Davis Cup: V pátek jdou do prodeje lístky na Nizozemsko

12. 12. 2013, 17:20
Aktuality 5
V pátek 13. prosince začne prodej vstupenek na utkání českých tenistů v prvním kole Davisova poháru proti Nizozemsku. Úřadující dvojnásobní vítězové soutěže budou soupeře hostit 31. ledna až 2. února v ostravské ČEZ Aréně.
Čeští tenisoví fanoušci

Třídenní permanentka první kategorie přijde na 790 korun a v druhé za 590 korun. V síti Ticketportal se budou prodávat i vstupenky na jednotlivé dny, a to od 250 do 350 korun. "Ceny jsou jsme stanovili tak, aby možnost vidět na vlastní oči dvojnásobné vítěze Davis Cupu měl úplně každý," řekl Miroslav Černošek, majitel společnosti Česká sportovní, která utkání Davis Cupu organizačně zajišťuje.

Kapacita v hale bude 6600 míst a organizátoři i tenisté doufají, že se zaplní. V hale bude k vidění i vítězná trofej, kterou tenisté v čele s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem letos obhájili po finálové výhře 3-2 nad Srbskem.

"Těším se, až skvělým ostravským fanouškům ukážeme salátovou mísu, kterou se podařilo klukům po vítězství v Bělehradě opět vrátit domů," uvedl v tiskové zprávě kapitán Jaroslav Navrátil, který v Bělehradu chyběl kvůli plicní embolii, ale v Ostravě by měl znovu usednout na lavičku. "Již teď se těším na fantastickou atmosféru," doplnil.

Nizozemci mají v současné chvíle dva hráče v Top 100. Šestadvacetiletý Robin Haase je aktuálně na 43. místě, jen o čtyři měsíce mladšímu Igoru Sijslingovi patří ve světovém žebříčku ATP 71. pozice.

Zatím není zcela jisté, zda Berdych a Štěpánek budou pokračovat v daviscupové kariéře, nebo dají přednost individuální dráze. Pokud je realizační tým udrží, budou Češi favority. Štěpánek Sijslinga porazil letos na podzim ve finále challengeru v Monsu, s Haasem se neutkal. Berdych má zkušenosti zase jen s Haasem, s nímž má bilanci dvou výher a jedné porážky. První z výher zaznamenal v roce 2006 právě v Davis Cupu.

Češi mají v elitní stovce ještě Lukáše Rosola a Jiřího Veselého, připraven na Nizozemsko může být případně i člen letošního vítězného celku Jan Hájek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
a proč sem četl do prdele? :DD
Reagovat
PetaM
Jsme na tom stejně ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
A proč já tady četla ty vaše příspěvky sakra? :D:D:D
Reagovat
24tomas
taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře jsem se zasmál :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist