Čtrnáctá výhra v řadě! Görgesová v Aucklandu ve finále zdolala Wozniackou a má pátý titul

7. 1. 2018, 04:17
Aktuality 15
WTA AUCKLAND - Julia Görgesová pokračuje ve fantastické formě. Němka zakončila loňskou sezonu devíti výhrami v řadě a ziskem dvou trofejí a nejinak odstartovala také tu letošní, když v Aucklandu ve finále porazila nasazenou jedničku a světovou trojku Caroline Wozniackou a prodloužila svou vítěznou sérii na 14 zápasů. Ovládla tak již třetí turnaj v řadě! Celkově se raduje z pátého kariérního titulu.
Julia Görgesová

Julia Görgesová má formu jako hrom. Devětadvacetiletá Němka loni v říjnu triumfovala na halové akci WTA v Moskvě a ukončila více než šestileté čekání na titul a přerušila sérii šesti finálových porážek. V parádních výkonech pokračovala i na "malém Turnaji mistryň" v Zhuhai, kde ve čtyřech zápasech neztratila jediný set a radovala se ze svého nejcennějšího triumfu.

Výborné rozpoložení si udržela i přes přestávku během sezony a jak skvěle loňský rok zakončila, tak zahájila ten letošní. Rodačka z německého Bad Oldesloe sice v prvním utkání na turnaji WTA International v Aucklandu s Portoričankou Puigovou ztratila set, nicméně v dalších duelech žádné komplikace nepřipustila, postupně přehrála Slovenku Kužmovou, Slovinku Hercogovou a Tchajwanku Su-Wei Hsieh a postoupila do finále.

V něm dnes finalistka předloňského ročníku zdolala 6-4 7-6(4) světovou trojku, turnajovou jedničku a rovněž bývalou finalistku Caroline Wozniackou, jež loňskou sezonu zakončila ziskem své nejcennější trofeje na Turnaji mistryň v Singapuru.

Němka bývalou světovou jedničku v novozélandské metropoli porazila stejně jako loni, upravila vzájemnou bilanci na 6-4, ovládla třetí turnaj v řadě, svou neporazitelnost prodloužila na 14 zápasů a radovala se ze zisku pátého kariérního titulu.

Görgesová v úvodním dějství nastřílela výborně se bránící Wozniacké sedm es a nepustila Dánku k jedinému brejkbolu. Brejk z prvního gamu si udržela a šla do vedení 1-0 na sety. V úvodní hře druhé sady dokázala znovu prolomit servis soupeřky, ale o náskok v osmém gamu přišla. Druhý set nakonec vyvrcholil tie-breakem, který lépe zvládla Němka.

"Musím říct, že je to neskutečný pocit. Nemyslím pouze samotné vítězství, ale i to, jak se mi v posledních týdnech a měsících dařilo. Jsem na sebe pyšná a nesmírně si to užívám," řekla 14 utkání neporažená Görgesová.

"Julia dnes hrála opravdu dobře, měla stejně jako já skvělý závěr loňské sezony. Je dobře, že v takové formě vstoupila i do letošního roku. Snad se mi v Austrálii podaří jí porážku vrátit," uvedla Wozniacká.

"Tento týden jsem odehrála v rámci přípravy na Melbourne maximální možný počet zápasů, v což jsem doufala. Dám si den pauzu a poletím do Melbourne. Snad se mi tam bude dařit," dodala jedna z největších favoritek letošního ročníku australského grandslamu.

Görgesová si ve světovém hodnocení polepší na 12. místo, jež bude jejím novým kariérním maximem. Na premiérový posun do Top 10 jí chybí přes 400 bodů. Němka se teď rychle přesune do australského Sydney, kde absolvuje poslední generálku před úvodním grandslamem roku Australian Open.

Poražená finalistka Wozniacká, jež ve svém 51. finále útočila na 28. kariérní vavřín, poskočí o jednu příčku na druhou pozici. Na světovou jedničku Halepovou bude ztrácet 330 bodů.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 226.750 dolarů
nedělní výsledky (7. 1. 2018)
• Dvouhra - finále •
Görgesová (2-Něm.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Erraniová/Schoofsová (It./Niz.) - Hozumiová/Katóová (1-Jap.) 7-5 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Haitik
Gratulace!! :-) Jedna z favoritek na titul na AO..
Reagovat
tommr
Goergesová se letos do první desítky zcela určitě dostane a to nejspíš už velice brzo, protože hráčky těsně před ní - Mladenovic a Vandeweghe - obhajujou spoustu bodů a jsou z formy ...
Reagovat
bIbec
pokud ten povrch na AO bude stejně tak rychlý jako loni, tak ta Vandeweghe tu formu najde, toho bych se nebál. Za tohohle předpokladu bych se ji nebál dát mezi 4 nej favoritky turnaje. Pokud to bude pomalejší, tak to samozřejmě zvýhodní hráčky jako Halep nebo Woz. U Kerber je to asi jedno, ta má hodně rychlé podmínky ráda.
Reagovat
bIbec
jo a i bych řek, že pokud to tam bude tak rychlé, tak to ta Halep, Woz nebo Svitolina prostě nevyhrají.
Reagovat
tommr
favoritky AO si tipovat netroufám, ale jsem si poměrně jistej, že Vandeweghe lonský semifinále neobhájí ...
Reagovat
EllNino
vždyť CoCo není z formy, byla ve finále ET, yhrála 2 ze 3 zápasů na HC, vyhrála Fed Cup ... navíc skvělé výsledky na GS, minulý rok 2 seminifále a jedno čtvrtfinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oproti lonsku je zásadní změna, a to jak budou hráčky mezi sebou nalosovány.
Tvrdit ale, po 3 zápasech, kdy 2 vyhrála a jeden těsně prohrála, že je z formy, je trochu alibismus. A to ještě na sranda turnaji. Loni na AO zahrála 3 fantastické zápasy Bouchard-Muguruza-Kerber, všechny jsem viděl. Troufnu si říct, že i teplotní podmínky ji budou vyhovovat. Samozřejmě vždy se hůř obhajuje, než překvapuje, a můžou rozhodnout maličkosti jako např. ve Wimbledounu s Rybarikovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se bude dařit i dál. Radost sledovat.
Reagovat
Fandina
Ranařka Julča přehrála mojí Caro. Pamatuji na dobu před cc pěti lety, kdy Julča byla také hodně dobra. Pak se trochu zasekla, ale evidentně to v ní je. Takže nádhera.
Co se týká Caroline, tak třeba ten letošní rok bude podobný, jako loňské, samá finále, ale nakoc ten titul udělala. Finále se také počítá. Gratulka i Caro.
Reagovat
Fandina
Samý překlep, opravovat to nebudu ... úsměv
Reagovat
Torn
Julie je super hráčka a je těžké jí to nepřát, jsem rád, že se jí daří.
Reagovat
EllNino
Hezky Jule, to je paráda :) ... 3. titul v řadě :) Černý kůň AO :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě by jí neměl Thiem tolik klátit, chudák holka, má po kariéře...
Reagovat
sprchon
Paráda Jule, jen tak dál! Vůbec bych se nezlobil, kdyby jí serie vydržela do konce měsíce... :)
Reagovat
Frick
Kdo první ukončí serii? :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist