Další skandál nebude, Ram dostane vízum

19. 2. 2009, 16:41
Aktuality 0
Nebezpečí dalšího politického sporu v tenisu je zažehnáno. Izraelský deblista Andy Ram dostane vízum, které mu příští týden dovolí zúčastnit se turnaje mužů v Dubaji. Jeho krajanka Shahar Peerová tento týden do Dubaje odcestovat nemohla, protože jí úřady Spojených arabských emirátů povolení neudělily.
Profily hráčů
Andy Ram

Spojené arabské emiráty podobně jako většina ostatních arabských zemí neudržují s Izraelem diplomatické styky a žadatelům z této země takřka automaticky víza zamítají. Vzhledem k nedávnému izraelskému bombardování pásma Gazy úřady neudělily víza Peerové, což vyvolalo rozhořčené reakce a hrozby zrušení dubajského turnaje WTA.

Kvůli podniku okruhu ATP, který v Dubaji začne v pondělí, požádal o víza rovněž Ram. Pořadatelé se po případu odmítnutí Peerové dostali pod velký tlak tenisových funkcionářů a úředník ministerstva zahraničí SAE dnes oznámil, že deblový specialista dostane zvláštní povolení. Na rozdíl od Peerové tak bude moci hrát.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist