu diamanty :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist