Davyděnko v Rotterdamu nezaváhal, postoupil i nemocný Monfils

10. 2. 2010, 17:31
Aktuality 19
Vítězství největších favoritů, kteří zasáhli do středečních bojů o postup, přinesl dnešní program turnaje mužů v Rotterdamu. Nikolaj Davyděnko zvládl svůj první zápas od Australian Open, s komplikacemi postoupil i Francouz Gael Monfils, který se předtím na Twitteru svěřil fanouškům, že se necítí dobře.
Gael Monfils

S postupem čtvrtého nasazeného Gaela Monfilse to nevypadalo dobře. V zápase s Belgičanem Olivierem Rochusem ztratil v prvním setu dvakrát podání a sadu prohrál 4-6. Další prohru s Rochusem, kterému už třikrát v kariéře podlehl, ale nepřipustil. Ve zbývajících dvou setech uhrál jeho soupeř už jen tři hry a po 103 minutách Monfils zvítězil 4-6 6-1 6-2.

Na Francouzově špatném vstupu do zápasu se podepsal jeho zdravotní stav, o kterém informoval fanoušky na svém Twitteru. V krátkých zprávách oznámil, že se cítí špatně a že kvůli tomu v noci nemohl pořádně spát.

"Miluju tenis, ale mimo kurt na něj moc nemyslím. Je mi 23. Co děláme mimo kurt na Twitteru nebo Facebooku - to je náš soukromý život," odmítl, že by přestal psát podobné zprávy, které mohou pomáhat sázkařům. "Ani neznám všechna pravidla kolem tenisu, prostě hraju," dodal.

Monfils, který nastřílel v utkání svému soupeři 19 es, nastoupí v dalším souboji proti přemožiteli Jana Hájka Thiemo de Bakkerovi, kterého porazil loni na podzim v Davis Cupu.

"Na kurtu jsem se cítil tak tak," dodal k utkání s Rochusem Francouz. "Určitě jsem se necítil stoprocentně, včera večer jsem zkoušel trénovat, ale cítil jsem, že mám horečku. Oproti Jihoafrické republice, kde je třicet stupňů, je zdejších mínus pět velká změna. Pořád se necítím dobře, ale zítra snad už bude líp."

Snazší cestu do druhého kola měl druhý nasazený Nikolaj Davyděnko, který v Rotterdamu nastoupil poprvé od Australian Open. Vítěz z Johannesburgu Feliciano Lopez byl po svém prvním podání dlouho stoprocentní, brejk za stavu 4-4 ale Španěla zlomil.

Ve druhé sadě už při Davyděnkově servisu vyhrál jen pět výměn, zatímco dvakrát přišel o podání, a za hodinu a čtvrt prohrál 4-6 2-6.

Podobně jako Davyděnkovi se vedlo také třetímu nasazenému Robinu Söderlingovi. Švédský tenista dlouho nemohl najít recept na podání domácího Igora Sijslinga, a proto úvodní set dospěl do tie-breaku. Vyrovnanou zkrácenou hru získal v poměru 8-6 favorizovaný Söderling, který už ve druhé sadě žádné drama nepřipustil a zvítězil 7-6 6-2.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1,445.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (2-Rus.) - López (Šp.) 6:4, 6:2, Monfils (4-Fr.) - O. Rochus (Belg.) 4:6, 6:1, 6:2, Melzer (Rak.) - Troicki (8-Srb.) 6:3, 3:0 skreč, Berrer (Něm.) - Clément (Fr.) 7:6 (18:16), 4:6, 6:4.

2. kolo:
Söderling (3-Švéd.) - Sijsling (Niz.) 7:6 (8:6), 6:2.

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mohol by odohrat pekny zapas v semifinale so Soderlingom, ktory snad medziacosom nezahala a vo finale by mohla byt bitka s Novakom
Reagovat
smazaný uživatel
Hele žloutku neprovokuj ........ nebo naseru a vyskočím z monitoru přímo k tobě do bejváku ........
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si to spočítal a musím konstatovat, že jsi možná překonal světový rekord v počtu gramatických chyb v jedné větě. Osm je vskutku neuvěřitelný výkon.
Pokud chodíš do třetí třídy ZŠ, ještě to pochopím, pokud ale už do čtvrté, tak je to s českým školstvím ještě horší, než jsem si myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
U Vapeta musíš brát v úvahu, že se jedná o 4.třídu zvláštní školy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě překlad do vapetštiny abys mě vůbec pochopil:
Tak sem si to zpočítal a musim říct že si možná překonal světoví rekort v počtu gramatyckých chib v jedné věťe. Osm je fakt neuvěřitelný víkon , kdyš chodíš do třetí třídy zš ještě to pochopým kdyš ale už do čtvrtý tak je to s českym školstvým ještě horší než sem si mislel.
Reagovat
smazaný uživatel
To v úvahu beru. :)
Jen opravdu málokdy mě nějaký diskusní přispěvatel donutí, abych na jeho pseudečeštinu reagoval, drobné chyby mi nevadí a přehlížím je. Ale tenhle vapet, to je fakt jeden z "nejlepších kousků" českého internetu... :)
Reagovat
carolyn
:-D vy jste tak praštěný, prej vapetštiny :-))))))
dlouho jsem se takhle nepobavila:-D
Reagovat
smazaný uživatel
vejce, dobrý :)
Moje poslední úlovky do vapet archivu:

To my je u prdele že dobývá Bollywood ad si jich dobývá třeba deset
TO BYJE PŘÍMO DO OČÍ
výš úplný howno
vždit si vyděl
Reagovat
smazaný uživatel
Broži, krása, to mě snad ZABY JE. :-D
Moc Tě prosím o plnou verzi archivu do Vzkazů.
Reagovat
carolyn
A k tomu BYJE DO OČÍ jsem mu psala, že má štěstí že tu není Broz :-D
Reagovat
carolyn
A hle neutekl tomu
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, pamatuju si to. Občas dodatečně projedu i starší názory. Ale pozor, vapet rád mění nicky (lofas, Tlama a možná budou i další). Naštěstí je dobře rozeznatelný, stejně jako študentík okounek.
Reagovat
skott
no ty jsi spravne nemocny:-D vest si spis na vapeta, to je moc tohle...:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Peace kámo, ale nebereš to až moc vážně? Někdo je schopný vstávat kvůli nevýznamnému turnaji s ruskou účastí ve 3 ráno, jiný si zase dovolí žasnout nad (ne)schopností některých pubertálů. Vadí to moc?
Reagovat
skott
jako tenis??ja si vybiram podle toho, koho chci videt a nezalezi na case nebo dulezitosti.Pokud je to mozne, tak se podivam.Stejne tak, kdyz koliduji zapasy.At hraje treba Federer/Nadal a proti tomu Makarova/Olaru tak je jasny, ze sahnu po tom druhem, protoze me zajima proste vic...ale co to ma, co delat s tim proc resis, jakym kdo pise stylem na anonymni diskuzi?At si pise vapet jak chce, pro me je dulezity jenom obsah.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to už je rozumnější. No jo, kolize utkání je prevít. Pamatuju na loňský Wimbledon, mohl jsem v TV na velké obrazovce vidět poslední Maratův neúspěšný boj na trávě, ale dal jsem přednost nějakým ženským. A pak jsem ještě místo atraktivních singlů koukal na Mladenovic ve finále juniorky nebo na finále mixu s mojí oblíbenou Annalénou.
Ať se tedy našim oblíbencům daří víc, v posledních měsících je radost ze sledování tenisu prakticky nulová :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý pacient kecá nesmysli aby každá sázel proti němu a pak si v klidu vyhraje , Gaele dobrý jen tak dále.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím o překlad do češtiny...
Reagovat
carolyn
:-D vy jste praštěný :-DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist