Dancevic se dočkal: na čtvrtý pokus porazil Tursunova

25. 7. 2009, 07:46
Aktuality 0
ATP INDIANAPOLIS - Třikrát se Frank Dancevic na okruhu ATP potkal s Dmitrijem Tursunovem. Uhrát však nedokázal ani set. Až včera v Indianapolisu využil slabší formy ruského tenisty a postoupil do semifinále. V něm ho později doplnili tři domácí tenisté.
Frank Dancevic

Frank Dancevic se s Dmitrijem Tursunovem utkal dokonce dvakrát ve finále: před dvěma lety právě v Indianapolisu a letos na trávě v Eastbourne. I proto, že ho ruský tenista připravil o premiérový titul, mu měl co oplácet.

I čtvrté střetnutí zahájil lépe Tursunov, který zcela ovládl první set. Na servisu prohrál jen dva fiftýny a jako pvní hráč na turnaji si proti Kanaďanovi dokázal vypracovat brejkbol. Když ho využil, rozhodl o zisku sady. Dancevic však ve druhém dějství svou hru zlepšil a dostal se do vedení 5-3. Neudržel ho a o vyrovnání musel rozhodnout až ve zkrácené hře. Nicméně třetí dějství už bylo zcela v režii čtyřiadvacetiletého Kanaďana.

"Hraju dobře už od prvního kola," pochvaloval si Dancevic, jenž si pomohl i 18 esy. "Těší mě, že jsem dokázal zahrát dobrý tenis i dnes a Dmitrije konečně vyřadit."

Tursunov turnaj před dvěma lety vyhrál, loni padl až ve finále se Simonem. Letos ale nasazená jednička už po prvním zápase upozorňovala, že se necítí v ideální formě a nečeká od sebe ani semifinále, natož zopakování loňského výsledku.

Dancevic si o třetí finálovou účast zahraje s domácím Samem Querrey. Turnajová trojka si ve čtvrtfinále poradila se sedmým nasazeným Francouzem Gicquelem ve dvou setech. "Hraju tu dobře, ale Frank je tu ve vynikající formě. Bude to pro mě asi nejtěžší zápas na turnaji," uvažoval Querrey.

Druhá semifinálová dvojice vzešla z čistě americkýh soubojů. Nejprve Robby Ginepri nepustil do prvního semifinále na okruhu Alexe Bogomolova, který v předchozím kole vyřadil dvojku Dudiho Selu.

Proti Gineprimu si o finále zahraje deblový parťák John Isner. Ten v souboji s Waynem Odesnikem vyhrál 7-5 6-7 7-5, když v zápase odvrátil všech pět brejkbolů a nastřílel 28 es.

- ATP 250 INDIANAPOLIS (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky (24. 07. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dancevic (Kan.) - Tursunov (1-Rus.) 3-6 7-6(5) 6-2
Querrey (3-USA) - Gicquel (7-Fr.) 6-4 7-5
Ginepri (USA) - Bogomolov (USA) 7-5 6-1
Isner (USA) - Odesnik (USA) 7-5 6-7(2) 7-5

Semifinálové dvojice: Dancevic - Querrey, Isner - Ginepri.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist