Cornetová se postarala o senzaci, vyřadila Serenu!

28. 6. 2014, 21:55
Aktuality 161
Ženská soutěž ve Wimbledonu se dnes dočkala svého největšího překvapení. Pětinásobná vítězka turnaje Serena Williamsová se poprvé od roku 2005 neprobojuje při své účasti ani do osmifinále. Postarala se o to Francouzka Cornetová, která otočila zápas se světovou jedničkou a zvítězila 1-6 6-3 a 6-4.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AELTC)

Duel Sereny Williamsové a Alizé Cornetové byl jedním z mnoha, které dnes krátce po začátku zápasu přerušil déšť. Obě tenistky si to zamířily do šatny za stavu 1-1, hned poté, co si vzájemně prolomily svá podání.

Po návratu na kurt se utkání začalo vyvíjet podle papírových předpokladů - světová jednička vyhrála pět her v řadě a za necelou půlhodinu sadu ukončila esem. V tu chvíli asi jen málokdo věřil, že Cornetová dokáže zopakovat své únorové vítězství z Dubaje, kde Serenu Williamsovou vyřadila dokonce ve dvou setech, ale Francouzka znovu ukázala, že umí vyhrávat i nad velkými favoritkami.

K obratu se 24. hráčka světa nadechla hned v úvodu další sady, v níž Williamsová přišla dvakrát po sobě o servis a za stavu 0-5 jí dokonce hrozil 'kanár'. Tomu zabránila, ale už ne tomu, aby Cornetová srovnala na 1:1 na sety.

Pětinásobná wimbledonská šampionka dál chybovala i ve třetí sadě, na jejímž začátku musela odvracet další čtyři brejboly. Cornetová se dočkala až za stavu 2-2, kdy favoritce odskočila, a díky dalšímu brejku vedla dokonce už 5-2. Serena Williamsová ještě vykřesala naději, když díky odvážné hře snížila na 4-5, v důležitém gamu se ale Francouzce nerozklepala kolena a zápas ukončila při svém podání čistou hrou.

"Tohle je největší překvapení turnaje, ona je jednička a nemužu uvěřit, že jsem se o to postarala já," radovala se Cornetová. "Před pár lety jsem na trávě nedokázala skoro hrát a teď jsem tady porazila Serenu Williamsovou."

Cornetová postoupila do osmifinále Wimbledonu poprvé v kariéře a o postup do čtvrtfinále bude hrát s třináctou nasazenou Eugenií Bouchardovou, pro kterou je čtvrté kolo rovněž dosavadním maximem.

I vítězka Wimbledonu z roku 2004 Maria Šarapovová měla se svou dnešní soupeřkou Alison Riskeovou problémy, ale jen v prvních čtyřech gamech, po kterých prohrávala 1-3. Ruska, kterou pod zataženou střechou centrálního kurtu nemuselo trápit nepříznivé počasí, od té chvíle získala jedenáct her v řadě a do osmifinále postoupila po výhře 6-3 6-0.

"Postupem času jsem se cítila čím dál tím líp. Alison je na trávě výborná, takže jsem věděla, že to dneska bude výzva. Jsem spokojená s tím, že si tu zahraju i ve druhém týdnu a že mám pořád šanci na další titul," řekla po utkání Šarapovová.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Cornetová (25-Fr.) - S. Williamsová (1-USA) 1:6, 6:3, 6:4
Halepová (3-Rum.) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 6:1
Šarapovová (5-Rus.) - Riskeová (USA) 6:3, 6:0
Kerberová (9-Něm.) - Flipkensová (24-Belg.) 3:6, 6:3, 6:2
Bouchardová (13-Kan.) - Petkovicová (20-Něm.) 6:3, 6:4
Dijasová (Kaz.) - Zvonarevová (Rus.) 7:6 (7:1), 3:6, 6:3
Čtyřhra - 2. kolo:
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Blacková/Mirzaová (4-Zimb./Indie) 2:6, 7:6 (9:7), 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

161
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja jsem zcela pro toto pravidlo. Spoustu hracu a hracek se tomuto pravidlu normalne prizpusobili, takze nevidim duvod aby se nemohli prizbusobit i ty ostatni. Jediny problem vidim v tom, ze rozhodci ve hre nejsou zcela nestrani. Je videt rozdil, kdyz rozhodci ma napomenout nejakeho svetoveho hrace a nebo nejakeho hrace ve druhe padesatce.

Rozpor ovsem vidim v tom, ze tenisove asociace spolecne s televiznimi stanicemi se snazi delat vsechno pro to, aby zapasy se zbytecne nenatahovaly ale na druhou stranu chteji videt dlouhe vymeny a spomaluji povrchy. Muj nazor je, ze to spomalovani povrchu tenisu dost ublizuje. Uz na nejakych pomalejsich hardech neni ani nejaky zretelny rozdil oproti antuce, na trave uz je pouze pramalo hracu, kteri hraji 'zanikajici' styl servis-volej (hracky hrajici timto stylem uz nejsou skoro zadne)...
A nasledky techto inovaci jsou naprosto zretelne, pribivajici dlouhodoba zraneni a obcas temer nadlidske nasazeni hracu, maratonske zapasy, ve kterych jsou hraci a hracky tlaceni az na same dno svych fyzickych moznosti. Jak rikam, chapu toto pravidlo a jsem jeho zastancem ale presto bych na GS povolil aspon tech 25 sekund mezi vymenama jako je na normalnich turnajich, rozhodci by meli toto pravdilo posuzovat bez rozdilu v postaveni zebricku hracu a hracek ale zcela lidsky (maratonska vymena, dlouhotrvajici zapas, rozhozeni hrace divakama atd.). Ve vetsi mire by to ale mohli hracum a hrackam beztrestne pripominat pri meneni stran a pokud ani to je neprinuti tomuto pravidlu se prizpusobit jako ostatni, tak jim sebrat prvni servis, nasledne fiftyn atd.. Pravidlo je pravidlo a melo by se dodrzovat a pokud si to vazne chteji rozhodci pohlidat, tak bez rozdilu vuci hracum...
Reagovat
jackiec
vypadnutí li na a williams není vůbec senzací, protože dnešní top hráčky jsou oproti éře graf a navrátilové hlavně na grandslamech strašně nevyrovnané
Reagovat
Mayo
Serena ešte vyhrá pár GS s prehľadom.
Reagovat
Oin
Ať už jde proboha ta mastodontice do výslužby!
Reagovat
smazaný uživatel
Takze z toho, co jsem, si precetl na netu z rozhovoru, je to jasny. Nedava ten tlak psychicky a proto ty "zmatky" ve hre. Takze je na case si uvedomit, ze tady byly doby Hingis, Venus, Capriati atd., kde to byly boje vzdycky a bude vymalovano. :-) To, ze ted parkrat necekane prohrala, v souvislosti s minulosti vlastne o nic nejde. ;-)
Holt si k tomu zase vytvorit jinej psychickej pristup ve hre a bude zase na chvili konec "šoků".. Kazdopadne to, ze si pripada jako korist na WTA, to ji stoprocentne verim. Ale to je ten udel jejich uspechu...
Reagovat
Frick
Jede letos úžasně. Má bilanci 33:1!!! Od půlky března, kdy až začala sezónu, vyhrála už pět ITF-ek. Nejdříve tedy dvě sranda-desítky v Antalyi, pak ale její životní padesátka v Istanbulu, následoval přechod na antuku, spojený s projetím do 2. kola na 75.000 v Trnavě, pak ale bohužel zranění, ovšem v červnu dvě vyhrané 25k v Pešti a Siofoku! Letos tedy Denisa uhrála 221 bodů, za což by v race měla být v TOP 150, přičemž jí na to stačilo pouhých 7 turnajů. Většina hráček mezi 100. a 200. místem na race má odehráno tunajů 2x tolik! Jsem zvědav, zda se nadcházející týden potká s Katkou S. ve Versmoldu 50.000, kam by se měla dostat bez kvaldy. Uvidíme, zda si třeba nedáchne.

Jestliže ještě na začátku března to moc nadějně nevypadalo (368. místo v 21 letech), tak nyní to vypadá s Denisou hodně zajímavě. Uvidíme, zda si střihne nějakou kvaldu na nějaké plonkové WTA (Baku? Gastein? Bukurešť? Bastad? Istanbul?) nebo rovnou bude její první setkání s velkým turnajem ve Flushing Medow. A jaké zázraky se můžou dít, nám už jedna mladá Češka ukazuje... :o)
Reagovat
pepin
Tak jsem si tady přečetl tu diskuzi některých z Vás s tím ochráncem té "sportovní, řvoucí ikony". Musím přiznat, že každý má svůj názor, někdo normální, někdo nenormální, někdo zaslepený. Je nutno také napsat, že je zde minimum lidí, kteří ji zde chválili nebo se jí nějak zastávali. Spíše naopak, je zde více lidí, kteří ji určitě nepřejí at již z jakéhokoliv důvodu. A do toho zapadá i pan ochránce. Přečetl jsem si zde, jak kritizoval Wimbledon, dokonce až tak, že je to na hranici osobní svobody člověka v otázce co si může a co nemůže vzít na kurt za oblečení. A ted si zase přečtu, co je to za výmysl, stanovit časový limit při podání a opět je to asi omezování osobní svobody. Vážený pane, měl by jste navštívit organizátory Wimbledonu a patřičně jim to vysvětlit, že tím hlavně ubližují Vaším oblíbenkyním a pravidlo časového limitu reklamovat a rozporovat u tenisové federace, třeba to díky Vám změní. A nebo navštívit televizní společnosti, které si duply, aby se pravidlo čas. limitu zavedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
A to je takový problém dát si mě do ignoru, když se ti nelíbím? Já už tě tam mám dávno, takže si jdu zase aktivovat filtr... :D
Reagovat
pepin
Ty se mně líbíš, ale Tvoje drzost je neskutečná. Dřív si radil a zakazoval jen zde na TP, ted se přesouváš do jiných výšin a chceš dokonce radit těm ve Wimblasu.
Reagovat
smazaný uživatel
všechno nejlepší k svátku, hodně krásných tenisových chvil a málo nervů na TP :D
Reagovat
PetaM
Tak děkuju :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, vzhledem ke zdejší anonymitě jsi jediný, který se ke svému jménu přihlásil :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám svátek 16. července (to je zanedlouho), kdyby tě to náhodou zajímalo... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho mám 13. července.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to mě teda vůbec nezajímá :D:D:D
Reagovat
PetaM
A to je reakce na Montyho, nebo na Markét? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na oba :D:D:D
Reagovat
Mayo
vďaka
Reagovat
pepin
Promin, já také děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, nemáš zač :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík ,jsm ten druhej v pořadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Tak já tě mám zařazenýho jako úplně někoho jiného s jiným jménem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem Pavel už 63 jar.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, nevím proč, ale myslela jsem, že jsi Lukáš :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si myslel ,že mne máš pod jménem Michel ,tak se Nostradam jmenoval
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po nekompletním třetím kole turnaje ve Wimbledonu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou.
Hvězdička znamená, že hráčka postoupila do čtvrtýho kola; dvě hvězdičky znamenají, že hráčka je ještě ve třetím kole:

1. Williams, S. 9510 (+5200)
2. Li 6960 (+2650)
3. Halep 6245 (+1935) *
4. Radwanska, A. 5330 (+1020) *
5. Sharapova 4881 (+571) *
---------------------------------------
6. Kvitová 4310 *
---------------------------------------
7. Kerber 4175 (-135) *
8. Jankovic 3900 (-410)
9. Azarenka 3812 (-498)
10. Ivanovic 3660 (-540) **
11. Cibulkova 3636 (-674)
12. Bouchard 3400 (-910) *
13. Pennetta 3168 (-1142)
14. Errani 3125 (-1185)
15. Wozniacki 2825 (-1485) *
16. Suarez Navarro 2695 (-1615)
17. Stosur 2415 (-1895)
18. Makarova 2245 (-2065) *
19. Petkovic 2235 (-2075)
20. Šafářová 2135 (-2175) *
21. Cornet 2075 (-2235) *
22. Stephens 2050 (-2260)
23. Pavlyuchenkova 1890 (-2420)
24. Vinci 1880 (-2430)
25. Kuznetsova 1645 (-2665)
...
Reagovat
tommr
Petra Kvitová zůstává i nadále na šestým místě, ale předstihnout jí můžou ještě 4 hráčky. Největší nebezpečí Petře hrozí od Kerberový, která může Petru předstihnout pokud porazí Sharapovou a postoupí do čtvrtfinále. Ivanovicová a Bouchardová by k předstižení Petry potřebovaly dojít do finále a Wozniacká by Petru mohla předstihnout jen pokud by získala titul. To vše platí samozřejmě jen pro případ, že Petra vypadne už v osmifinále s Pengovou. S každým dalším kolem, který Petra udělá se její pozice bude dál zlepšovat ...

Do první dvacítky se konečně probojovala i naše druhá nejlepší hráčka Lucka Šafářová. Lucku by z ní ale ještě mohla vystrnadit nečekaná přemožitelka Sereny Cornetová. Jistotu umístění v první dvacítce by Lucka získala postupem do čtvrtfinále přes Terku Smitkovou ...

Pozice Sereny jako jedničky je navzdory obavám jejích fanoušků i nadále neotřesitelná. Její náskok na čele by mohla trochu snížit jen Halepová pokud by se jí ve Wimbledonu podařilo získat titul ...

Do první desítky se už posunula Ivanovicová a namířeno tam má i Bouchardová. Vypadnout z ní by naopak mohla Azarenková ...
Reagovat
ptpc
Ospravedlnujem sa, ze je to mimo temu ale Denisa Allertova vyhrala 25-tisicku v Siofoku. Gratulujem...
Reagovat
tommr
to je skvělá zpráva. Denisa za tento titul získá 50 bodů a posune se už do druhý stovky v žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
www.sport.idnes.cz, článek "Naštvaná Serena Williamsová: Každý proti mně hraje životní zápas".

Holt jsi Sereno královnou tenisu a nejcennějšími skalpy jsou skalpy králů. Na vládce je holt největší tlak a očekávání.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré postřehy od Steva Tignora:

http://www.tennis.com/pro-game/2014/06/first-ball-628/51926/#.U6_wgZR_vxE
Reagovat
PetaM
Myslím, že by Serena měla přehodnotit to podávání ruky umpirovému. Teď dává přednost soupeřkám a kdejaká si na ni dovolí. Měla by si jít za svým a nekompromisně podávat ruku první. Pak zase bude vyhrávat :) :) :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Alize hrála famózně,hlavně na síti, fakt si to zasloužila.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem se podíval na highlighty a podle nich to vypadá, že Alizé vyhrála ten zápas na síti. Vážně paráda, co dokázala zahrát. :)
http://www.youtube.com/watch?v=P3aJLHkaO1k
Reagovat
PetaM
Některé hráčky prostě musí mít z p*dele kliku .... Člověk se nad tím může jen usmát ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jako zase narážíš na Mashu? :D No promiň, ale to jsi teda fanoušek na ho*no, když v současné formě nevěříš Petře. Cos tady napsal včera, to mě teda odrovnalo ("Další zničený Grandslamový turnaj tím, že vyhraje Ruska..."). :D Já si teda přeju, abys měl pravdu, ale můžu tě ubezpečit, že Masha ještě nevyhrála. :) Už jsem tady psal, že tyhle řeči nebo předčasné gratulace nemám vůbec rád. Akorát to na Mashu vytváří tlak, je to nejlepší způsob jak něco zakřiknout (což je možná i tvůj záměr :D) a když jí to náhodou nevyjde, tak tady budou její antifanoušci chrochtat blahem. :D Každý by si měl uvědomit, že Wimbledon je úplně jiný turnaj než RG. Zároveň to ale dokazuje, že Mashu i přes nesympatie asi považuješ za velkou hráčku, když jsi z ní pokaždé po vypadnutí Sereny úplně podělaný. :D
Reagovat
PetaM
Ne, narážel jsem na Alizé.

Samozřejmě, že je to velká hráčka. Ostatní odrazuje už jenom tím řevem. A upřímně, zrovna teď není v pavouku nikdo, kdo by měl na trávě lepší výsledky ... Tak proč to nepřiznat.

Počkej, já na ni vytvářím tlak tím, že tady něco napíšu? Tak to je úplně posraný svět tohle :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to, že není? Za poslední tři roky má na trávě lepší výsledky Petra. ;-)
Reagovat
PetaM
Budu muset ve svých příspěvcích myslet na všechno ... Měl jsem na mysli celokariérové výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
No Maruš Wimbledon pokud vím vyhrála jednou, stejně jako Petra, takže ani tenhle pohled jaksi Marii nestaví na trávě (opakuji: na trávě) nijak výš než Petru. A poslední výsledky na trávě spíš mluví pro Petru, dokonce i Aga je na tom za poslední dva roky lépe než Marie.
Reagovat
PetaM
Nevěřím, co teď napíšu, ale:

Mášena má 2 tituly z Birminghamu.
2x SF Wimbledonu.
1x titul.
1x finále Wimbledonu.
A stříbrnou medaili z Olympiády.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, v absolutních číslech je na tom Maruš líp. Ale taky na to měla daleko víc času.
Reagovat
PetaM
No ... Je čas, aby Petra zabrala :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zabere ;-)
Reagovat
PetaM
No, na to se budu těšit a do té neděle si klidně počkám :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Finále je v sobotu, o jeden den čekání méně.. :D
Reagovat
PetaM
Fakt? :D No, škoda .. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim ceho se tady presne snazite docilit ale myslim si, ze jak Petra, Masha i Aga jsou ve spicce spolecne se Serenou nejlepsimi travarkami. Zvlaste silne ve Wimbledonu. Serena teda letos to nejak nezvladla ale to ji rozhodne spatnou na tomto povrchu nedela...
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem ničeho, jen tady diskutujeme o tom, kdo je v současnosti lepší trávařka :-)
Reagovat
PetaM
Jo jo, jen se tak bavíme :D
Reagovat
PetaM
Jo a počkej, absolutně zničený turnaj to bude, až vyhraje zároveň s Mášenou i Rafael. Když vyhraje jenom jeden z nich, bude to jenom na půl zničený turnaj :D :D
Reagovat
PetaM
Jo a ještě jedna věc :D Proč bych z ní měl být podělaný? Já proti ní nehraju :D :D Může být ráda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Alizé (aspoň podle těch highlightů) z p*dele kliku rozhodně neměla a uhrála si to svým skvělým výkonem... Nebo je snad z p*dele klika, že Serena hrála hůř než obvykle? To už ale není problém Alizé. :D

Tak ty konkrétně na Mashu tlak nevytváříš, protože tě naštěstí nečte. :D Ale myslel jsem to tak nějak obecně... Asi žádný sportovec nemusí v průběhu turnaje nutně poslouchat: "Jsi největší favorit(ka), musíš vyhrát, už to máš skoro v kapse" apod. Proč myslíš, že třeba na MS v hokeji trvalo tak dlouho, než domácí tým vyhrál zlato? Nebylo to kvůli tomu, že by na to neměli, ale protože na ně okolí vytvářelo nepřiměřený tlak... V dnešním sportu je z pohledu psychiky fakt lepší nebýt úplně ten největší favorit nebo ten, od koho se nejvíc čeká. Kdo to ale nakonec dokáže ustát, to je pak největší frajer. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem vidím v její prohře výrazné pozitivum a světlý bod.
Nestane se to, čeho jsem se obával - ve finále nebudu rozpolcen, komu přát.:-) Ale jméno psát nebudu, abych nic nezakřikl.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jméno psát nemusíš, protože všichni vědí. :D Ale víš, co mě od tebe docela překvapilo? Že jsi na RG příliš nepřál Marušce (aspoň z mého pohledu). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, Maruška mě zklamala. Zklamala mě tím, jak se po návratu a během těch zápasů, které prohrávala, začala stávat opravdu nesportovní. V takových chvílích se projeví nátura sportovce. Nechci psát člověka, protože může být v soukromí jiná, ale na kurtu?:(

Na mě prostě Majda už zdržuje a protahuje ty pauzy při podáních příliš. Na returnu zase někdy medituje u zdi až příliš dlouho....Prostě jsem u ní začal mít pocit, že je opravdu schopna pro výhru udělat naprosto vše a jít i přes mrtvoly. Nejsem tohoto zastáncem.

Dříve také pauzírovala, ale stále stejně, mělo to stále stejné časové prodlevy. To, co předváděla na RG, mi přišlo už jako moc.:)

Ovšem na Viku jsem se těšil.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a navíc, ta fotka ze šatny RG 2012 byla daleko pěknější.;) Ovšem fotky s trofejí po turnaji byly zase lepší teď, to jo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a i přes mé výhrady k Máše, jsem byl ve finále nestranný a psal jsem, že si titul jednoznačně zasloužila. I v zápase s Bušičkou mi to bylo tak nějak jedno.
Přál jsem proti ní výrazně jen v zápase se Sam, protože je má oblíbená, a s Garbine, protože jsem jí přál postup z důvodů mládí a formy na turnaji.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě: Buď jsi byl nestranný, nebo jsi přál soupeřce Mashy. :D Jinak je zvláštní, že než bylo zavedeno to pravidlo o časovém limitu, tak si tady nikdo nestěžoval. Potom si televizní společnosti duply, změnilo se pravidlo (přičemž řada hráčů a hráček s tím nesouhlasila) a najednou všichni začali křičet, jak např. Masha zdržuje a jak je to strašně nesportovní... To je asi tak všechno, co bych k tomu napsal. :)
Reagovat
ptpc
Vcera som pozeral koniec druheho setu medzi Y. Shvedovovou a M. Keys a pri podani Y.S. sa mi zdalo, že si nejak dlho bucha lopticku o zem. Tak som to pre zaujimavost ratal a bolo 14x. A toto praktikovala cely cas pri svojom podani za stavu 5:6 v druhom sete. Myslim si, ze to bolo ovela neferovejsie ako je to u Marie Sharapovovej. Inac, myslim si ze to nakoniec Y.S. vyhra, lebo M.K. sa zranila a bola rada, ze sa prerusilo pre tmu. Natiahla si sval alebo nieco ine ale pointa celeho je, ze mala problem s normalnou chodzou...
Reagovat
smazaný uživatel
Co vím, tak časté bouchání míčku o zem je charakteristické i pro Novaka Djokovice. :)
Reagovat
ptpc
14x? Preto som to tu napisal lebo ked sa pozeram na Novaka, je to v pohode. Ale ked som sa pozeral na ten vcerajsi zapas, uz mi to v pohode neprislo. Preto som to ratal...
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, jen o tom občas čtu. Nepočítal jsem mu to. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je asi proto, ze na to najednou bylo pravidlo a ona se nedokazala prizpusobit tomuto pravidlu jako ostatni. Predtim nic neporusovala tak vsichni byli happy... Proste simple :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A nemělo by se spíš kritizovat to zavedení pravidla, když jsou hráčky a hráči x let zvyklí na něco jiného? Nemělo by se spíš kritizovat, že televizní společnosti mají tu moc kecat do tenisových pravidel? Sorry, ale přijde mi, že někteří se tady chovají jako ovce...
Reagovat
smazaný uživatel
To je kazdyho pohled, nekdo krituzuje to a nekdo ono. Kazdopadne to pravidlo bylo schvalene a zavedene, takze se musi hraci a hracky prizpusobit. Klidne to pravidlo muzou kritizovat ale musi se (nebo aspon melo by se) dodrzovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to taky o tom, jak k tomu přistoupí rozhodčí. Pokud to nejsou "nelidové", tak pochopí, že po dlouhé výměně si hráč/ka potřebuje víc odfrknout. Stejně tak ve vypjatých zápasech může hrát roli nervozita a každý chce zahájit výměnu teprve tehdy, až je maximálně koncentrovaný... To asi páni z televize neví a nezajímá je to. Pro ně je hlavní, aby jim tenis nezabíral tolik času ve vysílání (přitom jaký je rozdíl v délce zápasů před a po zavedení toho pravidla?) a mohli pak přepnout na něco jiného. To už je holt byznys...
Reagovat
smazaný uživatel
To myslim, ze chape kazdy ale ono je i rozdil si prodluzovat pauzy po kazde vymene a nebo jen obcasma po nejake dlouhe a nahave. Ja napriklad toto pravidlo podporuju, ikdybych teda na GS nechal aspon taky tech 25 sekund, plus to posuzovat nejak lidsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej ale, já právě psal, že mi to předtím nevadilo, i když to bylo třeba delší, ale že teď mi to vadí proto, protože mi to přijde účelově měněné v rámci strategie "jak rozhodit soupeřku". Nebo alespoň strategie "jak sebe uklidnit před důležitým fiftýnem".:)

Jinak jak píše Freedom....Ale domnívám se, že tady si na to lidé stěžovali, co sem chodím....A to pravidlo je již dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám pocit, že si na to většina lidí začala stěžovat až letos. Dřív jsem tady nic takového nezaznamenal, aspoň ne ve větší míře (snad jenom dadaft občas něco napsal o "brzdě" :D)...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak potom ale není pravdivý tvůj výrok, že si lidé začali stěžovat až po zavedení pravidla, pokud si stěžují až letos.

A není to náhodou tak, že právě vidí ten rozdíl v tom, že dříve byly ty prodlevy stále stejně dlouhé a letos se to změnilo?;)
Reagovat
smazaný uživatel
No a kdy zavedli to pravidlo? Co vím, tak Andrea Hlaváčková o tom psala na svém blogu někdy loni...
Reagovat
smazaný uživatel
To pravidlo platí už hodně dlouho. Loni se akorát začali holedbat, že ho budou dodržovat, jenže na to zjevně zase kašlou..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, quesh má pravdu, pravidlo platí už hodně dlouho. Jen vzhledem k tomu, že to někteří začali prodlužovat opravdu neúměrně a TV přenosy se kvůli tomu natahovaly i o hodiny, tak se řeklo, že se to bude dodržovat.

Nechápu, jak o tom mohla Hlaváčková psát jako o nějaké novince?:-o
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je zajímavé. V tom případě bych asi považoval za podstatné, kdy se na to pravidlo začal brát zřetel (což teda bylo loni)... Nevím, jestli o tom Andrea psala jako o nějaké novince, ale prostě o tom psala, protože se tenkrát na tohle téma hodně diskutovalo. No a nebylo to jediné téma. Třeba v deblu už se udělalo hodně věcí, aby ty zápasy byly kratší (super tie-break, systém "no-ad"). Nebo se už dokonce navrhovalo, že začnou platit prasátka z podání. To jsou všechno tlaky televizních společností na zrychlení zápasů, což se mi vůbec nelíbí. Za chvíli by z tenisu udělali úplně jiný sport... Jinak já osobně nechápu, proč se něco takového řeší v ženském tenise, když neúměrně dlouhé zápasy jsou prakticky jenom v mužském (kvůli tomu, že se hraje na tři vítězné sety). Troufám si říct, že průměrně dlouhý zápas ženského tenisu nezabere víc času než většina ostatních sportů (fotbal, hokej, basket atd.).
Reagovat
smazaný uživatel
O těch návrzích na změnu pravidel u čtyřhry vím.

Jinak jsem toho názoru, že když je nějaké pravidlo, mělo by se dodržovat - a to bez rozdílu pro všechny stejně. Takže si vůbec nedovedu představit, že by se to v rámci jednoho sportu dodržovalo u mužů a u žen ne. Navíc jde i o princip - pokud je pravidlo, mělo by se dodržovat.

A je to jen neschopnost a alibismus rozhodčích, že toto vůbec dopustili, a že nemají "koule" na to, aby zdržující hráče a hráčky ze špičky napomínali pokaždé a brali jim fiftýny.

Novak se taky neúměrně dlouho připravoval na podání, dlouho dribloval s míčkem. Pak to ale změnil a nedělá to - nebo jen ve výjimečných situacích, ale co vidím, tak to nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u čtyřhry už to nejsou jenom návrhy. Tam už se některé z těch zmíněných věcí opravdu uplatňují... Co se týče časového limitu, tak já jsem prostě odpůrce tohoto pravidla a tím to pro mě hasne. Rozhodovat mají uhrané míče a ne nějaké "trestné" body... Jsou však lidé jako McEnroe, kteří by chtěli zajít ještě dál. Bože, to je hovadina. :D
http://sport.idnes.cz/tenis-john-mcenroe-by-zrusil-rozhodci-dxn-/tenis.aspx?c=A140629_103939_tenis_tny
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí, aby hráči pravidla dodržovali a na žádné trestné fiftýny vůbec nemusí dojít. Že to hráči nedodržujou, někdy kvůli únavě, ale daleko častěji jenom proto, aby rozhodili soupeře, třeba Maruš je tím proslulá, a rozhodčí jim to tolerují, to je chyba rozhodčích, ne pravidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Snažíš se zbytečně - tebe mám taky v ignoru. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To už mi došlo :-D Ale musí to být celkem nuda, povídat si sám se sebou, vzhledem k tomu, že máš v ignoru tři čtvrtiny TP :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je dost lidí, které tam nemám. Nebo ti snad připadá, že tady reaguju málo? :) Troufám si říct, že minimálně polovina mého ignore listu tady píše spíš jenom sporadicky...
Reagovat
smazaný uživatel
Reaguješ dost. Ale ne na mě, a to mě štve :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Big Mac je starý šprýmař a rád provokuje.:) Pobavilo mě, jak tam říká, že kdyby byl hráčem dnes, nechtěl by nést tu zodpovědnost, a přitom by to klidně navrhl.:)) A zrovna on, kdyby to bylo v jeho éře, tak by se téměř vůbec nehrálo, ale lezl by na půlku soupeře, hádal se s ním a jestřáb by byl neustále v permanenci.:D))

To mě překvapuje, že nejsi zastáncem toho, aby se pravidla (jakákoliv) dodržovala. Od toho tu to pravidlo přece je - to by tam mohl dělat někdo 5 minut dřepy a čekalo by se? Já bych byl naopak rád, kdyby se dodržování toho pravidla striktně vyžadovalo u všech bez rozdílu, a rozhodčí nebyli posránkové.... A viděl bys, jak by se to všichni rychle odnaučili. Ano, tenis se hraje na body, ale pravidla jsou součástí tenisu a proto je udělení trestného fiftýnu regulérní bod pro soupeře.;)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi nenapsal úplně přesně. Já nejsem zastáncem, aby se taková pravidla vůbec zaváděla. :D Jinak si myslím, že zbytečně přeháníš. Tady přece nejde o pět minut (ani jednu minutu nikdo nečeká), ale o 10-15 vteřin navíc, kvůli kterým se snad nikdo nezblázní... Jestli chtějí mít televizní společnosti kratší zápasy, tak se podle mě dají najít řešení, která budou daleko schůdnější. Mužské zápasy na dva vítězné sety (myslím na GS) by asi neprošly, ale aspoň by se mohlo udělat, že v rozhodujícím setu (u žen ve třetím, u mužů v pátém) se bude hrát tie-break, jako už tomu je na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, chápu, jsi proti tomu, aby se taková pravidla zaváděla. Ale když už tady to pravidlo je, tak se přikláníš k tomu, aby se nedodržovalo?

Jo, přeháněl jsem, nikdo neočekává pauzy 5 minut.:)) Ale když si posčítáš těch 10 - 15 vteřin navíc, o kterých píšeš, že snad tak nevadí, vyjde ti docela zajímavé číslo a to už je podstatná ztráta času.

Navíc když hraješ zápas, jsi v něm zvyklý na určitý plus mínus rytmus, a právě nedodržování časových limitů ty pravidelné rytmy nabourává. Navíc mně osobně nejde primárně vůbec o nějaké TV společnosti s jejich zájmy a požadavky. Mně jde o to, že je zde pravidlo, které se někteří naučili dodržovat, ale jiní hráči ne. A nejhorší na tom je ta benevolentnost rozhodčích u hráčů z vyšších pater, kdy nikoho nenapomenou dvakrát v jednom zápase. Napomenou je jednou, aby se neřeklo - hnus. Používají se dva metry - jeden pro ty top a druhý pro ostatní hráče. Mělo by to být padni komu padni bez rozdílu. Je moc smutné, že se takové věci dějí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak když jsme u těch požadavků TV společností, tak tebou zmiňované věci by tomu určitě pomohly.

Já osobně bych byl pro to, aby se v posledním setu TB nehrál. Protože je hrozné, když pak zápasy v tak důležitých turnajích, jakými grandslamy jsou, rozhodne jeden míček třeba po 5 hodinách bitvy.
Ale zavedl bych mužské zápasy pouze na dva vítězné sety. Ono to totiž dává hráčům ohromnou výhodu. A to mám na mysli hlavně top hráče. Na GS turnaji když ztratí set, stále se nic neděje, když ztratí dva, musí už zabrat. Ale obecně porazit ty nejlepší v zápase na tři vítězné, je téměř nemožné, proto je tak málo překvapení a porážek těch nejlepších na rozdíl od ostatních turnajů.

Naopak když u žen ztratí hráčka první set, už se musí bát. Když vyhraje 1. set a druhý prohraje, musí se bát opět. To je pak teprve ten pořádný tlak na psychiku a nervy, to je pak prověrka. Pro příklad - takový Rafa ty soupeře prostě a jednoduše utahá, v zápasech na tři vítězné je utahá. S výjimkou Wimbledonu to tak funguje.

Takže já bych byl klidně pro hru na dva vítězné, ale se zachováním pravidla, že se v posledním setu nebude hrát TB.:)
Reagovat
smazaný uživatel
A nejhorší je přístup jejího trenéra, který je úplně mimo a vznáší se někde mimo realitu.

Na počátku roku měl velkohubá a neskromná prohlášení o zisku kalendářního grandslamu. Po jejím výpadku na RG okamžitě prohlašoval, jak na to Serena zareaguje tím, že se zlepší a přijde spousta výher. Asi si myslel, že se bude opakovat rok 2012. On se vznáší někde v oblacích a nereflektuje vůbec realitu. Mluvil o ní, jakoby byla nějaký robot, který když chce, dokáže vše.
On s ní zažil jen vzestupy, a když přišly pády, tak jsou jeho reakce přinejmenším hodně podivné. Po RG vyrukoval ihned se sebevědomými prohlášeními, teď zase nešetří kritikou a analyzuje a popisuje věci, které vidí každý - i laik.

Asi nečekal, že se bude hřát ve výsluní její slávy tak krátkou dobu a teď je z toho rozčarovaný. Vybudoval si na ní svou značku, díky ní se vyšvihl a asi předpokládal, že to bude trvat déle. Vyhlašuje, jak je důležité připravit se na zápas dobře takticky, a jak je důležité vybavit svého svěřence informacemi...., a přitom ona po prohře s Čepelovou prohlásila, že vůbec nevěděla, co od ní čekat. Jejími úspěchy se holedbal, teď se od její prohry jakoby pomalu distancuje, aby neutrpěla jeho pověst....

J.M. to vedle v článku ohledně něho vystihl naprosto přesně. Mám stejný názor.

Asi by jí pomohlo najmout si někoho, kdo si přesně prošel tím, čím si prochází teď ona. Kdo si to vše prožil na vlastní kůži. Nějakého poradce, poradkyni. Protože trenér je mimo, táta starý a ona to už sama asi nedokáže.
Reagovat
LukasH
Proč tolik kritiky? Je neuvěřitelný, kam Serenu dostal. Tak krátkou dobu? Serena absolutně dominovala rok a půl. Loni měla nejlepší sezónu ve 32 letech.
Ano, já když jsem viděl Serenu hrát na TM, říkal jsem si, ona ty 4 GS klidně dát může.
Mouratoglou Serenu zná a ví, že ona chce a hodně dokáže, jenže je něco teď něco špatně a je to v Sereně. Podle mě od něho má všechno, co může od nejlepšího trenéra mít, ale vždycky to nestačí...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to asi taky tím, že nejsem zastáncem takových velkohubých prohlášení předem, protože pýcha předchází pád. Kalendářní GS je ohromně náročný a není náhoda, že se to povedlo Steffi, když byla v mladém věku. Sereně se povedlo v mládí vyhrát tři GS v jednom roce a na čtvrtém nestartovala kvůli zranění. Ve věku, ve kterém Serena je, jsou taková prohlášení podle mě hodně mimo. Prostě předpokládat, že ve výkonech, které měla loni, bude pokračovat vesele dál, mi od člověka, který se pohybuje v tenisovém prostředí, přijdou mimo. Navíc je logické, že se lepší období střídají s horšími, takže se spíš dala čekat varianta horší sezóny.

No, mi to tak vážně nepřijde. Když sleduji jejich spolupráci pozorně od začátku, tak je to spíše naopak. On toho se Serenou hodně získal.

Nepopírám, že jí změna trenéra pomohla, získala nový impuls. S jeho přispěním změnila určité detaily ve své hře, které jí pomohly v tom, aby nemusela hrát po celý zápas tak nátlakově, ale mohla šetřit síly. Zlepšila se na antuce. To mu neupírám. Ale s dobrým materiálem se velmi dobře pracuje. On dostal Serenu jako hotovou hráčku a ladili pouze detaily. Navíc tam hrál určitě nemalou roli faktor, že se po určitou dobu vznášela na vlně lásky, což dělá divy.

Na druhou stranu je on prostě tak trochu egoista a narcis, který vidí jen sebe a prostě je často mimo realitu. Bylo to tak i s Grigorem. Já nesleduji počínání Mouratoglua jen od chvíle, kdy začal spolupracovat se Serenou. Na Grigora kašlal, nejezdil s ním na turnaje, fyzička nic, fyzioterapeut, který by mu pomohl s chatrným zdravím, nic. Stále ho nechával trénovat v unifikovaných podmínkách akademie se spoustou ostatních.
Reagovat
LukasH
Máš určitě pravdu v tom, že se oba potřebují dostat zpátky na zem. Od teď už nebudou počítat, kolik GS, turnajů musí vyhrát v jednom roce, aby to byl úspěch, ale budou si cenit každýho vyhranýho.
Je fakt, že Serena na konci minulý sezóny prohlásila, že 2 GS za rok jsou málo. Vůbec celou tu minulou sezónu byla přetížená, že asi tohle muselo přirozeně přijít.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je otázka, zda to, čeho dosáhla v předešlém roce a půl, byla zásluha přímo trenéra jako takového, a nebo zástupných věcí, jako je nový impuls v týmu, láska a buldočí hlad po vítězstvích.

On za sebou totiž nemá jediný výrazný trenérský úspěch.

I třeba sám Jeremy Chardy říkal v jednom rozhovoru, že po tom, co začal Patrick spolupracovat se Serenou, začal být ohromně sebevědomý, a že pozoruje, že mu to spojení velmi pomohlo. Že mu Serena byla velmi prospěšná svým pohledem na tenis a na to, jak se chovat v zápasech a v kritických okamžicích. Že mu toho zkrátka mnoho přinesla, on se s ní dostal do nejvyšších pater tenisu a zjistil, jak to funguje u těch nejlepších.

Serena je pro něho reklama jako hrom - čínská federace podepsala s jeho akademií kontrakt na výhradní spolupráci s mladými talenty během loňského turnaje v Pekingu.

Ale tak jako to je v pořádku, byli si prospěšní navzájem. Pomohlo to jemu, pomohlo to jí. Já u něho jen pozoruji jistý egoismus a narcistní chování, kdy jeho výroky nereflektují realitu a myslím, že to zrovna teď Sereně příliš nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně na tom právě nejvíc vadí to, a proto jsem vůbec napsal ten první příspěvek, že on se v minulosti holedbal tím, jak je Serena psychicky silná, jak jí dělá výjimečnou právě to, že dokáže v zápasech reagovat na nepříznivé zvraty, jak dokáže téměř vždy najít řešení jak z krize i přesto, že nemá den a hraje špatně. Ale to jsou vlastnosti, které měla dávno před tím, než spolu začali spolupracovat. To ji nenaučil on.

A teď vykládá, jak byla dobře připravena, ale že to je holt těžké, když nedokáže v zápase kloudně zareagovat na nepříznivý vývoj. Prostě holedbal se něčím, co nebyla jeho zásluha a teď kritizuje, že to ztratila. A já jen čekám, jestli a jak jí to pomůže získat zpět. Protože jeho vyjádření po Paříži a před Wimbledonem dělaly dojem, že si myslí, jak to půjde samo, a že to Serena zase vyřeší svými schopnostmi....

To, že ji pomohl herně, hlavně na antuce, mu vůbec neupírám. Spíš jsem kritizoval ty věci kolem....
Reagovat
smazaný uživatel
Me prijde, ze krom toho ze nevidi uplne realitu jeste nema vubec dostatecny respekt vuci souperkam Sereny. Me prijde jakoby na nem bylo napsano 'Ja jsem trener Nej hracky historie' a to mu staci na to, aby nesledoval vubec to co se deje kolem ostatnich holek. Uz sleduju docela dlouho, ze se Serenou uz dlouho neprovedl zadny vetsi zazrak. V podstate Serena vetsinu zapasu minule sezony vyhravala psychicky a tedkon, kdyz ji ta velka sebeduvera a velka psychicka odolnost opustila, ty zapasy, ktere minuly rok dokazala dotahnout do vitezneho konce letos prohrava...

Myslim, ze je Serena na nej az moc vazana a proto nevidi to co se kolem nej deje taky.
Reagovat
LukasH
Já to takhle úplně nevidím. Mouratogloua nijak nesleduju, nevím, co jí říká a co ne. Ale rozhodně si nemyslím, že by Serena většinu zápasů vyhrávala psychicky. Tedy abychom si rozumněli - aby hrála dobře, musí být psychicky v pohodě, to je u každýho. Ale to vyznělo, jako by Serena hrála většinu zápasů vyrovnaných a psychicky zvládla koncovky. Serena ale výhrávala svým drtivým tenisem, kdy prostě ty holky neměly nárok, i kdyby se na hlavu postavily. Podle mě to není o tom, že teď si na ní víc věří. I když teď řekla, že každá proti ní zahraje životní zápas, fakt nevím, jestli se na to dívá správně. Ať si pustí videa letošních zápasů a zápasů třeba z olympiády 2012 nebo z antuky 2013. Tam prostě těm holkám nedala ani čuchnout. Na její servis si nešáhly, její údery z obtížema "někam" vrátily, pokud se jim rovnou skoro nevylomilo zápěstí. U Sereny to nikdy nebylo o soupeřkách, ale o ní samotný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja samozrejme myslim ty vyrovnany zapasy az do konce a nebo ve velkem boji dokazat po prvnim ziskanem setu udrzet po boji i set druhy (Vika USO, Aga Toronto, LiNa a Jelena na TM atd.). Nemyslim si, ze by letos tyto zapasy by byla schopna psychicky tak zvladnout. Od pdychicke stranky se samozrejme ridi i schopnost se za neprizniveho stavu zvednout (treba i jednim povedenym uderem). Kde je ta Serena, ktera kdyz se ji tak uplne ve finale Wimbledonu 2012 nedarilo a byla oparena ze ztraceneho setu, se na svem podani probrala 4 esama v rade na svuj 120% vykon? Takovou Serenu v ni letos nevidim...
Reagovat
LukasH
To máš pravdu. Tu psychiku, co vždycky měla, teď prostě nemá.
Jenže, jak jsem psal. Tyhle soupeřky, co jí letos porazily, v minulosti ani do nějakých těsných zápasů nepouštěla. Já spíš reagoval na to, jak ona teď sama prohlásila, že ty protihráčky proti ní hrajou moc dobře - tudíž by se vlastně zdálo, že ony hrajou skvěle líp a ona pořád stejně. Ale tak to není. Ona prostě celkově dobře nehraje. To je ten kámen úrazu...
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu. A pravdepodobne, jestli si to neuvedomi ani ona a ani Mouratoglou, tak si to ani neuvedomi. Potrebujou nyni poradne zabrat, protoze pokud si necha ujit i US open, tak to pro ni bude po vynikajici sezone zase totalni kolaps.
Reagovat
smazaný uživatel
chtel jsem napsat:

A pravdepodobne, jestli si to neuvedomi ani ona a ani Mouratoglou, tak to pro Serenu muze byt i v budoucnu velka rana, ze ktere se uz nemusi ani zpamatovat...
Reagovat
LukasH
To nevím, no. Že by se z toho nevzpamatovala, to si nemyslím. Naopak, ne ní teď leží takový tlak, že větší ani být nemůže. Loňská sezóna se prostě překonat nedá, což ona asi chtěla - logicky, chtěla být ještě lepší, je taková, proto je šampionka. Jenže to v lidských silách není. Takže teď to má účinek úplně opačný. Myslím si, že pokud spadne, jakože jo, tak to pro ní bude jen a jen pozitivní. V příští sezóně toho nebude moc obhajovat a bude to jako nanovo. Vzpomeňme na loňskou antuku - hlavně RG, kde nic neobhajovala, což ještě spolu s olympiádou považuju za nejjednoznačnější její vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ale nemluvim o nejakym obhajovani bodu a nebo, ze se nevzpamatuje z teto prohry. Uz predtim jsem zde psal, ze za dlouhou dobu u Sereny nevidim, nejaky vyraznejsi pokrok v herni strance. Co se tyce nejakeho zlepseni po uderove strance. Jasne, ze ma spoustu uderu na hodne vysoke urovni ale take i tam se da hodne zlepsovat. Prijde mi, ze Mouratoglou hlavne spolehal na tu Sereninu psychiku a proto nezlepsoval nejake variace hry ale pouze udrzoval udery na vysoke urovni. Ale nejak prave nesledoval co se deje kolem ostatnich holek a jak se zlepsuji. Najednou tady mame pad po psychicke strance Sereny a ty udery jdou samozrejme hodne dolu a ostatni holky dokazi hrat se Serenou najednou minimalne vyrovnany zapasy. Ona a trener si hlavne musi uvedomit, ze je opet cas zacit makat a hlavne vylepsovat ruzne stranky hry. Hlavne je videt, ze v prechodu na sit nebo na siti se neciti zcela dobre...

Pokud se chce zase opet aspon priblizit tomu minulemu roku, tak musi s trenerem makat a ne jen prohlasovat ruzne veci do medii jak jsou pripraveni. Ono samo od sebe se to vsechno nespoji do sebe jako puzzle a nezacne to opet jit, musi se tomu jit trochu naproti...
Reagovat
LukasH
To ale všechno pramení z tý nepohody. Příkladem je toho Petra - pokud je v pohodě, zahraje i hodně těžký voleje atd. Pokud ne, tak pomalu ani neví, kam se má postavit.
Ale určitě v tom máš pravdu. Ovšem, jak už tady omílám, já si prostě myslím, že tak, jak si to Serena nastavila, to je neudržitelný. Právě hlavně po tý psychický stránce, ale i po fyzický. Vždyť byla loni na konci už fakt hotová. Vždyť to tak je i v životě, že ti něco hodně jde, ty si v tom jedeš a tím pádem nevidíš kolem sebe až tolik. Až pád ti otevře oči. A to samý má teď Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že ta prohlášení, že soupeřka hrála skvěle atd., jsou jen frází, aby něco řekla. Nemůže přece říct, že se tak bála, aby zase neprohrála v úvodním kole, že byla celá rozklepaná. A nebo si pak něco namlouvá, jak píšeš, to by byla horší varianta.

Ale sama řekla, že ani neví, co se stalo a bude se na ten zápas muset podívat znovu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, přesně to, co píšeš, si myslím taky. A právě se obávám, že ona tím, jak je na něho vázána i jinak než jen trenérsky, nemá ten potřebný odstup, aby zhodnotila, co se to děje a co by potřebovala, a že se jí toho třeba od něho (trenérsky) nedostává.

Je to tak, ona ztrácí psychickou odolnost a velkou sebedůvěru závratným tempem. To byly velké zbraně, kterými vyhrávala v minulosti zápasy, i když neměla příliš formu. A mně právě přijde, že on si vždy myslel, že je ona nějaký Terminátor, který prostě jede jako stroj a teď najednou kouká, že stroj se sype. Jak tu někdo psal, měl by si stoupnout pořádně na zem, podívat se pravdě do očí a snažit se s tím něco dělat. Ale mám obavu, že to u něho právě nehrozí.
Reagovat
LukasH
Dobře, ale tohle můžeš říkat vždycky a všude, pokud se někomu nedaří. Je to podobný jako u Petry. Můžeš ty důvody vždycky hledat, ale nikdy to není jednoznačný. Přiznejme si to, že Serena vyvolala za ten rok a půl ve všech pocit, že je téměř neporazitelná. U ní jsem prostě sledoval ty zápasy a věděl jsem, že vyhraje, i když měla třeba problémy.
No teď to tak není, ale upřímně, jak rychle se na takovou situaci dá zareagovat ze strany trenéra. Můžou mít taktiku, všechno, Serena může chtít, ale prostě to nejde. Na Serenu je toho už obecně moc a to by ten trenér byl vážně génius, pokud by po prohraným zápase řekl - hele, Sereno, takhle to nejde, uděláme tohle a tohle, ono to zafungovalo a hned se to obrátilo. Ten problém je hlubší a třeba si tím Serena projít má.
Chci tím říct, že tohle hodnotit je těžký. Po takový sezóně, jakou Serena měla by fakt zajímalo, jak "jinak" by se chovali ostatní trenéři, pokud by jí trénovali. Můžete si říkat, co chcete, ale Serenu podle mě nedostal pod tenhle nežádoucí tlak Mouratoglou, ale ona sama tím, že hrála, tak jak hrála.
Reagovat
smazaný uživatel
My si asi nerozumíme. Já nepíšu, že ji pod tlak dostal Mouratoglou. A už vůbec nepíšu, že je lehké někoho dostat z problémů, které pramení ze ztráty sebedůvěry.

Já jsem loni neměl třeba vůbec pocit, že je neporazitelná. Měla slabší začátek, výbornou antukovou sezónu, pak přišel útlum a nehrála tak dobře ani na přípravných turnajích před USO, ani na USO, ani pak. Myslím tím level hry. Ale jak píše Freedom, ona byla schopna ty nepříznivé stavy a situace ustát, protože si hrozně věřila. To je teď pryč. Bavím se o vyrovnaných a nepříznivých zápasech.

Nahoře zmiňuješ OH - tam měla formu takovou, kterou nemá hráč třeba ani každý rok, tam hrála jako z jiné planety, padalo jí tam téměř vše. Stejnou formu měla ještě ten samý rok předtím na turnaji v Charlestonu. Od té doby takovou herní formu, aby si ji držela celý turnaj, neměla. Jinak je spousta turnajů, kdy přece hráč formu nemá a musí si poradit jinak. Ta opravdová forma se chytí třeba na dva měsíce v roce.

A to byla Sereny velká zbraň, když přišla na kurt a tryskala z ní dominance a sebedůvěra i ve chvílích, kdy jí teklo do bot. To se pak soupeřkám proti ní hrálo úplně jinak, když věděly, že ji jen tak něco nepoloží. Nesouhlasím s tím, že by ji loni neporazily, ani kdyby se na hlavu postavily kvůli její tak skvělé hře. Mnohdy to vyškrabovala tak tak, a právě jí pomáhalo to, že věřila tomu, že neprohraje.
Navíc když je na tom špatně psychicky, je pak špatná i hra. Chybí ta potřebná uvolněnost a z toho pramení chyby. Však ona je ztuhlá při tom tenise a na podání.

A ano, toto je přece i velký problém Petry ta psychika. U každého je důležitá psychika. Ale každý hráč má také svůj herní strop. Takže někdo je psychicky v pohodě, je 30. a výše už to nejde. Druhý je psychicky v pohodě a je první.
Reagovat
LukasH
Já už tedy ani nevím, o čem se primárně bavíme.:-):-)
No já se klidně přiznám, že ve mě Serena ten pocit, že je (skoro) neporazitelná vyvolala. Máš sice pravdu, že tam taky měla těsnější zápasy - tříseťáky, ale kolik? Většinou tak jeden za celej turnaj. Jasně, OH byl extrém, to je pravda, ale loňská antuka? A stejně většinou i ty tříseťáky končily víceméně jednoznačně pro ní ve 3. setu. Jo, ve mně prostě ten pocit vyvolala. Nedovedl jsem si představit její slabinu, pokud zůstane zdravá. Třeba na TM s Li jí Li chvíli konkurovala, ale člověk za ten rok tam prostě člověk věděl, že to ta protihráčka vydrží jen chvíli a Serena pak zapne. Zápas s Petrou na TM v relativně dobrý formě? Nedala jí nejmenší šanci. Prostě fakt ne. Jediná soupeřka kromě Viky (a to ještě ne na GS) ve mně nevyvolala pocit - ano, ta by Serenu porazit mohla. Buď to bylo o chybách Sereny nebo většinou tenis s rozdílem třídy. Může stokrát říkat, že si na ní soupeřky věří, ale pokud se znovu stane "Serenou", budou v pytli.
Prvotní téma bylo asi trenér....no hele já to fakt nekritizuju, protože tohle zákonitě přijít muselo. Serena vždycky tvrdila i po veleúspěšným turnaji - můžu být ještě lepší. No, nemohla. Neměla co zlepšovat, fakt ne. Teď je na čase, aby si to uvědomila, setřásla se sebe tlak, odprostila se od toho, že asi trochu klesne a hrála dál...
Reagovat
smazaný uživatel
No já už se v tom taky trochu ztrácím.:-) A navíc mám pocit, že nejsme v plno věcech v rozporu, ale možná to každý vyjadřujeme trochu jinými slovy.:-)

Jako byly tam třísetové zápasy - dám se jen ty vyhrané:
- S Mášou v Miami 4:6 6:3 6:0 - a to hrála Máša opravdu dobře, přišla z dobrou taktikou a po zápase řekla, že prostě Serena ještě víc zabrala ona už tomu nedokázala čelit.

- Charleston Jankovic 3:6 6:0 6:2

- Madrid Medina Garriquez 6:3 0:6 7:5 - a to prohrávala ve třetím už 3:5, ale prostě dokázala to otočit - to jsou ty zápasy, o kterých píši (a asi i Freedom), že je letos prohrává.

- Madrid Sara Errani - 7:5 6:2 - tam v prvním setu otáčela z 3:5.

- Toronto Aga 7:6 6:4 - tam to bylo hodně nepříjemné a těsné

- Cincinnati Bušička - 4:6 6:2 6:2

- Cincinnati Na Li - 7:5 7:5 - tam to bylo o fous, v každém setu obracela nepříznivý stav.

- USO Vika 7:5 6:7 61

- TM Jankovic 6:4 2:6 6:4

- TM Na Li 2:6 6:3 6:0

Oproti minulému roku se změnilo to, že ona takové zápasy prohrává. Navíc to mnohdy ani není drama a je to prohra ve dvou setech. Ano, loňská antuka byla vydařená záležitost a většina těch tříseťáků skončila ve třetím jasným výsledkem. Ale to je to, o čem píšu - že letos takové zápasy prohrává, jelikož se nedokáže zmobilizovat a podat ve třetím setu dominantní výkon, protože je totálně rozklepaná a bojí se, že prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty používáš slovo "zapne" a myslíš tím, že šla herně ještě více nahoru, když bylo třeba. A já za tím, že letos nezapne, vidím značně nalomenou psychiku. Prostě nejde jí to zapnout, protože má strach nebo je tam ještě jiný důvod, který ví třeba jen ona sama.

Souhlasím, Vika byla jediná, kdo jí dokázala konkurovat a i ji porazit v nejlepším roce kariéry.

Pokud se znovu stane "Serenou" - ano, souhlasím. Ale pokud by se měla stát znovu "Serenou", musí si začít zase věřit a najít to sebevědomí. Musí ukázat soupeřkám, kdo je na kurtu paní....A to si nejsem jistý, jestli ještě ve svém věku zvládne, a jestli vůbec bude mít sílu sebrat někde tu motivaci, aby tu "Serenu" hledala. Navíc, čím víckrát se jí to stane, tím víc si na ni budou soupeřky věřit.

Prvotní téma bylo trenér - už jsem výše napsal, co mě k tomu prvnímu příspěvku vůbec vedlo. V tom se tedy neshodneme.

Nemyslím si, že Serena nemohla být po každém turnaji ještě lepší. Měla tam plno rezerv, vždy jsou rezervy a ona se prostě chce zlepšovat vždy. Ale tady souhlasím s Freedomem ve 14:22, jak to napsal. Taky mám takové pocity. Zase začít pracovat na taktice, variovat hru, přechody na síť, prostě pestrost, kterou uplatňovala loni - to se letos vytratilo....
Reagovat
LukasH
Tak jako jo. Shodnem se v podstatě ve všem. Je fakt, že tohle si snad za kariéru ještě neprožila. Ale zase byla zraněná - nevím tedy jak zranění působí na psychiku, ale podle mě tam pak není takovej tlak, co? Každej si řekne - je/byla zraněná, je jasný, že nemůže hrát naplno. Tím, že teď nijak zraněná není a přesto jí to na její poměry vůbec nejde, to je horší.
Jak jsem psal o možnosti zlepšování - to máš pravdu, ta je vždycky, jenže si myslím, že prostě za turnaj téměř vždycky prožije hráč slabší chvilku, kdy dělá víc chyb, musí to ubojovat atd. Třeba jak jsme se bavili o tý olympiádě - tam byla perfektní, jenže jak říkáš, tohle nejde udržet dlouho. Určitě měla v minulým roce slabší chvilku v těch turnajích před USO. Tam hrála hodně zápasů těsně, to jo. Jednoznačně byla za ten min. rok nejlepší antuka.
Jsem na ní fakt zvědavej, jak se s tím porve dál. Myslím, že by určitě měla zredukovat počet turnajů (což asi udělá) a víc se soustředit na GS, pokud je ještě chce vyhrávat. I za cenu, že nebude jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tohle je pro ni nová situace. To si ještě za kariéru neprožila, aby byla relativně zdravá a měla takhle hrozné výsledky na GS s tak špatnou hrou.

Máš pravdu, bude zajímavé sledovat, jak se s tím popasuje a zda ji to nějak vyjde, aby se ještě zvedla.
Souhlasím i s tím, jak píšeš, že je toho na ni už obecně moc. Možná je to vše důsledek loňské sezóny, kdy si toho naložila kvantum a potřebuje se prostě nějak sebrat.

Taky si myslím, že úprava turnajového kalendáře přijde na řadu, aby byla odpočatá na GS. Myslím, že jí daleko více záleží na tom, aby ještě vyhrála GS, než aby byla světovou jedničkou - však jí je to teď stejně k ničemu, když je po třech GS turnajích bez titulu. Letos si před Madridem udělala taky měsíční pauzu a hned pak její hra vypadla lépe a ona svěžeji.

Zranění - určitě, určitě tam po návratu ze zranění není takový tlak. Od hráče se tolik nečeká, on sám ví, že jeho výkon nemůže být hned top, takže chodí do zápasů uvolněněji. Návraty po zraněních a toto jsou dvě odlišné situace.

Teď je každopádně turnaj o to napínavější, takže čekám spoustu kvalitních zápasů a pěkného tenisu.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosty souhlas! I ja to tak vidim a vnimam...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim, nebyl by odkaz s jeho komentarema k Serene?? Nikde na netu jsem nic necetl. Docela by me to zajimalo...jeho rekce, slova atd.
Diky
Reagovat
smazaný uživatel
Spodní polovina losu

Z mého pohledu tam zbyly tři hráčky, kterým je třeba věnovat pozornost. Největší favoritkou je podle mého názoru (1)Petra, bohužel pro ni, mívá často špatné dny. Asi by se nikdo moc nedivil, kdyby ji vyřadila Peng. (2)Radwanska by se měla modlit, aby jí Petru někdo odstavil z cesty.. ale ještě před tím si bude muset dát sakra pozor na Makarovou, popřípadě ve čtvrtfinále na Lucku. Černým koněm téhle půlky je (3)Wozniacki. Přijde mi, že jí nikdo moc nevěnuje pozornost, přičemž zatím prochází turnajem jako horký nůž máslem. Připomíná mi to trošku cestu Marion v loňském roce. Marion teda byla lepší trávařka, ale stejnak.. bacha na Caro!
Reagovat
kada.tom
naprosto souhlasím, Caroline jede, ale s Bárou to bude mít těžký .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem všechny tři zápasy Caro, takže můžu hodnotit. :) Zatím ty soupeřky opravdu nebyly na takové úrovni, aby se z toho daly dělat větší závěry. Výsledky vypadají jasně, ale vím moc dobře, že v 1. setu proti Peer a Konjuh to příliš suverénní nebylo (Caro čelila poměrně velkému počtu brejkbolů). Jestli můžu Caro za něco pochválit, tak je to hlavně servis, kterým si umí pomoct v krizových momentech. Když to ale srovnám třeba se zápasem Petra - Venus, kde to podle průběhu vypadalo spíš na mužský zápas, tak opravdu nevím, jestli by Caro byla schopná za tři dlouhé sety prohrát jenom jeden servis (byl bych rád, kdyby byla :)). Píšu o servisu hlavně z toho důvodu, že Wimbledon (a grandslamy obecně) vyhrávají zpravidla jenom hráčky se skvělým servisem, které se málokdy nechají brejknout...

Strýcovou jsem ve Wimbledonu ještě neviděl, ale díval jsem se na finále Birminghamu, ve kterém ji porazila Anička. Formu určitě má, ale výhra proti Na Li zase není taková senzace, jak by se mohlo zdát, protože Na Li je zcela evidentně v krizi. To už je spíš zajímavá poměrně jasná výhra nad Elenou Vesninou, která bývá na trávě celkem dobrá... No, zápas mezi Caro a Strýcovou může dopadnout v podstatě jakkoliv (spíš očekávám vyrovnanější bitvu), ale nebudu dělat alibistu. Caro je v tomto zápase favoritkou, ať už vzhledem k žebříčku nebo H2H. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, jízda Wozniacké je přeceňovaná, porazila nenasazenou hráčku, soupeřku s divokou kartou a kvalifikantku. Pokud by s kteroukoliv z nich Wozniacká ztratila set, nevypovídalo by to moc dobře o její formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já to nechci přeceňovat (což je z mého příspěvku jasné), ale zase ani podceňovat. :) Faktem je, že Caro jasně vyhrála tři zápasy. Soupeřky sice nebyly nejsilnější, ale to ještě neznamená, že někdo jiný by proti nim neměl problémy...
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že jedničkou na konci roku nebude, i kdyby vyhrála US Open a TM. Letos na grandslamech poztrácela bodů jak máku. V předchozích dvou sezonách obvykle 2 GS vyhrála a na dvou měla horší výsledek. Teď už má horší výsledek na třetím... Momentálně to vypadá, že o 1. místu se rozhodne mezi Mashou a Simonou, ale po Wimbledonu se to ještě může trochu zamotat. Masha a Simona jsou ale každopádně dvě největší kandidátky.

Jinak gratulace Alizé, které se letos povedl husarský kousek. Porazila Serenu dvakrát v jednom roce (Dubaj, Wimbledon), což se málokdy povede i hráčkám ze špičky. Mám pocit, že za posledních pár let se to povedlo jenom loni Vice (Dauhá, Cincinnati).
Reagovat
LukasH
No, rozdíl je v tom, že Vice se podařilo porazit top Serenu a Alizé letos porazila to, co ze Sereny zbylo.:-)
Je fakt, že uhájit pozici jedničky je téměř nemožný, i kdyby to teoreticky všechno obhájila, čemuž nevěřím.
Ještě bych jí ale neodepisoval. Něco mi říká, že ona ještě něco vymyslí a s tímhle se nespokojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to už se historie ptát nebude. Prostě ji Alizé dvakrát porazila a hotovo. :) Třeba Anička ji letos taky mohla dvakrát porazit, ale po výhře na AO to v Římě bohužel nevyšlo.
Reagovat
LukasH
Historie se na to sice ptát nebude, ale letos poráží Serenu kdekdo. Když jsem jí viděl na AO s Anou, tak měla Serena v posledním setu problém přehodit míč přes síť, což se teď stává často.
Jediná Vika si může říct, že konkurovala Sereně v nejlepší formě.:-)
Reagovat
dadaft
tak jsem se díval na body - od Miami proti loňsku ztratila cca 3100 bodů a do konce roku letos ještě obhajuje 6300 bodů.
to je síla.
Reagovat
smazaný uživatel
No a od počátku roku ztratila už 3750 bodů. A do konce roku je to ještě větší maso na obhajoby....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale ta lonska sezona byla vazne skoro neuveritelna. Jako cekal jsem na zacatku roku, ze nemuze do nekonecna furt vyhravat ale docela dost me zarazi ty vybuchy na GS turnajich. Prave na tech nejvetsich turnajich v minulosti byla ta nejvetsi Sereny sila. Tedkon jako kdyby pred utkanim se Serenou nebyly nervozni ty souperky ale ona sama...
Reagovat
smazaný uživatel
Mi přijde, že Serena přestala totálně zvládat tlak a věřit si. Nebylo to jen zde. Ona už od 1. zápasu na RG nastupovala na kurt nervózní více, než bylo zdrávo, nevěřila si a při náznaku prvních problémů se hroutila a panikařila. A samozřejmě, že jak je ztuhlá a v křeči, chybí ta potřebná uvolněnost, pak jdou do kopru i údery, taktika, rychlé rozhodování....To, co tam místy předváděla, bylo až neuvěřitelné. Jí už nepomáhá, a ani neuklidní to, že soupeřku hladce přejede 6:1 nebo to, že si ubojuje na podání hru, která trvá 15 minut.

Ale mně ta její psychická nepohoda přijde jako důsledek a vyústění nepohody herní, která trvá už od AO. Prostě mi přijde, jakoby už nevěděla, kde má v sobě tu bojovnost neustále brát a neměla ani sílu ty rezervy hledat.

Celá její letošní sezóna, až na pár výjimek, je nepovedená. O nějaké dominanci nemůže být už dlouho ani řeči, ta skončila na konci minulého roku, a teď jede na bodovou rezervu z loňska.
Ona je na ústupu už od AO, co začala mít problémy se zády. Do té doby - ještě v Brisbane - hrála dobře.
Ale pak přišel herní sestup. Titul z Miami byl totálně vydřený a ubojovaný, tam hrála hrozně. Stálo jí to spoustu fyzických i psychických sil. Pak hned vypadla v 1. kole v Charlestonu, kde mluvila o velké únavě a potřebě odpočinku. Na antuce to vypadalo celkem slibně, ale na RG vybouchla. Potřebovala si hrozně moc napravit sebevědomí ve Wimbledonu, ale to se jí nepovedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to i nová situace pro ni. Ona se nikdy dříve s takovým druhem problémů nemusela potýkat. Byla psychicky silná, dokázala obracet nepříznivé stavy ve svůj prospěch. Přirozeně si věřila, že nemůže prohrát. To je teď najednou úplně jinak. Čas ukáže jak a jestli si s tím poradí alespoň do té míry, aby dokázala ještě vyhrát velký turnaj.

Je samozřejmě taky možné, že letošní sezóna je daní za tu sezónu loňskou a půl sezóny 2012, kdy opanovala téměř vše a odehrála během jednoho roku rekordní počet zápasů. Věk člověk nezastaví a může si to vybírat svou daň. Už je prostě za zenitem. Osobně se domnívám, že pro její kariéru bude rozhodujícím ukazatelem sezóna příští.

Už od začátku roku jsem viděl velkou paralelu s Rogerem v loňském roce. Teď se navíc přidala ta panika, která u něho byla taky patrná. Může se zdát, že u ní to přišlo náhle, zatímco Roger uvadal postupně několik sezón. Já bych to možná přičetl odlišnosti ATP a WTA, kdy v ATP je opravdu daleko těžší držet se ve špičce a dominovat. A možná, že je to i nějakým rozdílem mezi muži a ženami, kdy Sereně stačilo, aby se dopracovala k takovým stavům, daleko méně než Rogerovi. Ještě je tam ten rozdíl, že Roger vykazoval nekonzistentnost v tom, kdy nebyl schopen odehrát více kvalitních zápasů po sobě, u ní se ta nekonzistentnost projevuje už v průběhu jednoho zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
A další možností je, že je prostě už opravdu na ústupu definitivním, že to není jed dlouhodobější krize. Že ty úspěchy, co letos přišly, byly spíše náhodné, stály jí spoustu sil a tento stav bude až na výjimky trvalý.

Třeba jí ta potřebná výbušnost a rychlost reakcí chybí dlouhodobě, jen je to někdy dobře maskováno různými okolnostmi. Ona to ví, cítí, že nedisponuje tím, čim by potřebovala, aby se cítila na kurtu komfortně. A z toho plynou ty obavy a úzkost, se kterými nastupuje do zápasů. Ona si ten tenis vůbec neužívá. Vyprchala z ní ta přirozená dominance, která z ní vždy vyzařovala od prvních okamžiků na kurtu. Na GS se to ještě prohlubuje tím tlakem, jak moc by chtěla nějaký vyhrát.

Ale to jsou jen spekulace...
Reagovat
smazaný uživatel
*jen
Reagovat
VlS
A tak každý příběh někdy končí , nebylo by to nic zvláštního, kdyby Serena skončila taky, nevím, jestli může mít motivaci ještě něco víc dosáhnout, když sportovně už dosáhla všeho. no uvidíme na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, souhlasím. Také jsem o tom právě přemýšlel - o té motivaci.
Ona je na okruhu už strašně dlouho, už hrozně dlouho dře. Zažila už plno ústupů a návratů, a musí už být vyčerpaná.

Navíc jí bude 33 let, vyhrála vše, co se dalo, nemusí už nikomu nic dokazovat - ani sobě - takže je opravdu otázka, zda ještě bude vidět smysl v tom se za něčím hnát....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona tenis miluje, nedokaze bez toho zit....neco jineho je ovsem forma, motivace a chut prekonavat problemy...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje v pondělí druhý zápas na kurtu číslo 2 po Stanoví. Začátek na tom kurtu je ve 12:30 našeho času..
Reagovat
PetaM
Supér :D Díky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já hlavně doufám, že to bude na Fandovi, protože se mi rozbil copm.. :(
Reagovat
Michaelus
Já taky moc doufám :)
Reagovat
freeteepek
Musím se opakovat, ale už před AO jsem tvrdil, že Serena letos o post světový jedničky přijde. Když bych její rekordní body na žebříčku srovnal s akciovými trhy, tak to prostě byla pořádně nafouklá bublina, která teď splaskává. Je letošní Serena jiná než ta loňská? Je. Je totiž starší, což v jejím případě znamená za zenitem. Roky nezastavíš a navzdory výborné fyzické kondici a obrovským zkušenostem prohrává s outsiderkami. Už není pevná jako skála. Dře až moc a je psychicky unavená. Je na tom hůř s koncentrací. Což dnes v rozhovoru potvrdila i Cornetová. Loňská sezona Serenu vynesla do nebes a je na čase sestoupit opět na zem. Měla by se zbavit toho megalomanství, nehnát se za dalšími rekordy a začít se tenisem zase bavit. Serena není v pohodě. To je evidentní. Do tý pohody se časem může zase dostat, ale je třeba se smířit s tím, že její totální dominance skončila. Nadobro:-)
Reagovat
dadaft
jeden detail, který mě letos u Sereny šokuje - smeče.
------ co pamatuju, tak míč nad hlavou u sítě u Sereny vždy znamenal konec fiftýnu, protože přišel hřebík s odskokem na tribunu.,,,,,,,,
letos ne že by to někdy netrefila, ale dost často, i včera, to jsou jen takové čutky na kříž, Cornetová si včera mohla po Serenině "smeči" vybírat, jak ji prohodí...........
to samé returny, jenom takové polokopce a uvedení do hry, žádný tlak.
A u každé jedné další činnosti totéž.... - jak říká Csaplár u fotbalu - "chyběla tam ta kvalita." :))))
-------------- ale ten hlavní pocit je, že je často jakoby "tuhá", špatně (pozdě) reaguje..... nevím.

na betonech bude muset Serena máknout, chytit by se mohla, ale ,,,,,,,, ???
Reagovat
Frick
Kolikátá je ve WTA rankingu nejlepší matka? Jestli tam vůbec nějaká je nebo Kim C. byla velká vyjímka...
Reagovat
Frick
Jo a Casey D. skutečně pro mne není žádná matka.

BTW: Kdybyste měly lesbickou partnerku toužící po dětech a bratra, nedávalo by smysl oplodnit partnerku bratrovým spermatem?
Reagovat
Titan
Proč? Lesby chtějí mít dítě, ale nechtějí mechanismus k jeho stvoření, tudíž jsem zastáncem toho, aby si lesby platily veškeré náklady na dítě samy (podporu od státu a další vysoké výdaje).
Co znám z okolí, tak lesby pro příbuzné svých partnerek mají zhruba stejné pochopení, jako kdybys měl mít dítě se ségrou své partnerky...:-)))
Reagovat
Davor1
Táto prehra Serene vôbec nepomôže, čakal som, že Cornet zvalcuje a po prvom sete to aj tak vyzeralo, absolútne nechápem, čo sa zmenilo za tých pár minút medzi prvým a druhým setom.
Cornet je na tráve najslabšia a takto ďaleko vo Wimbledone nikdy nebola...
Serena to teraz bude mať extrémne ťažké zostať na 1.mieste na konci sezóny. Obhajuje prakticky všetko čo sa dá a veľmi pochybujem, že sa jej to podarí. Je dosť možné, že na konci roka ju na prvom mieste vystrieda buď Simona(v čo veľmi dúfam), alebo Sharapka(čo nechcem).
Táto jej sezóna mi dosť pripomína minuloročného Rogera a zdá sa, že už je trošku za zenitom. Minulý rok bol z jej strany neskutočný, to už určite nezopakuje, ale ešte nejaký 1-2 GS by som jej doprial...
Reagovat
Titan
Byla to otázka času. Ale ze zápasu s Alizé bych závěry nedělal. Je to už letos podruhé a Alizé má obrovskou vůli, pročež je to už pár let má oblíbená hráčka.
Řada zdejších ten zápas nevím proč neviděla (jako by byl nějaký zajímavější), já ho viděl a Serena chybovala naprosto standardně, problém byl, že Alizé měla minimální počet vynucených chyb a nevynucené byly také o dost nižší.
Mášu jsem zatím neviděl, ale obecně nesportovním hráčkám typu Azarenka a Šaratice nefandím. Simona by byla skvělá jednička, ale v ženském tenise není dopředu nic jasné...:-)
Reagovat
Davor1
Mňa neprekvapila prehra sama o sebe, ale to, že prišla s Cornet na tráve. Minuloročné vypadnutie so Sabine sa dalo pochopiť, je to fantastická travárka schopná vo Wimbledone poraziť každého. Ale Cornet na tráve neuhrala nikdy prakticky nič a mala veľký problém sa do toho tretieho kola vôbec dostať...Nerozumiem, prečo prvý set Serena vyhrala 6-1 podľa predpokladov a v ďalšom za pár minút mala manko 5-0...síce to u žien nie je nič nezvyčajné, ale Serene sa toto proste nestáva...

Sharapovu tiež považujem za vrcholne nesympatickú a unfair hráčku, je to asi jediná tenistka, ktorá sa mi vyslovene protiví (aj keď je dosť ďalších hráčok, ktoré nemusím). Takisto by mi vadila na prvom mieste, ale do konca roka nič neobhajuje a zdá sa, že formu má ako hrom.
Simona je moja jasná jednotka, fandím jej už od minuloročného turnaja v Hertogenboschi, ale myslím, že ešte nejaký ten rok bude musieť počkať :/
Reagovat
Titan
Rychle nabyl, rychle pozbyl... Já Simonu nijak netlačím na světovou jedničku, ty čísla mi od jisté doby moc neříkají. Bez ohledu na žebříček jsou Serena a Máša jasnými nejlepšími hráčkami. Mášu bych dnes dokonce stavěl na post jedničky (jakkoli se mi to nelíbí).
Tráva není moc o umění na trávě, jde spíše o to, že Wimbledon je datovaný v kritickém okamžiku polovině sezóny, měsíc po RG, kde si nikdo na trávu pořádně nezvykne. Jde o vůli zvítězit a proto je Wimbledon tak výjimečný. Vítězství Máši by pro mě bylo obrovským zklamáním...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim, prosim, nemuze mi nekdo zase napsat objektivne, co se tam zase delo??? Nevidel jsem to a dle toho, co kde ruzne ctu, nejsem z toho moudrej. Vubec mi to k Serene nesedi a po vytecnych 2 kolech uz absolutne ne.Obrat z 6:1 na tohle bych prisuzoval spis jinym hrackam. Proste jsem ji pral 18.GS.
Dik...
Reagovat
spaniel
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dekuju za videa, to, co nabizeli na FB bylo hrozny.
Reagovat
LukasH
Bohužel Serena je letos úplně jiná. I když ty dva předchozí zápasy vyhrála a to dost jasně, měla to pod kontrolou hlavně kvůli slabým soupeřkám, esům a silným úderům. Pohyb je ale totálně v háji. Všiml jsem si, že jí stačí trochu rozběhat a je v pytli, což loni vůbec tak nebylo. Snadno se nechá vyvést z míry a není tam ta obrovská bojovnost, kterou předváděla minulou sezónu třeba s Vikou na US open. Nevím, v tenise ale neznám nikoho (ani z nejšpičkovějších hráčů), kteří by si tímhle neprošli. Teď jsou vlastně dvě možnosti. Buď to bude jako u Venus, že postupně klesne, bude hrát, ale nebude už moc vyhrávat, čemuž moc nevěřím, protože pokud by se ona měla plácat kolem 30. místa, tak radši hrát nebude vůbec. Nebo je to jako s Rogerem - tj. vybírá si po dlouhý době hodně slabou sezónu a pak zase zabere. Druhý variantě věřím víc.
Reagovat
smazaný uživatel
No musim rict, ze Cornet ji toho hodne vracela..aspon z toho, co jsem videl viz. videa od "spaniel". Kazdopadne s tou bojovnosti mi to zas az tak nepripada. Vzdyt i v tomhle zapase dokazala poradne zabojovat, aby vysledek nebyl tak brutalni...nebo i s Li Na v Miami, kde to byla schopna skvele otocit. Spis mi nejsou jasny ty chyby a dvouchyby, ze tak najednou prisly. Ale s tim pohybem to asi tak bude, i kdyz zase nevim, ze umozni hrackam, aby ji rozbehaly. No, uvidi se dal..treba na to s jejim teamem prijdou, kde je problem. Diky moc za reakci.
Reagovat
Davor1
zdá sa, že rozhodli prvé 2 gemy v druhom sete, myslím že pri podaní Cornet nevyužila BP a potom stratila svoj servis, následne Cornet podržala na 3-0 a Serena znervóznela a už sa to s ňou ťahalo až do konca, Cornet keď nemá čo stratiť tak je nesmierne nepríjemná, vráti všetko a mnohé hráčky to tak vyvedie z rytmu, že dopadnú ako dnes Serena. Dúfam, že ju Bouchard v ďalšom kole pošle domov...
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze to bylo cele o te nervozite. Jak to nejde Serene podle planu, zpanikari, jeji hra se rozsype a je sotva schopna prehazovat mic. Ta tam je razance, ve tretim to tam dávala jak Caro.
Reagovat
Davor1
Ale je zvláštne, že sa jej to v tejto sezóne stáva prakticky na každom druhom turnaji. AO s Ivanovič, Katar s Cornet, Charleston s Čepelovou, FO s Muguruzou a teraz znovu Cornet. Toto u nej predtym nebolo, aby sa tak zosypala po prehratom sete...
Turnaje, kde vyhrala však tiež nemala ľahké, v Miami musela otáčať s výborne hrajúcou Li Na, v Ríme prehrala druhý set s Ivanovič, napriek tomu v treťom jasne od začiatku dominovala, so Sharapovou taktiež otáčala obidva sety a zvládla to v pohode...
Práve to mi príde divné, že na jednom turnaji nemá problém zapnúť a otočiť nepriaznivo sa vyvýjajúci zápas a na ďalšom sa zosype...herne mi nepríde horšia, akurát s tou psychikou niečo je...
Reagovat
spaniel
Roger 2013, tu samou paniku jsem videl u nej, nejvic asi na USO s Robredem. Kdyz zacal dobre a videl ze to jde, uklidnil se a bylo to. Jak to neslo podle planu nebo se to zkomplikovalo, odešlo mu vsechno. Jen nechapu kde se to vzalo u ni, on byl v poklesu uz nekolik let, ona ne.
Reagovat
Davor1
Je to dosť podobné, akurát je rozdiel v tom, že Roger nebol schopný uhrať za celý rok prakticky nič, vypadával s hráčmi ako Brands, Delbonis, Stakhovsky či Robredo, dokonca mal čo robiť, aby vyhral aspoň ten Halle s Južnym. Myslel som si, že je to už u neho trvalý trend a už proste na najlepších nemá, našťastie som sa mýlil, aj keď nie celkom.

Serena na druhej strane vypadne s Cornet podobne ako dnes a potom vyhrá s prehľadom Miami, vypadne v Charlestone a vyhrá Rím...Čakám, že Cincinaty alebo Canadu vyhrá tiež a potom vybuchne na USO...
U Rogera bola ta krivka postupne klesajúca, u nej je to hore-dole.
Reagovat
smazaný uživatel
No joooo, ale ted dle jejiho letosniho trendu vyhra , prohra, byla jasne na rade vyhra Wimbledonu... :-D Ne, fakt jsem si na 90% myslel, ze to prosvisti k dalsimu titulu.
Reagovat
Davor1
Aj ja som si to myslel a prial som jej, veľká škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne, letos to není střídání výhra, prohra. Letos je to výhra, pak dva turnaje nic, a pak až výhra. Takže Wimbledon zapadá do scénáře a výhra by měla přijít až na pouťáku v Bastadu, jestli tam vůbec pojede.:D))
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon za zkomolení nicku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta psychika tam asi bude. V nekterych momentech, a to nejen dnes v sestrihu, jsem jen kolikrat kroutil hlavou, co dokazala vymyslet za blbost a spoluhracce umoznit fiftyn. Fandim ale dal, je to pro me obrovska osobnost a uz vlastne legenda, ktera stale hraje a uz pres rok je cislo 1. A budu verit, ze tyhle prohry, ktery nam od ledna v GS ukazala, ji prinesou i neco pozitivniho. Je na ni i radost pohledet, kdyz vyhraje nejaky turnaj.. :-)
Reagovat
spaniel
Videl jsem 3 set a Serena byla z nervozity tak tuhá, ze neuměla trefit mic. Jen to prehazovala zpátky, az logicky prisel mic, ktery uz nevrátila. Kompletně přenechala aktivitu Cornetove a ani brejk ji nepomohl zpátky k sebeduvere. Bylo to pekne videt, kdyz se snažila jit k siti, byla nerozhodna, vyběhla pozde a nestihla az k siti, ale misto aby zastavila na servis lajne a zahrála přípravný volej, tak skončila mezi servis lajnou a siti a mice ji padali presne pod nohy. Tuhá jak prkno, bylo videt ze ji je do breku a nedokázala se z toho dostat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist