Další kolaps: Jankovičová v Paříži nestačila na Cirsteaovou

1. 6. 2009, 20:32
Aktuality 4
FRENCH OPEN ŽENY - V posledních dnech není na Roland Garros nouze o překvapení. O to dnešní se postarala teprve devatenáctiletá Rumunka Sorana Cirsteaová, když vyřadila dvojnásobnou semifinalistku Jelenu Jankovičovou.
Sorana Cirsteaová

Maximem Sorany Cirsteaové na grandslamových turnajích bylo před odletem do Paříže druhé kolo. Nachází se na 41. místě světového žebříčku a letos si zahrála jen jednou v semifinále.

Na French Open se však stihla postarat už o druhé překvapení. Nejprve v sobotu vyřadila světovou desítku Wozniackou a dnes si vyšlápla i na pátou nasazenou Jelenu Jankovičovou. Srbku, jež v Paříži dva roky nechyběla v semifinále.

Jankovičová sice vyhrála první set 6-3, v tom druhém ale neuhrála ani game a nechala si ošetřovat puchýře na noze. Za stavu 5-4 ve třetí sadě podávala na vítězství, ale devatenáctiletá Cirsteaová blížící se konec odvrátila. Navíc za stavu 8-7 proměnila třetí mečbol a vyhrála tak i druhé vzájemné střetnutí.

V premiérovém čtvrtfinále si zahraje překvapivě se Samanthou Stosurovou. Také Australanka hraje svůj životní turnaj, když se na grandslamu dostala poprvé mezi osm nejlepších tenistek. Dnes neměla absolutně žádné problémy s Francouzkou Virginií Razzanovou, kterou smetla 6-1 6-2. Přemožitelka Dementěvové ze třetího kola i díky osmi esům odvrátila všech osm brejkbolů.

V atraktivním ženském čtvrtfinále se utkají Američanka Serena Williamsová a Ruska Světlana Kuzněcovová. Druhá nasazená Williamsová postoupila hladce 6-1 6-2 přes Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou a prodloužila svou vítěznou sérii na turnajích "Velké čtyřky" na 18 zápasů. Sedmadvacetiletá Američanka vyhrála loňské US Open a letošní Australian Open a útočí na zisk jedenáctého grandslamového titulu.

Ruska Kuzněcovová si po vyhrané první sadě 6-4 v duelu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou vybrala slabší chvilku ve druhém setu, který ztratila 1-6. Rozhodující fázi však vítězka US Open 2004 zvládla suverénně a po výhře 6-1 postoupila mezi nejlepších osm. S předvedenou hrou by se však nikde nechlubila, když udělala 37 nevynucených chyb.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN (Francie, antuka) -
pondělní výsledky žen (01. 06. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (2-USA) - Wozniaková (24-Kan.) 6-1 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Jankovičová (5-Srb.) 3-6 6-0 9-7
Kuzněcovová (7-Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.) 6-4 1-6 6-1
Stosurová (30-Austr.) - Razzanová (Fr.) 6-1 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Azarenková/Vesninová (12-Běl./Rus.) - Čeng Ťie/Jen C' (Čína) 6-4 4-6 6-2
Medinaová-Garriguesová/Ruanová-Pascualová (3-Šp.) - Grönefeldová/Schnyderová (11-Něm./Švýc.) 7-6(2) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sorana Cirsteaová je kočka.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů před Cirsteaovou, zpočátku to vypadalo, že se snad neudrží ani ve stovce, že dopadne podobně jako jedna naše nejmenovaná tenistka, ale za to, co předvádí na Grand Slamu, si zaslouží absolutorium, obrátit zápas s Jankovič, nadělit jí ještě ke všemu na cestu domů kanára, ustát souboj nervů ve třetím setu, to nedokáže jen tak nějaké béčko - upřímně - šokovala mě, nečekal jsem to, ale jsem rád, světový ženský tenis je zase o něco pestřejší a zajímavější díky podobným překvápkům - jen doufám, že si dokáže udržet jakous takous výkonnost a nebude prohrávat s hráčkami, které jsou herně i žebříčkově daleko za ní (jak tomu bylo ještě relativně nedávno)!!! VNosotros vamos, Cirstea!!! Jenom bys mohla ještě krapet zhubnout a už bys byla jednou z mých nejoblíbenějších tenistek!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole jak zhubnout, co se tyka vzhledu a postavy tak bych ji hned dal do top 5 na okruhu *)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trochu zhodit by možná mohla, Vikingu, postavu má podobnou jako Bartoliová, ale na rozdíl od ní má zase hezší ksicht a víc talentu!!!:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist