Dauhá: Vondroušová v kvalifikaci smetla Lisickou, další dvě Češky vypadly

10. 2. 2018, 12:20
Aktuality 33
WTA DAUHÁ - Markéta Vondroušová vstoupila do dvoukolové kvalifikace turnaje WTA Premier 5 v Dauhá hladkou výhrou nad bývalou wimbledonskou finalistkou Sabinou Lisickou z Německa, kterou smetla za hodinu hry. Naopak další dvě Češky Barbora Krejčíková a Tereza Martincová neuhrály ani set.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová na prvních třech turnajích měla start v hlavní soutěži jistý a v Hobartu a na Australian Open se dostala do druhého kola. Tři týdny po vyřazení z Melbourne, kde prohrála třísetovou bitvu s Francouzkou Garcíaovou, absolvuje kvalifikaci turnaje WTA Premier 5 v Dauhá. 

První ze svou kol osmnáctiletá Češka zvládla suverénně. O deset let starší Němku Sabinu Lisickou, wimbledonskou finalistku z roku 2013 a bývalou dvanáctkou hráčku světa, smetla za 59 minut hry 6-1 6-3.

O start v hlavní soutěži si osmnáctiletá Češka Vondroušová zahraje se Slovenkou Kristínou Kučovou. S aktuálně až 297. hráčkou světa, která byla v žebříčku nejvýše na 71. místě a vrací se po půlroční pauze, se utká poprvé.

Další dvě české tenistky prvním kole neprošly. Dvaadvacetiletá Barbora Krejčíková Češka v něm podlehla 6-7 4-6 Číňance Ying-Ying Duan, třiadvacetiletá Tereza Martincová prohrála 2-6 4-6 s Američankou Bernardou Peraovou.

• WTA PREMIER 5 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 776.000 dolarů
sobotní výsledky (10. 02. 2018)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Vondroušová (3-ČR) - Lisická (Něm.) 6-1 6-3
Ying-Ying Duan (11-Čína) - Krejčíková (ČR) 7-6 6-4
Peraová (14-USA) - Martincová (ČR) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
bIbec
Petra - Cagla Buy
Lucy - Jule Gorges
Bára - Aleks Krunic
Katka - kvalifikantka
Karolína - BYE (Cornet / Kontaveit)
Reagovat
bIbec
Lucy to bude mít těžký.
Reagovat
bIbec
na druhou stranu je to výzva. Takže super! Ještě, pokud se kvalifikuje Markéta, tak by si mohla zahrát s Mášou.
Reagovat
EllNino
zmizela Týna, nejdřív jsem si myslel, že se dostala přímo, ale asi ne, tak zřejmě až v Budapešti
Reagovat
misa
Jak dlouho ještě bude mát Lucka podobné losy?
Reagovat
EllNino
až se vypláčeš, tak možná ... děláš jí tu pomalu odobnou medvědí službu jako quesh kdysi Petře, chudinka Lucka, že nedostala do 1. kola Al Nabhani, ale nasazenou devítku, tedy nejvýše postavenou, se kterou mohla v 1. kole hrát, to je tak prostě, musí se s tíím poprat, ale tím, že tu budeme tesat náhrobky, jí fakt lehčí losy nepřivoláme :)
Reagovat
misa
Na co Al? Stačila by Cagla, Krunic nebo kvalifikantka. Prostě podobný los, jaký mají ostatní Češky.
Reagovat
EllNino
Ale má Jule, a my s tím nic neuděláme :) Nezbývá nic jiného než fandit a věřit, že se z toho Lucka nepodělá jako její fanoušci, Jule je sice na vlně, ale porazitelná rozhodně je
Reagovat
Frick
Když se nepodělá z Julie, tak se obratem podělá z Báry.

Ne, je to příšerný. Lucka může odehrát mezi 21. lednem a 7. březnem 2-3 zápasy. Hnus.

Štve mne ta její apatie. Nechuť udělat něco jinak.
Reagovat
EllNino
a co loni Taipei, Budapest, Quebec? Nic? Ty apatie, už přes turnajem stahuješ kalhoty, vy jste mi teda fanoušci opravdu, na baterky
Reagovat
Frick
Jenže to bylo právě loni.

I když by v Dauhá a Dubaji udělala shodně dvě ČF - tj. velice dobrý výsledky, tak se neposune žebříčkem ani o píď.

Když si to člověk srovná, tak udělat v Taipei SF a v Budapešti finále bylo o dost snažší.

A hlavně si myslim, že dává smysl vracet se tam, kde se naposledy dařilo.
Reagovat
George_Renel
Je to jednoduché. Lucka musí konečně porzit kloudnou soupeřku, posunout se v žebříčku a pak budou i ty losy přijatelnější.
Reagovat
Frick
Aby měla na těhle turnajích lepší losy, tak by musela bejt tak v TOP 20 nebo spíš dokonce TOP 15...
Reagovat
George_Renel
Vždyť o tom mluvím. ale to není zadarmo. Nějakou lepší hráčku už prostš zase musí porazit.
Reagovat
Frick
V Budapešti třeba ne. A 280 b. je téměř na úrovni SF v Dohá.
Reagovat
bIbec
přece bys nechtěl, aby Lucy byla někde v top 15 bez toho, aniž by nebyla schopná porážet ty hráčky top 15. Jenom ať si tu pozici vybojuje na těch lepších turnajích.
Reagovat
bIbec
a když to nedokáže, tak je srágora, co už na to nemá. Vo co de.
Reagovat
tommr
jj zrovna Goergesovou by porážet měla pokud se chce ještě někdy dostat zpátky mezi užší špičku ...
Reagovat
misa
Top 15 je hodně odvážní cíl. Vzhledem k tomu, že jí je 31, což je na tenistku už dost pokročilý věk. Mně by stačilo, kdyby Lucka ještě letos důstojně objela všechny obvyklé turnaje. Pokud bude mít takové losy, dá se čekat, že jí bude vypadávat hodně bodů a za pár měsíců může mít problém vůbec se na nějakém lepším turnaji dostat do hlavní soutěže. Po odečtení bodů za Budapešť, IW a Miami by byla někde na konci páté desítky, což se blíží kritické hranici vzhledem k účasti v Madridu a Římě.
Reagovat
misa
*odvážný cíl
Reagovat
misa
V ATP je v top 20 deset třicátníků, ve WTA jen tři hráčky po 30. narozeninách. Pro starší tenistky je už hodně obtížné držet s mladšími krok.
Reagovat
bIbec
Je pravda, že z pozice prostého "fanouška" a ne "hardcore fanouška".. vlastně nejsem hardcore fanoušek nikoho.. se nějakejma takovejma myšlenkama nestresuju. Ale tak nějak pocitově si říkám, že Lucka má svoje kvality a ona si tu cestu, jak v tom žebříčku extra neklesnout, najde. Upraví program kdyžtak později, pokud bude cítit, že je to nutné a ještě si ji nějaký ten pátek užijem.

Spíš se jako fanoušek "českých hráček obecně" můžu bát, co bude třeba za 3 roky, abych měl vůbec komu fandit na těch lepších turnajích.
Reagovat
janek_da
a co maky?
Reagovat
bIbec
Markéta je šikovná. Takže jako jo. Bude komu fandit, ale těch hráček bude míň. A nahradit Kvítí a Plíšče.. nevím. Třeba bude Markéta fakt dobrá, to ukáže čas.
Reagovat
blixa
Za tři roky bude ještě určitě hrát Kája, nejspíš i Petra a myslím že i Lucka s Bětkou delbla. Spíš tak za 6-7 let, tam se bude lámat chleba a uvidíme co z našeho "potěru" vyroste. Minimálně Katka a Maky by se měly někde v 30+ plácat ;-)
Reagovat
misa
Máš přemýšlivé komentáře, což je u mě vždy plus. Akorát nevím, proč sis zvolil takový nick :)
Reagovat
misa
Ano, to by byl ideální scénář. Ale třeba Nadal cestou k titulu z US Open potkal jediného hráče z třicítky. Na losu taky hodně záleží.
Reagovat
tommr
skvělej start do kvaldy. Skalp Lisický je pořád cennej a jednoznačnej průběh zápasu naznačuje, že by Markéta mohla bejt v dobrý formě ... :)
Soupeřka ve druhým kole je taky hratelná. Kucová sice dokázala kdysi porazit i Petru Kvitovou, ale to už je opravdu hodně dávno ...
Reagovat
Frick
Dobře Maky.
Udělá desítku...?

...jednou
Reagovat
Frick
Udělá desítku...?
Reagovat
EllNino
Masakr :) ale myslím, že ne
Reagovat
Frick
Tak došla šťáva, trochu.
Reagovat
EllNino
Bepa si připsala pěkný skalp Hsieh Su-Wei, která na začátku roku měla výbornou formu :) Kdyby Bára Krejčíková vyhrála proti Duan, zahraje si pak s ní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist