Davyděnko postoupil za necelou hodinu

9. 10. 2008, 14:23
Aktuality 28
Pouhých 55 minut stačilo Nikolaji Davyděnkovi, aby na turnaji v Moskvě postoupil do čtvrtfinále. Nejvýše nasazený tenista a obhájce titulu porazil ve druhém kole Španěla Gullierma Garciu-Lopeze dvakrát 6-1. Naopak ženská světová jednička Jelena Jankovičová si postup vybojovala ve dvou a půl hodinovém zápase s domácí Duševinovou.
Nikolaj Davyděnko

Pátý hráč světového žebříčku Davyděnko útočí v Moskvě na třetí titul za sebou, Kremlin Cup vyhrál i v roce 2004. Více titulů z tohoto turnaje než sedmadvacetiletý Davyděnko má pouze jeho krajan Jevgenij Kafelnikov, který v Moskvě triumfoval pětkrát.

Radost domácím fanouškům dnes dělali i další ruští tenisté. Igor Kunicyn dokázal v souboji s Američanem Robbym Gineprim šestkrát sebrat svému soupeři podání a díky tomu zvítězit 6-4 6-3.

Postup do čtvrtfinále si dnes v Moskvě podobně jako Davyděnko vybojovala také Věra Zvonarevová. Devátá hráčka světa nastoupila proti o čtyři příčky horší Daniele Hantuchové ze Slovenska. Papírově vyrovnaný souboj se ale vyvinul v jednostrannou záležitost: Zvonarevová v prvním setu dovolila své soupeřce uhrát jediný game, ve druhém setu dokonce Hantuchová při jejím podání neuhrála ani bod a za 52 minut prohrála 1-6 0-6.

Poměrně snadnou práci měla ve druhém kole i Nadia Petrovová, která Caroline Wozniacká vzdala zápas za stavu 6-4 3-2 pro Rusku.

Do čtvrtfinále postoupila také Jelena Jankovičová, která se však na výhru 6-7 6-3 6-2 nad domácí Verou Duševinovou notně nadřela. Aktuální světová jednička se v dalším utkání střetne s Italkou Flavií Pennettaovou. I ona dnes první set s domácí Makarovovou prohrála, ale vývoj duelu otočila.

Výsledky - Moskva:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:

Davyděnko (1-Rus.) - Garcia-Lopez (Šp.) 6:1, 6:1, Troicki - Tipsarevič (8-oba Srb.) 6:3, 6:4, Kunicyn (Rus.) - Ginepri (USA) 6:4, 6:3, Safin (7-Rus.) - Benneteau (Fr.) 6:4, 0:6, 6:2, Mathieu (4-Fr.) - Sela (Izr.) 6:7 (3:7), 7:5, 7:6 (7:0), Zverev (Něm.) - Gabašvili (Rus.) 6:2, 2:6, 6:1. 
    
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:

Zvonarevová (7-Rus.) - Hantuchová (Slov.) 6:1, 6:0, Petrovová (Rus.) - Wozniacká (Dán.) 6:4, 3:2 skreč W., Jankovičová (1-Srb.) - Duševinová (Rus.) 6:7 (8:10), 6:3, 6:2, Pennettaová (It.) - Makarovová (Rus.) 3:6, 6:4, 6:4. 

Čtyřhra - čtvrtfinále: 
Niculescuová, Švedovová (Rum./Ukr.) - Peschkeová, Stubbsová (1-ČR/Austr.) 4:6, 6:0, 10:7.

Komentáře

28
Přidat komentář
skott
Dalsi ostudne vystoupeni Jankovic.Doufam, ze jednoho dne to zraneni na ni opravdu prijde, protoze tohle uz vazne neni normalni!
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsi tu oslavoval Cibulkovou, jaká je to bojovnice, když vyhrála i přes zranění a dnes když se jedná o Jankovičovou, tak je to ostudné vystoupení. Jak se ti to hodí, že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ostudné podle výsledku nebo podle hry (neviděl jsem)? Co tak nenormálního provedla? Nejdřív prohrála tajbrejk, ale pak se už do větších komplikací nedostala. Kvalitní jednička přece neprohrává s kdekým. Čekám třetí vítězný turnaj v řadě. To bylo pořád řečí, že za Henin není důstojná náhrada.
Reagovat
skott
Mohlo me napadnout, ze budes plest hrusky s jabkama.Vcera Cibulkova brala time out za naprosto vyrovnaneho stavu, proti hracce, ktera do te doby delala sama spoustu nevynucenejch chyb.Dnes Jankovic za stavu kdy prohrala prvni set a ve druhem 0:2...jake prekvapeni, ze od te doby Vera uhrala z deseti her pouze jednu.Jak typicke..
Reagovat
smazaný uživatel
JJ nebyla ve své kůži, nezvykle hodně chybovala, ani podání nechodilo a i pohyb byl takový mátožný. Několikrát se nechávala v zápase ošetřovat, ale já jí ty bolístky věřím. Ona není stroj (jak sama říkala po utkání) a nedivím se, že přišla únava nebo drobná zranění..poslední týdny měla fakt hektické.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitní hráč(ka) se přece nemůže nechat vyvést z míry přerušením hry na ošetřování, zdržováním při podání nebo nevhodnou gestikulací. Naopak průměrný hráč se může položit z těchto i z dalších důvodů. Duševina top klasa asi nebude.
Reagovat
skott
Kvalitni hrac, predevsim tohle nema zapotrebi.Co je ale zajimave, je to, ze podobne triky pouzivaji pouze Djokovic a Jankovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já možná pletu hrušky s jabkama, ale ta tvá zaujatost prostě potřebuje protiváhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Djokoviče mně nešahej!!!!!!
Reagovat
skott
Je mi lito, ze to vidis pouze jako zaujatost, ale od te doby, co se srbsky povl dostal nahoru, tak se do tenisu dostali podobne praktiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Skotty, jak dlouho tenis sleduješ? Gentlemani v bílém přece skončili už dávno. Neškodné pokusy o rozhození soupeře občas dělají všichni (a dělali to i před nástupem toho "póvlu"), tak se s tím smiř. Bylo by fajn, kdyby někdo napsal, kdo z tenistů(tek) se na kurtu chová korektně bez jediné šmouhy. Já moc přehled nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim se scottym, tohle nejlepsi hraci nemaji zapotrebi. Bylo jasne , ze JJ dneska byla horsi a jen prestavce vyhrala. Je skoda, ze Vera nepromenila brejkboly na 3:0 ve druhym setu, vysledek by byl jasny! Opravdu to bylo velmi unfair od JJ!
PS: Djokovic tohle dela taky, jako priklad zapas s Robredem na US Open!
Reagovat
smazaný uživatel
A priklad gentlemana? No ja myslim , ze z nejlepsich hracu bych mohl jmenovat Rogera. Nejsem jeho fanousek, ale on se na kurtu chova opravdu velmi dobre. Nepamatuju , aby o zem mlatil raketou , stezoval si na vyroky rozhodcich atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Dolar má pravdu v tom, že rozhodujícím okamžikem byl patrně ten třetí gem druhého setu.. Ten ale proběhl ještě před tou přestávkou na ošetření. Takže Duševina si ten zápas prohrála sama, když prostě nevyužila zlomové brejkboly, pak už se jen projevila větší tenisová kvalita Jankovičové. Možná si chtěla Srbka v tom tajm autu odfrknout a rozhodit Duševinovou, ale taky je dost dobře možné, že měla opravdu problémy.. ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, takže tomu, kdo jí nesnáší se to hodí do krámu, nazve jí ostudou tenisu a hotovo.
Skotte tím slovem "póvl" jsi znovu prokázal svou zaujatost ;-). Můžu tě ujistit, že praktiky jak rozhodit soupeře skutečně nepřinesli do světového tenisu Srbové.
Jestli je Roger pravý tenisový gentelman? Asi ano, ale když byl mladý, tak takový nebyl..spíš do toho dorostl. Ale i on zná způsoby jak rozhodit soupeře a občas je jistě použije, každý tenista to někdy dělá..dokonce i ti gentlemani v bílém za starých časů to občas udělali..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja s tebou temer ve vsem souhlasim. Ano Vera si to prohrala sama, ale to nemeni nic na tom, ze to co udelala JJ se nedela, nebo spise nemelo delat! Samozrejme, ze je Jankovic lepsi hracka, ale dneska lepsi nebyla a postoupit mela Vera, ale jak uz jsem napsal, ztratila vyhrany zapas.
Jinak skotte, nema cenu psat: ´´dalsi ostudne vystoupeni´´, kdyz zadne ostudne vystoupeni predtim nebylo, jediny ucel ty vety byl, vyprovokovat broze a zacit tim hadku.
Reagovat
skott
Jeste se na chvilku vratim k tomu, co jste tady vcera vecer jeste napsali.Kolega Dolar ani nepofata me asi uplne nepochopili.Vera si zapas sama neprohrala.Zkus se vzit do jeji situace, kdyz te souper umyslne vyvadi z tempa, meni rakety behem gemu, snazi se opravit pulmetrove auty, neustale si stezuje a predstira zraneni.Jankovic je obranarka a proto ji takovy zpusob hry vyhovuje a caste prestavky behem hry ji nevadi.Poprve to take nebylo, jen za posledni dva turnaje asi ctyrikrat( a to sem nevidel vsechny zapasy).Je mi jasne, ze kdyz napisu, ze drive se nic podobneho nedelo, tak mi nekdo predhodi treba McEnroe, to co ale pradvadi Djokovic, Jankovic je extrem!Dolar ma pravdu s tim Rogerem z neho by si meli srbove vzit priklad.Ja bych pak jeste doplnil dalsi slusne hrace jako Santoro nebo Baghdatis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta diskuze nemá valného smyslu. Stejně ve svých komentářích zmíniš jen to, co se ti hodí... Máš na to svůj pohled, já ti ho neberu, ale nesouhlasím s ním.
Santoro? Myslíš toho Francouze, který na AO 2004 plival po lajnových? :-D To je trochu kaňka na jeho gentlemanství..
Reagovat
skott
psal sem o vseobecne popularnich a uznavanych hracich, tohle sis snad vycucal z prstu.Ja o nicem takovem neslysel:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenis.asp?klic=29003&strana=13

Tisíc pět set dolarů zaplatí francouzský tenista Fabrice Santoro za nesportovní chování. V utkání na Australian Open s domácím Markem Philippoussisem nesouhlasil s verdiktem a následně plivl směrem k lajnovému rozhodčímu. Naštvaný Santoro se neudržel údajně ještě jednou ve čtvrtém setu.

No, nezlob se, ale našel bych dost hráčů, kteří mají k tenisové noblese a gentlemanství blíž.
Reagovat
skott
Nezlobim se, ovsem to "udajne", "smerem"...Fabrice Santoro je skutecne ten posledni, koho bych obvinoval z umyslu.Asi se to stalo, ale musel to byt ojedinely ulet, jinak si to nedovedu vysvetlit.
Reagovat
skott
jinak muzes dat nejaky svuj tip, koho povazujes za tzv." slusnaka"?Docela by me to zajimalo,dik.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že můžu :-). Roger Federer nebo James Blake.. Z nedávné minulosti určitě Tim Henman.
Reagovat
skott
jj dobry priklad, Jamese sice moc nesleduju, ale souhlasit se da se vsema.
Reagovat
smazaný uživatel
V diskuzi pokračujete, padla nějaká jména, ale žádná tenistka. Která tedy je opravdová slušňačka? Ví to někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Těžká otázka..takhle z fleku mě žádná výrazná slušňačka nenapadá :-D ..zkusím se zamyslet.
Reagovat
skott
ja bych volil ze soucasnych urcite Venus mozna Amelie a Lindsay Davenport.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen na té Venus mi vadí ty její opakované nadhozy při podání..dělá to hrozně často a nechce se mi věřit, že by to neměla zažité. Trochu si myslím, že tím brnká soupeřkám na nervy..
Reagovat
skott
Davydenko suverenni, to bude asi Maratovo konecna...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist