Další odložený návrat. Murray se odhlásil z Brisbane a obává se operace

2. 1. 2018, 09:47
Aktuality 17
Po Nadalovi či Djokovičovi odložil svůj návrat po zranění další elitní hráč Andy Murray. Bývalý nejlepší tenista světa, který nehraje už půl roku, se odhlásil z turnaje v Brisbane kvůli přetrvávajícím bolestem kyčle. Zda bude britský tenista fit pro grandslamové Australian Open, napoví možná už nadcházející víkend. Pomalu však začíná uvažovat o operaci.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray hrál zápas naposledy v červenci ve Wimbledonu, od té doby se na kurtu objevil jen dvakrát krátce v exhibicích. V listopadu neuspěl proti Rogeru Federerovi a v pátek v Abú Dhabí odehrál jeden set proti Robertu Bautistovi, kterému po vlažném výkonu snadno podlehl.

Dnes chtěl třicetiletý rodák ze Skotska v Brisbane trénovat, aby byl ve čtvrtek připraven na první zápas, ale bolesti v pravé kyčli mu to podle organizátorů nedovolily.

"Procházím s kyčlí těžkým obdobím. Lékaři mi po US Open doporučili konzervativní léčbu a já udělal maximum, abych se vrátil zpět na soutěžní úroveň. Ale když jsem si tady v Brisbane zahrál s některými špičkovými hráči, nebyla úroveň mé hry dostatečně vysoká a já musel přehodnotit své možnosti," pokračoval zklamaný Brit.

"Budu dál pokračovat v rehablitaci a není vyloučeno, že budu muset na operaci. Původně to byla až druhá varianta, u které není velká šance na úspěšný výsledek, ale je to něco, o čem musím uvažovat. Ale snad k tomu nedojde."

Murray své prohlášení zveřejnil na Facebooku s obrázkem z dětství. "Bybral jsem tuhle fotku, protože jako malý kluk jsem chtěl hrát tenis a soutěžit... Tenis mi opravdu chybí a dal bych cokoliv, abych se mohl vrátit. Až do posledních měsíců jsem si neuvědomoval, jak moc by mi tahle hra mohla chybět. Teď ještě zůstanu pár dní v Austrálii a o víkendu se podle stavu kyčle rozhodnu, zda tu zůstanu nebo odletím domů a zhodnotím, co dál," dodal Murray.

Během nucené pauzy Murray klesl ve světovém žebříčku z 1. na 16. místo. Nyní má trojnásobný grandslamový vítěz necelé dva týdny na to, abych se připravil na Australian Open. V Melbourne byl pětkrát ve finále, ale triumf nikdy v něm nikdy neslavil.

Vstup do nového ročníku museli kvůli zranění odložit i Rafael Nadal (pravé koleno), Novak Djokovič (pravý loket), Stan Wawrinka (koleno), Kei Nišikori (pravé zápěstí) či Jo-Wilfried Tsonga (zápěstí). Z tenistek zůstávají mimo hru Sloane Stephensová (koleno), Viktoria Azarenková (osobní důvody) a kvůli nemoci přišla o první letošní turnaj Petra Kvitová.

První zápas sezony pak nedohráli Garbiñe Muguruzaová (křeče), Caroline Garciaová (záda) a Cedric-Marcel Stebe (nemoc), na Hopman Cupu řeší zdravotní potíže Jack Sock (kyčel) a Naomi Ósakaová (nemoc).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Akoby povedal klasik, are you fucking kidding me?...

Alebo

Ako maju serioznu pripravu pred GS vsetci na haku. Okrem Federera..
Reagovat
EllNino
Češi letos 8. prohraný tiebreak z 8 ... skvělá bilance ... že ti to k něčemu bylo Tome viď, že jsi vyhrál 2. set 6:1 ... FURT stejná písnička
Reagovat
mahycek
Po Careno Bustovi na centru hraje Tomáš, tak snad ten zápas vyberou Frantíci na Eurosportu. Jsem zvědav na Berdychovu formu.
Reagovat
Lunej..
Vybrali.
Reagovat
Lunej..
Zatim tedy Struff Toma pekne skoli...
Reagovat
Lunej..
No, nejdriv porad reklama na Turkish Airlinies a ted zase porad Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
standardní výkon Tomáše... lepší už to nebude...
Reagovat
Lunej..
Tak Struff hraje dobre, slape mu hlavne 1. podani a chodi si pro winnery na sako.
Reagovat
Lunej..
No vida,Tom si vice veri a hned je to znat. Tak jeste podat stejny vykon ve 3. a je to :)
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
woody
Podle mé bude velkej zázrak když alespoň jeden z trojice Djokovic/Murray/Nadal nastoupí na AO. U Djokovice a Murraye nezabrala dlouhodobá léčba, to by musel být zázrak,aby pomohlo 10 dní. Největší šance je podle mé u Nadala, ale do druhého týdne AO mu nedávám moc šanci...
Reagovat
Roger_Federer
Nadal jako vzdy blafuje a nic neni tak horke.
Proste si uz jenom zpocital, ze se musi soustredit na granslemi a neopotrebovavat se na podradnych turnajich..
Reagovat
EllNino
Pěkný zápas, škoda, že nevyšel Denisovi, první set otočil z brejku dole, hráli oba velmi dobře, tvrdé výměny od baseline, ve 2. setu se zdál zezačátku lepší Denis, ale ke konci setu začal přebírat otěže Kyle, který vyhrál tb ...třetí set rozhodl hned první gem, kdy byl Denis ještě myšlenkami v tiebreaku a prohrál si servis čistou hrou a manko už nedohnal ... je to škoda, ale určitě lepší výkon než na konci roku, kde kvalita jeho hry klesla ...Kyle ale hrál ještě lépe
Reagovat
PetaM
V pohodě kluci, letos nemusíte nikdo hrát :D :D
Reagovat
blixa
Dokud hraje GOAT tak stejně bez šance, tak co by si nevodpočali, kucí ... ;-) :D
Reagovat
Lunej..
Tak se Chacanov pekne ve 2. setu rozehral, chtelo by to treti:)
Reagovat
Lunej..
Tak 3. MB promenen, skoda, hezky zapas. Snad Chacanov v sezone ukaze cov nem je.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist