Dallas: V semifinále turnaje ATP jsou po 18 letech čtyři Američané

12. 2. 2022, 10:49
Aktuality 8
ATP DALLAS - Všechna místa v semifinále halového podniku v Dallasu obsadili domácí tenisté a poprvé od roku 2004 jsou tak v semifinále turnaje ATP čtyři Američané. Očekávané trio John Isner, Reilly Opelka a Jenson Brooksby doplnil Marcos Giron, který po odvrácení mečbolu vyřadil nejvýše nasazeného krajana Taylora Fritze.
Reilly Opelka

Reilly Opelka ve dvou zápasech v Dallasu nečelil brejkbolu. Nastřílel 45 es a neudělal ani jednu dvojchybu. Ve čtvrtfinále si poradila s Francouzem Adrianem Mannarinem, kterého porazil 6-3 6-4 a vzájemnou bilanci upravil na 2-0.

O 4. finále na okruhu ATP a opět na domácí půdě si 24letý Američan zahraje s o dvanáct let starším krajanem Johnem Isnerem (h2h 3-1). Více než dvoumetroví Američané dosud odehráli čtyři vzájemné zápasy, v nich 13 setů a 11 rozhodoval až tie-break.

Isner, který do Dallasu dorazil se šňůrou čtyř porážek, ve čtvrtfinále porazil 6-4 6-4 Kanaďana Vaska Pospisila a poprvé od loňského srpna vyhrál dva zápasy po sobě. V sobotu bude útočit na jubilejní 30. finále.

Nejpřekvapivějším semifinalistou je Marcos Giron, který po odvrácení mečbolu zdolal 6-4 3-6 7-6 nejvýše nasazeného krajana Taylora Fritze a v 28 letech si zahraje o první finále na okruhu ATP. 

V semifinále Giron narazí na Jensona Brooksbyho, jenž smetl 6-3 6-0 Australana Jordana Thompsona a svou bilanci ve čtvrtfinále vylepšil na 4-0.

Čtyři Američané jsou v semifinále turnaje ATP poprvé od roku 2004, kdy v San Jose bojovali o finále André Agassi, Mardy Fish, Andy Roddick a Robert Kendrick.

• ATP 250 DALLAS •
USA / Texas, tv. povrch / hala, 792.980 dolarů
páteční výsledky (11. 02. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Giron (7-USA) - Fritz (1-USA) 6-4 3-6 7-6(3)
Opelka (2-USA) - Mannarino (5-Fr.) 6-3 6-4
Isner (3-USA) - Pospisil (Kan.) 6-4 6-4

Brooksby (4-USA) - Thompson (Austr.) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
sojka1
tak John s mladym padl 2x v TB, ale bojoval do posledniho dechu, 22:24... :-))
Reagovat
Rafaeoli25
Kvalita amerického tenisu je holt už skoro dvacet let hodně slabá.
Reagovat
sojka1
samozrejme ze uz to historicky neni ono.... a ze zdejsiho pohledu je John navic luzr a naprosty zoufalec, ale byl jsete pred tremi lety v top 10....
Reagovat
sojka1
*jeste
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jasně, ale je to slabota z pohledu devadesátých let, kdy byli jednu dobu nejlepšími čtyřmi hráči (nebo čtyřmi z šesti sedmi nejlepších) světa Sampras, Agassi, Courier a Chang.
Reagovat
sojka1
vsak pisu.... ale zase se musim smat te kriticnosti.... osobne bych si totiz klidne a stastne kulhala v top10 za vsemi temi velikany.... :-)) ale chapu, TP bere jen to nejlepsi... ;-)
Reagovat
Mony
Co to je proti 6 Českám v QF na WTA250 v Praze někdy před 5 lety
Reagovat
paddy
Pamela, Bobby i Miss Ellie by tleskali smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=8sKX3tWaOew&t=20s
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist