Clijstersová se v lednu nevrátí. Comeback Belgičanky komplikuje zranění kolena

4. 11. 2019, 17:09
Aktuality 34
Návrat bývalé světové jedničky Kim Clijstersové brzdí zranění kolena. Čtyřnásobná grandslamová vítězka dnes uvedla, že navzdory původním plánům nebude ještě schopna v lednu hrát.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

"Podrobuji se léčbě a rehabilitaci zraněného kolena. Je to překážka, ale jsem odhodlána se vrátit ke sportu, který miluji," napsala na twitteru šestatřicetiletá Clijstersová.

Trojnásobná matka ohlásila na leden pokus o comeback v září, sedm let poté, co po US Open 2012 podruhé ukončila kariéru.

Poprvé se Clijstersová s tenisem loučila překvapivě už v třiadvaceti letech v roce 2007. Čtyři roky poté, co se stala poprvé světovou jedničkou, a dva roky po premiérovém grandslamovém triumfu na US Open oznámila, že kvůli opakovaným zraněním končí a chce založit rodinu.

O dva roky později se už jako matka dcery vrátila a při svém třetím startu ovládla jako nenasazená hráčka s divokou kartou US Open. V roce 2010 přidala do sbírky dalších pět titulů včetně úspěšné obhajoby na US Open. Třetí grandslamovou trofej po comebacku získala v roce 2011 v Austrálii a krátce poté se vrátila i do čela světového žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
https://img19.rajce.idnes.cz/d1903/11/11358/11358770_7bf7a95fb0bcf3820234730793121430/images/Kim2.jpg.h513.jpg.767.jpg?ver=2

Kim na vrcholu.
Reagovat
peek
Věk a váha jsou jen čísla, škola a technika jsou jen pindy, to, oč tu běží, je vášeň... Nenech se otrávit, Kim, jsi moje stará tenisová láska!
Reagovat
blixa
Nonono, do fronty a nepředbíhat !!!! ;-)
Reagovat
peek
Hele, běž si za tou svojí Justine a nezacláněj :-)
Reagovat
Blondie
Co na to sousedka?!
Reagovat
blixa
Sousedka ? Já se sousedkami nic, manželka by remcala :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Začínáš taky na B - to je podezřelé...:)
Reagovat
Petur_Fisk
Jen jestli ji budeš taky vozit za pár let na vozíku, až bude lazar s kolenem...:)
Reagovat
peek
Co je tohle za argument? To bys nemoh dělat nic. Zavři se doma do sterilizátoru a radši ani nic nepiš, aby sis nenamohl prstíček.
Reagovat
Petur_Fisk
Právě jsi se zařadil do demoliční čety s označením Kim Clijsters...:)
Reagovat
peek
Koleno v pohodě nahradíš, dneska už ti už vyměněj téměř každej kloub za umělý. Zato zážitky a emoce ti nikdo nenahradí, ty zápecníku.
Reagovat
Petur_Fisk
Myslím si, že už se nevrátí a myslím si, že by se už vracet ani neměla. Koleno je potvora, jeho úplná regenerace je zatím jen scifi a Kim má ještě většinu života před sebou.
Reagovat
Vlk-v-trave
No, ale porad je mladsi nez Serena Williams, nebo Vee...:)
Reagovat
Petur_Fisk
To jo, ale jde o to koleno.
Reagovat
peek
nebo než Federer či Karlovič
Reagovat
Petur_Fisk
Nezapomínejme na Květu.
Reagovat
Davor1
Fenomenálna tenistka, ale netuším, aký má toto zmysel. Na WTA úroveň sa už podľa mňa nedostane a behať po ITFkach ako donedávna Patty Schnyder a prehrávať tam s mladými no name hráčkami, to by ju snáď nemohlo baviť. Je to stará tenisová škola ako Hantuchová a na dnešných spomalených povrchoch proste proti hráčkam typu Svitolina nemá šancu, pohybovo to už proste nemôže proti tenistkám v top forme zvládať, nech má aj techniku stále svetovú. Tenis sa proste posunul trochu inde a Kim by si to mala uvedomiť, v singli ju už čaká len trápenie.
Reagovat
Vlk-v-trave
No Kim jak Kim, ale co nadsenci tohoto sportu?! Kim to aspon aktivne prozije, nejake to dobrodruzstvi... boli ji koleno...to se da spravit...ale nektere nadsence bileho sportu boli oci, a duse upi...a to se tak lehce spravovat neda.:)

Jak bych dal do ruky atletum bezeckych disciplin do rukou rakety, tak by mne to vyslo pomalu na stejno.

Kim asi nema sanci, spis by ji mela Martina Navratilova nebo Conchita Martinez...stacilo by jen, jak by hraly tenis, SV...a neni co resit.:)
Reagovat
sojka1
pokud by jim holky neustrelily hlavu, Vlcku, ono to dneska vsechno lita mnohem rychleji... :-)
Reagovat
Carter
Tak Kim má k dispozícii neobmedzené množstvo divokých kariet, takže na itf nebude odkázaná aj keď bude chodiť od prehry k prehre
Reagovat
sojka1
ale postradalo by to smysl, prohry by ji prece nemohly prinaset radost, Kim ma srdce sampionky...
Reagovat
sojka1
Kim ma dost vahu, to nevypada jako uplne dobry napad a telo to vi, to neni zdrzeni, to je sdeleni...
Reagovat
marsden
Na AO se predstavi v mixu Connors s Mandlikovou a singl divokou kartu ma Sabatini
Reagovat
FulnekUltras
dokud nenastoupí Chris Evert, neletím
Reagovat
Petur_Fisk
Já počkám na Billie Jean...:)
Reagovat
makro99
Reagovat
FulnekUltras
Vlasta Vopičková když už... ;-)
Reagovat
blixa
Tady je nějaký sraz nekrofilů ? :D Když už, ta jedině Evonne ! ;-)
Reagovat
Fransoas
Je to tedy trochu odvážné vracet se po delší době,ale tenis pro ni může být určitá vášěň.Výsledky ale nebudu tak výrazně jako před několika lety.
Reagovat
FulnekUltras
zas ale když si uvědomím, jak krakatice dodnes spoustu holek přes síť prostě jen hypnotizuje - a ono to kolikrát stačí... nee, to je blbý příklad... ;-)))
Reagovat
brixner
Kdo to, proboha, je?
Ba ne, dělám si konečník :-)
Ale po pravdě - mnohem raději jsem měl Justine, ta asi hrála ten nejkrásnější tenis, co jsem znal!
Ale i Kim jsem měl rád, její návrat poté, co povila, byl velkolepý! Netvrdím, že bych jí opět rád na kurtech neviděl, ale obávám se, že už to asi na nějaký dobřejší výsledek nebude, techniku asi člověk moc neztratí, ale fyzicky to už, nejspíš, zvládat nebude. Ale myslím, že pokud se opravdu vrátí, přehnaná očekávání sama mít nebude a pokud bude jen možnost, na její nějaký mač se rád podívám!
Reagovat
FulnekUltras
ale nakonec nějaká ta sranda či zvláštnost musí byt všude - a když to přitáhne diváky, prečo by aj nie... ;-)
Reagovat
misa
Vracet se po skoro osmi letech, v 36/37 letech? Nemá to smysl...
Ale rád jsem ji sledoval, to jo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist