Davis Cup: Štěpánek je v nominaci

1. 7. 2009, 11:19
Aktuality 3
Radek Štěpánek ani přes zdravotní potíže nechybí v nominaci českých tenistů na čtvrtfinále Davis Cupu proti Argentině, které se uskuteční příští týden v Ostravě. Kapitán Jaroslav Navrátil dále povolal Tomáše Berdycha, Iva Mináře a Lukáše Dlouhého.
Radek Štěpánek

"Štěpánek by měl být v Ostravě zdravotně v pořádku," uvedl Navrátil v tiskové zprávě. I sám hráč po dalším vyšetření věří, že se na zápas připraví. "Mám ještě skoro deset dnů, abych se dal dohromady. Udělám s realizačním týmem vše pro to, abych byl v pořádku. Davis Cup je pro mě srdeční záležitost. Do Ostravy se moc těším a nepřipouštím si, že bych nehrál," řekl tenista.

Štěpánek měl před pařížským French Open problém s kolenem a čtrnáct dnů před Wimbledonem si podvrkl kotník, proto v posledních měsících moc netrénoval. V Londýně v třetím kole znovu pocítil bolest v koleně a na den za ním přijel fyzioterapeut Pavel Kolář. Tenista prohrál o kolo později s Australanem Lleytonem Hewittem.

O pozici čtvrtého hráče se Navrátil rozhodoval mezi Janem Hernychem (67. hráč žebříčku ATP) a Minářem (78.), ale dilema za něj vyřešila nemoc. "Hernych má už několik dnů chřipku," uvedl kapitán.

"Schválení nominace byla příjemná formalita. Je to silný tým s šancí na postup," uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Argentinský tým oznámil nominaci již před Wimbledonem. Jedničkou by měl být pátý hráč světa Juan Martin del Potro, kterého doplňují Juan Monaco, José Acasuso a Leonard Mayer. Ten v nominaci nahradil Davida Nalbandiana, jenž se zotavuje z operace kyčle.

"Soupeře zatím neřeším. Rozhodující bude, kdo přiletí, a hlavně, kdo bude definitivně nominován před čtvrtečním losem," řekl Navrátil. Jeho výběr přijede již tradičně do Ostravy společně v neděli pendolinem a od pondělí bude trénovat ve vítkovické ČEZ Aréně.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jeden pětiseťák Radek urve, Berdych urve prvního singla, ve čtyřhře je rozdrtíme a po sobotě bude vymalováno. Takový výběr ale nemá v případném SF jak s USA, tak ani s Chorvatskem sebemenší šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím.Ale zároven věřím že proti USA nebo Chorvatsku šance máme:-)Usa by bylo hodně težké pro nás:-)přece jenom bratři Bryanovi a Andy Roddick:-)Ale Chorvatsko by nemuselo být takový problém:-) 4hra by byla naše + 2 body z 2hry bychom taky mohli udělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam, ale doufám, že je stoprocentně fit, protože jestli ne, tak bylo lepší nenominovat ho a dát tam třeba Mináře...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist