Davidovich v Monte Carlu postoupil poprvé do finále turnaje ATP, vyzve obhájce titulu Tsitsipase

16. 4. 2022, 21:45
Aktuality 0
ATP MONTE CARLO - Alejandro Davidovich na antuce v Monte Carlu ve svém prvním semifinále na turnaji Masters 1000 zdolal 6-4 6-7 6-3 Bulhara Grigora Dimitrova a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O titul si 22letý Španěl, který už ve druhém kole vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, zahraje s loňským šampionem Stefanosem Tsitsipasem.
Alejandro Davidovich (© AFP)

Alejandro Davidovich letos vyhrál pouze čtyři zápasy a jen jednou porazil člena Top 100. V Monte Carlu, kde si loni zahrál své jediné čtvrtfinále na turnaji Masters 1000, ale ožil a prožívá ještě povedenější týden než před rokem. 

Vyřadil Marcose Girona, proti světové jedničce Novaku Djokovičovi si připsal teprve druhý skalp hráče Top 10, zastavil sedm zápasů neporaženého čerstvého šampiona z Marrákeše Davida Goffina, otočil souboj s šampionem z letošního Indian Wells Taylorem Fritzem a dnes ve svém čtvrtém a největším semifinále vybojoval premiérové finále na okruhu ATP. 

V boji o něj 22letý Španěl porazil 6-4 6-7 6-3 bývalou světovou trojku a vítěze Turnaje mistrů Bulhara Grigora Dimitrova. A to navzdory tomu, že ve druhém setu neudržel vedení 5-3 a v rozhodující sadě prohrával 0-2.



O překvapivý titul si 46. hráč světa Davidovich zahraje se světovou pětkou Stefanosem Tsitsipasem (h2h 0-2), kterému loni vzdal ve čtvrtfinále a letos ho potrápil ve třech setech v hale v Rotterdamu.

Loňský šampion Tsitsipas, jenž byl ve včerejším čtvrtfinále s Argentincem Diegem Schwartzmanem za stavu 0-4 ve třetím setu dva gamy od vyřazení, dnes přehrál 6-4 6-2 světovou trojku a olympijského šampiona z Tokia Alexandera Zvereva a bilanci vzájemných zápasů vylepšil na 7-3. Na antuce ho porazil ve všech třech duelech.

23letý Řek postoupil do svého 19. finále a může v něm ukončit 11 měsíců dlouhé čekání na 8. titul. Ve finále podniku Masters 1000 je počtvrté a útočit bude na zisk druhé trofeje.

• ATP 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 5.802.475 eur
sobotní výsledky (16. 04. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (3-Řec.) - A. Zverev (2-Něm.) 6-4 6-2
Davidovich (Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 6-4 6-7(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist