Davis Cup: Veselý na úvod prohrál bitvu s Pirosem, Rosol pak snadno vyrovnal

14. 9. 2018, 15:00
Aktuality 181
DAVIS CUP - Čeští tenisté hrají po prvním dnu v baráži Davisova poháru v Maďarsku nerozhodně 1-1. V úvodní dvouhře Jiří Veselý nesplnil roli favorita a na antuce v Budapešti podlehl až 419. hráči světa, osmnáctiletému Zsomboru Pirosovi, 6-3 4-6 6-4 6-7 5-7 po více než čtyřhodinovém boji. Lukáš Rosol další překvapení nedopustil a za umělého osvětlení před hrstkou fanoušků porazil debutanta v soutěži Mátého Valkusze 6-1 6-2 6-4.
Jiří Veselý (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Na Veselém byla od začátku vidět nerozehranost. K utkání nastoupil po více než měsíční pauze zaviněné zraněným tříslem a jako první přišel o servis. První set ale 91. tenista žebříčku ATP ovládl a zdálo se, že domácího mladíka přehraje.

Souboj vítězů juniorky na Australian Open, kterou Veselý vyhrál v roce 2011 a Piros loni, ale nakonec přinesl pětisetové drama. Maďar nadšeně bojoval a Veselý často kroutil hlavou a rozčiloval se nad svými nevynucenými chybami.

V rozhodující páté sadě český tenista odvracel v každém gamu při svém servisu brejkboly, přesto získal náskok 4:1. O vedení ale přišel po dvojchybě v sedmé hře a v závěru nenašel na Pirose zbraň. Maďarského hráče sice chytaly křeče, mezi výměnami se protahoval, kulhal a v obličeji měl bolestivé grimasy, ale při hře skoro všechno doběhl.

V jedenáctém gamu si Veselý prohrál podání na 5:6 a o pauze rozbil o zem raketu, za což dostal varování. V další hře Piros utkání doservíroval. "Bojoval jsem čtyři a půl hodiny. Někdy bohužel člověk musí sklopit hlavu a dostat se přes takovouto hořkou porážku," řekl Veselý serverům Tenisový svět a iDNES.

I Veselý měl podle svých slov křeče, a to už od třetího setu. "Což o něčem svědčí. Pak jsem se s tím pral až do konce zápasu. Měsíc jsem nehrál a nedělal na nohy vůbec nic. Tříslo potřebovalo klid," uvedl český tenista. "Roli hrálo asi více aspektů. Mezi ně mohla patřit nervozita a napětí. Určitě jsem měl spoustu věcí udělat jinak, ale někdy vám není přáno," dodal s tím, že není všem dnům konec.

Pětadvacetiletý Veselý se v Davisově poháru trápí. Prohrál devátou dvouhru z patnácti. Podobně jako dnes prohrál i před třemi lety v baráži v Indii se Somdevem Devvarmanem, tehdy 164. hráčem v žebříčku ATP.

Rosol své zkušenosti z turnajů i Davisova poháru proti dvacetiletému Valkuszovi od začátku využíval. Ve výměnách byl přesnější i důraznější a v úvodních dvou setech měl jasnou převahu. Vyrovnanější boj přinesla až třetí sada, ale i v té byl český hráč lepší. Ubránil všech šest brejkbolů v utkání a proměnil třetí mečbol.

Utkání bude pokračovat sobotní čtyřhrou. O tom, který z týmů bude nasazen v kvalifikačním kole nového formátu soutěže v příštím roce, se rozhodne v nedělních dvouhrách.

Čeští tenisté by si výhrou v Maďarsku zajistili pozici mezi nasazenou dvanáctkou pro los kvalifikačního kola příštího ročníku Davis Cupu, který má zcela nový formát. V případě porážky by měli být na základě žebříčku mezi nenasazenými.

• DAVIS CUP 2018, BARÁŽ •
páteční výsledky (14. 09. 2018)
Maďarsko - Česko 1-0 (Bupapešť, antuka)
Piros - Veselý 3-6 6-4 4-6 7-6(3) 7-5 ... 1-0
Valkusz - Rosol 1-6 2-6 4-6 ... 1-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

181
Přidat komentář
steve79
Rosol se snaží bojuje, ale výkon Jebavýho je velice špatný. Proč tam raději nedá nějakého mladého kluka ?
Reagovat
Kojinho
V tom posledním gamu Jebavý nezreturnoval nic.
Reagovat
steve79
Tipoval jsem, že vyhrajeme 5:0 na zápasy.
Reagovat
Krisboy
Jj, 9:0 na sety to mělo po dnešku být. Bída s nouzí.
Reagovat
Kojinho
Ten Svačina má co dělat, aby neřekl, že jsou naši totální kopyta.
Reagovat
FulnekUltras
;-))) být zaměstnancem čt si žádá extrémní sebekázeň ;-)
Reagovat
com
meli je smaznout ve trech setech a ne jit do patyho, sou to kopyta
Reagovat
mahycek
Věčně druhý. To je název článku v dnešním Deníku SPORT od
Jana Jarocha na straně č.22 v Overtime. Je to na celou stranu
o NOVAKU DJOKOVIČOVI. Doporučuji koupit přečíst.
Reagovat
Pe3k
Vlk to tu přepíše.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně to sem čekal, a že prej by nerad říkal, že to mají v kapse. S jeho DC výkonností by měl držet hubu, i kdyby hráli proti Madagaskaru.
Reagovat
Jan
Jak to řekl, také mě to napadlo :)
Reagovat
Mayo
Piros bicikli
Reagovat
kada.tom
Tak obří Veselého selhání naštěstí vylepšil starý dobrý Rosol, takže po pátku máme pořád naději, že tu baráž vyhrajeme, i když s tímto materiálem ... nevím nevím.
Reagovat
brixner
Lze dnes shlédnout někde čtyřhru - kromě netu?
Přijel jsem zrovna z práce, musím jednoduše zavřít na pár hodin očka, ta cesta je zkrátka úmorná...A nějak mi to dění v TV(?) uniká...
Díky!
Reagovat
com
čt sport :)
Reagovat
Fandina
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12243947839-davis-cup-2018/218471291350001-madarsko-cesko/
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar, mate někdo link (nebo orientačně víte) na to, kolik cca berou borci peněz na challengerech? Vím, ze dotace jsou od 50-150 tisíc USD ale tak nějak přibližně. Dík
Reagovat
Krisboy
Něco je na wiki:

https://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Challenger_Tour
Reagovat
Gulbis
orientačně kdo vyhraje turnaj bere cca 1/7 celkové dotace, a ti další vždy o každé kolo zpět cca polovinu. př. dotace 100.000 vitez bere 14.000 poražený finalista 7.000 atd atd, je to čistě orientačně, někdy víc někdy min
Reagovat
Mayo
Ernie, si to ty?
Reagovat
Krisboy
Jak typické - místo tréninku brouzdá po netu. Pak to na kurt? podle toho vypadá :(
Reagovat
Hook2424
Tak to jsou docela směšné částky....
Reagovat
turista
To je opravdu prd ty peníze. Challengeristé se stěží tenisem uživí.
Reagovat
Frick
Jakoby to bylo včera, co se hrála baráž v Indii. No a ony jsou to celé 3 roky. Tři roky (22-25) během nichž měl Jirkoň udělat nějakej markantní posun. Místo toho se motá v kruhu.
Reagovat
Fandina
super. Na co dneska sahl, to bylo v kurtu. Nádherně se na to dívalo. Tak doufám, že se nic nezmění a bude tak pokračovat. Za dnešek jednička z vězdičkou.

A také vypadl dobře, účes, strništěvous. :-))
Reagovat
Fandina
hvězdičkou ... vypadal
Reagovat
Kytka
A místo rozhovoru s Rosolem tam dají náš slavný fotbal. Ten je ještě horší než tenis. Hlavně, že byl rozhovor s Veselým kterak a proč se to pros.... Hlavně prohry se v Čechách musí donekonečna omílat.
Reagovat
Jakub
Jo to máš pravdu, prohry a fotbal, to jde dnes přesně dohromady. Takže vlastně vše v pořádku když je rozhovor s Veselým no a Rosola raději vynechaj. By se mohli fotbálisti cítit trošku nekomfortně.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Kytka
Jóóó´, starý dobrý Rosol. Gratulka.
Reagovat
Jan
Byly doby, kdy to i Rosol konil podobně jak Veselý. V tom se zlepšil, ale tenkrát hrál také proti lepším hráčům než jsou dnes Maďaři.
Reagovat
Fandina
Nepleteš si to s někým? Já mám spíš dojem, že Lukáš když hrál DC, tak moc nekonil.
Reagovat
Kytka
Právě, v DC se uměl vybičovat.
Reagovat
Fandina
Jj, někdy to také projel, ale většinou hrál výborně. Veselka je v tomhle hrozný nerv. Podle mě se tak bojí, že nevyhraje, že ho to paralizuje.
Reagovat
Jakub
Já bych taky řekl, že Rosol hraje tak nějak pořád stejně. U něj záleží hodně na soupeři a na tom jakou má formu. Ten to tam řeže furt stejně, hlava nehlava.
Reagovat
Fandina
To ano, ale taky se umí hodně vyházet.
Reagovat
Jan
Např. v DC s Austrálií, vedl třeba 2:0 na sety a projel to. A bylo toho víc. Vždycky v závěru to projel. To samé co Veselý. A ž v posledních letech si mě získal, když např. v DC s Německem porazil Zvereva. To ještě hrál i Berdych.
Reagovat
Jakub
Veselého jsem viděl tak tři, čtyři toky zpět na Garosu. Hrál proti Raoničovi jestli se nepletu, na jednom z těch dvou kurtů u hlavního vchodu. Byli tušim jednou v TB a jinak se z našeho pohledu zdála hra jednoznačná. Veselý neměl proti Raoničovi šanci. Tahal za o hodně kratší konec. Bohužel po zápase se vyjádřil ve smyslu, že hra byla vyrovnaná a rozhodli maličkosti (velmi podobná vyjádření jsem svého času velice často slýchával od Berdycha).

No nevím co to mělo být, ale pokud měl(z mého pohledu) tak chybný odhad na průběh zápasu, tak by asi byl zázrak kdyby nějak výrazně profesně rostl.
Pamatuju se na televizní rozhovor s manželkou, nebo přítelkyní Mcenroa po prohraném zápase s Borgem ve Wimblu. Jak vyprávěla jak John neustále seděl u televizního záznamu a říkal, jak Borg hraje úžasně a přesně a jak se musí zlepšit. Možná že to je ten kousek, co poslední dobou našim (včetně Berdycha) chybí.
Reagovat
Jan
Berdych už je mimo. Moc už toho asi nenahraje a i kdyby, konec jeho kariéry se blíží.
Reagovat
com
a Rosol celkem nudne postupuje, kdyz hral Jyrka - melo to vetsi naboj :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Je libo Pirošky? :)
Reagovat
svetova.dvojka
2.romské národní jídlo , první je gója.
Reagovat
turista
Je to spíš k pláči takhle se sesypat proti teenagerovi.
Reagovat
Chrenda
je na odstřel. Měl by to zabalit zoufalec. Ten už se z těch psychických sraček nevyhrabe. Jo když je slabá hlava, ani dobré tělo nepomůže. Škoda ho, byl to velký talent. Tak snad Patrik Rikl, to je takové světýlko v tunelu, možná i Michal Vrbenský se Zdeňkem Kolářem. No snad za dva, tři roky bude v českém mužském tenise líp. Jinak jsme teď úplně mimo mísu.

Lukáš to dnes urve věřím. Myslím, že naši nakonec postoupí, ale nebude to žádná procházka růžovým sadem jak se zprvu zdálo. :-(
Reagovat
Jan
Bude to chůze hustým, černým lesem. Postupem si jistý nejsem. Zítřek rozhodne.
Reagovat
Chrenda
Přesně, spíž ploužení černým lesem. I když Lukáš zatím s přehledem. Debl bude rozhodující.
Reagovat
slacker
ty voile to je fakt srac.
Reagovat
Jan
Jsem zvědavý, koho dá Navrátil zítra do deblu. Bojím se Veselého. To by všechna naděje zhasla, kdyby to prohráli. S výhrou Veselého v druhém zápase příliš nepočítám.
Reagovat
Kytka
Veselý nééé. To snad radši jakákoliv kombinace bez Veselého.
Reagovat
Jan
Zní to dobře od komentátora: Lukáš Rosol není takovým favoritem jako Jiří Veselý ...
Reagovat
svetova.dvojka
462.hráč světa pan Piros, proti takovým hráčům se Jirka nedokáže maximálně soustředit a hrát svůj nejlepší tenis. To takhle kdyby tam byl Djokovič..., na něm by si Jirka smlsnul jako v Monte Carlu.
Reagovat
Kojinho
Ale má pozitivní H2H s Djokem.
Reagovat
Kytka
Myslím, že nám může být jedno, jaký je formát DC. Do doby, než zase jednou budeme moci dát dohromady pořádný tým, tak buď ten bláznivý systém, co vymysleli, chcípne na skrčeninu nebo DC zanikne úplně.
Reagovat
Ma3ek
Kránsa atmosféra vo Francuzsku toto nemali zrušit....
Reagovat
Jan
Nemám slov pro ty deb*ly, co to zrušili.
Reagovat
Fandina
Alespoň, že první kolo hrané doma nebo u protihráče zůstane.
Reagovat
svetova.dvojka
Protože tam nehráli Nadal, Federer ani Djoko... vzpomínám si Davis Cup 2006 , kdy v 1.kole proti sobě byli nalosování Švýčaři vs Španělé, celý tenisový svět se těšil na střet gigantů Federer-Nadal navíc na 3 sety, ale oba dva se na to vykašlali a nechtěli hrát..., tak co s tím...
Reagovat
Ma3ek
Ale tu tým ludom je jedno čo su na tribune a fandia Francuzom a Spanielom či hra Tsonga alebo Nadal ludia čo o tom rozhodli chcu zisky a tie asi nový model ponuka vačšie tam nejde o tenis aj tak big 3 už zachvilu nebude a bude jedno či za Nemcov hra A alebo M Zverev za Chorvatov Cilic alebo Skugor ide iba o peniaze a televizne prava a z dlhodobej sutaže sa stane taká slabšia 1000 masters.. možno uroven 500
Reagovat
Fandina
Jj, přesně, mě je taky jedno, kdo za nás hraje, fandím jim. Není to jen o top hráčích.
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat
Jan
Pozitivní je, že Pirose unavil.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
blixa
.... huňár scépeň kámoš !!!
Reagovat
Jan
Ten bude ještě cepenět dlouho. Je mu 25, má na to času ...
Reagovat
Hook2424
Běžte někam! Si myslíte, že prohrává v DC schválně? Nebo co? No tak mu to nešlo no! Jestli taky kvůli zdravotním problémům měl dlouhý výpadek, tak má na to snad právo ne? A Rosol, na tom může být úplně stejně pánové.... Může se vyházet za hoďku a půl!
Reagovat
Andrew89
Kéž by se vyházel. Moc mu to přeju:)
Reagovat
gusticek
Jirko, tak to tak nežer.
Reagovat
historik
No tak komu to nebylo už před dneškem jasné, tak po tomto zápase už mu to být jasné musí. Jirka potvrdil roli největšího tragéda českého tenisu. Fakt přírodní úkaz že se drží ve stovce. Sledovat ho to je fakt utrpení. Jako tenis invalidů. Taky nechápu Navrátila, že ho furt protěžuje, když to je pořád dokola tahle hrůza.
Reagovat
EllNino
trochu kruté, znal jsem daleko horší český tenisty teda :) ... a to, že prostě nemáme na kom stavět a Jirka to nezvládá, je jasný ... ale rozhodně mu za to nebudu nadávat do tragédů :)
Reagovat
Fandina
A koho tam má dát?
Reagovat
Roger_Federer
Vozickare..
Reagovat
Andrew89
:D:D
Reagovat
Frick
Panáka!
Reagovat
Hook2424
...to je právě to! Nemá koho!
Reagovat
Fandina
možná sebe :-))
Reagovat
Jan
Tebe :)
Reagovat
Fandina
nejsem chlap :-))
Reagovat
Jan
Vezmeš si masku :)
Reagovat
Fandina
:-)) myslím, že by to ani nestálo za to nastupovat, jak by to byl krátký mač a těch rekordů ve statistikách nejmíň vyhraných fiftínů atd. atd. :-))
Reagovat
Jan
Výsledek by byl stejný jako když hrál Veselý a ten by byl aspoň odpočatý do deblu nebo druhého zápasu :)
Reagovat
Kytka
Tak nějak.
Reagovat
Fandina
Škoda, že Jirka neuhrál druhý set, věřím tomu, že ten třetí by dal taky, tam prohrál svoje podání za stavu 4:5 30:40.
Reagovat
Jan
Uvidíme jak se mu bude dařit zítra a pozítří. Ale moc tomu nevěřím.
Reagovat
Fandina
Ve druhém setu ho prý začly brát křeče a nemohl se hnoout tak vzal nějaké tablety. Jestli není vyřízený tělesně, tak na tom určitě je blbě protože prohrál a on si tohle moc připouští. Pak hraje jak svázaný. Uvidíme, jestli zítra bude hrát. Myslím, že posledně, když hrál debla, tak vyhráli.
Reagovat
Kytka
Serenu. Ale není naše a je to nová sufražetka. Ani raketu neumí roztřísknout na jeden prásk jako ona.
Reagovat
JOHNNY
No pokud to bude pokračovat takhle dál, tak za chvíli nebude ani v té 100 :-( Nejhorší na tom je to, že Tomáš skončí a vyhlídky žádné na TOP 100 pro českého muže...
Reagovat
Kytka
Tomáš 4 měsíce nehraje a pořád je na tom na žebříčku líp. Nevím, co už Tomáš má dělat, aby protlačil Jirku na post české jedničky. Do konce roku může být Tomáš v klidu. Pak záleží na tom, jestli se Tomáš dá do kupy na novou sezónu.
Reagovat
Fandina
Jj, bylo by to super, kdyby Berďulka zase hrál. Jak je na tom, neví někdo?
Reagovat
Kytka
Včera ve zprávách na ČT byla krátká reportáž, z akce v Prostějově, kdy Berďulka, Radek a Novák hráli s dětmi, nevím u jaké příležitosti. Tomáš vzal od června raketu poprvé do ruky a jen kvůli dětem. Říkal, že ho čeká ještě hromada rehabilitací a chce být úplně zdravý, že nechce hrát tak, jako hrál v poslední době. Tak bych řekla, že letos to už skoro jistě nebude. Moc se mi po něm stýská. Hlavně teď. Koukala jsem na Veselku a pořád srovnávám, jak by to udělal Berďa a co předvádí Jirka. No držím palečky, aby se dal dohromady aspoň na AO.
Reagovat
Jan
Vzhledem k věku i zdravotnímu stavu už asi dlouho hrát nebude.
Reagovat
Kytka
Kdyby se aspoň na chvíli vrátil. Ve slušné formě.
Reagovat
Jan
To už moc neřeší. Je na konci kariéry, GS už asi nevyhraje, v DC už reprezentovat nebude a díra za ním zeje.
Reagovat
Kytka
No proto bych ráda, kdyby aspoň na chvíli. Za ním díra veliká, převeliká. A asi hned tak hráče alespoň jeho formátu, mít nebudeme.
Reagovat
Jan
Předtím jsme vždycky někoho měli. Korda, Lendl, Kodeš, Drobný, Koželuh ? Teď je to asi nejhorší v historii.
Reagovat
Jan
Jirka zase dělá všechno pro to, aby zůstal českou jedničkou Tomáš. Asi se vzájemně hecují :)
Reagovat
Meceon
Nechápu, proč kritizujete Veselého, když tu nikdo lepší než on není...podekujme za příkladnou bojovnost a prostě to nevyšlo... akorát mi není jasné, proč sel od druhého setu o tolik dolů, když v druhé půlce prvního setu Maďara tak drtil, nevěřím, že mu po 40 minutách odešla fyzička
Reagovat
Hook2424
Asi křeče, ...ale možná i fyzička! Natrénováno moc nemá.
Reagovat
Frick
Nehraje Fůča?
Reagovat
EllNino
spory se svazem
Reagovat
Krisboy
Tak tohle už je fakt vážný. J1rka by se měl sbalit a jet domů. Tohle je dno jeho kariéry/výkonnosti.
Reagovat
EllNino
tak když skoro měsíc nehrál, tak je těžké hrát hned pětiseťák ... jak rychle se zapomíná na 4. kolo Wimbledonu :) Relativně nedávno
Reagovat
Krisboy
Já na nic nezapomínám. Jenom říkám, že jsem Jirku hůř hrát ještě neviděl.
A že se hrál pětiseťák? Nemusel, mohl přece vyhrát ve třech.
Reagovat
Meceon
Má snad hrát Jebavý nebo Pavlásek? Šafránek? Satral? Kolář? Není tam nikdo!!!
Reagovat
EllNino
je to tak ...Jirka to odsrává, přitom by takhle dopadla většina našich tenistů, kteří ještě aktivně hrají
Reagovat
Ondra979
tak to je bida a zmar, co dodat
Reagovat
Mac
jeste ze ten DC pohrbili, usetri nam dalsi trapeni pristich 10 let...
Reagovat
MaDI
Blaboly komentatora a jeho prognozy. Hruza.
Jirka ma ted nejlepsi cas na ukonceni kariery.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nebyl nikdy můj oblíbenec, ale spolu ze Štěpcem byli v DC úžasní. Ještě na ně budeme dlouho vzpomínat.
Reagovat
Jan
Jedno trápení za námi, další před námi. Aby to nešlo k celkové prohře rychleji než jsme čekali ?
Reagovat
EllNino
vždyť Lukáš hraje v DC nadstandartně, proč ho hned lynčovat? Vyhrál nad dobrými hráči (Zverev, Tsonga, Haase ...)
Reagovat
Hook2424
Jenže to byl dlouhodobě zdravej....
Reagovat
fera
já bych ho taky předem nepohřbíval
Reagovat
Dobry-den
Gratulka Krasoňovi, zasloužená výhra.
Reagovat
Andrew89
To bylo trapný. To je, ale karma za to neskutečný rouhání! Trapáci...Madarovi nejde nepřát. Sympaták.

Jyrky výkon bych hodnotil takto : :D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

LOL
Reagovat
EllNino
Fraška :D ...ale čekal jsem to, ne že ne ... Jiří hraje v Davis Cupu totálně strašně ...
Reagovat
Roger_Federer
Tohle je normalne k placi...
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
blixa
Ten J1rka je fakt humorista :D
Reagovat
tommr
ani tu raketu nedokáže pořádně rozmlátit ...
Reagovat
Kytka
Měl by vzít kurs u Sereny.
Reagovat
Jan
Jsem si říkal, vzal si příklad od Sereny. Jen pohádat se s rozhodčím už nestihl. Aby ho označil za zloděje. Jestli by mu to také tak prošlo ...
Reagovat
com
gratulka Veselkovi :D ..jo kdyz se ani nesnazi dobehnout kratas, tak pak se nemuze divit, ze ztrati game
Reagovat
petrulinka
Nedá se na to dívat, raději jsem to přepnula na zprávy
Reagovat
com
na nove sou az za 3minuty, akorat az Jyrka prohraje :)
Reagovat
petrulinka
Na Novu se vůbec nedívám, zprávy jsou jen černá kronika, počasí pouze pro Prahu a televizní pořady jeden velký trapas. Takže sleduju ČT
Reagovat
fera
prosím, ukončete někdo to trápení :(
Reagovat
Jan
Když to Veselý ukončí v následujícím gamu, tak už bude konec. Ale pak bude další bonbónek Rosol :)
Reagovat
FulnekUltras
hrdina každý, kdo tuhle podívanou dává live... ;-)
Reagovat
steve79
Nemůžeš to zase srovnávat s Top hráči. Maďar je kolem čtvrté stovky a Jirka je 90. na světě.
Reagovat
Jan
Není vždycky posvícení. Měli jsme Berdycha, teď máme tohle. Ale řekl bych že to je to nejhorší v historii, co jsme kdy měli. A že by se to za pár let zlepšilo, až nastoupí nová generace, nevidím.
Reagovat
steve79
Na Berdycha lidi nadávali, ale pořád se v Top 10 držel. Ted nemáme ani hráče v hlavní soutěži Grandslamu.
Reagovat
petrulinka
Přesně tak, já vždycky říkala, že můžeme být za Tomáše rádi, protože až skončí, bude po něm velká, nenahraditelná díra. A tak, jak se říká, že každý je nahraditelný, tak v našem mužském tenise bohužel náhrada v nedohlednu
Reagovat
EllNino
to asi nesleduješ moc juniorský tenis
Reagovat
steve79
Juniorský tenis je úplně jiný. Ten přechod do dospělého plno hráčů nezvládne. Viz statistika
Reagovat
EllNino
No rozhodně, ale tak ať neříká, že je náhrada v nedohlednu ... :)
Reagovat
steve79
V budoucích 3-4 letech určitě.
Reagovat
petrulinka
Pokud ještě nehrají s dospělými, ale pouze v juniorech, tak nelze přece hovořit o plné náhradě například za Tomáše. Vůbec neznamená, že pokud hrají naši junioři někteří dobře, že se jim to povede až přejdou mezi dospělé. Veselý taky vypadal jako velký talent, ale skutek utek. Takže znovu opakuju, náhrada za Tomáše v nedohlednu.
Reagovat
EllNino
Veselý tak vypadal, ale jeho generace byla neskutečně slabá ... už jsem to tu psal ... krom Thiema nic
Reagovat
petrulinka
Říkala jsem si to stejné, jaká je to mezi muži tragédie a nějaké světlo do budoucna nikde.
Reagovat
EllNino
vždyť máme nadějné junory, nadějněší než neohrabaného Veselého ... koukni, kdo z jeho ročníku je ve špici ... to tak nějak svědčí o "světové juniorské jedničce" té doby ... jednooký mezi slepými ...krom Thiem samozřejmě

Svrčina, Rikl, Forejtek, ... tam bych viděl potenciál
Reagovat
ptpc
Presne tak. Sú to síce juniori ale je pravdepodobné že niektorí z nich sa presadia...
Reagovat
Roger_Federer
Do tedka mlcim :), ale Vesely je neskutecne poleno, nechapu jak se prokousal do top 40 :).
Borec byl max top 380, ma 19 roku a ten jeliman snim strati 2sety..
Lidr k pohledani
Reagovat
tommr
a možná ztratí i celej zápas ... :(
Reagovat
turista
Poleno není. Psychicky silný ale taky není.
Reagovat
EllNino
vždyť hraje zase jak tragéd ... atmosféra DC ho svazuje jako blázen
Reagovat
steve79
Dříve hrával lepší tenis. Porazil v roce 2016 v Monte Carlu Djokoviče!
Za poslední dva roky, ale jde výkonostně dolů. Je horší na servisu a hlavně v pohybu.
Reagovat
Hook2424
Za poslední roky jde především zdravotně dolů....
Reagovat
Jan
Však on věděl. Varoval už před utkáním, že to nebude jednoduché.
Reagovat
Meceon
Souboj invalidů
Reagovat
turista
Maďarský tenisový perkelt Jirkovi zjevně nechutná.
Reagovat
EllNino
prosímtě, kolikrát to tu ještě napíšeš? :D Už jsme to všichni viděli
Reagovat
gigin
Tolikrát jako jedinečný Novakův BH po lajně.
Reagovat
steve79
Veselý hraje tragicky. Proč se se raději neomluvil, když ho to nebaví ??
Reagovat
turista
Pět setů s osmnáctiletým Maďarem byť talentovaným? To je horor! Jirko vyhraj to už konečně ten zápas!
Reagovat
Meceon
Nebaví? Ty nevidíš to srdce? Tu snahu ten zápas urvat?
Reagovat
turista
No když tenista má realizovat tzv. povinnou výhru tak to může psychicky svazovat. To je známé i z jiných sportů.
Reagovat
Krisboy
Já to vzdávám, na to se nedá koukat. J1rka smečuje jak já :(
Přepínam do Lille.
Reagovat
Andrew89
to jelito rve vic nez Sabalenka?:D
Reagovat
com
Jyrka heka vzdycky, kdyz je na pokraji sil :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DD
Reagovat
Fandina
Jirka si vzal o přestávce nějaké tabletky, tak doufám, že si neobnovil zranění a že mu nic není. Zdá se mi, že se hrozně pohybuje a škoda, že projel druhý set, když už vyrovnal a pak to bylo o balon. Teď se mi ale ve třetím setu zdá, že trochu přidal na ranách, už tak nevyměňuje.
Reagovat
Andrew89
to zas byly kecy az na pudu. doufam ze dostane na prdel Jyrka.
Reagovat
mikimaus321
Jiřík se díval na České fotbalisty jak se bojuje za reprezentaci
Reagovat
Krisboy
:D
Zas tak zlé to snad nebude!
Reagovat
Krisboy
Asi bude. J1rka je hroznej :(((
Reagovat
Krisboy
Jelito :(
Reagovat
milik254
Ten Maďar je tak hezký, že se na něj prostě člověk nemůže zlobit, že vede nad Jirkou.
Reagovat
Krisboy
Mě přijde trochu podobný (mladýmu) Thiemovi. Ten melír a taky servis :)
Reagovat
Fandina
Jj, je to hezkounký klučina. :-))
Reagovat
Krisboy
Koukám J1rka se vrátil k Wilsonu. To je dobře.
Reagovat
mikimaus321
Piroš poraz tu lemru
Reagovat
Dobry-den
Klidně, ať Maďaři vyhrají. Pro mě už DC stejně skončil...
Reagovat
blixa
Húš, hentešárom, petöfi piákula šárom !
Reagovat
jirkaS
všechno örömü!
Reagovat
Krisboy
Nic není örömü. Naopak!
Reagovat
blixa
Ereš pikloš neméšči huňár scépeň kámoš !!!
Reagovat
jirkaS
piš holoubku piš, brzy zcepeníš!
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se očkem na na Rakousko-Australie. No kluci to s tím povrchem řádně upekli. De Minaur to trošku nedává a Thiema na antuce porazí snad jenom Nadal. A příští rok možná i ten ne.
Reagovat
Fandina
Kluci na place, ale maďarského fanouška, abys pohledal. Je tam asi stovka lidí. Nevím, ani jestli tam jsou tradiční čeští fanoušci z autobusu, jehož osasenstvo jezdí snad všade po světě, ale vypadá to, že českých barev je tam více.
Reagovat
Fandina
osazenstvo
Reagovat
Lasicka
..... to by museli hrát u BALATONU,
aby tam aspoň pár Maďarů našlo cestu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist