Další skandál? Několik hráčů je prý podezřelých z ovlivňování zápasů

18. 6. 2009, 17:17
Aktuality 6
Až dvanáct tenistů, kteří se zúčastní Wimbledonu, je podle britského listu The Independent pod dohledem kvůli podezření z možného ovlivňování zápasů. Jsou prý mezi nimi Rusové, Italové, Argentinci a Španělé, na černé listině figuruje i několik tenistů z první padesátky světového žebříčku. Mezinárodní tenisová federace ITF se odmítla k této informaci vyjádřit.
Tenis (ilustrační foto)

Podezřelé okolnosti podle listu naposledy provázely zápas Španěla Oscara Hernandeze s Rakušanem Danielem Köllererem v nizozemském Hertogenboschi v tomto týdnu. Na utkání, v němž zvítězil Hernandez, bylo podáno nezvykle mnoho sázek.

Sázkové kanceláře William Hill a Ladbrokes potvrdily, že se u nich na tento zápas vsadilo neobvyklé množství peněz a pozastavily kvůli tomu přijímání sázek. Pozornost vzbudil zápas například i u společností Unibet a Expekt, které pozastavily příjem sázek ještě před začátkem utkání.

"Byl to zápas na hození mincí, kde byste čekali, že se sázky rozprostřou, ale v tomto případě šlo všechno na Hernandeze," prohlásil David Williames z Ladbrokes.

Vyšetřován je prý také jeden zápas z květnového turnaje v Kitzbühelu a utkání mezi Francouzem Jeanem-Reném Lisnardem a Belgičanem Christophem Rochusem na dubnovém turnaji v Masters v Monte Carlo. Po něm sázkové kanceláři odmítly vyplácet výhry těm, kdo si vsadili na úspěch Lisnarda, jenž zvítězil dvakrát 6:2.

O největší tenisovou aféru spojenou se sázením se předloni na turnaji v Sopotech postaral Rus Nikolaj Davyděnko, jenž skrečoval zápas s Argentincem Martinem Vassallem-Arguellem. Na jeho vítězství bylo přijato podezřele mnoho sázek i během zápasu, přestože ruský favorit vyhrál první set 6:2. Loni v září byl Davyděnko po dlouhém vyšetřování ze strany ATP nařčení z ovlivnění zápasu zbaven.

Mezitím bylo potrestáno několik tenistů, kteří sázeli na cizí zápasy vesměs zanedbatelné částky. Byl mezi nimi i český deblový specialista František Čermák, jenž loni dostal distanc na deset týdnů a pokutu zhruba 200.000 korun.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
neřekl by sice primář Nešpor, ale dá se na něm vydělat!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdriv vymytte korupci z cele spolecnosti a pak nebude ani ve sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice je to opravdu porušování zákonu, ale jak se mají tenisté kolem stého místa a hůř uživit, když na grandslamech vypadávají v prvních kolech, či už v kvalifikacích a na ostatních turnajích rovněž velmi brzy?
To si pak musejí hledat nějaký vedlejšák a ztrácejí čas na tenisový trénink.
Reagovat
smazaný uživatel
TAky co je 100ka v rankingu moze chodit na mensie turnaje kde je tiez slusna dotacia pre vitaza a finalistu-slusna pre bezneho cloveka ne pre spickovych tenistov Federer alebo Nadal by to pre nich bolo vreckove ale su vsade odmeny.
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslim že ty co sou do 100ky že se uživěji v poho, protože většina jezdí i po challengerech kde dojdou daleko jinak by nebyli tam kde sou. Zkrátka je to prasárna a hlavně nesportovní a to sem vůbec nepatří
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist