Další komplikace pro French Open. Bez diváků se antukový grandslam neuskuteční

4. 5. 2020, 11:31
Aktuality 30
French Open bylo kvůli pandemii koronaviru přeloženo a nově je hlavní soutěž na programu od 20. září do 4. října, přičemž by měl nastat ještě týdenní posun. Jenže antukovému grandslamu nemusí nový termín stačit, jelikož francouzská ministryně sportu Roxana Maracineanuová nedovolí, aby se hrálo bez diváků.

Hlavní soutěž French Open se původně měla odehrát od 24. května do 7. června. Jenže kvůli pandemii koronaviru se už od začátku března nehraje a restart tenisové sezony proběhne nejdříve 13. července.

Antukovému grandslamu hrozí v případě nekonání letošního ročníku obrovská finanční ztráta. Proto představitelé tak trochu obešli ostatní organizace a stanovili si nový termín hlavní soutěže na 20. září až 4. října, tedy týden po skončení stále plánovaného US Open. Termín by se měl dle posledních informací ještě o týden posunout, aby se stihla odehrát i kvalifikace.

Nad startem tenistů na pařížské antuce teď nevisí otazník jen kvůli koronavirové situaci ve světě, ale nově také kvůli rozhodnutí francouzské ministryně sportu Roxany Maracineanuové. Ta totiž v médiích avizovala, že se letošní ročník French Open rozhodně neodehraje bez diváků. Stejná podmínka platí například i pro slavné Tour de France, které má odstartovat 29. srpna.

"Pokud se situace bude nadále zlepšovat a září umožní start velkých událostí, pak bychom se měli French Open a Tour de France dočkat. Nicméně konat se budou pouze za předpokladu, že se budou moci zúčastnit i diváci. Za zavřenými dveřmi se konat nebudou, tyto dvě události potřebují diváky," uvedla ministryně.

Ve Francii jsou zatím akce nad 5 tisíc lidí zrušeny do konce srpna. Původně ministryně počítala s variantou, že by se tyto dvě velké události mohly konat bez diváků, od toho však o víkendu upustila.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čistý bulvár, cely obsah tohto clánku...Sa cudujem redakcii, ze je nutená takto fungovat.
Reagovat
Nola
Murray ta varuje aj sefov turnajov :D

https://sports.yahoo.com/murray-warns-tennis-chiefs-against-quick-return-virus-181442854--ten.html
Reagovat
Ondřej.Jirásek
co je na tom bulvárního? :)

podle mě je to souhrn faktů, nikoli snaha vytvořit z něčeho senzaci a zapůsobit na emoce čtenářů... nebo cokoli jiného, co charakterizuje články z bulvárního prostředí... pro FO velký problém, pokud si ministryně sportu bude trvat na svém, protože v září vůbec nemusí dojít k tomu, že se zase bude cestovat, tzn. že by se FO neuskutečnilo...

ještě jednou se proto ptám, co je na tom bulvárního? pro tenisové fanoušky a nejen je se podle mého názoru jedná o docela zásadní informaci, stejně tak pro tvého favorita, který by mohl vyrovnat rekord :)
Reagovat
smazaný uživatel
French sports minister Roxana Maracineanu says the rescheduled Tour de France & French Open are still a possibility in September but says they won't be staged without spectators. "They will be held only if fans are permitted," she said.

Bulvarneho?...

Vsetko. Veta vytrhnutá z kontextu, s cielom vytvorit senzáciu. O sportovych podujatiach predsa rozhoduje franuczska vláda, nie ministerka športu..V clanku to nie je spomenute, pretoze by to vybočovalo z kontextu bulváru. Ani zmienka o tom, ze posledne slovo bude mat vláda..Ba naopak autor píše, ze ona osobne nedovoli. Je to domnenka, ktora je intepretovana ako fakt :)..O nejakých rozmanitejsich vyjadreniach na túto tému samozrejme clanok ani nechyroval, lebo nemá materiál. Je to jedna veta a jej interpretácia autorom obalená do 20 riadkov vaty. Typicky bulvár.

Dnes slovensky predseda parlamentu vyhlasil, ze je za zrusenie statnej karantény. Bulvar to samozrejme moze uchopit svojskym sposobom a napisat, ze sa bude rusit statna karanténa?..A obhajovat to tým, ze je to fakt, povedal to :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ok, díky za kritiku, zamyslím se nad tím :) hezký večer přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Podobne, pekný večer aj vám do redakcie.
Reagovat
gigin
Kde se vzalo pojmenování bulvár pro senzacechtivý tisk? Ve francouzštině boulevard původně označoval širokou třídu či promenádu, jež byla středem společenského dění díky divadlům lehčích žánrů, kavárnám a kamelotům vykřikujícím titulky masově vydávaných novin ? bulváru.
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze jako rikas, ze clanek je pojaty velmi dobre, nebot jde o Pariz...:D)?

No ja ti nevim, ...ale nemyslis si, zeby Ondra jako mel vic zatlacit na pilu?!, jaksi na tom clanku nepozoruji nic specialniho, co ma vzbudit bulvarni senzaci...
...
Toz ja bych to pojal lepe

Titulka (dost zaklad):
Antukovemu Granslamu hrozi krach. Uvidime jeste nekdy GS v Parizi?

Text (ten ma Ondra moc dlouhy a nudny):
Francouzská ministryně sportu Roxana Maracineanuová o vikendu sokovala cely sportovni tenisovy a cyklisticky svet, nebot jasne deklarovala, ze FO a TdeF se nebude konat bez divaku.

Je mozne ze fanousci Rafaela Nadala uz nebudou moci videt sveho milacka vitezit na cihlovych dvorcich v Parizi, nebot pokud se potvrdi slova Maracineanuove, je velmi pravdepodobne, ze slavny parizsky turnaj by zkrachoval. V budoucnu tak hrozi, ze fanousci Majorcana si budou nostalgicky poustet jeho zapasy na kanalech You Tube.

Jde o jednu z nejvetsich krizi francouzskeho kabinetu, ktery se ani nezmohl na jakoukoliv reakci pani ministrine, nebot resi hospodarskou krizi, kterou Francie pravdepodobne nepamatuje od dob konce 1.sv. valky.

Diky koronavirusu tak hrozi zanik jedne z nejvetsich sportovnich akci, ktera se kona kazdy rok na konci kvetna v Parizi, a kterou kazdorocne navstevuji nejvetsi hvezdy stribrneho platna, mezi nimiz kazdy rok na tribunach nikdy nemuze chybet milacek naroda J.P. Belmondo, prezdivan Bebel, ktery byl znam v mladi jako skvely boxer.

* * * * *
Reagovat
gigin
:DDD

Pan Jirásek by ti mohl nabídnout spolupráci.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
:D :D :D

takhle nějak si představuju bulvár já. ale Forehand tam měl pár dobrých postřehů, to zase ne, že ne. každopádně bulvár nejsme ani nechceme být a pokud někomu na tom článku přišlo něco bulvárního, tak to rozhodně nebyl úmysl :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja si tu vasi konverzacku precetl, a trochu si z toho delam legraci, ale nemyslim to nejak spatne, vysvetlim proc...

V dnesni dobe je clovek zavalen miliardami informaci, riti se to na lidi denne jak Niagarske Vodopady. Pokud bys chtel napsat jako novinar tzv. seriozni clanek, tak nez bys vse overil, vse si spojil, a propojil a ja nevim co jeste, tak ti jednak hrozi, ze nic v zivote nenapises a nebo, pokud te budou tlacit, aby vznikaly tak 2-3 clanky denne, tak ti z toho vyjde gulas, kdy ctenar si bude myslet, ze trpis schizofrenii...a nebo ti svihlo.

Podle mne jeste nikdy v historii tak nezalezelo na soudnosti ctenare, no a protoze ctenari jsou horsi a horsi, vic fanaticti, tak jediny styl, ktery asi muzes uzivat, je ten, ktery plus minus pouzivas.
Ikdyz je asi mozne, neb blbost lidska se siri mnohem rychleji nez koronavirus, ze asi budes za chvili prinuceny menit styl na vice a vice obecny...a nebo ulozis prelozene informace jak puzzle. Takze ty clanky budou takove skladacky, jako, ne ze to neni zadna prace, nektera temata bych rekl, ze mohou byt narocna jak rubikova kostka...:) Ale uz to neni clanek toho a toho novinare, redaktora atd. neni to proste clanek.

A protoze ty "obecne plky" moc lidi neberou, nechce se jim myslet, nechce se jim veci spojovat atd... tak bulvar pouziva specialni retoriku, ktera..., a to se Ti omlouvam, Tobe ale dost chybi...takze zadny bulvarni tisk, aspon podle mne by te nezamestnal, a kdyby si mel vetsi stesti nez rozumu, zeby te zamestnal, tak timhle stylem psani bys nevydelal ani na skysle mleko.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nechci se Ti smat, aby to spatne nebylo pochopeno, jen tim rict, ze budes asi vic a vic nucen myslet jak clanky psat, jako novinar, nebo vic jako pan skladacka...v prvnim pripade, budes muset vzdy vybrat polohu s vedomim, ze budes mit vzdy kritiky a dokonce i nepratele, v druhem pripade je nebudes mit, ale budes pan skladacka:)

Preji hodne sily v rozhodovani...

...hele Ondro, ale jak by ses trebas rozhodl psat vice bulvarne, tak muzes se mnou pocitat, mohu ti clanky doplnovat kresbami, pochopitelne zenske akty :D)
Reagovat
paddy
V zákulisí českého tenisu se možná chystá další turnaj pro nejlepší české hráče. Šéf českého tenisu, Ivo Kaderka, který je od loňska již pětinásobným otcem a má dvě děti se současnou o více než dvacet let mladší manželkou, zvažuje uspořádat turnaj ve Fulneku pod názvem Fulnek Open.

Tamější ultras fanoušci jsou zprávou, kterou přinesl zpravodajský server Sputnik, nadšení. Zeptali jsme se proto našich nejlepších hráček, zda by se turnaje zúčastnili. Karolína Plíšková nám sdělila, že až tato situace nastane, tak to prodiskutuje se svým manažerem a manželem v jedné osobě, Michalem Hrdličkou. Petra Kvitová se plánuje rozhodnout na poslední chvíli. Podařilo se nám také zjistit, že obě naše elitní tenistky pravidelně dostávají dopisy s razítkem fulnecké pošty. Zatímco Kvitové chodí jen dopisy plné srdíček, lichotek a opakovaných nabídek k sňatku, tak Plíšková dostává pouze dopisy plné hněvu, nadávek a zloby, přičemž jednou přišel i balíček s voodoo panenkou, která byla propíchnutá velkou jehlou.

Tímto směrem by se tento web měl ubírat :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
podle mě byste si vy dva měli založit nějaký tenisový blog na ty vaše povedené vtípky, minimálně jednoho čtenáře (mě) byste určitě měli :D

díky, vlčku, naprosto chápu, cos napsal :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D) Tak takovy blog by byl asi dost ultimatni...

Take nevim jestli by jsme se shodli s paddym na hlavni misi blogu. Jestli bych uz mel venovat svuj drahoceny cas nejake podobne cinnosti, tak hlavne badatelske, takze za mne hlavni misi by bylo: konecne sdelit svetu, ze je nespravedlive opomijen cesky tenisovy genius Josef Šlajs, pusobici na tenisovem okruhu v tzv. Close ere. Je tam hodne mravenci prace, rekl bych na cely zivot...a nevim zda by paddy se mnou chtel badat a objevovat...ztracene stopy mistra bileho sportu.

...ale jasne dokazu si predstavit, zeby nechybely tematicke sloupky:
ZEROGEN
FULNECKA HOKEJKA
ASIJSKE KURZY PRO MILOVNIKY SAZEK
A RUZNE SOUTEZE PRO CTENARE, JAKO NADALOVY TRENYRKY, DJOKOVICOVA SNURA, FEDEREROVA CELENKA, NEBO NOCNI MURA,
atd.

No, ale porad by to melo jednu diru...musela by nam sojka delat nejaky pravidelny rozbor uderu hracu/cek a tak:) Aby pripadny ctenar mel proboha aspon nejakou sanci se na tom blogu neceho chytnout :D)
Reagovat
Fandina
Co to zase meleš. Jaký bulvár. To, že v některé zemi rozhoduje ministrině a jinde vláda. Je fakt.
Reagovat
Fandina
A jinak ve vládě je to tak, že cokoli se schvaluje, tak je vždycky argumentačně podloženo jednotlivými členy vlády, kteří daný resort spravují a mají k tomu argumenty a hlavní slovo.
Reagovat
turista
Ano. Pokud ovšem systém nefunguje tak, že exekutivu 3 roky v podstatě řídí účetní z Chebu, současně milenka premiéra a současně nomenklaturní kádr jedné známé a provařené politické strany.
Reagovat
Fandina
Nebo je v čele vlády bývalý estebák.

Bavím se o principu, ne o excesech, které jsou a budou.
Reagovat
FulnekUltras
Největší současné excesy jsou Hřib, Novotný a Kolář. Namistované nuly s hnědou náloží v gatích.
Reagovat
blixa
Hřib je pirát=levičácký extrémista ! Toho máš obdivovat blbe, ne pomlouvat ! :-D :-D
Reagovat
tommr
tohle náhlý rozhodnutí ministryně vypadá spíš jako vrtoch rozmazlenýho spratka: bud bude po mým (tzn. hrát se bude s divákama) nebo nic ...
Reagovat
Fandina
Může jít i o peníze. Ale jinak to ještě neznamená, že FO nebude. Diváci mohou být třeba omezeni nebo nevím co.
Reagovat
Krisboy
French Open mě mrzí, protože letos by to tam už Dominic vyfackal všetko. V semi Djokoviče (toho ve třech setech), ve finále Rafu (ve čtyřech).

Myslím, že Thiema ta pauza poškodí nejvíc - letos to měl být jeho rok.
Reagovat
paddy
Letos bude Federerův rok - konkurence získá pouze 1 GS
Reagovat
steve79
To souhlasím. Rafa by jeden Grandslam určitě získal.
Reagovat
Denis92
Ten jeden, ktory by ziskal sa mozno bude hrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten jeden, ktory by urcite ziskal.

Si chcel napisat. Ostatne su otvorene..:)
Reagovat
turista
Všechny jsou už v dnešní době otevřené pokud nějaký z nich vůbec bude.
Reagovat
Amputace
Na základě čeho myslíš - že Rafu letos porazil na jeho nejméně oblíbeném GS ve třech těsných TB? Realita je taková, že ze čtyř zápasů, co spolu na RG sehráli, získal Thiem jediný set.

Už kvůli těmto trapným a relevantními argumenty nepodloženým predikcím mě zrušení RG mrzí dvojnásob.

Prý: "Letos už..." :D Jako by už byl někdy blízko nebo co. A nezapomeň, prosím, začít s tím, jak ho loni poškodili organizátoři a že jinak by Nadala určitě porazil (ač herně na něj neměl vůbec nárok).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist