Co přinese 44. týden: Na programu je Masters v Paříži a "malý Turnaj mistryň"

25. 10. 2018, 13:26
Previews 18
Letošní sezona pomalu, ale jistě směřuje ke svému konci, proto se v příštím týdnu odehrají jen dva turnaje. Poslední letošní akce série Masters se uskuteční v pařížské hale Bercy a největšími favority budou Rafael Nadal, Novak Djokovič a Roger Federer. Nejlepších dvanáct hráček letošního roku, které se neprobojovaly na Turnaj mistryň, čeká podnik WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai.

Paříž - muži
Poslední letošní akce série Masters je na programu v příštím týdnu v pařížské hale Bercy. Mezi největší favority se řadí Rafael Nadal, který by se měl v Paříži představit poprvé od skreče v semifinále letošního US Open, 18 zápasů neporažený Novak Djokovič a Roger Federer. Tenisté mají v Paříži poslední možnost zabojovat o Turnaj mistrů v Londýně.

Titul bude obhajovat Jack Sock, jenž letos posbíral jen sedm výher a na žádném turnaji nevyhrál dva zápasy v řadě. Loňské finále se pokusí zopakovat Filip Krajinovič. Divoké karty prozatím obdrželi Jo-Wilfried Tsonga, Pierre-Hugues Herbert a Ugo Humbert.

Více informací přineseme v našem velkém preview.

ROLEX PARIS MASTERS
• Shrnutí •
Loňské finále: Sock (16-USA) - Krajinovič (Srb.) 5-7 6-4 6-1
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Paříž, Francie
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 4,872.105 eur
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace


Zhuhai - ženy
Účastnicemi letošního ročníku "malého Turnaje mistryň" v čínském Zhuhai - akce určené pro 12 nejlepších singlistek letošní sezony, které se nedostaly na Turnaj mistryň do Singapuru, a šest párů - jsou obhájkyně titulu Julia Görgesová, Anastasija Sevastovová, Caroline Garciaová, Garbiñe Muguruzaová, Madison Keysová, Elise Mertensová, Ashleigh Bartyová, Anett Kontaveitová, Aryna Sabalenková, Darja Kasatkinová a domácí hráčky Qiang Wang se Shuai Zhang.

Více informací přineseme v našem velkém preview.

HENGQIN LIFE WTA ELITE TROPHY ZHUHAI
• Shrnutí •
Loňské finále: Görgesová (7-Něm.) - Vandewegheová (2-USA) 7-5 6-1
Kategorie: WTA Elite Trophy
Místo konání: Zhuhai, Čína
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 2,349.363 dolarů
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nando krása dobrý kurz 2.6 díky moc. Ještě John a mám veselo.

Nicméně Tsitsipas vypadá dost drsně. To je hráč top10.
Reagovat
Nola
Nando, tebe nejde nefandit, bomba kseft, Kyle smola..... skoda, ze Vieden tu nikoho nezaujima a pritom tam hra viac zaujimavych hracov ako v Beseli
Reagovat
gigin
Ma to zaujíma, pekné obsadenie. Len ten Gulba chýba, len ten Gulba :DD
Reagovat
Nola
:D ved ani Basilej nie je od veci, snad uhra dolezite body, aby nemusel do kvaldy na AO, prajem mu to
Reagovat
gigin
No právě. Ale on nikdy na AO nic neuhrál, takže si nedělám iluze. Nicméně už je teď no 92, tak fajn. A třeba dnes překvapí, klepne Gilu a v dalším kolem Fedexe :DD A díky za support.
Reagovat
turista
Gulbis kdysi chodil do stejné tenisové školy jako Djoker. Na rozdíl od Novaka svůj potenciál v podstatě promarnil.
Reagovat
gigin
Jj k Piličovi. Akorát Gulbis měl toho talentu daleko víc. Novak si to vydřel. Bohužel zázemí, které Ernests měl a má, ho nikdy nepřinutilo makat a dřít.
Reagovat
turista
Souhlasím. Rafa Nadal dřel neskutečným způsobem i když byl taky z bohaté rodiny. Byl ale vysoce ctižádostivý a to je dodnes. Ernests kdyby měl Rafovu ctižádost tak je v první desítce furt.
Reagovat
dunphy
Mě to taky zajímá! V úterý jsem byl a byla to paráda. Skvělý turnaj, skvělé obsazení, skvělé všecko! :D
Reagovat
gigin
Super!! Kohos viděl live? Kromě Fandiny teda.
Reagovat
dunphy
Fandina jela den po mně, takže tu naštěstí ne :D

Viděl jsem Keie proti Francesovi (dobrý zápas), Isnera proti Cameronovi Norriemu (toho mi bylo hrozně líto - neproměnil dva mečboly), Jo-Wilfrieda proti Querreymu (to byla celkem nuda) a hlavně Doma, kvůli kterému jsem tam taky jel. A nezklamal - dobrý výkon a obecně to byl super zápas. Skoro všechny byly dost napínavé a hrály se hodně TBs, to diváka vždy potěší. :)
Reagovat
dunphy
Jo a taky Barbaru Schett a Dominicovu maminku - strašně moc milá paní, s každým se zastavovala, zapovídala se a furt se usmívala. :)
Reagovat
dunphy
A Dom nezklamal ani podruhé. Proti Keiovi by to klidně mohlo být předčasné finále.
Reagovat
gigin
Tak paráda! Díky za report :)
Reagovat
Fandina
Jj, když jsem se dozvěděla, že tam jedeš v úterý, přesunula jsem to na středu, abys mě tam nemohl vidět.

Jinak jsem si tam všimla, že tam bylo hodně Čechů. Při čekání na otevření, protože pršelo, tak v prostoru prodeje lístků jsem kolem sebe slyšela samou češtinu, pak i o přestávkách ve foaé a i na tribuně přede mnou seděli Češi. A když jsem byla na kurtu, kde hrál Jebavý s Kohlim proti Mektic Ram, tak tam se to Čechy jen hemžilo, protože tam měli svého jediného krajana, byť v deblu. A to pak s Kohlim prohráli, nicméně, s Jebavým se nachalo fotit spoustu fanoušků, viděla jsem i děti, jak k němu vyrazily s balony pro podpisy a přitom prohrál. Ani nevím, jestli někdo takhle běžel za Ramem s Mekticem. A také mám dojem, že se Jebavému s Kohlim víc tleskalo a také jsem slyšela, jak tam někdo říkal dobře Romane.
Tak mě tam napadlo, že ti Češi jsou vlastně tenisový národ, jedou do Vídně na tenis, i když tam žádný Čech v singlu nenastoupil a je to jedno.
Pravdou je, že tam skutečně je super obsazení, lepší než ve Švajcu, tedy kromě Rogiiiiiiiiiiho a giginova oblíbence, na toho jsem zapomněla.
A tak mě také napadlo, že je vlastně škoda, že v Česku nemáme žádný takový turnaj, kde by se sjížděli tenisové špičky. Musíme jet do Vídně. Naštěstí to je za bukem.

Já jsem tam jela vlakem a bylo to moc příjemné, jen škoda, že jsem nezvolila pro odjezd pozdější vlak, noční, to bych se ještě vyspala a víc toho viděla.
Takhle jsem musela před sedmou odejít, ale viděla jsem toho dost a všechno bylo super. Nejlepší byl mač Monfiels Johnnson, to bylo pro mě fakt výborné, Monfiels otočil a celkově se mi to zdálo na mnohem vyšší úrovni, takticky, fyzicky, než třeba Kačanov s Novakem.
Reagovat
Fandina
A pak se mi líbil Edmund se Schwartzman, nechci, aby to vypadalo neuctivě, co teď napíšu, ale Edmund se mi zdál ve skutečnosti ještě menší než v televizi, a Schwartzman ještě menší, to jen tak kvůli zpestření. :-) A navíc na tom vedlejším kurtu jsem byla těsně vedle hráčů a to je něco trochu jiného, že na centru, kde jsem chtěla ušetřit a koupila si ty nejlevnější lístky, pravda, já se rozhodla až na poslední chvíli, že pojedu, takže jsem to koupila rychle na netu a nějak jsem to neřešila, jestli budu nahoře nebo dole, hlavně, že něco mám. A právě na centru jsem tentokrát byla tak vysoko, že jsem dole viděla malé mravenečky. Respektive ve hře mi to nevadilo, to jsem viděla všechno, akustika také dobrá, to bylo také slyšet dost, třeba jestli hekají nebo ne, ale obličej jsem viděla tak akorád, když jsem si hodně přiblížila objektiv na foťáku.
Takže jsem vlastně Gríšánka tak zblízka zase neviděla, ale pak jsem si vzpomněla, že někde, myslím v Madridu nebo kde, jsem ho už hodně zblízka hrát viděla. Takže nic se neděje, ale spíš mě mrzelo, že s Kukuškinem prohrál. On to na něj moc neumí a já si myslela, že tentokrát to dá. Škoda.
Reagovat
Fandina
Edmund se mi zdál ještě mladší, sorry, zase jsem to spletla, Schwartzam ještě menší. Jinak Edmund se mi hodně líbil herně, je to takový svěží mladík s přímou tenisovou hrou, hezky se na něj na kurtu dívá.

Jenže druhý kurt ve Vídni by mohl být nafukovací, na jejich zápas a pak na zápas Fucsovics Fognini se stály fronty. Nicméně Fabia jsem viděla letos taky hodně zblízka ve Wimbledonu a Fucsovicse si nevzpomínám, ale tak mě napadlo, že bych vlastně příště neměla ani důvod někam jezdit, když bych všechny zblízka viděla, takhle mám pořád důvod si zase na tenis někam vyrazit. Je jich ještě hodně, co jsem neviděla. :-))
Reagovat
Fandina
A teď už fakt skončím, ale ještě udělám poslední reklamu a to na vlak ČD. Jedná se o vlak, který jezdí několikrát denně z Prahy do Grazu a zpět. Tentokrát jsem se rozhodla na poslední chvíli, takže zpáteční jízdenka do Vídně mě stála třináct stovek, ale kdybych to bývala kupovala dřív, jako vloni, tak dám kolem devíti stovek. Za auto bych projela víc, tady nemusím řídit a mohu se věnovat čemu chci, koupit si tam pití, jídlo a hlavně, je tam wifi, takže poleneorané pro filmy nebo tenis, když si k tomu vezmeš třeba tablet, počítač nebo na telefonu.
A ještě, organizátoži mají na vstupence, kterou jsem si koupila na netu a to už pár let vytištěno, že může jet na ní zdarmě městskou dopravou. Tentokrát tam bylo, že pouze v době od začátku zápasů do šesti hodin, ale já se tam jednou jízdou vešla. Takže taková službička organizátorů turnaje pro jeho návštěvníky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist