Davenportová postoupila, Šafářová zná soupeřku

8. 4. 2008, 20:59
Aktuality 0
Na turnaji v Amelia Islandu dnes do druhého kola postoupila trojnásobná šampionka tohoto podniku. Lindsay Davenportová si s krajankou Kingovou poradila hladce ve dvou setech. Uspěla i dvanáctá nasazená Slovinka Katarina Srebotniková, která tak ve 2. kole bude soupeřkou Lucie Šafářové. Nezaváhaly ani "mladé pušky" Wozniacká a Cibulková.
Lindsay Davenportová v Amelia Islandu začala cestu za 4. titulem úspěšně

Americká tenistka Lindsay Davenportová úspěšně vstoupila do turnaje v Amelia Islandu, kde dvě poslední účasti v letech 2004 a 2005 proměnila v tituly. Poprvé zde slavila v roce 1997. Dnes si ve dvou setech poradila s krajankou Vaniou Kingovou a v 2. kole ji čeká další Američanka - Jill Craybasová.

Svou soupeřku pro druhé kolo zná už Lucie Šafářová, která vyzve turnajovou dvanáctku Katarinu Srebotnikovou ze Slovinska. Obě tenistky na sebe na okruhu WTA narazí poprvé. Slovinka dnes bez zaváhání přešla přes Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu.

Dánka Carolina Wozniacki svůj talent začíná prokazovat i na antuce. Na tomto povrchu se představila po dlouhých 9 měsících a s Francouzkou Parmentierovou nepřipustila žádné zaváhání. Ve druhém kole je i mladá Slovenka Dominika Cibulková. Po výhře nad Australankou Rodionovou si zahraje se zástupkyní běloruského tenisu - Victorií Azarenkovou.

Odvety za 14 dní starou porážku se nedočká jiná Slovenka. Daniela Hantuchová si ve druhém kole zahraje s chorvatskou navrátilkyní Karolinou Špremovou, jež si dnes poradila s Ai Sugijamaovou. Právě Japonka před 14 dny překvapivě vyřadila svou bývalou deblovou partnerku Hantuchovou na turnaji v Miami.

WTA Amelia Island - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Srebotniková (12-Slo) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 6-4 6-0
Azarenková (14-Běl) - Erraniová (Itá) 3-6 7-5 6-4
Davenportová (16-USA) - Kingová (USA) 6-2 6-3
Wozniacká (Dán) - Parmentierová (Kan) 6-3 6-1
Vesninová (Rus) - Sequeraová (Ven) 7-6(1) 6-0
Cirsteaová (Rum) - Matteková (USA) 6-3 2-6 6-4
Cibulková (SR) - Rodionovová (Rus) 6-3 7-5
Špremová (Cho) - Sugijamaová (Jap) 6-4 7-6(3)
Dulková (Arg) - Gallovitsová (Rum) 7-5 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Szavayová (8-Maď) - Makarovová (Rus) 6-4 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist