Clijstersová zřejmě definitivně ukončila kariéru. Přednost dává rodině

13. 4. 2022, 07:30
Aktuality 15
Bývalá světová jednička Kim Clijstersová znovu a zřejmě definitivně končí s tenisem. Osmatřicetiletá matka tří dětí se bude naplno věnovat rodině, s kterou se přestěhovala z rodné Belgie do vlasti svého manžela USA.
Profily hráčů
Kim Clijstersová (© AFP)

"Rozhodla jsem se, že už nebudu hrát oficiální turnaje. Nemohu se dočkat, jaká nová dobrodružství mě čekají," uvedla čtyřnásobná grandslamová šampionka na Instagramu.

Clijstersová ukončila kariéru už v roce 2007 a pak znovu o pět let později. V roce 2019 se rozhodla pokusit o další návrat, který jí ale zkomplikovala pandemie koronaviru i zdravotní problémy.

Po svém comebacku nevyhrála ani jeden ze pěti zápasů, k nimž nastoupila. Naposledy loni v říjnu v Indian Wells podlehla Kateřině Siniakové, následně se podrobila operaci kolena.

V rozhovoru na webu WTA nyní uvedla, že přednost má rodina, s níž se usadila v New Jersey.

"Pořád ráda hraju. S mým rozvrhem by tři, čtyři dny stačily na to, abych si udržela rytmus, ale určitě by to nestačilo, kdybych se rozhodla hrát turnaj. Kdybych chtěla do Austrálie, jsou to tři až čtyři týdny. To v téhle fázi našeho rodinného života prostě nejde," konstatovala vítězka 41 turnajů WTA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Blondie
Mno.... za mě asi takto.
O jejím návratu jsem si myslela úplně to samé, jako o lidech, co si pořídí dvě děti a pak zjistí, že to jejich narcismus dostatečně neuspokojuje, tak začnou lézt na K2.

Za mě to pojala úplně blbě.
Kdyby oznámila třeba účast na nějaké charitativní exhibici a tři měsíce sypala na socky info a fotky, jak se připravuje, trénuje a pod., užila by si zápas bez ohledu na výsledek, pomohla by dobré věci, vrátila by se k tenisu trošku důstojněji. Bez ohledu na to, že hrála dobře a prohrála se silnými hráčkami, prostě na tom kurtu (na mě) působila jako pětačtyřicetiletá teta, co donesla domů nákup z Lidlu, dala si Turka a koblihu a pak si řekla, že si jde zapinkat.

Snad bude šťastná a spokojená i mimo kurty, mít krásnou rodinu je přece víc než nějaké dokazování si, že mám ještě na nějaký hloupý tenis.
Reagovat
FulnekUltras
ve skladu šroubů konečně poznala, co je to pořádná práce smile
Reagovat
tommr
pro smile naše hráčky bývala Clijstersová až na výjímky nepřekonatelná překážka. Celková bilance ČR vs Clijsters je 3:21 ...
Jednou porazit jí dokázaly pouze Petra Kvitová, Katka Siniaková a co je zajímavé kdysi dávno i Květa Peschke ...
Reagovat
Alien
Cože? To byla ještě Hrdličková, ne!
Reagovat
tommr
jj bylo to v roce 1999 kdy bylo Clijstersový teprve 16 a Květě 24 let ...
Reagovat
Alien
Tak to je ohromná a velice bolestivá ztráta! Její potenciál byl stále obrovský! Velká škoda.
Reagovat
Holahej
Kim, sympatická hráčka, oblíbená, úspěšná, mající všude otevřené dveře, dostávala při návratu do prvních kol silné hráčky, hrála vyrovnané bitvy, zrazovalo jí podání, přišla pandemie, ..ale myslím, že nejvíc bylo těžké skloubit tenisový život s rodinou.., děti potřebují její čas pro každodenní život, rozvoj, náplň, péči..a to ještě z jejích snímků, co dávala na sítě, ..dům, zahrada, psi-buldoci, prasátka..to vše jde těžko dohromady s životem WTA kočujících hráček, soustředěných a starajících se jen o sebe, s hordou pomocné podpory jen pro ně /tým/..
Reagovat
Holahej
Zajímavá bilance Kim Clijsters ..málo proher..
Four Grand Slam singles titles / two in doubles/ a 523-131 match record (80.0 percent), 41 titles, the No.1 ranking four different times over a span of eight years.

PetraKvit W/L Singles 585/ 265 Titles 28
PlíšKa 579/ 319 16
Reagovat
tommr
Katka si může na raketu připsat další zářez: ukončila kariéru bývalé světové jedničky a GS vítězky ... smile
Reagovat
bardunek666
Jeden z nejtrapnějších pokusů o návrat. Takže jsem rád, že uznala, že na to nemá a zabalila to.
Reagovat
Pesek12
No asi chtěla se o tom přesvědčit sama. Zranění kolena jí na to dalo rychlou odpověď a rodina to pak dokončila. Trapnost bych do toho však netahal, bylo to její rozhodnutí a třeba si jen chtěla pořádně potrénovat, trochu odpočinout od rodiny a přesvědčit se, jak na tom opravdu je. Borg se taky vracel v 35 letech v MC a pak hrál ještě pár let na ATP, než přešel na veteránské turnaje.
Reagovat
blixa
Co je na tom trapného ? Ona si nepředstavovala, že bude vyhrávat turnaje. Jen si prostě ještě chtěla hezky zahrát. Nešlo to, tak to zabalila. Proč by to mělo být trapné ?
Reagovat
Fandina
Já jsem vlastně a možná také kvůli nehraní v době covidu, zapomněla, že se vrátila podruhé. A koukám, že dcerka už je velká holka. To to letí.
Reagovat
vojta91
Když nastoupil špekáček, tak dostala na fráčeksmile
Reagovat
Krisboy
Správné rozhodnutí. Kim mám rád, vždycky jsem jí fandil, ale už na to prostě nemá. Už je to trojnásobná maminka, s těma dnešníma mladejma dračicema se nemůže měřit.
Užívej si rodinu, Kim! smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist