Clijstersová v Nizozemsku o finále hrát nebude, šetří se na Wimbledon

22. 6. 2012, 14:22
Aktuality 1
WTA HERTOGENBOSCH - Kim Clijstersová 3 dny před startem Wimbledonu odstupuje z generálky na třetí grandslam sezony v Hertogenboschi . Belgičanka dnes měla hrát s Urszulou Radwaňskou o finále, kvůli obnovenému zranění břišních svalů se ale rozhodla k utkání nenastoupit a šetřit zdraví do Londýna.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Kim Clijstersové se v Hertogenboschi vrátila na kurty po tříměsíční pauze, kterou si vyžádalo léčení natrženého svalu v kyčli. Devětadvacetiletá Belgičanka přišla o French Open, přípravu na Wimbledon už ale stihla. Aniž by však našla přemožitelku, s turnajem, který před devíti lety ovládla, se loučí.

Bývalá světová jednička dnes měla hrát proti Urszule Radwaňské o postup do finále, její fyziopterapeut Sam Versleghers jí ovšem doporučil, aby nenastoupila a neohrozila tak svůj start ve Wimbledonu. Clijstersová, kterou trápí zranění břišních svalů, ho poslechla a i vzhledem k již třem odehraným duelům na trávě odstoupila.

"Je to z preventivních důvodů, ve Wimbledonu určitě hrát budu," ujistila Clijstersová, jejíž kariéru provázejí častá zranění.

Aktuálně až 50. hráčka světa bude ve Wimbledonu poprvé od roku 2000 nenasazená a hned v prvním kole ji čeká souboj bývalých nejlepších hráček světa se Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Čtyřnásobná grandslamová vítězka chce po letošním US Open, které v letech 2005, 2006 a 2010 vyhrála, podruhé a již definitivně ukončit kariéru. Clijsterosvá loni ovládla také Australian Open. 

Odstoupení favorizované Clijstersové poslala do premiérového finále na okruhu WTA Urszulu Radwaňskou. Jednadvacetiletá Polka, mladší sestra známější Agnieszky, si v sobotu zahraje o titul proti Kirsten Flipkensové, nebo Rusce Nadě Petrovové.

- WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH -
(Holandsko, tráva, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (22. 06. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Flipkensová (Belg.) - Vinciová (6-It.) 6-4 7-6(5)

Dvouhra - semifinále:
U. Radwaňská (Pol.) - Clijstersová (Belg.) bez boje
Petrovová (8-Rus.) -  Flipkensová (Belg.) ... od 16:00 hodin

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
a Ursula si tak zahraje finale:) Dost dobry:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist