Čtyřnásobný vítěz Roddick v Queen's Clubu nezaváhal

9. 6. 2009, 22:25
Aktuality 19
ATP LONDÝN - Andy Roddick se může stát prvním tenistou, který dokáže popáté vyhrát tradiční přípravu na Wimbledon v Queen's Clubu. Letošní ročník zahájil bez problémů, když porazil Belgičana Vliegena.
Andy Roddick

Becker, McEnroe, Hewitt a Roddick. Čtveřice tenistů, která na trávě v Londýně už čtyřikrát triumfovala. Andy Roddick je letos v Queen's Clubu nasazenou dvojkou a společně s domácím Murraym patří k favoritům.Cestu za rekordním pátým titulem zahájil hladkou výhrou 6-1 6-4 nad Belgičanem Kristofem Vliegenem.

"Přechod z antuky na trávu patří k nejlepším dnům v sezoně," pochvaloval si Roddick, který hrál letos na French Open poprvé v osmifinále. "Svou hru nemusím travnatým kurtů nijak speciálně měnit. Cítím, že na trávu přijdu a mohu hrát," dodal s trochou nadsázky.

"Myslím, že jsem dnes dobře podával," věděl o svých 11 esech. Po servisu prohrál jen 9 výměn. "Jsem rád, že jsem to ukončil dřív, než začalo pršet."

400. vítězství si připsala bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero. Španělský tenista, který včera dostal divokou kartu na Wimbledon, postoupil přes Sebastiana Grosjeana. Francouz se objevil na prvním letošním turnaji, ovšem utkání nedohrál a za stavu 2-6 1-2 skrečoval. Grosjean od loňského podzimu laboruje se zraněním ramena. Také loni v Londýně vzdal, když kvůli potížím s třísly nedohrál utkání 2. kola s Andym Murraym.

Američan James Blake vkročil do turnaje vvýhrou 6-2 7-6 nad Ivanem Ljubičičem. Devětadvacetiletý Blake při svém posledním startu v Queen's Clubu před třemi lety prohrál až ve finále.

Potíže měl s postupem Gael Monfils. Francouzský tenista má vleklé problémy s koleny, dnes však málem nedohrál kvůli zranění zápěstí. Během duelu se několikrát po podklouznutí ocitl na trávě, až si ve druhé sadě pod sebou nechal ruku a musel si vyžádat pauzu na ošetření. Vzápětí duel přerušil déšť a Monfils už špatně rozehraný set otočit nedokázal. Postup přes Kazacha Goljubova si zajistil až ve zkrácené hře třetího dějství.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 750.000 eur) -
úterní výsledky (09. 06. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (9-Chorv.) - Gabašvili (Rus.) 6-3 7-6(11)
Ferrero (Šp.) - Grosjean (Fr.) 6-2 2-1 skreč G.
Darcis (Belg.) - Capdeville (Chile) 3-6 6-3 6-4
Martin (Šp.) - Gulbis (Lot.) 7-6(9) 6-4
Benneteau (Fr.) - Köllerer (Rak.) 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (2-USA) - Vliegen (Belg.) 6-1 6-4
Monfils (4-Fr.) - Golubjov (Kaz.) 6-3 3-6 7-6(5)
Blake (6-USA) Ljubičič (Chorv.) 6-2 7-6(4)
Fish (8-USA) - Llodra (Fr.) 5-7 7-6(5) 6-3
Lopez (Šp.) - Istomin (Uzb.) 7-6(3) 4-6 7-6(5)
Querrey (USA) - Anderson (JAR) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Promiňte, ale Roddick hraje tak odporný tenis, že se na to prostě nedá dívat!!! Fuj, hnus...
Reagovat
smazaný uživatel
Každému se líbí něco jiného a když se Vám jeho hra nelíbí, tak se na ni nedívejte!
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas s Melkorom, Lakosťák hrá hrozne. A súhlas s Alonsak-nebudem sa na neho pozerat, pokiaľ nebude hrať s Federerom, Nadalom, Djokovicom-vtedy dostane výprask.
Reagovat
smazaný uživatel
A zajimave klani by mohlo prinest jiz treti kolo, ve kterem by na sebe meli narazit Hewitt s Roddickem, wooow, to bude boj o to, kdo bude mit nakonec sanci na paty titul z travnateho turnaje, ktery je tradicni generalkou na velky Wimbledon :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitta může vyřadit ještě Gil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Andy to je válec v queensu ho nemá kdo zastavit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že máš pravdu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted je jen otazkou, koho z dvojice Murray, Roddick mas na mysli :-)) protoze zrovna oni dva jsou nejzhavejsimi kandidaty na titul ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jasně že roddick :-)
Reagovat
Mercury
Roddick je kopyto. Ten je schopný vyhrávat leda v Queen's clubu, kde mu letos můžou konkurovat snad jen vraceč Murray, kterému to na trávě nejde a stylem "tenisu" bezpochyby také Ivo Esovič...jsem osobně zvědavy na Hewitta, ten by ho mohl potrápit...jinak Roddickovi to vítězství i přeju, přestože se na jeho zápasy (s výjimkou těch, kdy ho vyučují Federer, Djokovič a spol.) téměř nedívám...a snad mu pujde servis, úderově je to tak na druhou padesátku, ikdyž si to Stiflerovo dvojče nikdy nepřizná ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu prehnany od "Merkuryho". Roddick uz v posledni dobe neni plejer hrajici jen na serv nebo na druhy koncovy uder. Pod vedenim Stefankiho zlepsil bekhendovy chop, pohyb i voleje. Forhend mel vzdy slusny. Nekteri jeho fandove mu dokonce vycitali, ze se stal defenzivnim hracem, kdyz videli, ze je vic do vymeny. A co se tyce toho, ze ho skoli Djoka, letosni vzajemnaky na to nevypadaj.
Reagovat
smazaný uživatel
jo hodne ho djokovic skoli proto s nim letos uz 2x prohral a celkove vede roddick 3:2 chlape ty se prober:-D
Reagovat
Mercury
jezisi...tak dobre, Djokovice jsem placl, letos mu jednou skrecoval v Australii, kdy vypadal na umreni a pak v IW, kde ho Roddick vypraskal, to beru...ale dosadte si misto Djokera jakehokoliv jineho hrace schopneho drzet se ve vymene...je mi jedno, jestli Roddick neco zlepsuje, jeho hra je nudná, stereotypní a bez nápadu, zalozena temer vyhradne na servisu, za tim si stojim...co opravdu zlepšil je pohyb po kurtu, ale jinak? kdyz porovnate techniku Roddicka a Federera, tak je to neskutečny rozdil...a o to mi šlo, Andy pro mě nikdy nebude hrač, na ktereho bych se rad dival, ale nikomu neberu pokud se jim libi jeho styl...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz beres jako meritko techniky Fede, tak vedle nej neobstoji asi nikdo. Roddick je ranar, amickej hardar, jasny styl, nepotreboval se ucit brilantni variace uderu. Stereotypni Roddick je, ale letos urcite min, nez drive. A nazvat ho kopytem nebo ho uderove posilat do druhy padesatky je mimo.
Reagovat
Mercury
mne proste jen prijde, ze u toho tenisu nekdy vubec nepremysli...ja uznavam, ze letos tam je urcity mírný progres, ale radši se divam na hráče s variabilní hrou a tenisovym myslenim na vysoke urovni...to mi u A-Roda chybí...a kdyby neměl svuj big serve, jsem si jisty, ze by v desitce uz dáávno nebyl..v delsich vymenach, predevsich na antuce, proti kvalitnejsim souperum proste neobstoji z vyse zminenych duvodu, to je myslim zjevne...proto z nej nikdy nebude komplexni hrac, ktery bude svymi kousky (vyjma deloveho/netechnickeho podani) udivovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze aspon trochu uznas, ze ho Stefanki vycepoval. Souhlasim, ze jeho hra nepatri k nejpromyslenejsim, uz jsem psal, je to dany tim, jaky styl od mladi hral. Ale rict, ze KDYBY nemel serv, byl by dole to je divny. Serv je proste soucast tenisu, kdyby Nadal nemel super pohyb, taky by nebyl jednicka. Ale Roddick uz na tom uderove tak mizerne neni, krom obourucneho bekhendu, kde vzdy ztracel. Ale beru, ze to neni pro tebe spektakularni plejer.
Reagovat
Mercury
Ok, nakonec jsme dospeli ke kompromisu :o). A třeba to ten Andy v Queen's clubu vyhraje i popate (jestli se nemylim), šanci má slušnou. Každopádně..doufám, že ve Wimbledonu už to bude jiný příběh s dalším slavným vítězstvím Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
www.andy-roddick.blog.cz
Reagovat
Mercury
nestraš
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist