Co přinese 15. týden: Začíná antukové jaro. Kristýna Plíšková se představí v Luganu, Veselý v Marrákeši

5. 4. 2019, 12:16
Previews 9
Již za pár dní definitivně startuje antukové jaro a na programu jsou čtyři turnaje. Ve švýcarském Luganu se představí Kristýna Plíšková, ženy čeká ještě turnaj v kolumbijské Bogotě. Jiří Veselý zkusí své štěstí v marocké Marrákeši, muži mají na programu ještě podnik v americkém Houstonu.

Lugano - ženy
V Lugano bude největší hvězdou domácí Belinda Bencicová. Elise Mertensová loňský triumf obhajovat nebude a nedorazí ani loňská finalistka Aryna Sabalenková. Švýcarský antukový podnik, který loni zažil premiéru, se bude muset letos nejspíše obejít bez zastoupení z Top 10.

Z českých tenistek se v hlavní soutěži představí pouze Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová se odhlásila. Kvalifikaci budou hrát Tereza Smitková a Tereza Martincová. Slovensko bude mít v hlavní soutěži Viktórii Kužmovou, v kvalifikaci Rebeccu Šramkovou.

Divoké karty do hlavní soutěže obdržely Timea Bacsinszká a Jil Teichmannová. Ve švýcarsku by se na kurty měla vrátit Světlana Kuzněcovová, nejspíše na divokou kartu.

SAMSUNG OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Mertensová (2-Belg.) - Sabalenková (Běl.) 7-5 6-2
Kategorie: WTA International
Místo konání: Lugano, Švýcarsko
Povrch: antuka
Dotace: 250.000 dolarů
• Česká účast •
Kr. Plíšková (hlavní soutěž)
Smitková, Martincová (kvalifikace)
• Seznam přihlášených hráček •
hlavní soutěž + kvalifikace


Bogotá - ženy
Herní pole v Bogotě vede předloňská vítězka French Open Jelena Ostapenková. Mezi nasazenými by měla figurovat i loňská vítězka Anna Karolina Schmiedlová, která je jedinou slovenskou zástupkyní. Turnaj bude probíhat bez českých barev.

CLARO OPEN COLSANITAS
• Shrnutí •
Loňské finále: Schmiedlová (SR) - Arruabarrenaová (5-Šp.) 6-2 6-4
Kategorie: WTA International
Místo konání: Bogotá, Kolumbie
Povrch: antuka
Dotace: 250.000 dolarů
• Seznam přihlášených hráček •
hlavní soutěž | kvalifikace


Houston - muži
V Houstonu bude nasazenou jedničkou domácí hvězda a jediný zástupce z Top 10 John Isner. Obhajoba loňského triumfu čeká Steva Johnsona a domácí podnik si nenechá ujít ani loňský finalista Tennys Sandgren.

FAYEZ SAROFIM & CO. U. S. MEN'S CLAY COURT CHAMPIONSHIP
• Shrnutí •
Loňské finále: Johnson (6-USA) - Sandgren (8-USA) 7-6(2) 2-6 6-4
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Houston, USA
Povrch: antuka
Dotace: 583.585 dolarů
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace


Marrákeš - muži
V Marrákeši by měl dle dostupných informací na divokou kartu startovat třetí hráč světa Alexander Zverev. Volnou vstupenku do hlavní soutěže by měli obdržet také Fabio Fognini a Jo-Wilfried Tsonga a pravděpodobně ještě loňský vítěz Pablo Andújar, který jinak možná bude muset do kvalifikace. Marocký podnik se letos může pyšnit velmi kvalitním obsazením.

V hlavní soutěži budou hrát Jiří Veselý a Slovák Jozef Kovalík.

GRAND PRIX HASSAN II
• Shrnutí •
Loňské finále: Andújar (Šp.) - Edmund (2-Brit.) 6-2 6-2
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Marrákeš, Maroko
Povrch: antuka
Dotace: 524.340 eur
• Česká účast •
Veselý (hlavní soutěž)
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
proč se odhlásila z Lugana? Doufám, že není zase zraněná ...
Reagovat
bIbec
tak něco si teď vydělala a asi šetří kolínko. Takticky se přihlásila do Istanbulu, kde nemusí hrát kvaldu, kterou by stejnak hrát nemohla (Stuttgart), páč bude hrát FC.

Body má nahoněné, tak vo co de. Akorát teda s Kristýnou a tím Veselkou to nebude příští týden žádné terno, co se českých hráčků týče. Každopádně od toho týdne po FC už to začne. Samej super turnaj včetně Prahy. A hlavně to bude v Evropě, tak se na to bude dát i koukat.
Reagovat
tommr
no pokud si chce jen trochu odpočinout před antukou tak jí to plně schvaluju. V Luganu bude stejně zase celej týden pršet a ještě by tam mohla něco chytit ...
Reagovat
com
nahodou pristi tyden se budem moct radovat dvojnasob.. Kristyna vyhraje Lugano a Jirik Marakes :D
Reagovat
turista
Mohl by. Od jeho titulu z Aucklandu už uplynuly víc než 4 roky.
Reagovat
Kozoroh
https://news.nike.com/news/tennis-superstar-naomi-osaka-signs-with-nike

Naomi doposud hrála v oblečení od Adidasu. Nike má nyní ve své stáji všechny tři TOP tenistky - Kvitovou, Halepovou a nyní i světovou jedničku Osakaovou.
Reagovat
Vaslab
Zajímavé novinky pro letošní rok - v srpnu se bude konat 2. ITF turnaj v Olomouci - kategorie 15k.
Od 26.8. do 29. 9. se budou konat 2 turnaje v Praze(Vista + Spoje), dále ve Frýdku-Místku a v Říčanech - všechno kategorie 25k. Tyto turnaje zvýšily dotaci oproti minulým letům z 15k a bude se tedy mj. hrát o 50 bodů do žebříčku WTA.
http://www.cztenis.cz/mezinarodni-turnaje
Reagovat
FulnekUltras
no hlavně že volila Čaputku - v této sociální bublině není co řešit... a dobre, že karma funguje spoľahlivo pre všetkých...

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1090724-cibulkova-v-tezke-krizi-co-se-deje-s-bojovnou-slovenkou.html

jakož i pro tuto rádoby exkluzivní sektářskou nanynku, která se pod manželovým "odborným dozorem" stále trapněji pokouší kypřit mediální půdu, aby na její neziskovkami zastřešované "přednášky" s koučgigantem Jelínkem a spol. ještě vůbec aspoň někdo přišel

https://www.sport.cz/ostatni/biatlon/clanek/1090333-koukalova-exkluzivne-o-navratu-neni-skoda-ten-talent-zahodit.html

To teta Šafi má už relativně vystaráno a trénuje aspoň mateřské pudy...

https://www.super.cz/629525-safarova-promluvila-o-zalozeni-rodiny-s-plekancem-urcite-na-to-dojde-tomasovi-kluci-mi-rikaji-teta-safi.html

Přeji hezký jarní víkend třeba i s laktózou, ale hlavně snad už konečně bez uřvaně vtíravé zdejší reklamy. Stále zoufalejší manažerskou obhajobu psychologické hranice 20,- Kč za kelímek lidi dobře chápou i zadarmo.
Reagovat
misa
Rozhovor s Šafinkou jsem si musel samozřejmě zakoupit :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist