Coria vyhrál challenger v Prostějově

19. 6. 2021, 15:49
Aktuality 0
CHALLENGER PRAHA - Argentinec Federico Coria vyhrál antukový challenger v Prostějově a získal druhý titul na tomto okruhu. Ve finále turnaje Moneta Czech Open potvrdil coby čtvrtý nasazený roli favorita a Slováka Alexe Molčana porazil 7-6 6-3.
Profily hráčů
Federico Coria

Devětadvacetiletý Coria, jenž v semifinále vyřadil posledního českého adepta na titul Zdeňka Koláře, vybojoval úvodní set za více než hodinu v tie-breaku 7-1. Druhý set musel otáčet ze stavu 1:3, i díky dvěma brejkům ale získal pět gamů v řadě a při svém podání pak proměnil druhý mečbol.

Díky vítězství v Prostějově se Coria vrátí v žebříčku ATP do první stovky. Z aktuálního 103. místa se posune na 90. příčku. Molčan si díky finálové účasti vylepší kariérní maximum na 157. pozici.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist