Davyděnko v Hamburku slaví první letošní prvenství

26. 7. 2009, 19:57
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Ruský tenista Nikolaj Davyděnko vyhrál turnaj v Hamburku. Druhý nasazený hráč dnes ve finále porazil Francouze Paula-Henriho Mathieua 6-4 6-2 a získal svůj první letošní titul.
Nikolaj Davyděnko

Dvanáctý hráč světa Davyděnko si zahrál o titul poprvé od loňského listopadu, kdy na Turnaji mistrů v Šanghaji prohrál ve finále s Novakem Djokovičem. Na cestě do hamburského finále ztratil jen jediný set. Francouzskému soupeři dnes oplatil vyřazení z loňské olympiády a celkovou bilanci vzájemných duelů upravil na 6-4.

Mathieu se sice ujal v úvodu finálového střetnutí vedení 3-1, Davyděnko pak ale ovládl pět ze šesti gamů a první sadu vyhrál 6-4. Když i díky vysoké úspěšnosti prvního podání poměrem 6-2 získal také druhý set, mohl slavit první titul po 13 měsících.

V Hamburku ruský tenista získal kromě prémie 228.000 eur celkově 15. titul v kariéře. Loňský ročník ovládl Rafael Nadal, letos však vinou ztráty statusu Masters turnaj o hvězdné obsazení přišel.

Mathieu si finálový zápas zahrál poosmé v kariéře, pátý titul ovšem do své sbírky nepřidal.

- ATP 500 HAMBURK (Německo, antuka, 1.115.000 eur) -
nedělní výsledky (26. 07. 2009)

Dvouhra - finále:
Davyděnko (2-Rus.) - Mathieu (13-Fr.) 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:
Aspelin/Hanley (Švéd./Austr.) - Melo/Polášek (Braz./SR) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist