Clijstersové se dál nedaří a možná přijde o Wimbledon

14. 6. 2011, 19:15
Aktuality 32
Turnaj žen v Hertogenboschi přišel o svou nejvýše nasazenou hráčku. Kim Clijstersová v generálce na Wimbledon propadla: ve druhém kole prohrála s italskou kvalifikantkou Rominou Oprandiovou 6-7 a 3-6 a navíc si obnovila zranění kotníku.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Na svém prvním letošním turnaji na trávě nebyla Kim Clijstersová příliš přesvědčivá už ve svém úvodním utkání, které nakonec zvládla. Proti Italce Romině Oprandiové využila bývalá světová jednička jen jeden brejkbol, a protože si v prvním setu podobně vedla i její soupeřka, viděli diváci v Hertogenboschi tie-break. Ten ovládla 82. hráčka světa, která v v dalším setu odvrátila další tři brejkboly Belgičanky a za hodinu a půl zvítězila 7-6 6-3.

"V tenisu není nic většího. Byl to zázrak," radovala se jasná outsiderka utkání, které proti Clijstersové hodně pomáhaly 'kraťasy'. "Myslím, že nebyla úplně stoprocentní, a tak jsem je zkoušela. A vyplatilo se to," uvedla Oprandiová.

Osmadvacetileté vítězce letošního Australian Open se tak po jarních zdravotních problémech dál nedaří. Čtyřnásobná grandslamová šampionka nejprve léčila rameno a zápěstí, poté si navíc vymkla kotník na bratrancově svatbě a zdravotní pauzu si ještě prodloužila.

Právě zranění kotníku si dnes obnovila a hrozí, že se nestihne připravit na Wimbledon, který začíná už za šest dní. 

"Pojedu domů do Belgie a poradím se s lékaři. Uvidíme, co mi řeknou," uvedla bývalá světová jednička, která si v dubnu poranila kotník při tanci na svatbě svého bratrance. "Je to ta samá noha. Doufala jsem, že bolest poleví, ale nestalo se."

 

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Vinciová (7-It.) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 6:2, Larssonová (Švéd.) - Marinová (Kan.) 7:5, 7:5, Erraniová (It.) - Bertensová (Niz.) 7:5 (8:6), 6:1, Dokičová (Austr.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:0, 6:4.

2. kolo:
Oprandiová (It.) - Clijstersová (1-Belg.) 7:6 (7:5), 6:3, Dateová-Krummová (Jap.) - Domínguezová (Šp.) 7:6 (7:3), 6:0.

 

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak pokud by snad Kim chtěla / musela z Wimbledonu odstoupit, bylo by dobré, aby tak učinila ještě před tím, než bude vylosován pavouk. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Co by to odstoupení ovlivnilo? Jedině to, že Karolína (1) by se Zvonarevkou (2) mohla hrát až ve finále. K čemuž stejně na trávě nedojde. Vše se jinak losuje a navíc Williamsky můžou být nasazeny libovolně vysoko.
Mnohem zásadnější by bylo, kdyby naše milá Serenka už konečně jednou provždy táhla k čertu! Ty její mohutný hňápy mají něco společnýho s normální ženskou? Jedna z prvních prznitelek původního ženského tenisu (společně s tou uřvanou jugoškou o pár let dřív), pak do toho začaly mlátit i další.
Reagovat
smazaný uživatel
Já netvrdím, že by to ovlivnilo konečný výsledek turnaje, ale např. taková Petkovičová měla na posledních třech GS turnajích mimořádné štěstí (soupeřky zraněné či totálně z formy) a nerad bych se dočkal toho, že opět postoupí do čtvrtfinále především proto, že jí z její části pavouku vypadne Kim (a bude tam mít místo ní nějaké LL). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi záleží na tom, kdy hráč odstoupí. Občas taky místo nasazeného jde jako náhrada do GS pavouku číslo 33, původně podle žebříku první nenasazený hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
libovolně vysoko být nasazeny nemohou! bude to přesně podle žebříčku!!!
Reagovat
VlS
Myslím si, že je vždy šťastnější řešení, když se hraje podle pavouka bez zásahů LL, ale nikde není napsané, že by musela mít Caro ve své části pavouka Věru, zrovna tam může mít Na Li (což je asi momentálně horší). Tak nějak tuším, že z první současné čtyřky může být ve finále stejně jen Číňanka, i když zrovna tak může jít ven hodně brzo. Stejně jako ty předpokládám, že Venus a Serena budou nasazené a možná i dost vysoko, ostatně vzhledem k minulosti na to podle mě mají morální právo.
Reagovat
VlS
Ještě k těm prznitelkám tenisu - hekání a řvaní mi vadí, ale rozhodně bych Serenu nepovažoval za prznitelku tenisu. Prvky chlapský hry (pořádný rány, dělovej servis atd) do dámskýho tenisu vnesla už generace Navrátilová, Evertová a spol a mě se takovej tenis líbí, naopak za prznitelku považuju Caro, Agu a spol, prostě vracím a vracím, až to soupeřka zkazí, na to se nedá dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Evertová podle tebe dávala "pořádný rány", jo? :-)
Reagovat
VlS
Psal jsem o generaci a podle mě právě Martina Chris jsou představitelkami té generace
Reagovat
VlS
Tak Lopato, jak je to přesně podle rankingu?
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by někdo znalý objasnit, proč je pro tento turnaj používán rozdílný název? Nejen Hertogenbosch, ale i dva komické zápisy s-Hertogenbosch (uvedeno v pavouku) nebo 's-Hertogenbosch podle mapy. Tak se opravdu to město jmenuje? Dále nějak nechápu, proč zlodějové z Tipsportu to i letos mají v nabídkách jako Rosmalen.
Reagovat
smazaný uživatel
Netuším, ale podle této mapy se zdá, že ´S-Hertogenopbsoch se jmenuje dotyčné město a Rosmalen je zřejmě konkrétní čtvrť toho města, kde se nachází ty kurty:
http://maps.google.cz/maps?hl=cs&client=firefox-a&q=%27s-Hertogenbosch+rosmalen&ie=UTF8&hq=&hnear=Rosmalen,+%27s-Hertogenbosch,+Severn%C3%AD+Brabantsko,+Nizozemsko&gl=cz&z=12&brcurrent=5,0,0
Reagovat
smazaný uživatel
´S-Hertogenobosch ... zatracený překlepy. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Heh ... tak napotřetí ... ´S-Hertogenbosch -- mě tohle město nějak nejde přes pysky. ;)
Reagovat
VlS
To jsi na tom dobře mě to nejde ani přes klávesnici
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, tak Rosmalen máme vysvětlený (asi nějaká sveřepost Tipsportu, možná se ten turnaj dřív oficiálně jmenoval Rosmalen). Ale co znamená to 's- na začátku? A proč se tak nestandardně toto město jmenuje?
Mimochodem, dnes jsem se díval jestli z toho turnaje něco půjde na lokálním brabantském TV kanálu a chvíli jsem tu jejich zoufalou chrchlavou holandštinu poslouchal. Jedním slovem děs! :-D Jak může tak otřesný jazyk vůbec vzniknout?
Reagovat
smazaný uživatel
No, já si pamatuji, že v 90. letech se tomu turnaji opravdu říkalo Rosmalen. Podívej se třeba na seznam ATP turnajů, kt. vyhrál Richard Krajicek: 1994 a 1997 tam má uveden právě Rosmalen:
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Kr/R/Richard-Krajicek.aspx?t=tf

Co se týče chrchlání / chrochtání, upřímně řečeno, bůhvíjak Holanďanům zníme my. :-)) Ale dle mého soudu chrochtají dost, např. tamnější slovo pro hospodu, to je hotový jazykolam. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... heh ... tamější.
Reagovat
VlS
A vidíš, jakej hlavolam je naše mateřština? Abych řek pravdu, tak nevím, která z tvých verzí je vlastně správně, ale protože je to odvozenina od "tamní", tak bych tu první neopravoval, ale fakt nevím.
Vím, že za války, když piloti RAF poslouchali naše piloty, tak řekli, že to není jazyk, ale hrdelní choroba.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je právě ten skvělej chyták, kterej nám češtináři furt vtloukali do hlavy, a sice že v ČJ máme sice "tamní", ale zároveň i "tamější".:-) Důvod zná zřejmě jen pár vědátorů z ÚJČ. Ale takových pošetilostí čeština má (např. mně - mě).
Reagovat
smazaný uživatel
duvod je jednoduchy: zaklad "tam" a pripona "ejsi", ze, Brozi? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale dovolím si parafrázovat Ježíše: "člověk nebyl stvořen pro češtinu, nýbrž čeština pro člověka". :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
vsak ji uzivej, clovece - ale SPRAVNE! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě na výplodech internetových blábolilů zase fascinujou tyhle patvary - by jste, aby jste, kdyby jste, kdyby jsi, aby jsi, by jsi se. Zvlášť rozšířené je to mezi Moraváky, kteří se snaží psát nebo mluvit rádoby spisovně (aniž by ovšem znali pravidla) a na tu svou vyšinutou hyperkorektnost narazí.
Reagovat
VlS
Hele Broži, Aby jsi se nepo ........ to napíšeš správně aby ses? A ses je co za slovo?
Reagovat
smazaný uživatel
no, jak bychom ti to vysvetlili - proste stazeny tvar :-)
Reagovat
VlS
Tak staženýho znám leda králíka ;-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumím tomu dobře, že náš moraváček VIS úmyslně píše (a vyslovuje) paskvil aby jsi se? :-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Na svém prvním letošním turnaji na trávě nebyla Kim Clijstersová příliš přesvědčivá už ve svém úvodním utkání, které nakonec zvládla.
Reagovat
smazaný uživatel
miss
Reagovat
smazaný uživatel
No že v Hertogenboshi v zápase s Niculescu nebyla přesvědčivá, ale zvládla to...v pohodě...
Reagovat
smazaný uživatel
jo aha ona už hrála 2. kolo dneska.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist