Clijstersová se v Nizozemsku dostává do formy

20. 6. 2012, 08:32
Aktuality 1
ATP & WTA HERTOGENBOSCH - Kim Clijstersová měl ve svém prvním zápase po delší pauze problémy, nyní už se ale zdá být v dobré formě a na trávě v Hertogenboschi bude útočit na titul.
Kim Clijstersová

Jméno Kim Clijstersové před příletem do Holandska na seznamu potencionálních vítězek Wimbledonu nebylo, po každém zápase, který po návratu po zranění odehrála, se ale o pozici jedné z adeptek na titul hlásí čím dál hlasitěji. Poté, co v prvním kole turnaje v Hertogenboschi musela otočit duel se Švýcarkou Oprandiovou, nedala o 24 hodin později šanci Katerině Bondarenkové.

Zápas s Ukrajinkou, jež v prvním kole vyřadila druhou nasazenou finalistku French Open Saru Erraniovou, Clijstersová zvládla bravurně. Po prvním brejku ze čtvrtého maratónského gamu, v němž se šlo celkem jedenáctkrát přes shodu, na kurtu dominovala a za 67 minut vyhrála hladce 6-2 6-1.

"Zápas s Bondarenkovou byl mnohem lepší než můj první zápas. Po losu jsem věděla, že bude velmi důležité dostat se přes 1. kolo a že se pak budu na trávě cítit více sebevědomá," řekla Clijstersová, jež je v žebříčku WTA aktuálně až na 50. místě a ve Wimbledonu tak nebude mezi nasazenými.

Vítězka turnaje z roku 2003 se o postup do semifinále utká buď s Italkou Schiavoneovou, nebo Rumunkou Beguovou.

Sebevědomě se na holandské trávě prezentuje také Dominika Cibulková. Třetí nasazená Slovenka po hladké výhře nad Cadantuovou porazila ve dvou setech i Izraelku Shahar Peerovou, proti které hrála odvážně a vyhrála 6-2 7-6.

"Stejně jako v prvním kole jsem dobře začala. Ve druhém setu (Peerová) hrála lépe a donutila mě hrát na vyšší levelu. Jsem za to ráda, protože je to tu pro mě skvělá příprava," pochvalovala si Cibulková generálku na Wimbledon.

Ve čtvrtfinále se Cibulková utká s Naděždou Petrovovou, kterou v obou vzájemných zápasech porazila. Oba duely však spolu svedly už před čtyřmi lety, oba na rychlém americkém betonu.

- WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH -
(Holandsko, tráva, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (19. 06. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Arvidssonová (Švéd.) - Jankovičová (7-Srb.) 6-2 3-6 6-4
Gavrilovová (Rus.) - Wickmayerová (Belg.) 6-1 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Cibulková (3-SR) - Peerová (Izr.) 6-2 7-6(5)
U. Radwaňská (Pol.) - Pennettaová (4-It.) 6-1 6-1
Petrovová (8-Rus.) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 7-5 6-3
Clijstersová (Belg.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cibulková/Záhlavová-Strýcová (SR/ČR) - Medinaová-Garriguesová/Parraová-Santonjaová (3-Šp.) 6-3 5-7 10-8

- ATP 250 HERTOGENBOSCH -
(Holandsko, tráva, 398.250 eur)
úterní výsledky (19. 06. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Duclos (Kan.) 6-4 6-4
Malisse (Belg.) - Troicki (2-Srb.) 7-6(4) 6-2
Roger-Vasselin (Fr.) - Bogomolov (7-Rus.) 6-4 6-4
Kubot (8-Pol.) - Sela (Izr.) 6-1 6-2
Cipolla - Starace (oba It.) 4-2 skreč S.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (3-ČR/SR) - Muller/Rochus (Luc./Belg.) 6-4 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Heather_Fedex
tak snad ji to v hertogenboschi vyjde, aby sme se meli na co tesit ve wimblasu, jen te PROSIM, PANE BOZE: nedopust, aby kim byla nalosovana do te same casti pavouka, co masa!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist