Davyděnko potřetí v kariéře vyhrál turnaj v Pörtschachu

24. 5. 2008, 17:39
Aktuality 1
Souboj nejvýše nasazených tenistů ve finále turnaje v Pörtschachu vyhrál Nikolaj Davyděnko. Ruská jednička porazila v dnešním finále obhájce titulu Juana Monaka z Argentiny 6:2, 2:6 a 6:2, v Rakousku triumfoval Davyděnko již potřetí v kariéře.

Čtvrtý hráč světa nastupoval k zápasu jako papírový favorit. Situaci mu ale ztěžovaly potíže se stehenním svalem, které přispěly ke ztrátě druhé sady. Nikolaj Davyděnko ale dokázal nepříjemnou sitaci zvládnout a rozhodující set vyhrál přesvědčivým rozdílem.

Ruský hráč upravil dnešní výhrou proti Juanu Monakovi bilanci vzájemných zápasů na 2-1. Jediné vítězství proti Davyděnkovi zaznamenal Monako při loňském triumfu právě v Pörtschachu. Argentinský hráč tedy dnes neúspěšně bojoval o obhajobu titulu. Pro Monaka byl dnešní zápas druhým letošním finále.

Nikolaj Davyděnko hrál v Pörtschachu finále už počtvrté. V letech 2005 a 2006 zvítězil, před pěti lety nestačil v boji o titul na Andyho Roddicka. Celkově letos Davyděnko na turnajové finále dosáhl už potřetí. V Estorilu vzdal Federerovi, předtím porazil Rafaela Nadala na turnaji série Masters v Miami.

Vítězem turnaje ve čtyřhře se pak v Pörtschachu stala, první nasazená, brazilská dvojice Melo, Sá, jež po velmi dramatickém průběhu zdolala domácí nasazený pár č.2 Knowle, Melzer 7:5, 6:7 (3:7), 13:11.

ATP, Pörtschach:

Dvouhra - finále:
    Davyděnko (1-Rus.) - Monaco (2-Arg.) 6:2, 2:6, 6:2. 
Čtyřhra - finále:
    Melo, Sá (1-Braz.) - Knowle, Melzer (2-Rak.) 7:5, 6:7 (3:7), 13:11.

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikolaj je specialista na turnaje těsně před GS turnaji. Je to jediný hráč z top 5, který se jich pravidelně zúčastňuje a hraje naplno. Teď nevím, jestli je to jeho plus či mínus, uvidíme v Paříži kam se dostane. Jsou to lehčeji vydělané peníze, protože se do finálových kol dostávají hráči nižší kateogorie a best hráči to berou jako příležitost pro rozehrání před GS. Letos to ale není ten případ. Stále mám ten dojem, že Nikolaj se snaží objíždět co nejvíc turnajů pro co nejvíc ($), je to typický Rus jako byl i kdysi Kafelnikov.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist