Curenková udržela finálovou neporazitelnost. Třetí titul získala v Acapulku

5. 3. 2017, 07:27
Aktuality 5
WTA ACAPULCO - Lesja Curenková v Acapulku porazila druhou nasazenou Francouzku Kristinu Mladenovicovou a tak i ve svém třetím finále vybojovala titul. Sedmadvacetiletá Ukrajinka navázala na triumfy z Istanbulu 2015 a Guangzhou 2016.
Lesja Curenková

Lesja Curenková hned na první akci sezony v Hobartu postoupila do semifinále, kvůli nemoci ale musela ze soutěže odstoupit a další dva turnaje pro ni skončily už v prvním kole.

V posledních dnech však dala na zklamání z předchozích týdnů zapomenout. Na podniku WTA International v mexickém Acapulku vyřadila tři nejvýše nasazené hráčky a bez ztráty setu si došla pro svůj třetí titul na okruhu.

Lesja CurenkováVe čtvrtfinále sedmadvacetiletá Ukrajinka porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, v semifinále jí za stavu 5-0 vzdala kvůli nemoci turnajová jednička Chorvatka Mirjana Lučičová a ve finále si poradila s ve formě hrající nasazenou dvojkou Francouzku Kristinou Mladenovicovou, kterou porazila 6-1 7-5.

"Byl to náročný zápas. V prvním setu jsem se cítila velmi dobře, ale ve druhém jsem byla nervózní. Ona začala hrát lépe a já si uvědomila, že bych mohla získat titul. Dostávala mě pod tlak, a tak jsem šťastná, že jsem vyhrála ve dvou setech," komentovala Curenková, jež zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 4-1.

"Sezonu jsem začala opravdu dobře. V Hobartu jsem se dostala do semifinále a teď mám tenhle titul tady v Acapulku," radovala se padesátá hráčka světa Curenková, jež ve finále turnaje WTA uspěla i na třetí pokus. V minulých sezonách triumfovala také v tureckém Istanbulu 2015 a čínském Guangzhou 2016.



"Mám to tři ze tří, to je stoprocentní úspěšnost. S takovou bilancí musím být spokojená. Jsem velmi šťastná, protože získat titul tady je něco úžasného," řekla Curenková, která se v Mexiku zařadila mezi předchozí šampionky Sloane Stephensovou, Timeu Bacsinszkou, Dominiku Cibulkovou, Saru Erraniovou, Giselu Dulkovou, Venus Williamsovou či Flavii Pennetatovou.

Kristina Mladenovicová a Lesja CurenkováTřiadvacetiletá Mladenovicová hrála ve svém celkově pátém a čtvrtém finále během necelého roku. Na jediný titul, který získala před měsícem v Petrohradu, ale navázat nedokázala. 

"Lesja hrála skvěle. Nejen dnes, ale celý týden. A to tady v těchto těžkých podmínkách zaslouží uznání," gratulovala Mladenovicová své přemožitelce.

"Pro mě je Acapulco výjimečné místo. Před třemi lety jsem tu hrála poprvé a hned jsem získala titul ve čtyřhře. Letos jsem tu podruhé a zahrála jsem si finále ve dvouhře. To není špatné," dodala Mladenovicová, jež se ve světovém žebříčku posune na 26. místo a o jednu příčku vylepší své maximum.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 03. 2017)
• Dvouhra - finále •
Curenková (7-Ukr.) - Mladenovicová (2-Fr.) 6-1 7-5
• Čtyřhra - finále •
Juraková/An. Rodionovová (3-Chorv./Austr.) - Cepedeová/Duqueová-Marinová (Par./Kol.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Lesja se pomalu ale jistě dotahuje na post druhé nejůspěšnější Ukrajinky všech dob. Její tituly přicházejí dost nečekaně, ale je to pro ní třetí sezona v řadě, kdy alespoň jeden získala.
Ve finále se mnohem lépe vyrovnala se silným větrem, který během zápasu panoval, zatímco Mladenovic to od začátku létalo všude možně a první set tak byl opravdu splachovák. Navíc se Lesje dařilo dlouhými údery do bekhendu držet Mladenovic za základní čárou a nedávala jí šanci obíhat si to na forhend. Výmluvná statistika, kdy Mladenovic hrála jen 9% úderů v kurtu, zatímco jinak během turnaje v průměru 40%. Ve druhém setu to již bylo vyrovnanější, po konzultacích s mamkou se podařilo Mladenovic poprvé brejknout, dařilo se jí hrát agresivněji, ale o servis stejně pořád lacině přicházela a tak bylo jen otázkou, kdy Lesja svůj podrží.
Závěrečný ceremoniál mi přišel trošku odfláklý, naštěstí ho holky zachránily. Kiki překvapila výbornou španělštinou a Lesje sombrero nádherně ladilo k šatům;)
Reagovat
EllNino
Super :) Lesie nejde nepřát, finále narozdíl od Kiki zvládá na jedničku :) ...
Reagovat
skott
škoda Petrohradu, docela bych Mladenovic zlomyslně přál, aby se v té negativní bilanci ještě chvíli koupala;-)
Reagovat
janek_da
já si řekl, že Kikina už je dost vyfluslá a v 2.setu Lesja klasicky měla strach z výhry. Takže dík za koment.
Reagovat
skott
byli tam ve druhém setu momenty, kdy Lesja znervozněla, ale Mladenovic jí nedokázala dostat pod delší tlak. Nedařilo se jí a tak hrála o to víc vabank a většinou pak Lesje vždy pomohla jako při tom mečbolu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist