Čtyřhru žen na Roland Garros vyhrály Su-Wei Hsieh a Xinyu Wang

11. 6. 2023, 16:43
Aktuality 5
Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a Číňanka Xinyu Wang na teprve druhém společném turnaji vybojovaly v Paříži grandslamový titul. Finálový zápas na Roland Garros proti Leylah Fernandezové z Kanady a Američance Taylor Townsend otočily ve vítězství 1:6, 7:6 a 6:1.
Xinyu Wang a Su-Wei Hsieh

Sedmatřicetiletá Su-Wei Hsieh získala trofej na pařížské antuce už v roce 2014, tenkrát byla její spoluhráčkou jiná rodačka z Číny Shuai Peng. Celkově na grandslamu triumfovala popáté, ve Wimbledonu v roce 2019 s Barborou Strýcovou.

Zkušená Tchajwanka, bývalá nejlepší deblistka světa, se na konci dubna na kurty vrátila po rok a půl dlouhé pauze a v Paříži absolvovala teprve čtvrtý turnaj.

Jednadvacetiletá Xinyu Wang, aktuálně 80. singlistka a až 105. deblistka světa, hrála finále grandslamu poprvé. Čtyřhru na hlavním okruhu vyhrála potřetí v kariéře.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
GaelM
Jsem zvědav, jestli to Báru Strýcovou namotivuje, že by taky ještě mohla uhrát nějaký pěkný výsledek smile
Reagovat
tommr
vyřazení KrejSi už v prvním kole s bezejmennými soupeřkami je pro mě největší zklamání letošního FO. Když vidím kdo získal titul tak to bolí dvojnásob ... smile
Reagovat
jackiec
bohužel ty debly jsou na pokraji zájmu a určitě bude více překvapivých vítězek když to hrajou všelijak na náhodu utvořené dvojice, takže mě tam nic nepřekvapí...myslím že nedávno GS snad vyhrál nějaký mužský pár co hrál spolu snad prvně...A právě proto by měli KrejSi dominovat, když je to jedna z mála dvojic co hraje stabilně spolu, ale jinak to je bez úrovně jak může hrát na špici váleček townsend nebo chlapi 45 let.
Reagovat
GaelM
Nezbývá než doufat, že se holky dobře připraví na Wimbledon. Vyhrály toho za poslední dva roky víc než dost, jednou ten výpadek přijít musel.
Reagovat
lenka258
Zajímalo by mě, "jak by to vypadalo", kdyby se spárovaly všechny i holky z top 10, top 20 a utvořily deblové páry...
Např. všichni říkali, že jak naše Petra Kvitová je dobrá v singlu, tak v deblu "prý" velký špatný...ale tak za kariéru jich nahrála asi tak max 5-10 smile, ale i ostatní... to by bylo zajímavý, kdyby většina top 20 hrála min na grandlslamech ty deblysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist