Čtyřhru na Masters v Indian Wells vyhráli Mektič se Zeballosem

17. 3. 2019, 10:11
Aktuality 0
ATP INDIAN WELLS - Nikola Mektič a Horacio Zeballos svůj druhý společný turnaj proměnili v triumf na podniku Masters 1000 v Indian Wells, když ve finále udolali duo Lukasz Kubot a Marcelo Melo. Třicetiletý Chorvat získal druhý titul z turnajů Masters, o tři roky starší Argentinec hrál v takto velkém finále poprvé.
Nikola Mektič a Horacio Zeballos

Nikola Mektič a Horacio Zeballos si společnou čtyřhru zahráli poprvé minulý měsíc na antuce v Riu de Janeiro a došli do čtvrtfinále. Druhý turnaj už proměnili v titul a rovnou z podniku Masters 1000 v Indian Wells. 

Chorvatsko-argentinský pár v Kalifornii vyřadil několik favoarizovanch párů. Už ve druhém kole přežili dva mečboly proti vítězům Australian Open Pierru-Huguesi Herbertovi a Nicolasi Mahutovi, následně vyřadili nasazené pětky Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala a Roberta Faraha, vítěze loňského Turnaje mistrů Olivera Maracha a Mate Paviče a ve finále zdolali 4-6 6-4 10-3 šestý nasazený polsko-brazilský tandem Lukasz Kubot a Marcelo Melo.

"Ach bože, my vyhráli v Indian Wells," zářil šťastný Mektič během slavnostního ceremoniálu. "Stále se na sebe diváme a opakujeme si 'opravdu jsme vyhráli?'," nezastíral své překvapení třicetiletý Chorvat. 

"Je to neuvěřitelné. Být v této velké místnosti pro tiskové konference je skvělé. Ještě nikdy jsem v této místnosti nebyl. Užívám si to," radoval se třiatřicetiletý Argentinec Zeballos.

Mektič hrál ve svém celkově 11. finále. Na podniku Masters v něm uspěl i podruhé, loni triumfoval s Rakušanem Alexanderem Peyou na antuce v Madridu. V deblovém žebříčku se po zisku šestého titulu posune na 6. příčku a poprvé bude figurovat v Top 10.

Zeballos hrál finále čtyřhry podvacáté, ovšem poprvé na takto velkém turnaji. Svých dvanáct titulů vybojoval s šesti různými parťáky. Ve světovém žebříčku deblistů vyletí na 19. místo a premiérově se tak ocitne v Top 20. 

Jestli budou Mektič se Zeballosem, kteří jsou aktuálně bez stálého deblového parťáka, pokračovat ve spolupráci, prý ještě neřešili.

"Jsme skvělý tým, můžeze porazit každého. Hlavně na těchto turnajích, kde každý zápas rozhoduje jen pár míčků. Samozřejmě jsme nečekali že tu vyhrajeme, ale před každým zápasem jsme věřili, že můžeme postoupit dál. Takhle jsme šli krok za krokem a nakonec je z toho titul," dodal Mektič.

"Měli tu nejtěžší možný los. Porazili několik nejlepších týmů světa a tohle vítězství si zasloužili," uznal zkušený Brazilec Melo, který s Polákem kubotem marně usilovat o pátý společný titul z Masters.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359. 455 dolarů
sobotní výsledky (16. 03. 2019)
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Zeballos (Chorv./Arg.) - Kubot/Melo (6-Pol./Braz.) 4-6 6-4 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist