Davis Cup: Federer proti Česku nenastoupí

14. 1. 2013, 14:58
Aktuality 17
Dva týdny před zahájením nového ročníku Davis Cupu české šance na postup do čtvrtfinále výrazně vzrostly. Švýcarský tým oznámil nominaci pro únorový duel s výběrem kapitána Navrátila, ve které chybí světová dvojka Roger Federer.
Roger Federer

Jednatřicetiletý Roger Federer často úvodní kola Davis Cupu vynechává a případně své reprezentaci pomáhá až v bojích o záchranu, a navíc chce v tomto roce výrazně omezit zápasový program. Proto byla jeho účast v Ženevě značně nejistá a kapitán Švýcarů Severin Lüthi dnes jeho absenci potvrdil.

Do nominace zařadil Lüthi spolu s jedničkou týmu Stanislasem Wawrinkou (17. v žebříčku ATP) také Marka Chiudinelliho (148.), Henriho Laaksonena (291.), Michaela Lammera (360.) i Sandra Ehrata (353.).

Český kapitán Jaroslav Navrátil neúčast Federera očekával. "Bylo by divné, když oznámil, že na letošní rok plánuje jen čtrnáct turnajů, že by hrál Davis Cup. Rozhodně je to pro švýcarský tým oslabení," řekl Navrátil.

České obhájce salátové mísy by měli opět vést strůjci loňského triumfu Tomáš Berdych (6.) a Radek Štěpánek (34.), pokud se během probíhajícího Australian Open nezraní. Navrátil oznámí širší nominaci ve středu.

Odveta za baráž z roku 2007, kdy Češi v pražské O2 areně švýcarský výběr v sestavě s Federerem porazili 3:2 a udrželi se ve Světové skupině, se odehraje týden po úvodním grandslamu sezony Australian Open.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
gigin
Člověk se to tu bojí číst, nedej Bože tu něco napsat....
Reagovat
tommr
bez Federera budou Švýcaři výrazně slabší a nejspíš se tak vyhneme hrozící blamáži, kterou by pro obhájce DC bylo vypadnutí už v 1.kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele tommr nepřeháníš. Hráli by doma 2,18 proti 7 a "staříkovi" a ty píšeš o hrozící blamáži.
To by si snad mohl myslet jenom ten, kdo o DC ví jenom to, že jsme jej loni vyhráli.
A nijak to neokecáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Po první větě otazník měl být otazník.
Reagovat
Heather_Fedex
tesim se na inteligentni komentare
Reagovat
a.magerova
Taky dobrý, už jsem myslela, žes na TP zanevřela, když jsem Tě tu tak dlouho neviděla - a myslím to v dobrém, Roger nás tu potřebuje :-))
Reagovat
Heather_Fedex
dekuju moc. chybelo mi to no, i presto vsechno co tady bylo napsane a jeste urcite bude ;))
Reagovat
tito
Ty budou u článku vedle...
Reagovat
Heather_Fedex
jasne
Reagovat
spaniel
Dřív než se tady zas objeví mudrlanti, že Federer nechce reprezentovat, nemá vztah ke své zemi apod.
===============
Když bylo Federerovi tolik, co je teď Nadalovi, hrál Federer 16 soubojů a 44 zápasů, zatímco Nadal 14 soubojů a 27 zápasů (skoro všechny na antuce ve Španělsku).
===============
Když bylo Federerovi tolik, co je teď Djokovicovi, hrál Federer 15 soubojů a 41 zápasů, zatímco Djokovic 17 soubojů a 30 zápasů.

Prostě má už svůj věk, pečlivě plánuje a navíc nemá zapotřebí se na DC sedřít, aby pak labilní Stan nezvládl svoji část.
Reagovat
Pe3k
Nějak tak.
Reagovat
taffer
Rozumně napsáno. Díky. Ještě bych dodal jednu věc: včera jsem se ještě jednou díval na závěr semi na OH proti Delpovi. Hned druhou věc, kterou RF udělal po proměněném mečbolu (ta první byla pohled k Mirce), bylo to, že políbil švýcarskou vlaku na triku. Takže s jeho vztahem ke Švýcarsku bych si hlavu nelámal.
Reagovat
Pe3k
Roger prostě čeká až se bude hrát v Ostravě. On ví, že je tam nejlepší publikum...
Reagovat
a.magerova
Není co dodat, vše již bylo řečeno mými předřečníky... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel nič v zlom. Ale za krátku dobu si ďalší človek, ktorý vo svojom prvom príspevku v článku pod Federerom z ničoho nič spomína Nadala, resp. porovnanie s ním..To vám ozaj nedá driemať?..Čudujeme sa, že veľa diskusií končí pri žabomyších vojnách, no napriek sa vytvárajú pri každej príležitosti..
Reagovat
taffer
Zcela ve stejném rozsahu zmiňuje i Djokoviče, nevím co z toho chceš vyvozovat. A gigin se neozývá ... Není ten problém přeci jen ve Tvé hlavě, Forehande? úsměv alá Fandina
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentne chápeš širšie súvislosti, ty slovíčkár :)..+ Pekný úsmev
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist