Davis Cup odstartuje Štěpánek proti Seppimu

9. 2. 2012, 12:39
Aktuality 6
Zápas 1. kola Davis Cupu mezi tenisty České republiky a Itálie rozehraje zítra domácí dvojka Radek Štěpánek s hostující jedničkou Andreasem Seppim. Po nich půjdou na kurt Tomáš Berdych a Simone Bolelli, který zatím v nominaci figuruje místo nemocného Potita Staraceho. Rozhodl o tom dnešní los.
Radek Štěpánek

"Trošku jsme čekali, že nasadí Bolelliho, protože Starace celý týden netrénoval," glosoval los kapitán českého výběru Jaroslav Navrátil.

Šestadvacetiletý Bolelli je momentálně 135. ve světovém žebříčku, ale s Berdychem má ze čtyř zápasů vyrovnanou bilanci vzájemných utkání. Posledně českou jedničku vyřadil na jaře 2009 na antuce na mezinárodním mistrovství Francie v Roland Garros.

"Mám mu co vracet. Příjemnější by určitě bylo, aby ta statistika byla pozitivní, ale tady bude všechno jinak. Mám domácí kurt, který mi zatím opravdu maximálně sedí, forma je, jak má být. Myslím, že to dobře dopadne," řekl Berdych, čerstvý vítěz turnaje v Montpellier.

Do sobotní čtyřhry nehrající kapitáni předběžně nominovali Lukáše Rosola s Františkem Čermákem a Daniele Bracialliho se Staracem, který od pondělka laboruje s nachlazením a teplotami a dosud netrénoval. Složení párů však mohou obě strany změnit ještě dopoledne před utkáním, které se bude hrát od 15 hodin.

Ostravská partie bude jedenáctým vzájemným soubojem obou zemí v Davis Cupu. Češi vedou v průběžné bilanci 7:3, poslední utkání skončilo před sedmnácti lety v Neapoli na antuce vítězstvím českého výběru 4:1.

Nejznámější bitvu o Salátovou mísu však obě reprezentace svedly v pražském finále Světové skupiny v roce 1980, v níž si čeští tenisté po výhře zajistili jediné prvenství v dosavadní historii.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
ted se pujdu pekne vyspat a rano huráá pendolinem do ostravy :)
Reagovat
a.magerova
Nejlépe v sobotu 3:0 pro nás.
Reagovat
radimd
thomaz ma bolellimu co vracet, posledni 2 zapasy s nim prohral
Reagovat
smazaný uživatel
rici, ze nemuzeme nevyhrat. :-) Nicmene po lonske zkusenosti s Kazachstanem uz radeji nerikam nic....
Reagovat
nando
To bych nesrovnával, byli jsme bez Radka a Tomáš byl tehdy dost bídnej, zatímco teď má vynikající formu.
Reagovat
smazaný uživatel
no vem si Berdych vyhrál montpelier bolleli skončil v 2 . kole kvalifikace na mont. :) navíc s Teixeirou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist