Čtyři Češky včetně dua H+H jsou ve čtvrtfinále wimbledonské čtyřhry

2. 7. 2013, 14:22
Aktuality 2
Nejen v dvouhrách má český tenis zastoupení ve čtvrtfinálovém kole. Mezi osmičku nejlepších párů ve čtyřhře žen se dostaly také hned čtyři Češky: loňské finalistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a s německými partnerkami také Barbora Záhlavová-Strýcová a Květa Peschkeová.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou do čtvrtfinále postoupily po výhře nad španělskými tenistkami Carlou Suárezovou-Navarrovou a Silvií Solerovou-Espinosaovou, které porazily 6-4 6-3. 

Hlaváčková s Hradeckou ani ve třetím zápase neztratily set a potvrzují, že se jim v All England Clubu mimořádně daří. Loni tu při grandslamovém turnaji prohrály až finále s americkými sestrami Serenou a Venus Williamsovými a totéž zopakovaly i na následném olympijském turnaji. 

O účast mezi nejlepšími čtyřmi páry se utkají s Australankami Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquovou, které byly letos ve finále Australian Open a před Wimbledonem vyhrály generálku na trávě v Birminghamu. České tenistky ale jediný vzájemný souboj letos v únoru v 1. kole Fed Cupu (za již rozhodnutého stavu) vyhrály ve dvou setech.

Do čtvrtfinále pronikly ještě dvě české tenistky s německými spoluhráčkami.Barbora Záhlavová-Strýcová s Julií Görgesovou dnes otočily utkání s vedoucími hráčkami deblového světového žebříčku Italkami Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou, kterým přitom ke zkompletování sbírky grandslamových trofejí chybí už jen titul právě z Wimbledonu. 

O postup mezi čtyři nejlepší páry Wimbledonu se Záhlavová-Strýcová s Görgesovou utkají s japonsko-jihoafrickým duem Shuko Aoyamaová a Chanelle Scheepersová.

Už v pondělí postoupila Květa Peschkeová spolu s Annou-Lenou Grönefeldovou, o postup do semifinále se utkají s turnajovými trojkami Naděždou Petrovovou a Katarinou Srebotnikovou. Ty před Wimbledonem triumfovaly na trávě v Eastbourne. Peschkeová dnes postoupila i do čtvrtfinále smíšené čtyřhry, ve které hraje s Polákem Marcinem Matkowským.

Po vyřazení turnajových jedniček Erraniové a Vinciové se ocitl v pozici největších papírových favoritek druhý nasazený pár Hlaváčková/Hradecká.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
úterní výsledky žen (02. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Lisická (23-Něm.) - Kanepiová (Est.) 6-3 6-3

Čtyřhra - 3. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Suárezová/Solerová (Šp.) 6-4 6-3
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (16-Něm./ČR) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 3-6 6-3 6-2


Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Matkowski/Peschkeová (11-Pol./ČR) - Ram/Spearsová (Izr./USA) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
všem holkám. Háčka dobře, Bára s Julií také dobrý skalp, tak držím palce dál. Květa s Gronefeld proti Petrové a Srebotnik, nabíc bývalé parťačce Květy nebude nic lehkého a Květě také držím palce v mixu. Jen tak dál holky. Dejte to, držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
PetaM
Nevím, jestli jsou Háčka největší favoritky. Bohužel ve své polovině mají velice nebezpečné duo Petrova/Srebotnik, se kterými to bude mimořádně těžké Semi (pokud tam oba páry dojdou). Troufám si říct, že pokud se jeden z těchto párů dostane do Finále, tak vyhraje. Protože z druhé strany pavouka už je nemá kdo ohrozit .. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist