Cocciarettová v Lausanne unikala z mečbolů a vyhrála i souboj o premiérový titul

30. 7. 2023, 20:54
Aktuality 3
WTA LAUSANNE - Elisabetta Cocciarettová (22) na druhý pokus uspěla ve finále turnaje WTA. Italská tenistka slaví premiérový titul na antuce ve švýcarském Lausanne po výhře nad francouzskou vrstevnicí Clarou Burelovou (22). V průběhu týdne přitom absolvovala čtyři tříseťáky a ve dvou z nich čelila mečbolům.
Elisabetta Cocciarettová (© Profimedia)

Elisabetta Cocciarettová hrála finále poprvé letos v lednu v australském Hobartu. První finále na antuce už zvládla lépe, Francouzku Claru Burelovou v Lausanne přehrála 7:5, 4:6, 6:4 a získala první  titul na okruhu WTA.

Cocciarettová ve Švýcarsku dvěma soupeřkám odvracela mečbol. V sobotním semifinále zachránila na poslední chvíli duel s Maďarkou Annou Bondárovou a také v prvním kole utekla z mečbolu Švýcarce Celine Näfové.

Ve světovém žebříčku se dvaadvacetiletá Italka posune ze 42. místa na třicáté a o jedenáct příček vylepší své maximum.

 

Rovněž dvaadvacetiletá Burelová hrála finále podruhé v kariéře a opět právě v Lausanne. Také před dvěma lety ale na triumf nedosáhla.

Na deblovou trofej naopak nedosáhla česká tenistka Anastasia Detiucová po boku Aminy Anšbaové, které ve finále podlehly 2:6, 1:6 maďarsko-francouzské dvojici Anna Bondárová a Diane Parryová. Čtyřiadvacetiletá Češka má z okruhu WTA jeden deblový titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
a jestlipak si Kočka dala po zápase retko?smilesmile
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Na co narážíš? Na to, že Elisabeta vypadá jako by byla z éry 1.republiky?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na její přezdívku, Kočkasretkem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist