Další grandslamové finále Federer - Nadal je na spadnutí. Wilander si ho nepřeje

26. 1. 2017, 03:00
Aktuality 32
Od celkově devátého společného grandslamového finále dělí Rogera Federera a Rafaela Nadala jediný zápas. Ne všichni tenisoví příznivci si však přejí, aby do finále postoupili. Jedním z nich je i tenisový expert Mats Wilander. Bývalý profesionální tenista tvrdí, že tenis potřebuje nové tváře. Sen dvaapadesátiletého Švéda se každopádně stoprocentně nesplní.
Mats Wilander

Bývalý profesionální tenista Mats Wilander si další grandslamové finále mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem nepřeje. Dvaapadesátiletý Švéd chce ve finále Australian Open nové tváře.

"Bylo by krásné mít ve finále Rogera a Rafu. Stejně tak by bylo krásné znovu vidět Elvise Presleyho a Johna Lennona společně zpívat a to není možné. Proto si myslím, že by bylo skvělé ve finále vidět nové tváře," uvedl Wilander.

Sen tenisového experta působícího hlavně pro stanici Eurosport se ale po zkompletování semifinálového složení mužské dvouhry hroutí jako domeček z karet, protože jedinou novou tváří ve finále může být pouze Grigor Dimitrov.

Bulhar letos ještě neprohrál a po výhře nad Davidem Goffinem postoupil do svého druhého kariérního semifinále, v němž vyzve Nadala, jenž má na kontě již čtrnáct grandslamových vavřínů a Dimitrova vždy porazil až na poslední zápas loni v Pekingu, kde ale Španěla trápilo zápěstí.

Ve druhém semifinálovém utkání čeká diváky švýcarské derby mezi Federerem a Wawrinkou, také oni mají s finálovými boji o grandslamovou trofej bohaté zkušenosti a sedmnáctinásobný grandslamový šampion Federer navíc prožívá veleúspěšný comeback po zranění a s Wawrinkou padl jen třikrát z 21 duelů.

Podle papírových předpokladů je tak deváté grandslamové finále mezi Nadalem a Federerem na spadnutí. Naposledy k němu došlo před šesti lety na French Open. Pokračování úžasné rivality mezi oběma dosud hrajícími tenisovými legendami však Wilander nechce.

"Oba už se ve finále několikrát potkali a sehráli skvělé zápasy. Další vidět nepotřebuji. Tenis potřebuje nové tváře, které takovou situaci ještě nezažily - chci vidět tu nervozitu a výkon na hranici možností," řekl rodák z Växjö.

"Federer a Nadal jsou navíc stále daleko od finále," nechal se slyšet Wilander před čtvrtfinálovými boji. "Pokud budou hrát další zápasy s pomyšlením na titul, tak prohrajou. Takhle totiž šampioni nepřemýšlí. Každý se ptá, jestli Roger přidá 18. titul, zda Rafa dotáhne návrat do vítězného konce... oni ale vůbec nehrají kvůli titulům, nýbrž kvůli lásce ke sportu."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

32
Přidat komentář
Rogers
Ubohý Matt by měl vrátit školný, jeho pořad už je směšný jako Pat a Mat. Roger a Rafa předvedli úžasné představení. Rogerův koncert nadchnul miliony lidí na světě, jeho fenomenální a krásná hra přitahuje k tenisu další a další diváky. Navíc jeho gentlemanské chování bez afér je příkladné pro mládež. AO 2017 se tak stalo výjimečnou sportovní událostí. Děkuji Rogere a Rafo.
Reagovat
Kozoroh
Matsovi rozumím. Mladá generace se nemá k tomu prosadit. Gyrose přestane bavit zápas, v němž vede 2:0 na sety, Zverev nadějně rozehrané utkání proti Rafovi nedotáhne do konce, Čorič úplně stagnuje. Jakoby jim chyběla dravost minulých generací.
Reagovat
Hector.Salamanca
"oni ale vůbec nehrají kvůli titulům, nýbrž kvůli lásce ke sportu." si myslím, že není vůbec pravda. Pro oba by ten grandslam znamenal hrozně moc
Reagovat
Ondra979
presne tak, o tom tezko muze byt pochyb, ted kdyz jsou tak daleko tak jde hlavne o ten titul. Fakt ho nechapu, souboje dalsich generaci si uzijeme jeste dost ale ted muze dojit k necemu uz asi neopakovatelnemu a kdosi to nepreje, tak asi nema rad tenis nebo nevim..
Reagovat
horska.kraslice
Jasně! A asi je to jedna z posledních možností vidět toto finále aktivně hrajících legend. A ještě k tomu jsou oba ve formě, co chtít víc?
Reagovat
Ondra979
presne, proto tady Matse fakt nechapu, ze trest by se nemel divat :)
Reagovat
VlS
honem nadechnout a už můžeš otevřít oči.
Reagovat
a.magerova
Dnes jsem neměla s sebou u TV noťas, takže jsem si užívala s reálnými chlapy při fandění... :-))
Reagovat
janek_da
Jinak se musím smát názorům, co je to za debiIa ten Wilander. SIce s ním nesouhlasím, ale každý má právo na názor a navíc je od bývalé top1
Reagovat
Tornes
Tak že je od bývalé jedničky mu na pravdivosti/moudrosti moc nepřidává :)

Ale jinak souhlasím, je to jeho názor a má na něj právo. A z velké části s ním i souhlasím, taky chci, aby se prosadilo mládí. Ale jedno finále R+R by mi rozhodně nevadilo :)
Reagovat
janek_da
jasně že nepřidává automaticky. Ale vyjadřuje se o svém oboru.Obecně nesnáším, když dává rady misska, jak já nevím, máme volit apod.

A když už i bývá v tv, tak asi protože má zajímavé názory. Zase to neplatí automaticky, ale ta pravděpodobnost, že říká něco, co má hlavu a patu je větší než názor anonyma
Reagovat
VlS
Janku, obecně souhlas, jen u Matse obˇas nevím, jestli prezentuje svůj odbornej názor, nebo jestli víc dělá TV show.
Reagovat
Fandina
to řekl hezky, takže uvidíme, kdo hraje tenis pro radost, protože ten vyhraje titul. A jsem zvědavá kdo to bude. Přeji Rogerovi a Gríšovi.
Reagovat
janek_da
Se měl letos na AO vrátit Agassi. Na tuty by hrál ve finále.
Reagovat
peggy
Myslim,ze do finale se dostanou Ti nejlepsi.Rafovi je 30 ,on se tam treba nedostane, ale proc odepisovat hrace kteri umi,take se museli na vrchol prokousat.
Reagovat
letityfanousek
a taky jsem blb s blbými kecy, arogantní sebestředný hovado, který tomu vůbec nerozumí a jen kritizuju hlavně Berdycha kvůli jeho nudné hře bez nápadu a Rosola za jeho aroganci a namyšlenost, blabla.. jo už se mi ulevilo, takže

Finále Federer-Nadal vrátí tenis zpátky o 5 let. Doufám, že Stan to nedovolí
Reagovat
safi1313
S Berdychem a Rosolem naprosto souhlasím!... s rafou a Rogerem ne... To mě daleko víc vadí že se potkají ty dvě "nádhery" v ženským finále
Reagovat
Labi
Myslim ze vetsina lidi ti rekne ze tenis za vlady federera a nadala byl daleko napaditejsi a atraktivnejsi nez maratony djokovice a murrayho, takze krok zpet to nemusi byt naopak pripomenuti tech, kterize tenhle sport vytahli na vrchol
Reagovat
brixner
Stan to dovolil!
Šau.
Reagovat
Labi
Wilander je trapak, prave tihle dva se muzou postarat o velkolepe finale, naopak pokud ve finale bude zkuseny matador a nezkuseny holub, tak to bude fraska, kdy to novacek psychicky nezvladne, jestli chce videt nove tvare tak at jezdi na challengery
Reagovat
safi1313
Nevšiml sem si že by někdy řekl že nechce finále Murray Djokovič, který se hraje třikrát do měsíce...Tady je na spadnutí souboj legend a jednech nejlepších hráčů historie a on si dovolí říct tohle
Reagovat
kada.tom
To jsme dva, taky nechci finále Federer-Nadal ..
Reagovat
Ravik
Který nesnáší Federera to je celý. Nejlepší finále jaký může být nikoho nezajímá Dimitrov nebo skarfejs. To je takovej ubožák. Vždycky chcipam u toho jeho game set matz. Ta závist je nepřehlédnutelná.
Reagovat
Torresek
Tak doufám že Matsovi se to nesplní, to by bylo perfektní(a velmi pravděpodobně poslední) finále na GS mezi dvěma legendami.
Navíc oba v perfektní formě.
Snad bude super finále (:
Reagovat
MaDI
Zda se mi,ze Mats nekde upadl na hlavu kdyz tvrdi,ze ani jeden z nich nehraje kvuli titulum.
Reagovat
Hector.Salamanca
přesně tak..
Reagovat
spaniel
Cink cink
Reagovat
cheeky
Wilander to má nejaký pomotaný, Elvis a John společně nikdy nespívali.
Reagovat
cheeky
nezpívali
Reagovat
Oin
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze nervozitu Mats uvidi, aj v prípade zapasu Nadala s Federerom..:)...
Reagovat
a.magerova
Tak tak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist