Čtyřhra žen rozlosována. Na French Open bude o trofej bojovat osm českých deblistek

29. 5. 2018, 10:14
Aktuality 2
FRENCH OPEN - Na letošním French Open byla rozlosována čtyřhra žen. Celkem osm českých deblistek už zná své soupeřky pro první kolo. Do akce půjdou turnajové dvojky Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou, nasazené šestky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, loňská šampionka Lucie Šafářová, zkušené Květa Peschkeová a Renata Voráčová a na kurty se vrací Lucie Hradecká.

Mezi největší favoritky na celkový triumf budou rozhodně patřit nasazené dvojky Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou. Výkony českého dua totiž mají vzestupnou tendenci. Na první společné akci v Miami sice Češky vypadly už v prvním kole, nicméně v Madridu došly do semifinále a v Římě prohrály až ve finále. V Paříži začnou proti ukrajinské dvojici Ljudmila Kičenoková, Lesja Curenková.

Nemalou šanci určitě mají také Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Nasazené šestky a předloňské semifinalistky si letos na okruhu WTA zahrály dvakrát finále, ale na antuce se jim vůbec nedařilo. Na třech turnajích dohromady vyhrály jediný zápas. Na úvod české favoritky vyzve pár Věra Lapková, Raluca Olaruová.

Mezi nasazené se vešla ještě Květa Peschkeová. Česká veteránka po boku Američanky Nicole Melicharové došla do finále ve Stuttgartu a získala titul v pražské Stromovce. Turnajové třináctky začnou proti Christině McHaleové a Shuai Peng.

Další zkušená česká deblistka Renata Voráčová se dala dohromady s Taylor Townsendovou. S talentovanou Američankou letos skončila na Australian Open hned v prvním kole. Na French Open má česko-americký tandem velmi přijatelný los v podobě domácích divokých karet Sary Cakarevičové a Jessiky Ponchetové.

Lucie Šafářová nebude obhajovat loňský triumf po boku Bethanie Mattekové-Sandsové. Američanka bude startovat se světovou jedničkou Latishou Chan, Šafářová se dohodla se Světlanou Kuzněcovovou. Svou premiéru po boku ruské hráčky si odbyde proti běloruské dvojici Viktoria Azarenková, Aryna Sabalenková.

Poprvé od loňského září odehraje soutěžní zápas Lucie Hradecká. Vítězka čtyřhry na French Open 2011 nastoupí s Ruskou Annou Blinkovovou. V prvním kole narazí na slovenské duo Viktória Kužmová, Magdaléna Rybáriková.

LOS ČESKÝCH DEBLISTEK NA FRENCH OPEN 2018
Blinkovová/Hradecká (Rus./ČR) - Kužmová/Rybáriková (SR)
Melicharová/Peschkeová (13-USA/ČR) - McHaleová/Shuai Peng (USA/Čína)
Kuzněcovová/Šafářová (Rus./ČR) - Azarenková/Sabalenková (Běl.)
Krejčíková/Siniaková (6-ČR) - Lapková/Olaruová (Běl./Rum.)
Townsendová/Voráčová (USA/ČR) - Cakarevicová/Ponchetová (Fr.)
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - L. Kičenoková/Curenková (Ukr.)
Kompletní los
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
gigin
Zítra jak teda?

My jedem třetí v pořadí na kurtu číslo 6. Tam se spolu asi potkáme. Názorově. Pecička je Gael x Kližko. Match of the day podle mne.
Reagovat
Fandina
Jsem zvědavá na Hráďu, jak se jí s Blinkovou povede i jak je na tom po zranění a doufám, že Kužmovou s Rybkou dají.

Šafinka s Kuznetcovou to mají dost těžké proti Azarenka Sabalenka, ale doufám, že to vyjde, přece jenom mají víc deblových zkušeností.

Květa s Nicole to mají dost těžké, proti bývalé deblové jedničce.

Andrejka s Bárou doufám vyhrají a snad i Bára s Katkou.

A jsem zvědavá i na Renču s Townsende, v prvním kole jsou favoritky.

Celkově je pavouk pro Češky dobrý, jsou ve všech čtvrtinách.

Držím palce!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist