Clijstersová nebude hrát Fed Cup proti Srbsku, chce doléčit kotník

25. 1. 2012, 18:11
Aktuality 8
Kim Clijsterosvá příští víkend nepomůže Belgii v prvním kole Fed Cüpu proti Srbkám. Bývalá světová jednička se kapitánce Ann Devriesové omluvila kvůli zranění kotníku, které chce po Australian Open doléčit.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová si během probíhajícího Australian Open obnovila v zápase 4. kola proti Na Li zranění kotníku, souboj však se zpevněnou nohou dohrála, ve čtvrtfinále vyřadila světovou jedničku Caroline Wozniackou a zítra se může těšit na semifinále proti Viktorii Azarenkové. 

Kotník ale úplně v pořádku není. Osmadvacetiletá Belgičanka totiž odřekla účast v 1. kole Fed Cupu, ve kterém měla být příští víkend 4. a 5. února hlavní oporou své země v souboji proti Srbsku. 

"Kim mi to potvrdila už včera," řekla během oznamování nominace kapitánka Belgičanek Ann Devriesová. "Její rozhodnutí chápeme. Bude mít za sebou dva těžké týdny v Melbourne, navíc to zranění kotníku," vysvětlila. 

Čtyřnásobná grandslamová šampionka Clijstersová loni pomohla dvěma body k výhře proti USA a postupu do semifinále. Proti Češkám už ale nenastoupila kvůli problémům s ramenem a zápěstím. 

V belgické nominaci na Srbsko tak figurují Yanina Wickmayerová (26. hráčka světa), Kirsten Flipkensová (193.), devatenáctiletá Tamaryn Hendlerová (211.) a sedmnáctiletá Alison Van Uytvancková (286.).

Kapitán Srbů Dejan Vranes do Belgie povolal bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou (13.), Bojanu Jovanovskou (90.), osmnáctiletou Aleksandru Kruničovou (226.) a sedmnáctiletou Nataliji Kostičovou. Ana Ivanovičová se už dříve omluvila, s koučem Nigelem Searsem se chce soustředit na přípravu na turnaje WTA.

Vítěz duelu Belgie - Srbsko postoupí do semifinále proti lepšímu z dvojice Rusko - Španělsko. Poražený bude muset do baráže.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda! Ještě by mohla vyhrát ta druhá uřvaná trapka a v sobotu nemusím Eurosport ani pouštět. Protože na ten jejich ubohej hnus opravdu zvědavý nejsem. Při úderu se může řvát, výt, ječet a hýkat bez omezení, ale za mnohem tišší kamón je ztráta bodu, viz loni Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
a ted hurá na sirenu Azarenkovou !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na utkání semifinále AO mezi Kim a Vikou se těším a ráno si na něj přivstanu. Kim případným vítězstvím pomůže Petře, aby se stala světovou jedničkou. Ve druhém SF pak bude Petra bojovat s Mášou. Krásné by bylo finále Petry proti Kim.
Reagovat
VlS
Krásné by bylo, kdyby si Petra číslo 1 uhrála úplně sama, protože jinak zas bude někdo řešit, že jí v tom pomohla Kim. O nic nejde, jestli je někdo číslo 1 nebo 4 je úplně jedno, důležité je dobře hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že dobře hrajou všechny dámy ze světové desítky, a to včetně Caroline, kterou mnozí kritizují za přílišnou pasivitu. Já bych pomoc Kim neodmítal, at' už s její pomocí, nebo bez, pro Petru by to byl posun nahoru v jejím tenisovém životě. Hráčka č.1 má vždy respekt a není jedno,jestli je tenistka ve světovém žebříčku první nebo čtvrtá.
Reagovat
smazaný uživatel
soucasna praxe ukazuje, ze hracka c. 1 respekt vzdy nema, vyborna hra ho ma vzdycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Příteli, a není to náhodou tak, že právě hráčka č.1 má největší respekt, a proto je pod největším drobnohledem kritiky? Kritizovali by tolik hru Caroline, kdyby tak dlouho nebyla jedničkou, ale třeba čtyřkou, nebo dvanáctkou? To, že je to jedno, se jen tak říká a říkají to i hráčky, pokud jsou na to soustavně médii dotazovány. Ale skutečnost je taková, že každá tenistka na okruhu uvnitř světové desítky, nebo v její blízkosti, po tom touží celým svým srdcem!
Reagovat
smazaný uživatel
neni to tak. :-) Respekt ma pozice c. 1. Pokud ji zaujme nekdo, kdo svou hrou nenaplnuje predstavu o hracce - hraci na pozici c. 1, respekt ztraci. Proto vsichni (vsechny) rikaji, ze nemysli na pozici, ale na svoji hru. A rikaji pravdu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist