Davyděnko vyřadil Isnera, Baker pokračuje v životní jízdě

24. 5. 2012, 22:53
Aktuality 8
ATP NICE - Nikolaj Davyděnko v Nice vyřadil nejvýše nasazeného Johna Isnera a zahraje si o první letošní finále. Na cestě do něj už stojí pouze spoustě fanouškům neznámý Američan Brian Baker, který až dosud nikdy nebyl ani ve čtvrtfinále. Ve Francii si však prožívá svůj životní turnaj.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko v Nice teprve potřetí v této sezoně porazil víc jak jednoho soupeře na jediném turnaji a možný nárůst formy dnes potvrdil nečekanou výhrou nad nejvýše nasazeným Johnem Isnerem. Ruský tenista dvoumetrového Američana zdolal 6-4 7-6, když ani jednou neztratil své podání.

Ve svém druhém letošním semifinále si zahraje o první finále po 13 měsících a jeho soupeřem v pátek bude překvapení turnaje Brian Baker. Američan, o jehož životním turnaji jsme psali už po včerejším premiérovém postupu do čtvrtfinále, se dnes nezastavil ani na Kazachu Michajlu Kukuškinovi a po obratu a výhře 4-6 6-3 7-6 vyhrál včetně challengeru v Savannah a kvalifikací už 14. utkání v řadě.

Baker dnes vyhrál navzdory tomu, že ve třetím setu prohrával už 2-5 a za stavu 5-6 čelil mečbolu. "Právě teď přemýšlím nad tím, jak si odpočinu a jak budu zítra hrát," neskrýval Baker únavu z náročného programu. "Ještě si pořádně neuvědomuju, co se mi povedlo, ale jsem si jistý, že až se vrátím na hotel, tak budu mít hodně nepřijatých hovorů. Dnes jsem před zápasem cítil, že když budu hrát svou hru, mám šanci vyhrát," dodal rodák z Nashvillu.

Díky dnešnímu postupu do semifinále se sedmadvacetiletý Baker posune v žebříčku ATP hruba na 157. místo, což bude jeho nové maximum.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili podle očekávání domácí nasazená dvojka Gilles Simon a trojka Nicolás Almagro. Francouz dnes porazil Brazilce Thomaze Bellucciho, španělský obhájce titulu nezaváhal proti Belgičanu Stevu Darcisovi.

- ATP 250 NICE -
(Francie, antuka, 450.000 eur)
čtvrteční výsledky (24. 05. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (Rus.) - Isner (1-USA) 6-4 7-6(4)
Simon (2-Fr.) - Bellucci (Braz.) 7-5 6-0
Almagro (3-Šp.) - Darcis (Belg.) 6-4 6-4
Baker (USA) - Kukuškin (Kaz.) 4-6 6-3 7-6(4)

Semifinálové dvojice: Davyděnko - Baker, Almagro - Simon.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
i z těchto příspěvků je vidět, že si tady někdo vystačí sám. Ty vulgarizmy jsou tak výmluvné! Nejseš Ty ten magor co psával pod nickem "Mikeš" (samozřejmě na jiných web stránkách)? Tak na 99% bych Tě otipoval, že jseš to Ty. Stejná rétorika. To se málokdy přitrefí stejnej styl psaní, stejný hulvát!
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo, klaune! Tradiční čecháčkovská vyšinutost. Šášové někomu na internetu nadávají, ale neodpustí si nesmyslné psaní Ty a Tě s velkým písmenem.
Reagovat
fazil
baker solidne...sympatak. jeho hra je urcite na top 50. uvidime, co dal
Reagovat
Bob
mam ho rád, ale někdy je to prostě strašný. Řím projel v prvním kole, teď jako nasazená jednička vypadl. Měl by se trošku více snažit, vždyť je v TOP 10!
Reagovat
Bob
V Římě vypadl ve druhém kole :)
Reagovat
VlS
Prohrát s Koljou není žádná ostuda, to se už stalo prakticky všem.
Reagovat
Bob
Netvrdil jsem, že je to ostuda ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se chytne. Po vítězství na Turnaji mistrů si vybral předražený byt v Moskvě a jeho stará ho ještě nechala celý předělat až se musel zadlužit. Jsou to prostě krávy. Měl si koupit apartmán na Ko čangu a píchat každý den jinou tajku. Má dobrý bekend, ale už je starý a už se nechytá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist