Další nečekaná porážka na US Open! Federer poprvé prohrál s Dimitrovem

4. 9. 2019, 05:47
Aktuality 285
US OPEN - Roger Federer nedávno z mečbolů prohrál wimbledonské finále a další zklamání na sebe nenechalo dlouho čekat. Jeden z největších favoritů končí na US Open druhým rokem po sobě po nečekané porážce. Pětinásobný šampion dnes nestačil 6-3 4-6 6-3 4-6 2-6 na Grigora Dimitrova, se kterým vyhrál všech sedm předchozích soubojů. Dimitrov si o své první finále na grandslamech zahraje s Daniilem Medveděvem.
Roger Federer (© AFP)

Roger Federer ve wimbledonském finále nevyužil mečboly proti Novakovi Djokovičovi, nezískal 21. grandslamový vavřín a od té doby na kurtech dlouho nepůsobil přesvědčivě. Na generálce v Cincinnati se loučil už v osmifinále po porážce s Andrejem Rubljovem a na US Open musel v prvním a druhém kole do čtyř setů.

Po počátečním trápení s kvalifikantem Sumitem Nagalem a Damirem Džumhurem už ale 38letý Švýcar získal zpět svou formu a smetl Daniela Evanse a Davida Goffina.

Jenže v dnešním čtvrtfinále přišlo další trápení a tentokrát už jeden z největších favoritů uspět nedokázal, když prohrál 6-3 4-6 6-3 4-6 2-6 s Grigorem Dimitrovem, který proti pětinásobnému šampionovi US Open uspěl až v osmém vzájemném souboji.

Federer dnes neměl svůj den. V první polovině utkání si sice švýcarský favorit držel vyrovnaný poměr vítězných úderů a nevynucených chyb, což stačilo na vedení 2-1 na sety, nicméně poté začal kupit velké množství nevynucených chyb. To mohlo být zaviněno i zraněním zad, které si nechal před pátou rozhodující sadou v útrobách stadionu ošetřovat.

Federer nakonec proti Dimitrovovi, jenž po skončení třetí sady výrazně zabral a hrál skvěle, náskok ztratil a po třech hodinách a deseti minutách pro něj druhým rokem po sobě US Open skončilo nečekaně brzy, loni v osmifinále vypadl s Johnem Millmanem.

Ani letos se tak diváci ve Flushing Meadows nedočkají premiérového souboje Federera s Rafaelem Nadalem, přestože se po vyřazení Novaka Djokoviče očekávalo, že si to rozdají o titul.

"Začal trochu zpomalovat. Na konci rozhodně nebyl stoprocentní," komentoval stav svého soupeře Dimitrov. "Bojoval jsem s tím, co jsem měl," poznamenal Federer, který v zápase napáchal celkem 60 nevynucených chyb.

Pro Dimitrova se jedná o naprosto fantastický výsledek. Bývalý třetí hráč světa totiž předloni prožil nejlepší sezonu své kariéry, kterou korunoval triumfem na Turnaji mistrů, ale od loňského února se neskutečně trápí. Před závěrečným grandslamem sezony prohrál sedm z osmi zápasů a propadl se na 78. místo žebříčku, dnes však vybojoval své vůbec první semifinále od loňského dubna.

Dimitrov postupem do semifinále US Open vyrovnal své grandslamové maximum. O finále neúspěšně bojoval ve Wimbledonu 2014 a také na Australian Open 2017. Tentokrát nebude v souboji o finále čelit členovi Big 3, jelikož narazí na Daniila Medveděva.

Ten je ovšem nejlepším hráčem letošní US Open Series a i přes vyčerpání zaviněné velkou porcí zápasů za poslední měsíc dnes vyřadil Stana Wawrinku. S ruským tenistou má 28letý Bulhar vyrovnanou bilanci. Vítěz si v neděli poprvé zahraje grandslamové finále.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
úterní výsledky (3. 9. 2019)
• Dvouhra muži - čtvrtfinále •
Dimitrov (Bulh.) - Federer (3-Švýc.) 3-6 6-4 3-6 6-4 6-2
Medveděv (5-Rus.) - Wawrinka (23-Švýc.) 7-6(6) 6-3 3-6 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

285
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
ipko
no kľudne môže byť tohtoročný US Open grandslamom, ktorý big 3 definitívne pochová.. popravde proti takému Berettinimu ako víťazovi nemám vôbec nič :)
Reagovat
smazaný uživatel
I Dimitrov si zaslouzi, nebo Monfils.

Rafa má pořad respekt, proti němu málokdy někdo zahraje životní výkon. Většinou se složí po pěti gamech.
Reagovat
smazaný uživatel
Boze, to su zas kecy :)

Dimitrov hral proti nemu v zivotnej, neuspel..

Aj Zverev, aj dalsi..Ale nestačilo to, Nadal hral proste lepsie, nez Federer, preto vyhral.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tak :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Monfils Rafu porazit nemůže. Proti big 3 hraje ještě pasivněji a nemá Rafu čím porazit. Popravdě bych byl ale raději kdyby byl ve finále Medvěd než Dimitrov. Dimitrov je otrkanější a myslím si že by mohl Rafovi způsobit větší trable.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim. Od Medveda presne vieme, co ocakavat..A aj keby sa utrhne, moze sa utrhnut do nejakej miery, ktoru by Rafa mohol kontrolovat..

Dimitrov ma naopak strasnu siroku skalu vykonnosti. A urobit z finále nedostojne 0:3 predstavenie, alebo sa moze utrhnut do takej miery, ze to Rafovi preklzne medzi prsty..

Monf zobral set Nadalovi na AO, a ked sa dostane do módu, nemá slabinu. Mimo tohto režimu má ale fendenciu sa vyhadzat, utočenie mu nie je prirodzene..
Reagovat
Herbert_Hoover
Gaelovi bych velký úspěch přál ale to semicko je pro něho fakt maximum. Set urvat může ale kdyby Rafu porazil přirozenou cestou (bez Rafovy skreče třeba) tak bych se hodně divil.
Reagovat
ipko
nemusí to byť prirodzene, možno to pôjde aj cisárskym rezom :D
Reagovat
Patik
Som tu ..nemám problém poďte domňa..no čo teda máte sem s tým..
Reagovat
smazaný uživatel
Kolega Pe3k je kde?..Ten to ešte vstrebáva?..
Reagovat
Patik
osobne som úplne v pohode..ale čo ty..pozerám že opäť vedieš tému Federera..ako inak vlastne že..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to som rád, ze si v pohode a stotoznil si sa s tým, ze GS uz vyhrávat Federer nebude a pochopil si raz a navzdy ako sa veci majú.

Palec hore za pokrok
Reagovat
Patik
Rafa sa opäť priživí na neúpechu Big2 a vyťaží z toho titul asi tak sa veci majú..ty to vieš ja to viem všetci to vieme.
Reagovat
Cico93
Big2 :-))
Reagovat
Patik
áno tretí člen Big 3 sa priživí na neúspechu zvyšných dvoch..inak povedané..alebo si videl že na grandslame posledné roky alebo aktuálnu sezónu že by Rafa bral GS titul po víťazstve nad jeho najvačšími rivalmi ?
Reagovat
Cico93
Federer má taký za 7 rokov presne 1.
Reagovat
Cico93
A Thiem je momentálne na antuke jeho najväčší rival.
Reagovat
Patik
myslím čisto big 3..Thiem je na GS biedny..French Open je len jeden GS zo štyroch..aj keby som chcel fandiť Fedexovi..čisto objektívne sa či Nadal alebo Federer nemôžu rovnať Djokovičovi aj tak..hádať sa či je jeden lepší ako druhý zatiaľ čo tretí je najlepší..Nadal porazil Rogera na FO ..Federer Nadala na AO a W..Djokovič ich porazí oboch na ich oblúbenom povrchu..a minulosť neriešim..tá už neni smerodatná..možno pretých čo majú radšej čísla ako aktuálnu scénu.
Reagovat
Cico93
Aktuálna scéna. To mi vychádza, že RG 15 počítaš a trebárs US open 13 už nie...
Reagovat
Patik
načo budem riešiť hardový grandslam z 2013 keď sa stretli na ďalšom hardovom grandslame v 2019 alebo na rýchlom povrchu alebo trávu na wimbledone 2018.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvládaš..:)

Pena na hube, zuby zacvakli naprazdno..

Na!..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Cisto objektívne sa s Djokovicom nemoze rovnat Federer. Dostáva na prdel uz aj na tráve..S oboma rivalmi ma vysoko negativnu bilanciu na GS..

Nadal?..9:6 s Nolem, myslim, ze s prehladom.
Reagovat
Amputace
No. Na letošním RG jsem tohle viděl, ano. Tam proběhlo 3:0 proti Rogerovi, pokud se nepletu, což?
Reagovat
Cico93
To sa asi nepočíta, pretože s tým sa počítalo:-))
Reagovat
Patik
počíta sa to..ale neočakáva sa niečo prevratné ..úplne iné okolnosti..Federer tam nastúpil po troch rokoch a nikdy tam navyše neporazil Rafu..navyše tie podmienky počas zápasu boli strašné...no zato keď sa stretnú na Wimbledone alebo v austrálii..tam Rafa porazil Rogera v top Forme takže tam sa očakával iný zápas..
Reagovat
Cico93
Novak sa k nemu není schopný už tri roky dostať, myslím na RG. Tak ťažko sa mohol odohrať ďalší zápas.
Reagovat
Cico93
Malo byť o stupienok vyššie...
Reagovat
Amputace
Omg. Nadal si vytře s Federerem zadek na RG úplně kdykoli, vítr nevítr, forma neforma. Vždycky tomu tak bylo, a pokud se tam ještě někdy potkají, tak i bude... Nevím, o co se tady snažíš. Že Nadal těží pouze z neúspěchu Federera a Djokoviče? Federer to dělal celou kariéru a dělá to dál. Za devět let získal pouze 2 GS tituly, ke kterým potřeboval porazit Novaka či Rafu... Pořád se tady řeší Rafovo US2017 (a pokud Rafa vyhraje, bude se podobnou optikou nahlížet i na to letošní US), ale na takové loňské AO, kde měl Federer v semifinále Čong Hjona, který navíc skrečnul, a ve finále Čiliče, se úplně zapomnělo... Berdych ve finále Wimledonu 2010 byl pro Nadal walkover finalista, ale Berdych v semifinále Wimbledonu 2017 už je v pohodě... Opravdu už byste se mohli vzpamatovat.
Reagovat
smazaný uživatel
AO 17..Este by som dodal čierneho koňa turnaja, stvrtfinalistu Maďara Fucoviča :)

To oproti tomu je Nadalov zreb oslavou tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
AO18.
Reagovat
smazaný uživatel
Vítr udělal hodně moc, kdyby bylo pěkné počasí, tak Rafa vyhraje 3:1
Reagovat
Amputace
Kdyby nezatáhli střechu a nepřerušovalo se, vyhrál by Nadal Wimbledon 2017 a FFF by se mohli zbláznit, protože všechny statistiky z horizontu posledních dvou tří let by se jim rozpadly.
Reagovat
Amputace
*Wimbledon 2018 samozřejmě, sorry.
Reagovat
Amputace
Mimochodem. Nadal nemusel porazit žádného ze svých největších rivalů (Djokovič, Federer) na GS, který vyhrál, pouze 4x (W10, US17, FO17 a FO18). Federer má jen v letech 2003-2006 takových GS titulů, k jejichž zisku nepotřeboval porazit ani jednoho z (cituji) "Big 2" 8. A to se mi dál ani nechce hledat. Určitě je tam ještě FO09, namátkou také AO07... Takže jaképak cinty těžení titulů z nedostatku konkurence? Sám si spočítej, kolik GS Roger od roku 2008 vyhrál a porazil Djokoviče či Nadala... W09, AO2010, W2017, AO2019... To už máme 14 z celkových 20ti GS, který Roger získal, aniž by musel ty dva porazit. To ani nemluvím o tom, že nikdy neporazil Nadala na FO, nikdy. Nebýt Soderlinga, nikdy by tam neuspěl. Nadal Federera dokázal porazit na všech površích, na všech GS, kde spolu hráli, a na kterých do té doby dominoval Federer, tak co žvatláš o Nadalově využívání příležitostí? Nadal vyhrál jeden GS, kde nemusel porazit hráče světové desítky (US17) a vy, FFF, se z toho od té doby můžete posr.t. Být vámi, zametu si před vlastním prahem.
Reagovat
Patik
bavíme sa o aktuálnej scéne či zase desať rokov dozadu..
Reagovat
Amputace
Dobrá. Bavíme-li se o současné scéně, mají to Federer s Nadalem na Grandslamech 1:1. Co tam máš dál?
Reagovat
Amputace
Tou současnou scénou, předpokládám, myslíš letošní, nanejvýš loňskou sezónu. Nebo co všechno je současná scéna, jak se ti to hodí?
Reagovat
smazaný uživatel
A aj tie Federerove vyhry s RN a ND..

Djokovica vo finále porazil len raz, ked mal Nole 20, bolo to jeho premiérové finále a Federer uz mal 10GS..

Nadala porazil dvakrat vo finále W, vacsinou cez TB, ked bol Rafa tiez zasran..

A raz vo finále AO, z čoho frustrated federer fans ziju dodnes, hoci to ma s Rafom v Australii 1:3...

Je jasne, ze z tejto trojice je Roger sparing a tí dvaja to maju v zásade "kazdy chvilu taha pílu"..
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak Pato. A ak este ziska takýchto easy titulov 8, dozenie v tejto kategórii jednookého krála slepých..:)
Reagovat
Patik
Predtým než sa začne domňa niekto navážať..na margo toho čo som tvrdil pred zápasom...napíšem sem pár svojích názorov na základe čoho som prehlásil to čo som prehlásil...prečítajte si ich prosím a pokiaľ vám to mozog dovolí poprosím čo najnormálnejšie reakcie..rozumný človek čo sleduje tenis mi myslím že dá za pravdu..

Federer Dimitrov všetky vzájomné zápasy kto videl..bola to jednostranná záležitosť.H2h 7-0..Dimitrov nemá svoj štýl snaží sa napodobniť štýl Federera čo znamená že svojími kvalitami nepreští svojho idola s jeho vlastnými zbraňami..ďalej aktuálna forma..forma Dimitrova tento rok..15 vyhratých 15 prehratých zápasov tuším..Federer má tuším okolo 50 výhier pár prehier..a včerajší zápas..čo vám poviem..kto to videl a má oči videl výkon Rogera..nebudem sa ďalej hádáť môj názor Nevyhral Dimitrov ale prehral Federer...osobne trochu som čakal výpadok táto fáza grandslamov je pre Federera hlavne na US Open posledné roky kritická.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdý rozumný clovek vie, ze kazdy zápas je iný, 100% garancia neexistuje a forma Dimitrova v roku 2019 je pred septembrovým zápasom Irelevantná..

Posledne dva turnaje schytal Wawrinku v prvom kole a vypadával ohromne tesne. Wawrinka uhral tiez QF, takze to čosi mohlo naznačovat.
Reagovat
MarcelPersch
Nedá se podceňovat nikdo, ani Schwartzman dnes. Pořád vidím tu Austrálii kde měl Rafa se Stanem 26:0 a jak to dopadlo.
Reagovat
Patik
26:0 ..? to neviem čo myslíš..ale vidíš..niektoré veci napriek tak nevyspytatelnému športu sú niekedy isté..pozri si H2H Djokovič Monfils..Federer Youzhny Ferrer..Wawrinka Federer na harde..to sú proste kombinácie ktoré k sebe sedia alebo nesedia..zápasy môžu byť iné výsledky sú aj tak rovnaké..
Reagovat
MarcelPersch
Na sety
Reagovat
annah
Tak to byla teda noční sprcha! Ještěže jsem na zápas nevstávala, protože jsem si nevyspanost dnes nemohla dovolit! Čekala jsem, že Dimitrova porazí, maximálně že ztratí jeden set. Zvlášť po tom, co předváděl v posledních dvou zápasech.
Myslím, že to byla Rogerova poslední šance získat ještě GS, zvlášť když mu hlavní rival vypadl. Djokera by neporazil, Rafu v případném finále spíš ano.
Jestli je fakt zraněný, tak je to teda smůla roku...
Titul téměř jistě uhraje Nadal. Všichni jeho soupeři už to nejlepší na turnaji předvedli, podruhé to nezopakují.
Reagovat
MarcelPersch
Že by spíše porazil Nadala bych asi netvrdil, nikdy spolu nehráli tady a tohle je Rafuv 2. nejlepší grandslam, hraje tu vždycky kvalitně, mimo antuky mu to tady nejvíc sedí. Podle mě by to bylo 50/50 nebo spíše 55/45 pro Rafu.
Reagovat
FerrariF50
Já se díval na první 4 sety ale usínal jsem a na páty jsem už neměl nervy, tak jsem šel spát. Tušil jsem, že to nedopadne dobře. Ale za mě předvedl Roger zde dobré výkony, vlastně takové, které jsem tentokrát ani nečekal. No a pak když přišla trocha naděje, tak to šlo ať už vinou zranění, či dobrou hrou Dimitrova, nebo vším možným dohromady do kopru. Každopádně vždycky budu na Rogerovi zápasy koukat dokud bude hrát, ale vzhledem k jeho věku, prohře na Wimblu a tím dokonanému bloku z Djoka, nextgenu atd. už může opravdu jenom překvapit a rád bych aby se tak stalo, ale ta cesta už bude samozřejmě jen čím dál složitější.
Reagovat
Amputace
Kromě mimořádně smolného AO 2014 mě nenapadá jiný GS, který by Rafa po vypadnutí Rogera i Novaka následně nevyhrál. Je ve využívání podobných příležitostí nejchladnokrevnější z těch tří, takže doufám, že to potvrdí i tentokrát. Ale trochu obávám, aby i jeho nezačalo limitovat zdraví.
Reagovat
FerrariF50
Ještě 3 zápasy, to není málo. Ale na 75% to podle mě dá a to taky není málo :) Ale jo, jen ať si pro to dojde :) Vím jak by výhra Rogera potěšila mě a výhra Rafy určitě potěší násobně víc lidí, než kdyby vyhrál někdo z těch zbývajících, tak jim to přejme :)
Reagovat
smazaný uživatel
RG10, W10, USO17...

Na druhu stranu, tych moznosti ani nebolo vela..Schvále vypustam RG s Thiemom, kedze ten dnes uz predstavuje isto vacsiu hrozbu nez Federer a s Djokovicom to je len o stereotypoch, kto by Rafovi sedel menej. Pravdou je, ze Thiem Nadala porazil kazdy rok na antuke aspon raz, Nole tri roky naprazdno.
Reagovat
turista
Nole sice tři roky naprázdno, ale v květnu 2017 byl v lese, v květnu 2018 ještě neměl konzistenci a letos v Římě byl unavený po několika těžkých night sessions. Takže žádný z těchto zápasů nemá vypovídací hodnotu.
Reagovat
Amputace
Stejně jako jeho výhra nad Nadalem na FO. V podstatě tam Nadala nikdy neporazil.
Reagovat
raduz
Jsou to tedy paradoxy!.Ti tři to mají tak,že Nadal v zápasech s Djokovičem i starým Federerem,ochází už několik let v podstatě konstantně poražen a evidentně na ně v současnosti nemá hru.S Federerem by USO dopadlo podobně jako Wimbledon 2019 ,případně jako AO 2017,s Djokovičem daleko jednoznačněji v neprospěch Nadala.Mladí ,potažmo hráči druhého sledu však z nějakých důvodů vidí snažší skalp v Djokovičovi a Federererovi,kteří kostičku nehoní za každou cenu.Překonání rekordů jsem přál tomu třetímu vzadu,získá je bohužel ten nejhorší z nich??
Reagovat
smazaný uživatel
Hm..Ani ne..

Na staré kolená si skor kazdy drzí v H2H to svoje..

Nadal Antuku, kde zaznamenal poslednu prehru s Nolem v 2015... Djokovic samozrejme hard, Roger trávu (S Nadalom)..

Ci by UsO dopadlo stejne ako AO17, je vo hviezdach..Čo to je vlastne dopadnut stejne?Ved to bolo 5 setov, takze by som ocakával rozhodne otvorený zápas.
Reagovat
raduz
Vynecháme li antuku,kde se potkávají ty tři neméně,tak je to jednoznačně nyní ve prospěch těch dvou.To neokecá nikdo.Herně nadal zaostává,byť ty výsledky tak jednoznačně nevypadají,tedy s vyjímkou Wimbledonu 2018,kde uznám,že byl lepší nežli Djokovič.Ano,poráží je na antuce,což neni v případě obzvláště Federera ničím objevným.USO se však hraje přeci jen na hardu,kde na ty dva hru už nemá,zatímco oni dva už recept našli.Jeden dávno,druhý před cca 2 lety.Antuka a Nadal?Je to něco,co už nikdo nepřekoná,ta čísla jsou šílená a dělá ho toz něho bez diskuze někoho,kdo může být v očích mnohými bez zkrupulí považovám už nyní za nejlepšího z těch tří.Nic to ale nezmění na tom,že mě nebaví on ani antuka navíc mu nevěřím ani rypák mezi očima.Nejsem blbej ani mladej totiž.
Reagovat
Amputace
Zlatý fond "vynecháme-li antuku" po nějaké době konečně znovu na scéně... Jak ji můžeš vynechat, pokud chceš ty tři třicátníky srovnávat z hlediska match-upu? Je přirozené, že v tomto věku už si každý z nich hájí svůj povrch. A proč nehrají více zápasů na antuce? Protože se k Nadalovi prostě ani nedostanou a vypadávají s Thiemem, Tsisipasem a podobně, které Nadal stále vcelku bezpečně na antuce poráží. Federer uhrál poslední solidní výsledek na antuce v roce 2015 a bylo to finále Římu. To byl plus mínus ve věku současného Nadala. Šílené. Srovnej si to s Nadalem na hardu. Čtvrtfinále RG prošel naposledy v roce 2012! Srovnej to s Nadalem na jakémkoli povrchu a pak mi říkej, že na ně nic nemá... Dojít Federer do pár antukových masters finále, dostane tam s největší pravděpodobností naloženo velice podobně jako Nadal v IW či Miami. Nadalovi už není dvacet, aby Federera či Djokoviče porážel jako na běžícím pásů i mimo "svoji" antuku. A buď si naprosto jistý, že oni dva by Nadala na antuce také neporáželi a nebojím se říct, že už nikdy porážet nebudou. Takže, můžeš být tak laskav, a ještě jednou mi vysvětlit, co myslíš tím, že v současnosti nemá Nadal na Federera a Djokoviče hru? Btw: finále AO17 bylo o pár míčích a v pátém setu dokonce Nadal vedl 4:2.
Reagovat
Denis92
Stvrtfinale RG presiel naposledy v 2019. A nezabudni, ze 4roky na antuke nehral..
Reagovat
Denis92
*3
Reagovat
Amputace
A jo, omlouvám se, ten letošek mi úplně vypadl - paradoxně :) ... Nicméně na pointu to nic nemění. Přešel sice čtvrtfinále, ale v semíčku dostal Nadala a byť vítr a tak, dostal napráskáno. Což by pravděpodobně dostával ve většině antukových zápasů, kdyby k Nadalovi docházel v turnajích.

Ano, já vím, že nehrál. Ale o tom to přece přesně je. Kdyby Nadal tři roky nehrál na hardu a trávě, nebudou tady místní experti psát, že nemá na Federera hru.
Reagovat
raduz
Bavíme se o hardu a o aktualním rozpoložením mezi těmi třemi.Antuku v potaz beru a to co dokázal Nadal už nikdo nikdy nezvládne.Co to má ale společného z USO a současnou ,nejen herní bilancí s Federerem a Djokovičemd o prdele!!
Reagovat
Amputace
Ne, bavíme se o tom, že tady šaškuješ s větami jako "Překonání rekordů jsem přál tomu třetímu vzadu,získá je bohužel ten nejhorší z nich??" - a já se ti snažím co možná nejsrozumitelněji vysvětlit, že je to nesmysl. A abych tě parafrázoval - Co má sakra match-up Nadala-Federera-Djokoviče společného s vynecháním antuky v rámci jejich vzájemného poměřování? Ok. V tom případě: Vynecháme-li hard a trávu, Djokovič s Federerem nemají na Nadala poslední tři roky hru.
Reagovat
MarcelPersch
Faktem zůstávám, že od roku je na US open Rafa 3x až 4x úspěšnější a dle mého by uspěl i tentokrat, pokud by měl hrát s Federerem. Nadal by neporazil Djokovice, stejně jako by ho neporazil Federer, ale mezi těmito 2 by šlo o naprosto vyrovnanou záležitost. Rafa do posledního GS dává vždycky všechno, protože zbytek sezony už toho moc nenahraje. Chápu, že Nadala nesnášíš, ale zkus být trochu objektivní, já tu taky neprohlašuju, že Federer s Djokovicem jsou kvůli antuce celkové horší. Nemiluju je, ale bezmezně je respektuju, zkus to taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by Nadal vyhral USO, stal by sa najuspesnejsim tenistom v NY tejto dekády, antukár, one trick pony :)

A to este dva rocniky vynechal a raz odstúpil.
Reagovat
Amputace
To jo. Hodně výrazně by to nabouralo logiku FFF o antukáři, který má spíš průměrné výsledky mimo antuku. 4 UsOpen tituly... To už se přece jen nedá úplně ignorovat a přehlížet jako náhodný úspěch mimo antuku. Bylo by to dokonce víc titulů, než má údajně nejlepší hardař ever a pouze o jeden méně než údajně nejlepší tenista ever.

Nicméně nějak to letos necítím. Většinou bývám optimista, ale teď mám špatný pocit, že se bude opakovat něco ve stylu AO14... Rafa mě sice dost mile překvapil proti Čiličovi tím, že dokázal v podstatě z gemu na gem totálně přepnout z udržovacího módu do naprostého beast módu, což by na ty mladíky mohlo platit, ale pořád zbývají 3 zápasy... Je to vlastně ohromný nezvyk, aby v této fázi turnaje byl venku Federer i Djokovič. Na Nadala to teď musí být mimořádný tlak. Možná už neopakovatelná šance na GS mimo antuku, šance dostat se na dostřel Federerovi v počtu GS... Pokud by došel do finále, tam už bych věřil, že to nepustí, ale zítřek a případné semíčko bude ještě drama.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasím. Snáď to dopadne, best of five je jednoznačne Nadalova výhoda..

Rafa je dost skúsený na to, aby si postrazil zaciatky zápasov, som optimista, ale rezervovaný..:)
Reagovat
turista
S lecčím cos napsal souhlasím i s tím, že Federer Nadala na antuce už nikdy neporazí. Djokovič to ale dokáže. To je na antuce jiná káva, když má ve sbírce všechny velké antukové tituly víckrát, pouze tu Paříž jednou. Ale není všem dnům konec. Je mladší než Nadal a méně opotřebovaný.
Reagovat
Amputace
Je mladší o rok... A u Djokoviče podle mě spíš půjde ne ani tak o to, že by Nadala na antuce už nedokázal porazit, ale o to, že nebude na antuce porážet například Thiema. Já bych se ani nedivil, kdyby se Djokovič a Nadal například na FO už nepotkali...
Reagovat
MarcelPersch
Méně opotřebovaný teda je, ale to je asi i Karlovič.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neviem, co rátas do obdobia posledných rokov, ale snad by si tam nerátal roky 15,16 ked Nadal na GS vypadával s Fogninim, Verdascom, ci Pujom..

Nadal prehral na W. 2:3, resp 1:3..V Austrálii 2:3 a 0:3..Na antuke samozrejme bez straty setu...

To sú vsetky dáta, ktorými disponujeme za posledne roky z klucovych turnajov..Nepride mi to ako niečo dramatické, kde by bolo dopredu jasne akeho vysledku sa dočkáme..Naopak z vysledkov platí, to co vieme roky. Nadal vzdy skor uspeje so sokmi mimo antuky, nez soci s nim na antuke.
Reagovat
MarcelPersch
Že to na US Open Fedovi jde :D povrch v Kanadě a USA prostě Rafovi sedí nejvíc a tady by tu šanci určitě měl. Je to škoda, chtěl jsem, aby se to konečně rozsoudilo.
Reagovat
turista
Máš to špatně s tím rokem 2015. V Římě 2016 Rafa s Novakem na antuce prohrál. Byla to velká řež.
Reagovat
Kojinho
Získá ho ten, který si to zaslouží nejvíce ať už dlouhověkostí, odhodláním, bojovností v rámci fair play.
Reagovat
soloo
ale kvalitu na fed/djo rafa nemá to je fakt. na druhej strane ostatných rafa poráža ovela lahšie ako fed/djo
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitu kde?...

Na antuke to bolo 3:0..Tam je to vzdy jasné...

Naopak mimo nej sa hrali, 4 sety, 5-seťáky...
Reagovat
raduz
Kvalitu na hardu...Co je na tom k nepohopení.Antuka je jasná a jasná bude vždy.na hardech to ale takové nebylo.To je patrné nejen z výsledků,nybrž i tím,kdo vládne herně,chce to dobré sportovní oko hoši...
Reagovat
Amputace
A proč to vlastně řešíš? Federer i Djokovič jsou venku. Pokud vyhraje Nadal, budeš plácat, že by ho Federer určitě porazil, protože na něj Nadal už nemá hru, přičemž jsi ale už dávno zapomněl, že nebýt Soderlinga, neměl by Federer ani kariérní GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Najvtipnejsie na tom je, ze po odstúpení Djokovica bola rétorika FFF nasledovna:

Najvacsi favorit je Nadal, v NY sa mu darí, sedí mu povrch, hra dobry tenis.

Po vypadnutí Federera:

Nadal ma stastie, Federera by neporazil, nema na neho hru..

Vtipné :)
Reagovat
Krisboy
Prostě letošní US Open vyhrál vlastně Federer, to je celá pointa :)
Reagovat
MarcelPersch
Oni se ti jen snaží jen vysvětlit, že Rafa je určitě úspěšnější na hardu než oni kdy byli na antuce. Nikdo netvrdí, že je Rafa komplexnější než ti dva, není, ale to co on ztrácí v té své komplexnosti bohatě vynahrazuje svoji dominanci na 1 povrchu.
Reagovat
Amputace
Ve Wimbledonu to byl od Nadala totálně bezpohlavní výkon, nikdy jsem ho proti Federerovi neviděl takhle zahrát na GS. Nebyla tam vůbec snaha o nějaké vzepření, jakous takous bojovnost předvedl až při posledním Federerově gamu, jinak se vším všudy přistoupil na Federerovu hru. Tím Wimbledonem bych se moc neoháněl, to byl dost atypický výkon Rafy proti Federerovi a rozhodně si nemyslím, že by to na US bylo podobné, nebo že by zrovna tento zápas měl utvářet nějaký model následných vzájemných zápasů těch dvou.

Jinak to, že na ně nemá hru, je co za kravinu? Kdyby nastoupil proti Federerovi 5x na antuce, 5x by dostal Federer napráskáno. Na hardovém GS by to bylo vyrovnané a na trávě přirozeně převaha Federera. Jejich vzájemnou bilanci z posledních 3 4 let extrémně zkresluje Federerova sporadická účast na antukových turnajích. S Djokovičem by to i na antuce byla bitva a mimo antuku už by Rafa Djokoviče porážel těžko, to uznávám.
Reagovat
raduz
Ano,na aantuce by Federer dostal.Hrát na ní je pro něho nutným zlem.myslím,že tam skončil definitivně.On ty zápasy na antuce s nadalem v podstatě sabotuje,není to takový dříč jako Nadal a je to I méně vitězný typ.Na hardu ho ale v posledních letech s přehledem poráží a podle mě by to nebylo jinak.To AO 2017 bylo jen o federerovi a I tak byl blíže vítězství Nadal NAdal.Od té doby Federer dominuje.Bohužel,jak on tak Djokovič jsou oba schopni vyhučet s hráči druhého sledu.tenis je občas nebaví,což dokážu pochopit a oběma ty uspěchy věřím...
Reagovat
Amputace
Hele, tohle je přesně to černobílé vidění zaujatého fanouška. Krásně, přehledně, v jednom odstavci. Ty na jedné straně vidíš prohry Federera s Nadalem na antuce jako Federerovu sabotáz (jinými slovy nulová přidaná hodnota pro Nadalovy výhry), ale hned v další větě píšeš o tom, jak s přehledem Nadala poráží na hardu (jinými slovy absolutní přidaná hodnota pro Federerovy výhry). Od Nadala je to tedy v posledních letech proti Federerovi co? Hra až na okraji jeho možností? Vyjímaje finále AO si to opravdu nemyslím.
Reagovat
MarcelPersch
Neskončil, řekl, že nevidí důvod hrát i příští rok. Na náruče na něj na rozdíl od ostatních povrchu je hodně malý tlak.
Reagovat
peggy
Pánové 1,2,3, léta letí a každý rok je znát.Rafa nyní musí makat,nemá ještě cestičku vymetenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hrál poslední dva zápasy na USO jako v letech, kdy turnaji dominoval.

Na titul měl i letos, ale to zranění zad ho limitovalo ve hře a nejvíce to šlo poznat v posledních dvou setech.

Nole nebo Rafa mají zranění většinou vaznejsiho rázu, Rafa když ho chytne noha tak proste nemůže dohrát zapas, nejde to.

Rogera když chytnou zada tak sice muže hrát ale jeho level spadne o 99% dolu, všichni to vi, ale on neskrecne. Nikdy to neudělal.

Tahle prohra mě jako Fedfana vůbec netlaci, je jasné, ze to bylo hráčem na druhé straně a omezením zdravotního typu. Snad to není nic většího a na podzim to bude zase v klidu.

A v případě ze vyhraje Rafa a příští rok dorovna Rogera, tak kdyby měli oba 20Gs, tak to bude nejlepší, co se muže stát.

Fedal na tom budou stejně a bude konečně klid. :)
Reagovat
Marduch
A jak jsi prisel na to, ze 20:20 to pak i zustane? :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je přání. :)

Nadal a Roger jsou jako jing jang, patří k sobě celou kariéru, jejich rivalita je top, jejich zápasy tenisový orgasmus.

Bylo by super, kdyby měli oba stejně GS. Tak mi to přijde nejferovensi
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by to zostalo 20:20, prípadne 20:20:20 naozaj nepredpokladám..

Ked sa Nadal a Djokovicom 15r nahanaju za dohnaním, určite len tak neustúpia, ked Federera doženu. Budu ho chciet predbehnut. To uz pojdu aj cez mrtvoly.

Djokovic sám priznal, ze hoci sa počty komplikujú, jeho hlavny ciel zostava nezmeneny.

Dosiahnutie GS rekordu, na ktorý má podla neho stále vela casu, lebo chce este podla svojich slov dlho hrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je pravděpodobně předběhne oba dva.

Nicméně až Fedal skončí a Nole udělá třeba 25gs tak ta váha bude sice obrovská, ale zájem už menší.

Pro většinu masy je důležitý Federer a Nadal a jejich souboj o nejvíce GS. Až skončí a Nole je predezene oba, tak už to dle mého nebude zajímat tolik lidi, jako by to zajímalo teď.

Můj nazor
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a Djokovic sú rovesníci.

O tendencii Djokovica predehnut Nadala sa hovori dlhodobo, ale ak by sa Rafovi podaril vyhrat NY, v roku 2019 by na Nadala Djokovic urobil 0GS naskok.

Strata 3, resp 4 na predehnutie nie je malá, aj s ohladom na fakt, ze Nadal stále vyhráva RG a GS..Ak by to bolo v rovine, ze Djokovic 1-2ročne a Rafa dlho nic, pocty by boli jednoduchsie..

Federer, ak sa to vsetko zíde, moze tiez triumfovat, podobne ako naposledy v Austrálii.
Reagovat
tenista08
Je otázkou času, kdy i Djokoviče doběhne věk v zápasech na tři vítězné s nadupanými mladíky. Současný GS měl být také podle všech předpokladů jeho...
Federer, vědom si věku, šel do těžšího rámu, hraje míčky dřív po odskoku a i v době nešťastného zpomalování povrchů hraje útočnější tenis, než před lety. Nadal svým způsobem dělá totéž.
Jen Djokovičův tenis se moc nevyvíjí. Stále je tou dokonale se pohybující zdí. Do kolika let to ale bude stačit?
Reagovat
Krisboy
Do těžšího rámu Roger nikdy nešel. Před pár lety šel do větší hlavy.
Reagovat
Kozoroh
Nesmysl, Djoker v průběhu let vylepšil servis a častěji se tlačí k síti. Trochu méně zaujatosti by to chtělo k současné světové jedničce.
Reagovat
Krisboy
To říká ten pravej :)
Reagovat
turista
Djokovič je mladší než Nadal a méně opotřebovaný. Nicméně s next gen má větší potíže od té doby co se ho ti mladí přestali bát. A věk ho pochopitelně doběhne taky.
Reagovat
Kojinho
Zajímat je to nebude, protože už nebude existovat rivalita BIG 3. To nic nemění na faktu, že by pak byl GOAT.
Reagovat
tenista08
Protože nezávisle na počtu titulů za nimi v tenisovém umění bude vždycky zaostávat.
Reagovat
smazaný uživatel
No ak bude mat viac titulov, tak legitímne v tenisovom umení zaostávat nebude..
Reagovat
tenista08
Mluvím o tenisovém umění, ne o schopnosti uhaluzit turnaje.
Reagovat
Marduch
pokud mluvíš o Djokerovi, tak s jedinou výjimkou každý svůj GS titul "uhaluzil" přes min. jednoho z BIG4.
Reagovat
tenista08
Jistě. Stejně tak letošní Wimbledon, byl horší a pasivnější, ale vyhrál. Jinými slovy, hrál horší tenis, ale vítězství uhaluzil.
Djokovič je jistě výborný tenista, ale ať má na konci kariéry kolik chce titulů, budu ho po tenisové stránce vždycky řadit až za Federera a Nadala.
Reagovat
marco22
Na wimbl zvladol lepsie TB,takže vyhral zaslužene.
Reagovat
FerrariF50
Nevyhrál zaslouženě, alespoň v tomhle případě musí každý soudný uznat, že si to Federer zasloužil, protože byl jasně lepší. Měl např. o 40 víc winnerů a jen o 10 nevynucených chyb víc atd. Hrál útočně, skvěle, radost pohledět, ale nedal big pointy, Djok má odolnější psychiku, Roger to prostě na BP nedal. Tentokrát to Djok uhaluzil prostě.
Reagovat
marco22
Ano to je pravda federer si vyhrať zaslužil a štve to doteraz,ale tie doležite body vyhral djokovič a to je podstatné a podla mňa Federer v tajbrejkoch nebol lepsim hračom.
Reagovat
MarcelPersch
Bohužel tenis se nehraje na zásluhy a Nole takových zápasů vyhrál mnoho? Proč? Protože i když se mu tolik nedaří, hraje pořád stejně, on toho moc vymýšlet nemusí. A že je mentálně silný nemusím ani zmiňovat.

Kdyby Rafa v AO 2012 be finale dal za stavu 40:15 BH do prázdného kurtu, už by nejspíš nebylo co řešit, ale takhle to bohužel nefunguje.
Reagovat
MarcelPersch
4:2
Reagovat
Kozoroh
Bohudík. Rafa taky mnohokrát prokázal mentální houževnatost.
Reagovat
MarcelPersch
To je pravda, zejména v rané fázi kariéry, teď je mentálně na výši rozhodně Nole.
Reagovat
Kojinho
Nic neuhaluzil, prostě přehrál soupeře a vyhrál. Můžeš namítat, že nehraje pro tebe oku lahodící tenis atd., ale hraje se na body.
Reagovat
tenista08
Ano, a na čím dál pomalejších površích je stále snazší body uhaluzit než uhrát aktivní hrou.
Reagovat
Kozoroh
Na TOP úrovni je klíčové mít správně nastavenou psychiku. Kdyby takový Berretini nebyl v osmifinále nervózní, mohl letos ve Wimbledonu postup Federerovi pořádně ztížit, možná i porazit. Jenže ze zápasu se svým idolem se posra1 a neuhrál prakticky nic.
Šampioni se od zbytku pole liší tím, že své nejlepší údery předvedou v těžkých okamžicích, kde ostatní pod tlakem chybují. A mezi šampiony, potažmo ATG jsou rovněž rozdíly, někteří měli/mají mentální sílu slabší jako Federer nebo Lendl, jiní mají/měli psychiku skálopevnou - Borg, Sampras nebo právě Djoker. Být mentálně silný je součástí tenisového umění.
Reagovat
MarcelPersch
A co takový Nadal? Nezařadit ho do té druhé kategorie je velký hřích. Ne už třeba teď, ale jako mladší vyhrával zápasy, kde byl horší tím, že se nenechal rozhodit v žádné situaci.
Reagovat
Kozoroh
Nadal taky patří mezi ty skalopevné, chtěl jsem vypíchnout několik jmen, nikoliv vypsat celý seznam :)
Reagovat
MarcelPersch
Upřímně kdyby ses zeptal třeba Berdycha (ten rozhovor tu na TP je) před 10 lety, tak by ti řekl, kam se na něj takový Sampras hrabě v tomhle ohledu.
Reagovat
Krisboy
Cože? To fakt Berďa řekl?
Reagovat
Amputace
Lol. Ty jsi taky eskamotér.
Reagovat
Kozoroh
Tady někdo znevažuje ATG hráče, vítěze 16 GS podniků, současnou jedničku. Hnus :-\
Reagovat
turista
To víš na to jsme v Djokolandu zvyklí. Ale to nás neotráví a budeme Novakovi fandit dál.
Reagovat
MarcelPersch
Já myslím, že pokud Rafa nevyhraje letošní US open, tak určitě v počtu GS titulů na tom bude stejně jako Djokovič, ale spis ho Nole predbehne. Pokud chce zůstat před nim a mít šanci překonat Rogera, musí jednoznačně vyhrát.
Reagovat
turista
V každém případě to bude pro Novaka Djokoviče sisyfovská práce to dotahování ať to tady dopadne jakkoliv. Ale dotahování ztrát za těmi dvěma je asi jeho osud.
Reagovat
Cico93
Prepáč, ale mám pocit, že silou mocou chceš dať najavo ako ti to je vlastne celé fuk. Meverim ti.
Praktikuješ to už dlhodobo.
Reagovat
Cico93
Neverím...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som to aj rád porovnal. Ale chudák Kamil, odkedy je na TP, na GS vzdy len gratuluje ostatným :)...Este nemal tu česť oslavovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Rafa nevyhrá, tak to bude epic fail...

V týchto historických GS dostihoch, kde sa 15r snazí dobehnut a predbehnut Federera si nevyhrat tento GS proste nemoze dovolit..Ist do sezóny 2020 so stratou dvoch by bolo solídne, ale mat Federera na kontakt by situáciu stavalo do úplne inej roviny..Ale lopta je gulatá, tak ako to mal Federer 7:0 s Dimim, to má Rafa 7:0 s Diegom. A tak ako mal co vracat Grigor Rogerovi, má čo to ma rováši aj Nadal s Diegom.:Stále si vsak myslim, ze Diego je kamarát a hoci sa na to v profi športe nehrá, snáď kdesi v podvedomí v tychto pretekoch o GS rekord malý Argentincan Spanielovi fandí a nebude robit problémy :)

Okrem zažitého klišé, ze najvacsi súper je vzdy ten najblizsi si myslim, ze najviac starosti mu moze robit Monfils. Málo sa o nom hovorí, ale keď sa dostane do svojho módu, je to chobotnica s ktorou Nadal nerád hráva...Málo sa o nom hovorí, chyba.
Reagovat
woody
Velká šance pro Rafu. Papírově by na RG 20 mohl vyrovnat rekord Rogera (pokud né dříve, ale jako fans ND sim přeju AO 20 pro Djoka).

Soupeři jsou pro Nadala momentálně takřka optimálni. Gael by mohl pozlobit, pokud mu půjde první serv. Jinak to vidím stejně, velká šance pro Nadala.
Reagovat
MarcelPersch
Myslím ze na AO je zápletky jako Federer na US open, tam všechno hraje do karet Djokovi. Spis na Wimbledonu by Rafa měl ještě jeden přidat, protože takový herní rozdíl, historicky mezi nim a Djokem nebyl.
Reagovat
Amputace
Wimbledon už bohužel nepřidá, respektive jsem velmi skeptický. Poslední opravdu hmatatelná šance byla loni. Tam byl jeden míč teoreticky od titulu.
Reagovat
MarcelPersch
Já tomu věřím, několikrát se mi o tom i zdálo a když se mi něco takhle roky opakuje, většinou se to výplní. Podle mě je to pravděpodobnější než že přidá AO, tam si bude už navždy nosit tu auru obouchanka a smolaře.
Reagovat
turista
Monfils umí úplně všechno, ale zbytečně hraje pro oko diváka a ne na efektivitu. A ve finále se většinou položí.
Reagovat
Marduch
Aktualni forma protivniku je jedna vec, muze ale nektery z tech hracu Rafovi uspesne vzdorovat mentalne? (viz nedavno Medved 3:6, 0:6)
Reagovat
turista
Diego pokud prohraje tak to nebude tím, že by dal Rafovi výhru zadarmo ze sympatií. Bude se snažit vyhrát. Ale všichni hráči nebezpeční pro Nadala jsou z pavouka venku.
Reagovat
Krisboy
Zejména Novak Djokovič.
Reagovat
turista
Antukový král je holt taky hardař jako hrom navzdory pochybnostem některých.
Reagovat
MarcelPersch
Já si pořad myslím, že nejtěžší soupeř, který by ho mohl sundat je Matteo v semi.
Reagovat
turista
Matteo je výborný tenista. O tom žádná. Ale někdy vyveze zápas na kompost aniž by chtěl.
Reagovat
MarcelPersch
To nebude tenhle případ, Roger je jeho idol, proto Wimbledon dopadl tak jak dopadl, zde je dobře přirovnání s Goffinem. Matteo ma neskutečný servis a ve výměnách je taky skvělý, jediná jeho nevýhoda je ten slajzovany bh, ale ty Rafovi letos na UO taky moc nejde ukončovat. Nebudeme předbíhat, nechci se dívat dál než na zápas s Diegem.
Reagovat
Ereinion
Zápas jsem neviděl, ale ten výsledek mě tolik nepřekvapil...Federer na US Open v posledních 10 letech často vypadával v této fázi. Tipoval jsem teda spíš až prohru s Medvědem, ale ok...Dimitrov "out of nowhere" v SF a klidně může jít dál.

Nicméně je to tak jak říkal Djokovic, na US Open mají největší šanci hráči druhého sledu, jelikož špička je po dlouhé sezoně opotřebovaná. Teď jen uvidíme, nakolik je v 33 letech opotřebovaný Býk...na papíře to vypadá jasně, podobně jako USO 2010,2017. Momentálně si asi přeju finále Nadal - Dimitrov a skvělý zápas jak v Austrálii...
Reagovat
Templar
Dimitrov mi udělal neskutečnou radost! Porazil toho tenisového boha!! Aroganta!! Falešný úsměv, miláček publika! A navíc si bere do huby poslední dobou Džoka! Hurá!!
Reagovat
marco22
Ak Nadal vyhra bude No 1?ci zle ratam?
Reagovat
Krisboy
Velmi, ale naozal velmi zle rátáš.
Reagovat
Elip13
Nole bude mít náskok asi 600 bodů myslím.
Reagovat
Krisboy
640.
Reagovat
marco22
zle som ratal teraz som počital,ale diky za info.
Reagovat
Krisboy
Ale ve zbytku sezony toho Djokovič obhajuje víc, takže jestli Nadal zase neukončí po US Open sezonu, má na trůn velkou šanci.
Reagovat
marco22
Kedže Nadal po US open nehral tak ano.
Reagovat
turista
Djokovič zabere a jedničku ubrání.
Reagovat
Krisboy
O tom nikdo nepochybuje, že do konce sezony vyhraje minimálně deset turnajů vč. 3 GS a dvou TM, dolepí Rafu Nadala v tisícovkách a překoná Federera v počtu týdnů na trůnu.

Už jsi dnes masturboval/a nad jeho staršími zápasy?
Reagovat
turista
Jdi už do háje.
Reagovat
Krisboy
A ty se vzchop. Jestli jsi opravdu padesátiletej chlap a k tomu lékař, tak se podle toho chovej. Jinak s tebou budu jednat v duchu tvých příspěvků, tedy jako se zakomplexovaným puberťákem/zamilovanou puberťačkou.
Reagovat
marco22
Fed 1620b Djok 2600b Nadal 0b na obhajobu,ak Nadal hrať nebude a djokoviča podrzi rameno,tak No1 ubrani
Reagovat
tenista08
Že se Roger stále nepoučí od Djokoviče či Nadala a zápasy, v nichž ho limituje zranění nebo výborná hra soupeře, jako oni neskrečuje, namísto aby je férově dohrával. Titulek by pak zněl (viz Djokovič) "Federer titul na US Open nevyhraje. Kvůli zranění zad vzdal Dimitrovovi" a ne "Federer poprvé prohrál s Dimitrovem"
Tady by se pak neřešilo, jak moc už je odepsaný nebo labilní, ale jak velký je komediant.
Jinak k té údajně slabší psychice. Každý tenista zná, jak špatně se hraje s rozklepanou rukou. U tenisty, který hraje útočně a s vysokou mírou rizika, je to samozřejmě daleko patrnější.
Reagovat
sojka1
nezminujes zraneni ale rozklepanost... takze zadna udajne, ale realne psychika, ne? Me by hlavne zajimalo, jak to maji. Jestli jim ta "brzda" selektivne naskoci na nejaky konkretni uder (znam a je to neco sileneho, vsechno dobre a najednou slus, jako kdyz lusknete prstem, nezahrajete to normalne a "prepinacka" pretrvavala mesice) nebo jestli je blok rozlozeny do cele uderove skaly a i do pohybu... Zaujal me v tomhle smyslu (po zmince od pozorneho spaniela) Sasha a jeho DF. Tam to vypada na selekci druheho podani. To nejsou nejake preriskovane nahody, to jsou kiksy treba do poloviny site, coz je u takoveho hrace neuveritelne, "mrtva" ruka..... nejhorsi je, ze blok sice nemusi byt od zacatku, ale jak sepne, uz do konce zapasu nezmizi. Rogera jsem nevidela (ani se nebudu zpetne divat) takze netusim, jak tohle nepovedene platno vznikalo. A hlavne bych to zrejme, vzhledem k brilantni malirske technice mistra ani nepoznala.... ;-)
Reagovat
tenista08
Dnešek u Rogera určitě nebyl o psychice, ale o limitu daném zraněním. Nemohl asi hrát některé údery, jak je zvyklý, z toho ty chyby.
Druhý servis Saši je hrůzostrašný. Dříve ho střílel bezstarostně, teď o něm patrně víc přemýšlí a zastavuje mu to ruku. Ale určitě se s tím časem popasuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak, ked raz začne umelec malovat na plátno, nemoze skoncit v polovici.
Reagovat
tenista08
Rafu mezi nepočítáš?
Reagovat
tenista08
Rafu mezi umělce nepočítáš?
Reagovat
stopan
Zapas som nepozeral, ale federer dobabral stvrty set, tam mal tusim 5 breakbalov vedenie 40-0 na zrovnanie skore, premrhal to a pri jedinom setbale prisiel o set a posledny set ako pozeram, nejaka psychicka labilita alebo co, dvakrat 30-40 a a dve breaky. No zjavne tam osychika asi zohrala svoje, by ma zaujimal pomer W/UE v zapase.
Reagovat
Srdjan
Federer už nehraje nic od památné porážky ve finále OH v Londýně. Kdyby neměl tu drahou buržoazní raketu, kterou si ostatní konkurenti nemohou z finančních důvodů dovolit kde by byl, ptám se upřímně a čestně, kde by byl ??? V druhé stovce žebříčku!
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Mantra
no já myslím, že za tím stojí v první řadě ty speciální tkaničky do bot, tam vidí hlavní rozdíl proti zbytku pelotonu
Reagovat
Krisboy
Pssst! Podle mě tohle Srdjan ani neví...
Reagovat
sojka1
mas to marne, dneska nas nerozveselis .... :-(
Reagovat
Mantra
A dnes by mohl padnout Býk, to by byla petelice
Reagovat
rybicka
+1
Reagovat
kada.tom
Tak to je šok! Ale jak příjemný šok!
Asi nikdo Grigorovi nevěřil. Ani já mu nevěřil. Očekával jsem, že ho Federer smete tak, jako Goffina s Evansem. Nestalo se :-)

A za to jsem moc rád. Jednak kvůli Grigorovi, který byl a je strašně podceňovaný (holt každému se někdy nedaří, důležitější je, zda se z toho dokáže vyhrabat) a pak samozřejmě jsem rád, že je Arogant venku. To je prostě balzám na duši :-)

Rázem se ten mužský turnaj hodně otevírá. Ani Rafa není nezdolatelný a bude zajímavé složení finále. Přál bych si složení Medvedev X Nadal a bylo by mi vcelku jedno, kdo vyhraje pohár :-)
Reagovat
soloo
aký arogant? čo to meleš?
Reagovat
kada.tom
ano, omlouvám se, zapomněl jsem ... Egoista-Arogant
Reagovat
Frantz
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo vsadil správně?
Reagovat
Pavol
Také zápasy sa nevsádzajú.
Reagovat
Mantra
naopak
Reagovat
vrabejka
RAFO trhej!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
RAFA to urve.
Reagovat
EllNino
Reagovat
ttopi
Já zas očekávám, že ve finále bude neporazitelný ultron.
Reagovat
Krisboy
...a ve finále neztratí ani fiftýn. Přiblíží se Fedexovi v počtu GS a do konce roku dolepí Rafu Nadala v tisícovkách.
Reagovat
Pavol
Talentovaný mladý tenista porazil odchádzajúcu starú legendu.
Reagovat
Krisboy
Grigor je mladý? Už dost dlouho, řekl bych.
Reagovat
Pavol
Chvíľu mu nešlo a teraz sa vracia na staré pozície. Nakoniec všetci ho označovali za mladšiu kópiu Federera.
Reagovat
Krisboy
Je mu 28 let, tenis hraje profesionálně dvanáctou sezónu. To už opravdu není "mladý hráč". Jak se mu v mládí říkalo nebo říká, s tím nijak nesouvisí.
Reagovat
Pavol
Oproti Federerovi sú všetci hráči mladí okrem Karloviča.
Reagovat
marco22
Inak Federer tvrdi,že bolesti chrbta pociťoval už dopoludia pred zapasom.
Reagovat
steve79
Je to skoda, ale porazka boli o hodne mene nez s Djokovicem po Wimbledonu. K titulu chybelo daleko.
Reagovat
marco22
suhlas ten wimbledon štve doteraz.
Reagovat
steve79
Porad to nedokazu pochopit. Musime si priznat, ze Roger z top trojky ma nejslabsi psychickou odolnost.
Reagovat
Krisboy
Jednoznačně. Vždycky to tak bylo.
Reagovat
marco22
problem je,že ludia od RF stale čakaju vyhry no nema 20 a poražky budu už len pribúdat a koniec kariery sa bliži,ale normalni fans sa s tymi urcite vyrovnajú.
Reagovat
smazaný uživatel
Míň a dokonca sa zlepšil, kedze na rozdiel od Millmana, Dimitrov má aspoň aký taký cveng.

Pre Rogera v podstate dobrý ročník, do Bazileja vysmiaty.
Reagovat
aape
A to tu měli všichni jasno,
Jak Roger smete Medvěda, a nakonec
v tom semifinále ani nebude,
Stačilo na něj nasadit cukříka z Bulharska :)
Reagovat
Krisboy
Všichni rozhodně ne.
Reagovat
marco22
Presne tak,všetci nie.
Reagovat
Ondra979
no a muzem pomamlu zbilancovat Rogerovu sezonu. Vzhledem k veku to nebylo uplne spatne, ale rozhodl W a nepromenene MP, bohuzel pak se neda hovorit o nejak uspesne sezone, ma zatim jedno masters. LEhce prekvapil na FO, ale tam o nic neslo, na W na to mel a selhal a to prevazuje. JEstli ma nekde jeste sanci, tak mozna na W, ale je tos otaznikem, je mozne, ze to byla definitivni tecka za jeho GS vavriny...
Reagovat
dadaft
jak bylo zřejmé po prvním kole turnaje - vyhraje Nadal.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
No jeste abychom se nedivili,...
Reagovat
paddy
:)

Papírové předpoklady se tedy vůbec nevyplnily, složení QF nikdo neuhodl, Djok nevyhraje, Fed také ne, tak proč by to měl být zbývající favorit Nadal?

Nevím, co by pro Rafu bylo horší. Kdyby prohrál se zdravým černým koněm Monfilsem, který má letos formu, nebo s invalidním Medveděvem?

Jistotou na US Open zůstává, že Fedal nikdy nebude.
Reagovat
Marduch
Nadal ma mj. jednu obrovskou prednost. Pokud ho nelimituje zraneni, jen malokdy nevyuziva nabidnutych sanci..v dulezitych momentech zapasu, v turnajich s lehcim draw..
Reagovat
smazaný uživatel
To isté plati ale pre clenov Big3 vseobecne..

Kedy ktosi zaváhal, ked mu dvaja soci vypadli?..

Napadá ma USO14, ked Federer šokujúco vypadol s Cilicom a mal to ložené na titul, ale minimálne pre 5-6 takých titulov si prišiel, vrátane RG09...
Reagovat
Marduch
Namatkou Djoko s Nishim USO, Djoko s Wawrou finale RG a USO, lonske finale TM (i kdyz..:), rada momentu v dulech Djokera s Rafou 2012, 2013..
Reagovat
aape
No to mě baví, tyhle rezolutní predikce

Zatím tu sice vůbec nevycházejí, ale dokud bude v pavouku
Jediný clen big3 tak se to nezmění
Reagovat
a.magerova
Reagovat
raduz
Opravdu bych si přál,aby USO vyhrál Dimitrov nebo Medvedev.Nečekal jsem,že mně bude někdy bude sympatickej Rus.Medvedev je ale velmi inteligentní a vtipnej kluk,jako tenista tuze nepříjemnej..
Reagovat
marco22
a už je aj na TM kvalifikovany
Reagovat
Mayo
Tak po Djokovičovi vonku aj Egoista. Uvidíme či to posledný favorit zvládne ale bude to extrémne náročné. V pavúku zostali veľkí tenisti.
Reagovat
marco22
A ktorí ak sa možem spytať?kto akože porazí Nadala podla teba mega unavený medvedev?
Reagovat
Mayo
Diego a Grigor.
Reagovat
Krisboy
Diego určitě ne, Grigor by se teoreticky zbláznit mohl.
Reagovat
Ondra979
Grigorovi moc neverim, musel by se fakt zblaznit, sice sehrl s Nadalem dobre SF na AO17, ale tohle by bylo prvni finale..ale nikdy nevis. MEdvedev pokud bude zdravy tak ma mozna vetsi sanci, ale tezko rict, neznam ho tak dobre, ale porazil Djoka a neboji se
Reagovat
Mayo
Porazil Djokoviča a prehral s Nadalom. Na tom nie je nič zle. Medvedeva sa obávam najmenej, skôr Diega a Grigora.
Reagovat
marco22
To tažko ani jeden z nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně v jeho polovině pavouka :D
Reagovat
pauloX
Opakuje sa AO jeden turnaj mu vysiel a znova može prehravat do konca sezony kade bude chodit zapasova bilancia z tohto roku pred US 15 V 15 P hovori za vsetko
Reagovat
Ondra979
tak to nejspis vyhraje NAdal..ale neskodilo by, kdyby uz se prosadil nekdo novy, ale moc tomu nedavam
Reagovat
woody
19tku pro Nadala. Po RG 20 bude skóre 20-20-17 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Má ji dost reálnou.

Největší paradox je ten, ze Nadal je fyzicky nejvíce v prdeli a jeho největší konkurenti odstoupili kvůli zranění přičemž on pořad hraje. :))
Reagovat
steve79
Me spise prekvapuje Medvedev. Ten ma formu.
Reagovat
Krisboy
To jo, taky jsem chvilku koukal. Nepodceňovat!
Reagovat
Fandina
Za Gríšu jsem ráda, ale že porazí Rogiiho, to jsem nečekala. A Medvěd bude těžký, ale moc držím palce. Grisanku go!!!
Reagovat
Kozoroh
Reaguji na Forehandův post z druhého článku a jelikož pozornost TP se upíná zde, tak to postnu sem:

04.09.2019 05:18Od: Forehand
Rodzi pred piatym setomrobi to iste, co pred piatym s Wawrinkom, aj Nadalom v Australii..

Na Cenu za sportmanship zrejme kandidovat nechce.

Stejně Edbergovu cenu Fed opět získá. A pokud ne on, tak Býk. V dnešní době už Edbergovu cenu nevyhrává ten nejférovější, ale nejpopulárnější hráč, který vzbuzuje nejvíc sympatií mezi ostatními tenisty. Čím je tenista úspěšnější, tím víc přitahuje sympatií. Sami tenisté jsou fanoušky i hatery, takový Kyrgios to dává otevřeně najevo. Většina tenistů špatně chápe význam Edbergovy ceny, proto tenisté mimo Big 3 nemají šanci porazit Federera, i kdyby byli super-féroví.
Reagovat
ttopi
Na druhou stranu - víš kolik tenistů, i těch, které ani neznáme, se chová sportovně a ušlechtile? Budou jich stovky. A teď mi řekni, jak bys chtěl objektivně posoudit, kdo z nich by měl cenu získat. Musíš to brát tak, že ten sportmanship se asi víc projeví u těch velkých hráčů, kteří prohrávají velké zápasy a to nervové vypětí je tam asi největší. Proto je logické, že to vyhrává někdo, kdo je nahoře a chová se tak jak má, ikdyž prohraje třeba ve Wimbledonu po svých 2 MB.

Federer tu cenu získávl a získává oprávněně.
Reagovat
Kozoroh
Co bych změnil je to, aby namísto tenistů hlasovali rozhodčí. U nich lze očekávat větší míru nestranosti a objektivity.
V minulosti Edbergovu cenu získali hráči jako Paradorn Srichaphan nebo John Fitzgerald, kteří nedosahovali velkých výsledků, nikdy nehráli ČF na GS, tedy vítězili outsideři. Nevidím důvod, proč by neměli i dnes.
Reagovat
ttopi
Federer konkrétně je vyhlášený svým příkladným chováním na kurtu i mimo něj. A tím, že je nejvíc vidět, tak si na něj nejvíc hlasujících vzpomene. Fakt bych v tom nehledal něco zvláštního.
Reagovat
tenista08
Jeden příklad své férovosti a úcty k soupeři i divákům Federer předložil právě dnes. Ač zraněný a v pátém setu hrající s vědomím, že v tomhle stavu nevyhraje, zápas na rozdíl od Djokoviče předčasně nezabalil.
Reagovat
marco22
Kebyže Federer skrečuje zápas,tak by ho tu hejtovali 2 roky.
Reagovat
Frantz
omg to jsou zase fanatické kydy...
Reagovat
steve79
To Us Open je zaklete. Problemy se zady mel i v roce 2017.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase nebude Fedal, prokletí.

K zápasu není co dodat 60 UE to je 1,5 setu jenom chyb. Snad budou zada ok, byla by to skoda.
Reagovat
marco22
Federerove zranenie do uvahy bereš,ale djokovič bol simulant a šašek že?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. O zranění Djokovice jsem nerekl nic, má na nej právo.

Federer zapas dohral, Djokovic skrecoval. To je podstatný rozdíl.
Reagovat
paddy
Co není rozdíl, je, že oba velikáni simulovali zranění, a jejich protihráči měli životní formu, přesto vypadli v dalším kole

A teď tu o třech prasátkách :)
Reagovat
raduz
Federer opět ukázal,že je z těch tří vždy největším adeptem na selhání v zápasech s hráči druhého sledu.Ač hraje ušlechtilý a oku lahodící tenis,jeho vyřazení mně nevadí.Dimitrova mám rád,snad se vrátí definitivně tam,kam patří.Mám li být upřimný,tak jsem vlastně čekal,že Federer s někým prohraje.Nikoliv však s Nadalem,s kým si tu hlavu počínaje rokem 2014 vyměnili,pročež se však oba třesou při pohledu na Djokoviče.V souboji dvou nepovedených chlapců by mohl vyhrát ten pinďa z Argentiny.
Reagovat
spaniel
To plati az posledni roky a myslim ze je to vzhledem k veku prirozene a ceka to i zbyle dva. Do 2012 to byl Nadal, ktery spis vypadaval necekane. Federer kdyz prohral v te dobe, tak s Nadalem. Jen by me zajimalo, proc se to nejvic stava na US. Vzdyt dal zajde i na RG.
Reagovat
tito
Na RG byl mimo očekávání, hrálo se mu snadněji.
Reagovat
marco22
Federerove vypadnutie som čakal tiež,ale s wawrinkom toho som precenil.
Reagovat
Denis92
Je to skoda, ze sa chrbat znovu ozval pocas USO, ked bola sanca na titul podobne ako 2017. Ale co uz.. Dnes bol Grigor lepsi a zasluzene zvitazil.

Ako som nedavno pisal, ak nebude jeden z dvojice Federer Nadal vo finale, bude to prave Roger. Ale s Grigorom som to naozaj necakal. Tie night session zapasy mu v poslednej dobe vobec nejdu. Aj v 1.kole tu predviedol najhorsi vykon, prehra s Millmanom ci predtym DelPom.
Reagovat
Frantz
no samozřejmě, jinak by přece zase v NY vyhrál, jako každý rok
Reagovat
Denis92
Federer said it was an upper back issue which started this afternoon, but doesn?t want to dwell on it.

?This is Grigor?s moment and not my body?s moment.?

Federer: ?I feel low, you know. Just disappointed as I thought I was playing well. Thought if I could get through I?d have two days off. I was playing with it (the back injury) the whole time, but I was able to play.?

Federer doesn't want to take it away from Dimitrov. "I was able to play. It's okay. It's how it goes. I tried my best. By far not too bad to give up or anything.Grigor was able to put me away. I fought with what I had. That's it. So it's okay"
Reagovat
Pe3k
Ta prohra je čistě tvoje chyba. Dimitrov, že je čistý walkover...za ty kecy si tu prohru zasloužíš!
Gratulace Dimitrovovi, životní skalp.
Reagovat
Ondra979
jo, je to fakt kokos...me to hned napadlo ze se to vrati a je to tady
Reagovat
Patik
ale veď každý grandslam posledné roky končí vačšinou v osemfinále alebo vo štvrťfinále..a hlavne US Open má problémy v týchto fázach turnaja..tak trochu som s tým počítal aj keď som prehlásil niečo iné..ale za normálnych okolností keby nemal Federer útlm a hrá svoj štandard pod akým ho poznáme tak mi nehovor že by to prehral..veď Dimitrov je stratený celú sezónu..dve sezóny..
Reagovat
smazaný uživatel
Plač na Paitikovom ramene.
Reagovat
misoSK
Neviem, do akej miery Rogera limitovalo zranenie a odkedy to cítil. Ale inak dnes mizéria, na brejkbaloch strašne pasívny, aj z tých štyroch využil dva vďaka dvojchybám a pri ďalších tiež nič nevytvoril. Podanie len priemerné. Dosť mi to pripomínalo AO proti Tsitsipasovi, tam mal tiež šancí veľa, ale chýbal mu vražedný inštinkt pri nich. Dimitrov bol predsa len odvážnejší a to stačilo. Veľká škoda, ale môže si za to Roger sám.
Reagovat
Elip13
Obecně mi přijde, že letošní poslední přechod na hard se Rogerovi nedařil.
Reagovat
Mr.Pink
Federer revealed the issue began in the afternoon.

"Had a little bit this afternoon. That's it. I was able to play. It's okay. It's how it goes. I tried my best. By far not too bad to give up or anything.

"Grigor was able to put me away. I fought with what I had. That's it. So it's okay."
Reagovat
Elip13
Tak ještě Nadal ven a budu spokojená.. :D
Reagovat
Jon61
Přát někomu prohru se nemá, ale už by bylo načase, aby vyhrál někdo jiný než Big 3, to už byl stereotyp.
Reagovat
Elip13
Je to tak, prostě chci změnu místo big3
Reagovat
spaniel
Jesteze jsem na to nevstaval. Divat se na prohru a jeste na trollhanda jak celou noc roztahuje kabat a bozostysne masturbuje, to uz by bylo moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Bola to úžasná tenisová noc priatelu. :)
Reagovat
ttopi
Forehand je v sedmém nebi. Někdy mám pocit, že by raději aby Federer už nevyhrál žádný GS, i kdyby už ani Nadal neměl žádný přidat. Jen proto, že má prioritně místo z výher Nadala radost z proher Federera. A ještě je kvůli tomu vzhůru v době, kdy by mohl spát (určitě si ale vymyslí, že byl na noční, nebo že má dovolenou, či tak něco :D ).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď je jasné, že ma ráno nečakala práca ;)

Som fanusik Nadala a je to velmi uzko prepojené aj s vysladkami jeho konkurentov, kazdy fanusik to chápe a je to uplne prirodzené.
Reagovat
Kozoroh
Po vyřazení No1eho bylo letošní USO velkou příležitostí pro Feda po 11 letech ovládnout NY grandslam, dosáhnout satisfakce za bolestivou prohru ve Wimbledonu a odskočit od svých dvou největších konkurentů. Až na Nadalovu přítomnost mu vše ostatní hrálo do karet. Přesto prohrál s hráčem, kterého předtím vždy porazil. Pokud ještě Roger vyhraje GS turnaj, už to nebude v NY.
Viděl jsem část zápasu, Roger si nevěřil na dlouhé výměny proti Geigorovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdravujem Patika
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov,Wawrinka,Nadal
To je pre Fedexa na harde čistý walkover k trofeji..Djokovič vypadol..začínajú halové turnaje Rafova sezóna končí..Federer svetová jednotka.
Reagovat
marco22
Vieš jak sa vraví nekrič hop kym nepreskočiš.Všetci tu videli finale Fedal okrem mňa a par vynimiek,ale je pravda že ja som zasa podcenil medvedeva a precenil Wawru.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes sa tu asi neukaze :(
Reagovat
Cico93
Patik nemá chybu.-))
Reagovat
smazaný uživatel
on je ta chyba :D
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
Patik
od nezadanej starej slečny ..vďaka Gogisová..pôjdem sa utratiť..:)
Reagovat
smazaný uživatel
no hlavne ta stara ti nevysla :D
Reagovat
Krisboy
Já pozdravujem Petříčka, Kamílka s mongiólka.
Reagovat
Frantz
lolololol bulhar 7 z posledních 8 zápasů projel, ovšem na egoistu to i tak stačí :DDD hezké ráno všem FFF, hlavně klaunovi Kakamilovi, kterej je již tradičně o5 za k.k.ta ;-)
Reagovat
ttopi
Jenže kdyby hrál v těch 7 prohraných tak, jako dneska, tak je všechny vyhraje.
Reagovat
Meceon
Ty seš dobrej blázen...kdyby fedex předvedl aspoň 50% výkon, který vinou zranění předvést nemohl, už sedí Bulhar dávno v letadle... stejně jako jindy
Reagovat
ttopi
To je možné, ale vždycky musíš - ikdyž soupeř favorit nehraje svůj standart - předvést svůj nadstandart a to si myslím, že dneska Dimitrov předvedl (na současné poměry). To, že byl před zápasem podceňovaný bylo logické - letos se mu nedaří a s Federerem vždy prohrál.
Reagovat
Frantz
LOOL....kdyby...kdyby...kdyby....k čemu je to slovo???
Reagovat
Krisboy
Grigorovi to moc přeju, i když starého pána je mi líto, tomu jsem to přál taky. Ale SF GS - to je +- level, na kterej Grigor patří. Tak doufám, že už tam zůstane, vrátí se do Top10 a opět pozvedne prapor mid-generation :)
Reagovat
peRFect
Takový je sport.Ať je Roger brzy v pořádku a sám jsem zvědav,kdo USO vyhraje.Švarc a Méďa hrají skvěle.S Rafou taky nutno počítat.
Reagovat
marco22
Federera porazil najpodceňovanejši hrač Dimitov.Forehand ma predčastné vianoce a Federer vraj citil zranenie chtbta po celý zapasa Nadal má 19 GS vo vačku.
Reagovat
ipko
nečakané to je pre mňa, hlavne kvôli tomu, čo hral proti Evansovi a Goffinovi a zrazu koniec
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázalo sa, akí slabí súperi to boli.
Reagovat
ipko
áno, hlavne ten Goffin, že :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvládol to v hlave a dostal bitku.

Ale po novom sa to nazýva, asi bol zranený a nemohol hrat na 100%.
Reagovat
Mr.Pink
Nejaky problem tam byl urcite, nekolikrat si protrepaval ruku. Ale i tak to mel zvladnout.
Hral spatne + dve spatna rozhodnuti lajnovych za velmi duleziteho stavu + night session - mice letaly o dost pomaleji + zivotni vykon dimitrova
Reagovat
smazaný uživatel
Stacilo vyuzit 40;0 na prijme v poslednom geme stvrtého. Bol tam pasívny..

A opat chronické Federerove, spanikáril a zacal kazit..

Lajnoví, holt. Taký je tenis. Muller podával v piatom sete s Nadalom na BB druhy servis, zahlásili out. Muller zobral challenge, servis bol dobrý. Podla pravidiel ale dostal prvý, a urobil priamy bod, vyhral neskor zápas..

Fed by kazdopádne nemal byt odkázaný na jeden fiftín...

Jeho vysledky na GS19 sa ale budu fantasticky pamatat. Stvrté kolo, stvrtfinále, semifinále, finále. A maju spoločného menovatela. Prehry.
Reagovat
Mr.Pink
Tak on prohral zbytecne i druhy set. nesedlo mu to
Reagovat
gocii
Ale houby, nejlepsi vykony sazel dimitrov na ao17
Reagovat
tenista08
Jako fanoušek Nadala o tom víš své, že?
Reagovat
ipko
Nadalovci otvárajte šampanské..
Reagovat
Amputace
Po tom, co jsem viděl, jsem spíše zklamán.
Reagovat
marco22
Tí ho už otvárali po vypadnutí Djokoviča.a teraz už možu oslavovať trofej.
Reagovat
tito
Já jí oslavím, pokud bude. Ale kdo z momentálně dohrávajících necítí příležitost? Já bych řekl, že všichni.
Reagovat
marco22
Nadala už nema kto zastaviť a nemal ho ani pred vypadnutim federera.Takže oslavovať kludne možeš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist