Čtvrtfinále ve Zlíně si z Češek zahraje jen Ondrášková

10. 6. 2010, 19:58
Aktuality 1
ITF ZLÍN - Pouze Zuzana Ondrášková postoupila z českých tenistek do čtvrtfinále mezinárodního turnaje ITF ve Zlíně. V dnešním utkání druhého kola vyřadila krajanku Evu Birnerovou 6-2 6-4. V turnaji skončila i Karolína Plíšková, která prohrála s druhou nasazenou Patricií Mayrovou z Rakouska 1-6 6-3 1-6.
Zuzana Ondrášková

Vedle Ondráškové a Mayrové postoupily z nasazených hráček do čtvrtfinále ještě Běloruska Darja Kustovová a Američanka Christina McHaleová. Vypadly naopak Rusky Ani Panovová a Jelena Chalovová.

Ondášková narazila v průběhu týdne na Birnerovou už podruhé. V prvním vzájemném duelu na turnaji v Brně, kde se stala celkovou vítězkou, povolila Birnerové uhrát pouze jednu hru.

"Tentokrát byl zápas mnohem těžší hlavně ve druhém setu, kdy jsem se od stavu 4:4 trápila. Zatím ještě stále nehraji podle mých představ. Důležité však je, že se mi daří výsledkově," uvedla Ondrášková, která v pátečním čtvrtfinále narazí na Ukrajinku Lesiji Curenkovou.

Birnerová byla navzdory prohře se svým výkonem spokojená, neboť se k tenisu vrátila po dvouleté přestávce, zaviněné zraněním. "Začátek zápasu mně sice utekl, ale ve druhém setu jsem se chytla. Na otočení výsledku proti zkušené Ondráškové ale toto zlepšení nestačilo," řekla Birnerová.

Své kvality potvrdila i Karolína Plíšková, která favorizovanou Mayrovou pořádně potrápila. "V prvním setu jsem zbytečně ve větru kazila, nedařilo se mi zakončení. Po vyhrané druhé sadě jsem se už nedostala do tempa a nevycházely mi koncovky jednotlivých her," posteskla si Plíšková.

- ITF ZLÍN (Česko, tráva, 50.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (08. 06. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Ondrášková (6-ČR) - E. Birnerová (ČR) 6:2, 6:4, Mayrová (2-Rak.) - Kar. Plíšková (ČR) 6:1, 3:6, 6:1, Foretzová (Fr.) - Panovová (3-Rus.) 6:3, 3:6, 6:1, Kustovová (5-Běl.) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 3:6, 6:2, McHaleová (7-USA) - Vidaganyová (Šp.) 6:3, 6:0, Candelová (Šp.) - Chalovová (8-Rus.) 6:2, 6:4, Curenková (Ukr.) - Stancuová (Rum.) 5:7, 6:1, 6:4, Dentoniová (It.) - Jovanovičová (Srb.) 6:4, 7:5.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist