Čtyři hodiny, pět setů: Nadal si postup v Paříži protrpěl

24. 5. 2011, 18:12
Aktuality 48
Loni vyhrál Rafael Nadal French Open bez ztráty setu, letos se mu to už nepodaří. Postaral se o to Američan John Isner, který pětinásobnému vítězi Roland Garros nadělal v jeho úvodním zápase pořádné problémy. Isner dokonce vedl nad Nadalem 2-1 na sety, nejlepší hráč světa ho udolal až po čtyřech hodinách.
Rafael Nadal

I když Rafael Nadal předvídal před soubojem s Johnem Isnerem těžký zápas, asi málokdo by si tipnul, že nejlepšího hráče světa čeká vůbec první pětisetová bitva na French Open v jeho kariéře. Tím spíš, když tradičně málo chybující Španěl v sedmé hře konečně udeřil, sebral Isnerovi jeho obávané podání a úvodní set pak vyhrál poměrem 6-4.

Isner sice za slavnějším soupeřem ve výměnách příliš nezaostával, ale ani průběh několika dalších gamů nenasvědčoval tomu, že by měl ohrozit postup vítěze pěti trofejí z French Open do dalšího kola. Znovu v sedmé hře navíc Američan ztratil další podání, potom však přišly jeho chvíle.

V následujícím gamu se Isner dostal k prvnímu brejkbolu, jenž proměnil a srovnal krok. Dalšího prolomeného podání už se diváci v Paříži nedočkali, a tak se muselo rozhodnout v tie-breaku, ve kterém Isner srovnal na 1-1.

Isner sice za celé utkání nastřílel pouhých 13 es a zdaleka se nepřiblížil svému loňskému rekordu z Wimbledonu, přesto si proti nepříliš důraznému Nadalovi dokázal podání držet. Když Španěl nevyužil dva brejkboly za stavu 6-5, přišla znovu na řadu zkrácená hra - a znovu v ní byl lepší 208 centimetrů měřící Američan, který se po dvou hodinách a 38 minutách překvapivě ujal vedení 2-1 na sety.

To jako by obhájce titulu Nadal, kterému v utkání šlo nejen o postup do dalšího kola, ale i o udržení prvního místa ve světovém žebříčku, potřeboval. Ve čtvrté sadě začal ve výměnách dominovat, prosazoval se i při podání svého protivníka, kterému dvakrát sebral servis, a poslal zápas do pátého setu.

V něm se rozhodlo poměrně záhy. Už ve třetí hře Nadal znovu udeřil při Isnerově podání a ujal se vedení 2-1. Americký tenista už rodáka z Mallorky při jeho servisu neohrozil a po čtyřech hodinách a jedné minutě svítil na výsledkové tabuli stav 6-4 6-7 6-7 6-2 6-4 pro turnajovou jedničku.

"Byl to velmi, velmi těžký soupeř a musím mu pogratulovat k fantastickému utkání. Je dobré zvládnout těžké zápasy, ale musím přiznat, že bych raději vyhrál ve třech setech," řekl Nadal v rozhovoru na kurtu krátce po využitém mečbolu. "Proti Johnovi to je vždy těžké, dostává soupeře servisem pod tlak. Ve zkrácených hrách jsem nehrál nejlépe, možná nervozitou," uvažoval první hráč světa.

Nadal se z výhry pořádně radoval a divákům jako odměnu za podporu hodil do hlediště potítka. "Rafa byl nakonec prostě moc dobrý. Je nejlepší na světě," poklonil se Isner vítězi. 

"Bylo to jak penaltový rozstřel, jeho podání je skoro nechytatelné," konstatoval Nadal, kterého ve druhém kole čeká krajan Pablo Andújar. Výhrou Španěl udržel pařížskou tradici, že obhájce titulu neprohrává zahajovací utkání.

Almagro končí, ztratil vedení 2-0
Výrazně snadněji se do druhého kola v Paříži dostal čtvrtý nasazený Andy Murray. Hned při svém podání sice musel proti domácímu kvalifikantovi Eriku Prodonovi odvracet brejkbol, ten ale odvrátil a sám vzápětí při vlastní šanci na prolomení servisu nezaváhal.

První slabší moment si Brit vybral, když podával za stavu 5-3 na vítězství v setu. Dvojchybou daroval soupeři dva brejkboly a Prodon hned ten první využil. Murray ale rychle odpověděl a sadu získal poměrem 6-4.

Druhý set byl pro turnajovou čtyřku formalitou, a příliš komplikací Murray nepřipustil ani ve třetím dějství, v němž ještě třikrát prorazil podání domácího tenisty a po hodině a tři čtvrtě postoupil.

Stejně jako Tomáš Berdych dopadl v Paříži jedenáctý nasazený Nicolas Almagro. Také Španěl vedl nad Polákem Lukaszem Kubotem 2-0 na sety, jeho soupeř ale ovládl tie-breaky v následujících dvou sadách a srovnal na 2-2. I v rozhodujícím setu byl Almagro blíž vítězství, když rychle sebral Kubotovi servis a vedl 3-0, také tento náskok ale promrhal. Polský tenista vývoj pátého setu ještě obrátil a po třech a půl hodinách zvítězil 3-6 2-6 7-6 7-6 a 6-4.

 

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Isner (USA) 6:4, 6:7 (2:7), 6:7 (2:7), 6:2, 6:4, A. Murray (4-Brit.) - Prodon (Fr.) 6:4, 6:1, 6:3, Söderling (5-Švéd.) - Harrison (USA) 6:1, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5, Melzer (8-Rak.) - Beck (Něm.) 6:3, 6:4, 6:2, Kubot (Pol.) - Almagro (11-Šp.) 3:6, 2:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:2), 6:4, Verdasco (16-Šp.) - Monaco (Arg-) 6:2, 7:5, 4:6, 6:4, Simon (18-Fr.) - Russell (USA) 6:3, 4:6, 6:1, 6:0, Mayer (20-Něm.) - Kunicyn (Rus.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:3, Querrey (24-USA) - Kohlschreiber (Něm.) 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, Anderson (32-JAR) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:4, 6:7 (6:8), 6:3, Chela (Arg.) - Smyczek (USA) 7:6 (7:5), 6:1, 6:1, Haase (Niz.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:2, 7:6 (7:3), 6:3, Clément (Fr.) - Volandri (It.) 6:3, 1:6, 7:6 (11:9), 6:4, Andujar (Šp.) - Giraldo (Kol.) 7:6 (7:5), 6:3, 6:3, Malisse (Belg.) - Tursunov (Rus.) 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 6:1, Chardy (Fr.) - Dimitrov (Bul.) 6:2, 6:4, 6:4, Dolgopolov (Ukr.) - Schüttler (Něm.) 6:3, 6:3, 6:1, Ljubičič (Chorv.) - Devvarman (Indie) 6:4, 6:3, 6:4, Haider-Maurer (Rak.) - Sweeting (USA) 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:0.

 

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výběr pro mě zajímavé zápasy:

Lucka Šafářová vs. Julia Goerges

Je mi fakt líto, že zrovna tyhle dvě holky se potkávají tak brzo, když jsou mi obě sympatické a přál bych jim dojít co nejdál. Doufám, že Lucka bude dobře podávat i hrát a bude to přinejmenším vyrovnané. dnes mě potěšila ve čtřhře, když spolu s Míšou Krajickovou porazily Agu Radwanskou s Hantuchovou 6:7, 6:3, 6:2. Lucka sice hned v úvodu přišla o podání, ale pak již jej vždy udržela včetně poslední gamu, kdy podávaly na vítězství.

Irina-Camelia Begu vs. Svetlana Kuznetsova RUS (13)

Pomstí se Sveta za prohru v Marbelle? Já doufám, že ano.

Vera Zvonareva(RUS)[3] vs. Sabine Lisicki

Sabine hrála v prvním kole velmi dobře, naváže-li na svůj výkon, může Veru silně potrápit, popř. i porazit.

Shuai Peng(CHN)[29] vs. Polona Hercog

Polona poslední dobou opět našla formu a na antuce je nebezpečnou hráčkou (když hraje dobře).

Jinak zítra budu fandit Gisele, aby vyřadila Pironkovou, daniela, aby porazila Saru Errani (chtěl bych ji vidět ve š. kole s Wozz). Moně Barthel, aby přinejmenším potrápila "baby fat" Pavljučenkovovou, MJMS, aby vyřadila Rebeccu Marino.

zajímavostí je, že zítra nastupuje Petra kvitová se stachovským ve smíšené čtyřhře, a to proti soupeřce ze dvouhry Jie Zheng (a Bhipatimu), nasazeným jako č. 5.
Reagovat
smazaný uživatel
Vaše snaha zaslouží obdiv. Sepisování souhrnů dne nebo úvah vám přece musí zabrat mnoho času. Poklona!
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední dobou, je zde az přatelska atmosfera... Barney v tahu, Federer nezajimavej a lopata uz až trapnoučkej... . Tak myslim, že pro Admina to není dobra situace !
Reagovat
Teo
To bude tím počasím, sluníčko svítí, holky začali nosit sukně a komplexy se z oblasti mozku přesunuly do okolí třísel...
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
VlS
Báru jsem viděl hrát jen v prvním setu, pak jsem bohužel musel pracovat, ale docela se mi při hře líbila, řekl bych, že má z našich holek nejlepší pohyb a tak druhý nebo třetí nejhorší servis (i když s poměrně dobrým procentem prvního, ale co s tím, když odpovídá tak druhýmu servisu lepší konkurence).

Rafu jsem viděl až ke konci (pátej set), kde už Isnera jednoznačně přehrával, takže nechci pokoušet osud nějakými závěry, jestli je lepší Isner nebo Karlovič. Ale dobře, že se Rafa zapotil.

Zklamal mě Monaco, že neotočil proti Nandovi. Škoda, Verdasca hodně nemám po jeho letošních šplechtech rád.

Petko - Jovanovski - držel jsem palce Petko, takže jsem spokojenej. Jovana hrála moc dobře, bohužel ke konci odešla tak nějak hlava, ale má čas, je to ještě kůzle (ale pěkně trká).

Na zítra doufám, že se bude dařit Lucce a pošle domů Julii i když to není úplně pravděpodobné.
Reagovat
smazaný uživatel
Koho počítáš mezi ty "naše holky"? pokud tam počítáš Kláru Zakopalovou, Voráčovou a hlavně Ondráškovou a Sandru Záhlavovou, tak ty mají servis ještě horší.;-)

Důkazem budiž i to, že báře se občas povede servis, po kterým je schopná bez problémů zakončit míč na síti, což u Zakopalové, Ondráškové ani Sandry nikdy neuvidíš. :-)
Reagovat
VlS
U Kláry je to podle mě tak nějak nastejno s Bárou, Sandra a Voráčová jsou na tom hůř, ale to je jedno, prostě slabej servis jí stojí v cestě nahoru.
Souhlasíš s pohybem?

Jsi se včera nějak na Tomáše naštval - k němu tak jedovatej nebejváš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že se Bára dobře pohybuje, při jejím herním stylu by to jinak ani nešlo, to už by to mohla rovnou zabalit. :-)

Nevím, nemám pocit, že bych se na jeho adresu vyjadřoval nějak výrazněji nepříznivě. Možná si mě s někým pleteš.
Reagovat
VlS
A tak s 0.999 tě přirozeně srovnávat nebudu, ale na tebe mi to přišlo trochu jedovatý - ale asi jsme z toho byli všichni trochu zklamaní, nicméně, když si předsrtavím, jak z toho musí bejt smutnej on, ..........
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi schválně ukaž ten příspěvek, kde jsem byl údajně jedovatej. celé jsem to projel a nic takového jsem nenašel. :-)
Reagovat
VlS
Tak číst to znovu, to už ne, tak se ti radši omluvím. Pojď na Kim
Reagovat
smazaný uživatel
Souhrn zápasů, z nichž jsem alespoň část viděl:

Na Li vs. Bára Strýcová

Na Li rozhodně ne v nejlepší formě, kdyby Bára hrála o trošku lépe, mohla dnes vyhrát. Ovšem jpoté, co obrátila druhý set, hrála na začátku třetího trestuhodně špatně, takže brzy prohrávla 0:4. Sice ještě měla celkem slušnou šanci se vrátit do zápasu, ale své třibreakboly v závěrečném gamu neproměnila. Jinak by měla pořádně natrénovat bekhendový volej, protože za prvé ho hraje obouruč, což je již samo o sobě špatně, ale ještě jej hraje dost blbě. A při jejím stylu hry prostě nesmí dělat tolik nevynucených chyb -- přičemž řada z nich nejsou žádné těsné auty či pásky, ale bývají to často údery (typicky z forhendu), které letí několik metrů do autu anebo do půlky sítě. Statistika zápasu: Na Li: 26 W / 59 UE; Bára: 18 W / 52 UE. Zajímavostí bylo, že publikum stálo jednoznačně na straně Báry.

Ana Ivanovič vs. Johanna "Jenny" Larsson

Zápas jsem viděl prakticky celý, protože je celkem zábavné sledovat, jak se Ana vždy "sebedestruuje", ale po každé trochu jiným způsobem. V prvním setu byla až do tiebreaku lepší hráčkou, za stavu 5:4 a 6:5 měla dvakrát za sebou dva setboly při soupeřčině podání. Tiebreak pak naprosto nezvládla, resp. "Jenny" jej sehrála velmi dobře. V druhém setu Johanna začala kupit chybu za chybou, zatímco Ana se zlepšila. Jenny nakonec zazpíval kanár. začátek třetího setu vypadal, že Ana dokráčí ke snadnému vítězství, neb ihned prolomila soupeřčino podání; vzápětí si však prohrála své vlastní a následoval asi rozhodující game, kdy se dlouho přetahovaly o podání Švédky. Následoval totální kolaps Any -- z posledních 4 grand slamů je to již třetí prohra v prvním kole. Jenny Larsson má slušné podání a forhend, avšak víceméně hrozný bekhend. V zápase se velmi dobře pohybovala a předvedla (až na druhý set) dobrou obranu. Další její soupeřkou bude Makarova, což může být zajímavý zápas. Statistika zápasu: Larsson: 16 W / 16 UE; Ivanovič: 39 W / 45 UE.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojana Jovanovski vs. Andrea Petkovič

Smutný zápas pro Bojanu, která rozhodně měla na to, aby zvítězila. V druhém setu vedla již 5:2, měla pak postupně tři setboly, ale nakonec to dospělo do tiebraku, v němž byla Andrea jednoznačně lepší. Andrea během druhé půlky druhého setu vv sobě našla svou "vnitřní Wozniackou", když se snažila hlavně míče vracet zpět do kurtu a čekala, až Bojana udělá chybu. Bojana kromě lepšího servisu potřebuje větší variqbilitu úderů, protože vesměs do míčů mlátí pořád stejně a navíc ani nemá zas až takovou páru od základní čáry, aby dovedla po pár úderech smést hráčky typu Andrey z kurtu.Statistika zápasu: Andrea 30 W / 23 UE; Bojana: 31 W / 41 UE.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus kdo mě dnes zklamal:

1/ Sloane Stephens (v prvním setu s Baltachou vedla 5:3, ale pak zápas skoro úplně odevzdala).

2/ Marina Erakovic -- myslel jsem, že by Arantxu Rus mohla porazit, první set (6:2) na to i vypadal, ale nakonec prohrála.

3/ Kristina Mladenovic -- měla na lopatě tu otravnou japonskou pindilku Moritu (ve třetím setu vedla 5:3 a podávala), ale závěr totálně nezvládla.

PS: Proslýchá se, že jsme dnes viděli vůbec poslední zápas patti schnyder na okruhu WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě podotýkám, že z toho nakonec vyšel souhrn tří zápasů, které jsem viděl skoro celé. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě dvě zajímavosti: Ana Ivanovič v tomto roce ještě nevyhrála tiebreak (0:6) a de facto jen jeden třísetový zápas (resp. dva, ale v Miami se Virginie Razzano zranila a ve třetím setu zápas skrečovala) -- 1:6.Jediný regulérně vyhraný třísetový zápas byl s Jill Craybas v Pattaya city, což teda nechápu, co na kurtu vyváděla, že s absolutně neškodnou veteránkou málem prohrála.
Reagovat
pgbass
ROSOL RULEZZ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se vám mé příspěvky zdají dlouhé a nekvalitní (vím, mám tam mnoho chyb), můžete je smazat. Stejně si je moc čtenářů vzhledem k jejich délce nečte, takže nebudu mít nic proti tomu, kdybyste projevil nesouhlas vůči mému "pisálkovství". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I dnes se toho na kurtech Rolanda Garrose stalo moc a moc. Nyní je tedy čas na tradiční přehled toho, co se událo.

Češi v akci:
Je paradoxní, že ze čtyř českých zástupců postoupil do druhého kola ten, od kterého se to nejméně čekalo, Lukáš Rosol. Neměl to však snadné. Domácí Roger-Vasselin mu vzdoroval přes tři a půl hodiny a český tenista zvítězil až 7:5 v pátém setu, ačkoliv už vedl 2:1. Čechovi se navíc povedl ojedinělý úlet: nasázel v utkání 10 dvojchyb. Na druhou stranu si však připsal 58 winnerů. Rosol bude jako jediný muž hájit české barvy ve druhém kole.

Ostatní:
Začneme zápasem dne, čímž duel mezi světovou jedničkou Rafaelem Nadalem a devětatřicátým hráčem světa Johnem Isnerem bezesporu je. Tato epická bitva vyvrcholila až po čtyřech hodinách lítého boje a radovat se nakonec mohl Španěl, avšak musel si pro vítězství sáhnout na dno svých sil. V prvním setu si úvodních šest her hráči drželi své servisy, zlom přišel při Američanově podání za smírného stavu 3:3. Nadal si vypracoval tři breakpointy v řadě, avšak jeho americký sok několika dobrými voleji srovnal na shodu. Následovala tahanice, ale Španěl využil svou pátou šanci na zisk breaku a ujal se vedení. To již nepustil a set získal 6:4. Na začátku druhého dějství si navíc Isner již podruhé během krátkého časového úseku prohrát podání a než se nadál, Španěl vedl 4:2. Potom ale skvělým způsobem vývoj otočil. Nejprve si udržel svůj servis, potom prorazil ten Španělův a následně break potvrdil. Najednou to byl Nadal, kdo musel dotahovat. Druhé dějství dospělo do tie-breaku. Ten s přehledem získal Američan Isner. Po dobu třetího setu se hrál skvělý tenis, hráči si drželi svá podání, tudíž jej musel rozhodnout zase tie-break. I ten získal Američan a ujal se vedení 2:1 na sety. V dalším průběhu hry, ve čtvrté sadě, však Američan začal kupit chyby, zatímco Španěl se zlepšoval. Isner si ve čtvrtém setu dvakrát prohrál servis a Nadal jej získal 6:2.
Reagovat
smazaný uživatel
pokr. zápasu Nadal - Isner
Hned na začátku rozhodujícího dějství si Španěl vybral skvělou chvíli na definitivní zlom v zápase. Zahrál řadu skvělých míčů a znovu prolomil soupeřovo podání. Isner se však do konce utkání statečně držel a prohrál jej rozdílem jednoho brejku 4:6, přestože hrál Nadal v pátém setu lépe.
Nasazenou pětku turnaje Robina Soderlinga dnes potrápil mladý Ryan Harrison, jenž do turnaje vstupoval jako tzv. "lucky loser" místo Němce Benjamina Beckera, který se na poslední chvíli z turnaje odhlásil. Devatenáctiletý Harrison se po prvním setu, který ztratil 1:6, začal rozehrávat a působit Švédovi problémy. Dostal se již do vedení 4:1, ale ztratil jej. Dějství ale přesto získal v tie-breaku. V dalším průběhu zápasu hrál také obstojně, málem si ve čtvrtém setu vynutil další zkrácenou hru, avšak za důležitého stavu 5:5 ztratil podání a Soderling posléze utkání doservíroval.Dalším zajímavým duelem bylo pětisetové drama mezi Španělem Almagrem a Polákem Kubotem. Nasazený Nicolas Almagro začal dobře. Po pětasedmdesáti minutách vedl již 2:0 na sety, avšak potom přišel zlom. Kubot získal další dvě sady v tie-breacích a po více než třech hodinách muselo rozhodnout páté dějství. V něm vedl Almagro již 3:0, ale nebylo mu nic platné. Kubot set i přes manko otočil na 6:4 ve svůj prospěch a tím získal také celý zápas.
Na programu však zbyl ještě jeden zajímavý zápas, a sice duel Fernando Verdasco - Juan Monaco, jeden z taháků dne. Lépe začal Verdasco, když za půl hodiny získal první set 6:2.Druhé dějství ale bylo mnohem vyrovnanější a také delší, přesto se na jejím konci radoval opět španělský tenista, když jej získal 7:5. Pokud ve druhé sadě Argentinec jen kousal, ve třetí již Verdaskovi vyloženě zatápěl. Monaco získal třetí set 6:4 ve svůj prospěch a ve čtvrtém vedl 4:2, ale potom Verdasco průběh během několika destítkách minut stav zvrátil na svou stranu, čtvrtý set vyhrál 6:4 a tím i celé utkání 3:1 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé zápasy na zítra:
Stakhovsky - Nishikori (přibližně od 11:00 SEČ)
Federer - Teixeira (od 11:00 SEČ)
Kukushkin - Južnyj (od 15:00 SEČ)
Del Potro - Kavčič (od 15:00 SEČ)
Djokovič - Hanescu (od 15:00 SEČ)
Tsonga - Andrejev (od 17:00 SEČ)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouhé texty nevadí, ale jednoznačně tam chybí členění. Čím víc samostatných částí, tím líp.
K odpovědi na mou minulou poznámku. Problém jednoho entru znám dávno. Proto jsem taky psal tohle: Volný řádek mezi texty (2x enter) to zpřehlední. Někde by stačil i jen nový odstavec (1x enter), ale u toho nikdy nevíš, jaký bude výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam slov sklamanie to je rovnake ako vcera Berdych ak nie este vacsie. Obaja viedli 2:0 ale od Berdycha som tu moc necakal predsa len nema ziadnu extra formu, ale Almagro tu v Parizi, pri tych rychlych podmienkach som cakal ze moze potvrdit svoju formu a dotiahnut to daleko. Kohlsch. tiez sklamal proti Querrymu, ktory ma zatial hroznu formu, nechapem ako mohol s nim dostat 3:1. Rafa sa dnes natrapil s Isnerom, cakal som ze 1 TB s nim moze prehrat ale ze 2x dostane celkom jednoznacne v TB, tak to je fakt sklamanie, nehral nic extra dnes s tymto vykonom by s nim Djoker vytrel podlahu do 2 hodin. Snad sa zlepsi a zvykne si na tieto rychle podmienky, ale Madrid je este rychlejsi a zvykol si tak uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
ak si niekto mysli, ze spracovat lopticku o sile 220 km/h je radost, tak nech to skusi... nadal povedal uz na zaciatku, ze tazsi zreb dostat nemohol...
uznal a bol si velmi dobre vedomi, ze isner ma neskutocne podanie..ale zvladol to a bude to podla mna len lepsie a lepsie...
Reagovat
misoSK
tito pani by sa mali zamysliet nad tym, ci ma vyznam vyhrat turnaj tyzden pred zaciatkom Grand slamu na ukor toho, ze na samotnom Grand slame vyhoria, pisal som to uz pred GS, ze Almagra titul z Nice moze vyjst draho, no necakal som, ze ho to bude stat co i len kolo
Reagovat
smazaný uživatel
...Tak pánové, co jste včera haněli Tomáše, kde jsou vaše komentáře na Almagra:)))....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kubot je hráč na úplně jiný úrovni, než Robert.
Reagovat
smazaný uživatel
ááá tak to jóóó:)))...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň vidíš, že je Isner fakt daleko nad Karlovicem.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm... To je zajímavé, že poslední zápas asi před měsícem a půl vyhrál Karlovič.
Reagovat
smazaný uživatel
A Karlovič už letos Nadala taky hodně potrápil (IW).
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom nic zajímavýho nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, na základě tohoto zápasu nelze soudit s konečnou platostí. Z těch částí, co jsem viděl, Isner žádnej zázrak od základní čáry ani na returnu nepředváděl. Ale zahrál slušně oba tiebreaky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nelze soudit? Vždyť ten rozdíl musí vidět i naprostý lajk. Isner má daleko lepší pohyb, lepší backhand, celkově oba základní úder,y daleko lepší přechod na síť a na síťi je taky skvělý, má ohromný cit na voleje. A servis nemá jen jako Ivo bum bum, ale dokáže zahrát kick například. Tenisově je Isner o třídu výš než Karlovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič podle tebe nemá kick, jo? A proč teda jeho druhé servisy občas Nadalovi (v IW) skákaly až někam nad ramena? :-)

Nevím, možná je lepší, ale určitě není "o třídu" lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
A nudnou hru + extrémní neobratnost předvádějí oba dva, takže je to koneckonců prašť jako uhoď.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Isner hraje variabilní tenis 2. Pohyb má daleko lepší

Takže za nudný ani neobratný to považovat nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Tomasinhem. Isner hraje opravdu o třidu lepší tenis než Karlovič. Nemá jen servis, ale skvěle umí i na síti, což jsme mohli vidět i dnes. O pohybu nemluvě. Karlovič je daleko neohrabanější než Isner.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná Karlovič má kick, ale celkově je jeho hra jen servis a když má den, tak nějaký ten forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle na síti hráli možná Edberg, Rafter a Sampras, ale rozhodně ne Isner. Na jeden solidní zásah v průměru připadá jedna totální neobratnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Isner hraje variabilní tenis? proboha, v jakém smyslu "variabilní"?
Reagovat
smazaný uživatel
Přece v tom, že umí udělat velmi dobrej kraťas, má ohromnej repertoár servisů i volejů, velmi dobrej forhand od základní čáry a i backhand umí na víc způsobů. Navíc umí prohodit a hrát útočně, stejně tak se umí snažit bránit a dobíhat výměny.

Musíš to brát takhle. Je to hráč, co má 200+ cm. A srovnej ho s ostatníma. A jeho variabilita je geniální. Já ho zbožňuju. Bojovat s takovou indispozicí pro pohlednej tenis a umět ho hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím s ničím. :-) "We´ll have to agree to disagree."
Reagovat
smazaný uživatel
Já to bral hlavně v porovnání s Karlovičem. Isner má oproti němu pestrou škálu úderů, dokáže vyhrát zápas nejen tím, že nastřílí 30 es. Na síti mu to jde určitě lépe než Ivovi (díky dlouhým končetinám dosáhne na již jasné prohozy a ještě je skvěle umístí, což ale Ivovi moc nejde, protože je dost neohrabaný), má solidní jak forehand, tak backhand. Co se týče servisu, ten má Isner variabilnější než Karlovič.
Reagovat
baggik
Nevim na co si včera koukal. Isner má tak variabilní servis, že mu vzal Nadal v pátým setu podání díky tomu že 4 krát podal do toho samého místa, přesto, že věděl, že mu tam odtud Rafa sázel jeden vítěznej return za druhým. Já Isnera nikdy pořádně hrát neviděl, ale myslel jsem, že na rozdíl od Karloviče umí hrát i ve výměnách, ne jen podání, včera jsem na něj koukal a už si to nemyslím. Občas sice zahraje winner po lajně, ale pak třikrát hodí míček do autu, takže je to na nic.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak něco asi umět musí, když hrál s Nadalem pětisetovej zápas, že.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist