Čtrnáctiletá Fruhvirtová v Káhiře porazila bývalou členku elitní stovky a zahraje si o první čtvrtfinále mezi dospělými

11. 2. 2020, 15:31
Aktuality 39
ITF W100 KÁHIRA - Linda Fruhvirtová teprve podruhé v kariéře startuje na podniku ITF, v Káhiře s dotací 100 tisíc dolarů na tom vůbec největším ve své kariéře. A vstup do turnaje 14letá talentovaná Češka zvládla, když po obratu přehrála 2-6 6-1 6-2 zkušenou bývalou členku elitní stovky Katarzynu Piterovou z Polska. O první čtvrtfinále mezi dospělými si zahraje s Martou Kosťukovou, nebo Irinou Beguovou.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová patří k největším nadějím českého tenisu a ve 14 letech se pomalu začíná rozkoukávat ve světě dospělého tenisu. Od pořadatelů podniku ITF s dotací 100 tisíc amerických dolarů v Káhiře obdržela divokou kartu a podruhé (ITF W15 Budapešť 2019) se objevila na profesionálních turnajích.

A i tentokrát v úvodním kole uspěla, když si po setech 2-6 6-1 6-2 vyšlápla na bývalou 95. a v současnosti 355. hráčku světa Katarzynu Piterovou a připsala si své nejcennější vítězství v kariéře.

Zatímco v úvodním dějství lépe zvládala těsné gamy 28letá zkušenější Polka, od druhé sady byla jasně lepší hráčkou česká teenagerka a za dvě hodiny hry dokonala parádní obrat.

Velká výzva čeká Fruhvirtovou v dalším kole. Nejenže zabojuje o své vůbec první čtvrtfinále mezi dospělými, ale zároveň ji čeká soupeřka ze druhé stovky světového hodnocení, a to buď 17letá Marta Kosťuková, nebo nasazená trojka Irina Beguová.

Fruhvirtová ve 14 letech může odehrát velmi omezený počet dospělých turnajů a obdržet tři divoké karty. Na okruhu ITF by se již za pár měsíců mohla objevit i její sestra Brenda. Mladší z talentovaných sester v dubnu oslaví 13. narozeniny a bude se moci na profesionálních turnajích připojit k Lindě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
Fransoas
Jakákolv výhra v kategorii dospělých i při omezených startech bude pro ni velké pozitivum.Samozřejmě gratulace.

Los pro Fed cup pro naše hráčky nebyl moc příznivý.Bude záležet kdo nastoupí a v jaké bude formě.Je to ale hodně těžká skupina.
Reagovat
janek_da
Kdy ji Fricek posle pro levne body do Chile?
Reagovat
blixa
Šmarjá, já už se lekl, že se ptáš, kdy ji Frick pošle do p..... :-D
Reagovat
EllNino
Švýcarky a Němky s námi ... to bude hodně hodně těžké
Reagovat
tommr
asi nejhorší možnej los pokud soupeřky nastoupí v plný síle. Jediný plus vidím v tom, že v případným semifinále bychom se vyhli USA ...
Reagovat
milik254
Belinda asi bude takový strašák, ale jinak bychom měli Švýcarsky přehrát. Angie je na antuce (a kromě AO už i jinde) jalová, Julka má svoje nejlepší roky (rok?) za sebou, Petko ještě hraje?
Reagovat
EllNino
Petko jde na další operaci kolene
Reagovat
tommr
bude to ale chtít, aby za nás singly hrály Karolína Plíšková a Petra Kvitová ...
Reagovat
FulnekUltras
plech se na to vysere
Reagovat
tommr
jen abys nebyl překvapenej:
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1207551-skvela-zprava-fed-cup-chteji-hrat-i-nejvetsi-ceska-esa.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
do dubna je ještě dost času na "vývoj situace" - dávám 90%, že Kája si už nějaký ten důvod na poslední chvíli vymyslí
Reagovat
misa
Netušil jsem, že je tady tolik milovníků dětí.
Reagovat
Petr_Fisk
Záleží na pohlaví.
Reagovat
FulnekUltras
ovšem tenisově ještě uvidíme - a taky co páter Muratoglu, že...
Reagovat
Mantra
Ana Kurikova je 3násobnou mámou :)

https://www.idnes.cz/revue/vztahy-a-sex/anna-kurnikovova-tenistka-enrique-iglesias-zpevak-deti-porod-tehotenstvi-dvojcata.A200211_102214_sex_sub
Reagovat
Mantra
n* (asi potřebuji nový ntb, vynechávají písmena)
Reagovat
Vaslab
Když se tu píše o omezeném počtu dospělých turnajů, tak Linda má na základě svého juniorského žebříčku možnost startovat na pěti profesionálních turnajích (15k-25k)přímo v MD. (viz:https://www.itftennis.com/media/2532/2020-junior-rule-changes.pdf)
Pokud má tři divoké karty, tak jí teď patrně zbývají poslední dvě, přičemž jedna už je jistá - ITF 60k ve Starých Splavech (dostala ji za výrhu v Pardubické juniorce). A tu poslední tipuju WCQ na WTA v Praze.
Reagovat
Vaslab
Ovšem je pravda, že v momentě 15. narozenin by to se to snad mělo počítat nanovo.
Reagovat
George_Renel
Nevím přesně jak to funguje, ale doufám, že odehraje maximální počet pro 14 leté a jelikož tuším v květnu jí bude 15, tak poté i pro patnáctileté.
Reagovat
travar
Může odehrát maximálně 8 ITF turnajů a od 15 let maximálně 10 ITF turnajů. Teoreticky může hrát na jednom WTA Internationalu nebo WTA 125 (počítá se do limitu), ale potřebuje tam získat divokou kartu, jinak tam hrát nemůže a to ani kdyby na to měla žebříček. Jak je to s GS nevím. GS si určují vlastní pravidla, viz Cori Gauff :)
Reagovat
travar
Ještě doplnění: Od 15 let už může hrát jakékoliv turnaje včetně WTA, ale pořád platí limit maximálně 10 profesionálních turnajů.
Reagovat
tommr
a kdy je hráčka tenisově plnoletá tzn. že může hrát turnaje bez omezení?
Reagovat
Vaslab
Od 18.
Reagovat
tommr
ono je to vlastně dobře, že platí takový omezení. Aspon si holka nemůže zničit zdraví tím, že bude hrát nadměrnej počet turnajů v době kdy ještě roste a dospívá. A speciálně Lindu jsem snad ještě neviděl aniž by byla nějak zafačovaná ...
Reagovat
George_Renel
Díky za info. Je fajn, že se může začít prokousávat vzhůru.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, ale moc bych tenhle výsledek nepřeceňoval. Takovýhle výprask spíš napovídá tomu, že soupeřka nebyla úplně v pohodě - měla dost dvojchyb a brala si MTO. Až další kolo ukáže, jak na tom Linda skutečně je...
Reagovat
Mantra
jasně, mohla hrát s ostatními v Trnavě na 25tce, to by stálo za to, porazit např. Markovou :-D
Reagovat
EllNino
proč ne, všechny tenistky takhle začínaly ... není třeba nic uspěchat, nějaké protěžování nevede nikdy k ničemu dobrému ... tím nechci říct, že ta WC není špatný nápad ...

navíc Dominika Marková hraje velice pohledný tenis, když už ji zmiňuješ :)
Reagovat
Mantra
já myslel Johanu, tu ani neznáš co?
Reagovat
Mantra
asi
Reagovat
EllNino
Yes, myslel jsem Johanu, pardon, vůbec nechápu, co to bylo :D
Reagovat
EllNino
znám, loni hrála debla s LucHra ... hraje pravidelně, v juniorech byla celkem nadějná, potom přišlo zranění a už dál nic ... stejný ročník s Markétou
Reagovat
George_Renel
Jenže ten MTO si brala ve značně podezřelé chvíli.
Reagovat
Mantra
Bravo!

To je super, že se chytá na takových turnajích. S takovými protihráči.Jen tak dál.
Reagovat
tommr
po jasně prohraným prvním setu jsem čekal, že se sesype, ale Linda překvapila. Výhra nad zkušenou Piterovou je velice cenná. Doufám, že to je začátek velký kariéry ... :)
Reagovat
Mantra
odhaduji, že z ní spadla nervozita :)
Reagovat
tommr
těžko říct. Důležitý ale je, že se nevzdala a zápas dokázala otočit. To svědčí o tom, že je to nejen talentovaná hráčka, ale i velká bojovnice ...
Reagovat
makro99
...která dokáže pozřít i pořádně velké sousto. ;)
Reagovat
George_Renel
Troufnu si říci, že jasně prohrané je to jen na gamy. Skoro každý z nich se totiž hrál přes shody.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist