Clijstersová si na svatbě podvrtla kotník. Start v Paříži ohrožen

10. 4. 2011, 22:15
Aktuality 6
Kim Clijstersová možná nestihne French Open. Belgická světová dvojka si na svatbě svého bratrance Tima podvrtla kotník a minimálně na přípravné turnaje na antuce může zapomenout.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová letos vyhrála Australian Open, náročný program z úvodu sezony si ale vybral daň na zdraví sedmadvacetileté Belgičanky. Kvůli přetíženému ramenu a zápěstí nepomůže příští víkend své zemi v semifinále Fed Cupu proti Češkám.

Aby toho nebylo málo, tak si čtyřnásobná grandslamová vítězka na svatbě svého bratrance podvrtla kotník a čeká ji ještě delší pauza. Zpráva z vyšetření zní děsivě: natažené vazy, naprasklé pouzdro hlezenního kloubu a natržené šlachy. Kotník má oteklý a fialový. 

Clijstersová se na kurty chtěla vrátit druhý týden v květnu v Římě, kde se chtěla připravit na French Open. Turnaj v italské metropoli ale určitě nestihne a v ohrožení je také účast světové dvojky na antukovém grandslamu. "Start Kim v Paříži je velmi nejistý, kotník je teď zcela nehybný," píše tenistka na svých stránkách. "Čas na uzdravení je odhadován minimálně na čtyři až šest týdnů.  

Roland Garros, na kterém Clijstersová v letech 2001 a 2003 prohrála až ve finále, startuje za šest týdnů 22. května. Loni rodačka z Bilzenu ve francouzské metropoli chyběla rovněž kvůli zranění kotníku.

Belgičanka tak v dohledné době může zapomenout na návrat na post světové jedničky před Wozniackou. Naopak ji z druhého místa může sesadit Ruska Zvonarevová.

V Paříži bude určitě chybět další bývalá světová jednička Američanka Serena Williamsová, jež se zotavuje z vážných zdravotních potíží, které odstartovaly rovněž nehodou na oslavě. Loni v červenci šlápla na rozbitou sklenici a pořezala si nohu, s níž kvůli komplikacím musela později na operaci. Nedávno navíc prodělala plicní embolii a podstoupila další zákrok.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Byla by to čkoda, kdyby nemohla hrát, nejen že je skvělá tenistka, ale i príma člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
TAk zacinam mat pocit ze naschval vynechava turnaje a chce hrat len GS. Zazracne stihne RG podla mna. Kedze Top 20 ci Top 30 ma zrejme ako u muzov povinne turnaje tie velke cize aj Premier mandatory a asi aj premier five tak Kim je nonstop zranena... neviem fakt minule som uvazoval o tom ze odkedy dosla tak ako najlepsie sa vyhnut hraniu - nepotrebuje sa nahanat za bodmi po turnajoch ale ma to povinne tak ako to ,,oklamat,, nechcem jej krivdit ale pripada mi to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nažhavená na obyčejné turnaje jistě není (spíš naopak), ale tenhle tvůj legrační "příspěvek" je nějak mimo. Buď za falešnou lékařskou zprávu někomu zaplatila nebo si kotník zhuntovala úmyslně, aby nemusela ty turnaje hrát :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud po těch problémech a pauze nakonec RG vyhraje, bude to pěkná blamáž a ostudné vysvědčení pro ostatní hráčky ze špičky, které budou před RG hrát turnaje. Tohle už předvedla, před grandslamem nic moc a pak GS titul (nebo TM) brala ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i kdyby to byla pravda a Kim ty turnaje vynechávala záměrně (což dost pochybuju), já bych jí to nezazlíval. Já totiž nejsem zastánce toho, jak WTA, potažmo ATP, tenistům diktuje, kde musí hrát a kde ne. To by prostě měla být jejich věc.
Reagovat
VlS
Ale vždyť to je jejich věc - co je postih za neúčast na "povinném turnaji"? 0 bodů v žebříčku, které nemohou být kompenzovány body z nepovinných turnajů. Pokud se nechce honit za žebříčkem, tak je to jen na ní a pokud vyhraje (hypoteticky) 4 GS a nic jinýho, tak bude pořád 2. - 3.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist