Davyděnko v Montpellier slaví první výhru sezony. Čeká ho Gasquet

31. 1. 2012, 03:19
Aktuality 1
ATP MONTPELLIER - Nikolaj Davyděnko si připsal první výhru od loňského listopadu. Sérii čtyř porážek ukončil v hale v Montpellier, kde zametl s domácí Stephánem Robertem. Nyní ho čeká mnohem silnější Francouz - Richard Gasquet.
Nikolaj Davyděnko

Turnaj se dlouhá léta konal na podzim v Lyonu, v roce 2009 ho však pořadatelé přesunuli do Montpellier. Loňský ročník se nekonal a byl přesunut až na přelom ledna a února sezony 2012.

První hrací den se v místní hale pro 7.500 diváků představil někdejší elitní tenista Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista je však už druhým rokem na ústupu a v Montpellier se nevešel ani mezi nasazené. Na úvod si ale dokázal poradit se 115. hráčem světa Stephánem Robertem, kterého smetl za 58 minut 6-2 6-1.

Jednatřicetiletý Francouz vyhrál všech 19 fiftýnú po prvním podání, jenže do něj se trefil pouze jednou ze tří pokusů a po druhém podání měl úspěšnost už jen 21 procent. Navíc se neprosazoval ani na returnu, na kterém uhrál pouhých pět výměn a drtivá porážka byla na světě.

Bývalý třetí hráč světa Davyděnko tak přerušil šňůru čtyř porážek v řadě a připsal si první výhru v sezoně. V dalším zápase ho ale čeká čtvrtý nasazený Richard Gasquet, s nímž má bilanci jedné výhry a tří porážek. Francouze porazil pouze před sedmi lety na domácí půdě v Davis Cupu, naposledy předloni na US Open Gasquet vyhrál hladce 3-0 na sety.

Ve druhém kole už je i až 209. tenista žebříčku ATP Guillaume Rufin. Jednadvacetiletý Francouz v takřka dvouhodinovém zápase s kanadským vrstevníkem Vaskem Pospisilem neztratil ani jednou své podání a zvítězil 6-4 7-6. Popáté se tak dostal přes úvodní kolo a o vyrovnání svého maxima z loňského Marseille se utká s Kunicynem, nebo favorizovaným Španělem Felicianem Lópezem.

Všech sedm brejkbolů odvrátil i 15 soupeřoých es přežil šestý nasazený Florian Mayer, který zdolal 7-6 6-3 Lucemburčana Gillesa Mullera. Německý tenista má za sebou životní sezonu, víž si na podzim připsal i skal Nadala a prodral se do první světové dvacítky. Vstup do letošního roku ale ambicióznímu Mayerovi zkomplikovalo zranění kyčle, kvůli které nedohrál úvodní zápas v Brisbane a musel se odhlásit z Australian Open.

Nasazenou jedničkou je čtvrtfinalista prvního grandslamu sezony Tomáš Berdych. Sedmý hráč světa bude na turnaji startovat poprvé a bude to pro něj příprava na 1. kolo Davis Cupu proti Italům. V úvodním kole má český tenista volno a do dějiště turnaje se tak vydá až v úterý. O postup do čtvrtfinále si zahraje zřejmě až ve čtvrtek, a to buď proti Němci Kamkemu, nebo domácímu kvalifikantovi Florentu Serrovi.

Kvarteto nejvýše nasazených doplňují domácí Francouzi Gilles Simon, Richard Gasquet a obhájce titulu Gael Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist