Davis Cup: Brity povede Leon Smith

12. 4. 2010, 12:51
Aktuality 0
Kapitánem britské daviscupové reprezentace se podle očekávání stal Leon Smith, bývalý trenér Andyho Murrayho. "Znám ty hráče a vím, že společně můžeme s Británií v Davis Cupu znovu vyhrávat," řekl po svém jmenování Smith, jehož týmu hrozí po pěti porážkách za sebou sestup do nejnižší skupiny Davis Cupu.
Leon Smith

Čtyřiatřicetiletý skotský rodák Smith je tenisovým trenérem již 16 let a Murrayho vedl od jeho jedenácti do šestnácti let. "Leon je perfektní volbou. Je mladý, rychle se učí, je plný energie a má u hráčů respekt," řekl člen vedení britské tenisové asociace Steven Martens.

Smith usedl do křesla po neúspěšném Johnu Lloydovi. Bývalý tenista odstoupil po páté porážce v řadě, což je nejhorší britská série v historii.

První zápas čeká Smithe v červenci po Wimbledonu, kdy Britové v Eastbourne přivítají Turecko. Poražený z tohoto souboje sestoupí do skupiny III euro-africké zóny, což je nejnižší daviscupová úroveň.

"Beru roli kapitána jako velkou čest a neodolatelnou výzvu. Znám ty hráče a vím, že společně můžeme s Británií v Davis Cupu znovu vyhrávat," řekl v prohlášení Smith, který doufá, že dostane Murrayho zpět do týmu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist